Merhaba,
18 yaşını dolduran herkes özgürce evlenebilir, sormaya çalıştığım o değil.
Memlekete gittiğimizde (standart Anadolu halkından olan) akrabalarımız bana "Bir kız tanıyoruz, evlenmek için birbirinize çok uygunsunuz" dedi.
Ben 23 yaşındayım, tek çocuğum, ailecek hukukçuyuz, İstanbul'da ortalamanın biraz üstünde bir ekonomik düzeyde yaşıyoruz ve derece ile girdiğim bölümümden mezun olmama sayılı günler kaldı. Bu bilgiler dışında standart Anadolu halkından hiçbir farkımız yok ailecek.
Hayata dair bazı sorgulamalar yaparken, acaba akrabalarımın bahsettiği kızla bu yaz tanışsam ve her şey yolunda gitse, sahiden doğru insan olsa, iyi anlaşsak; bu işin evlilikle taçlanması ne kadar zamana yayılır diye bir soru geldi aklıma. Daha açık bir ifadeyle: Kendim ve ailem hakkında verdiğim bilgilerden ve hayata dair tecrübelerinizden yola çıkarak, bahsettiğim hanımefendinin sahiden uygun kişi olması ihtimalinde, benim gibi biri için siz kaç sene sonrası için evlilik öngörürdünüz?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
1 yıl içinde evlenirsin istiyorsan. Ama birikim vs de lazım 1,5 dicem
Aslında soruyu sorma amacım tam da bu. İstersem şu an zaten anlaştığım bir kız bulur resmiyette evleniriz ama bu çılgınca ve sorumsuzca bir davranış olur çünkü ekonomik özgürlüğümüz yok. Yani olay sadece benim istememde bitmiyor, şartların tam olarak hazır olması lazım. Sorumu da, "Şartlar sizce kaç sene içinde hazır olmuş olur?" gibisinden bir düşünce ile sormuştum. Bu noktadan çok iyi yakalamışsınız. Peki, ekonomik yön tamam. 1,5 yıl bence gayet hızlı. Ama bir de toplumsal yönden yaklaşsanız? Tabii kendim hakkında verdiğim bilgilerle ancak bir yere kadar yorum yapabilirsiniz ama sizce maddi düzeyim bir evi geçindirebilecek düzeye ulaşsa, insani anlamda uyumlu bir çift olsak, buna rağmen aileler evlilik için erken olduğunu düşünüp buna engel olur mu?
Olmazlar merak etme
Ve son sorum, seni daha fazla darlamak istemem: Annem hep oğlu okuyup çok başarılı olsun, kimseye muhtaç olmayacak kadar çok kazansın, çok iyi bir işi olsun ister; babamsa biraz daha gelenekselcidir ve standart bir düzen tutturduktan sonra çok da yüksek mertebelere ulaşmak için çabalamaya gerek olmadığını, kariyer anlamında kendimi hırpalamamamı söyler. Bir sohbet sırasında babam evlilik için 20-25 idealdir dedi; annem ise 35'ten önce olmaz, 40-45 bile normaldir dedi. Evlendiklerinde babam 31, annem 28 yaşındaymış.
Gelir düzeyi ve evlilik yaşı konusundaki bu fikirlerini de okuduktan sonra, 30'umdan önce evlenmeye niyetlensem (daha doğrusu kendimi zihnen hazır hissetsem) sence bunu ailem nasıl karşılar? (Bunu git anana sor deme lütfen ahaha şu anda asla evlilik gibi bir mevzuyu evde tartışmaya açmam)
Ya onların görüşü biraz doğru aslında. Tam olgunlaşmanı ona göre yol almanı istiyorlar. Şu anda istediğini o zaman istemeyebilirsin. ama bir süreden sonra istemeseler de kabul ediceklerdir... Ha bana kalsa biraz düşün acele etme derim ama eminsen yıllar sonra bile kararım değişmez diyorsan hayatını yaşa. Ailen her zmaan memnun etmek zorunda değilsin
Çook teşekkürler. Bakalım zaman ne gösterecek... Hepimiz için hayırlısı. (:
Ekonomik özgürlüğün olduğu için ve bir evi geçindirebileceğin için yarın bile evlensen olur psikolojik olarak hazır hissediyorsan
Ailemin ekonomik durumu fena sayılmaz ama bahsettiğim gibi ben daha öğrenciyim, henüz kendi gelirim yok. Bunu da hesaba katarak ve bir de ekonomik ve psikolojik olarak ben hazır olsam bile ailemin de söz hakkı olacağı için onların da nasıl bir yaklaşım sergileyeceğini tahmin etmeye çalışarak bir yorum yapabilir misin? Elbette ailemin ne düşüneceğini senin bilmen mümkün değil tam anlamıyla ama belki soruda yazdığım ipuçları az çok ne çeşit bir aile yapımız olduğunu ortaya koyar.
Öğrenci olduğunu görmedim kusura bakma her aile okul bitmeden evliliği mantıksız bulur okulun bitip düzenli bir işe girdiğin zaman ailende evlenmene onay verir
Evet evet, tüm bunları hesaba katmalıyız. Pekala okul bu yıl bitti, ve (kendime güveniyorum) mezuniyetten 1 sene sonra işe başladım diyelim. Sorumda anlattığım diğer tüm hususları (aile yapımız gibi) da göz önünde bulundurunca sence ben kaç yaşında evlenirim? Burada sadece tahminde ve çıkarımda bulunuyoruz, dilediğin gibi bir sayı verebilirsin, sorun yok. Şu an evlilikle ilgili asla ciddi bir planım yok, sadece geleceğim hakkında düşünceler geliştiriyorum.
Bu zamana kadar kaç tane sevgilin oldu? Kadına doymadan evlenme
Hiç sevgilim olmadı. Kadına doymak gibi bir düşüncem olsa idi zaten evlenmeyi düşünmezdim.
Niye sevgili yapmadın mi? Tanışıp evlenirdin biriyle? Görücü usulü pek sıcak bakmıyorum ben sevgilim var mesela 3 yıl oldu nişanlandik
Üniversite ortamım pek uygun değildi hocam, hayat görüşü olarak uygun birini bulamadım, zaten az kişilik bir sınıftı. O tren geçti maalesef. Kadına doymak ifadenize biraz üst perdeden yanıt vermiş olabilirim, kastetmeye çalıştığım şu idi: Sürekli kızlarla takılacak, ortamlara akacak bir tip değilim. Stabil ilişkiden yanayım, muhtemelen de ilk sevgilimle evlenirim. Tabii ki kadınları tanıyıp sosyalleşmeye engel bir şey değil bu. Aksine insanları tanımadan zaten evlenecek olgunluğa erişmiş saymam kendimi. İşte zaten soruma cevap beklerken KS yorumcularından bu gibi faktörleri de değerlendirip anlattıklarıma göre bana bir evlilik yaşı tahmininde bulunmalarını istemiştim.
Bu arada nişanlınızla mutluluklar, Allah tamamına erdirsin.
Evlilik yaşı olmazki. Ne zaman karşına namuslu düzgün anne olacak kadın çıkar o zaman evlenirsin.
Eyvallah hocam, benim de ilk önce dikkate alacağım şey o zaten. Bu soru birazcık gelecepe dair tahmin sorusu gibi bir şeydi zaten. Hayat şartlarının ne getireceği önemli olan.
Bir suriyeli bul evlen
Sanmıyorum.
27 ideal
Teşekkürler. Sorumda yazdığım şeylerden yola çıkarak niçin 27'de karar kıldınız, merak ettim. Hesaplama yönteminden, bu tahmini nasıl yaptığınızdan bahseder misiniz?
Erkek kafa yapısı anca olgunalşıyor biraz piyasada çalış birde sosyalleş kadını doğru seç
Erkek kafa yapısının olgunlaşma yaşı ile ilgili yazıları ben de okudum, oralarda bırakın 27'yi, 35 civarı evlenecek olgunluğa anca erişildiği yazıyordu günümüz erkekleri için.
Yani geç biraz evet ama 35 değil bence 27 civarı
Peki son soru: Evlendiklerinde annem 28, babam 31 yaşındaymış. Onlardan, ya da en azından babamdan daha genç bir yaşta evlenmek... ülkemizde bunun örneği var mıdır ki? Hele ki her geçen yıl ilk evlenme yaş ortalaması artarken... Bir de bu pencereden yorum yapabilir misiniz? Ebeveynlerden erken yaşta evlenmek biraz hayatın kurallarına aykırıymış gibi geliyor.
Erken evlenme kadın için erken evlenmek iyi erkek için değil tecrübeli olmalı erkek her konuda
Biz minumum 30 diyelim hocam şu işe o zaman. :D Teşekkürler vakit ayırdığınız için.
Ricalar
21 ideal
Ben zaten 23'üm. Soruyu okuduğunuza emin misiniz?
paran varsa istediğin zaman