Sonucu evlilik olmayacak bir ilişkide olmanın olumsuz tarafları var mı?

İlişkim gayet iyi ve dengede ilerliyor. Çok mutluyum. Onu çok seviyorum bence seviliyorum da. 8 yıllık arkadaşım kendisi ama sadece arkadaştık. 1 buçuk yıldır da sevgiliyiz. Henüz ailesi ile tanışmadım. Kendi evi var. Genelde onda kalıyorum.. ablam evlilik düşünmüyorsa ciddi düşünmüyor yaşında geçiyor üzülmenden korkuyorum bu adamın niyeti evlilik değil diyor. Niyeti bozuk olsa çok önceden beri sevgili olurduk diye düşünüyorum sonuçta evlilik geri dönüşü olsa da kolay geri dönüşü olmayan bir sorumluluk. Evlenmeyi, gelinlik giymeyi bende hayal ediyorum fakat ilişkimizde mutluyuz zaten akışa bırakmak yerine evlenelim diye baskı yapmak istemiyorum.. fakat ablamın baskılarına maruz kalıyorum. Biz ilişkimizin ilk haftasından beri düzenli olarak cinsel birliktelik yaşıyoruz. Ablam bir buçuk sene olmuş seninle gelecek hayali filan yok seni kullanıyor diyor.. bazen ona karşı cümlelerim tükeniyor. Ben cinselliği kullanılmıştık olarak görmüyorum sonuçta bu ilişkinin bağıyla da alakalı bir durum insan sevdiğine dokunmak ister, bu çok doğal.. sizce erkek evlilik düşünmüyorsa ve sevgilisiyle cinsel birlikteliği varsa bu onun ciddi düşünmediğini mi gösterir? Evlilik gerçekten sevdiğini mi gösterir? Yaşımız da 27-30

Sonucu evlilik olmayacak bir ilişkide olmanın olumsuz tarafları var mı?