Anne baba olmak tüm canlıların doğasında var resmi evlilik ise derdin Yani devletin eşlere tanıdığı ayrıcalıklar var onlardan faydalanmak için kapitalizme katılmak zorundasın
@sebnem7791 yok ben almıyım. sömürü sistemine karşıyım. adalet olmadıkça yalan hepsi. ahiretini yakarsın. "çocuklarınız sizi Allahı anmaktan alı koymasın" diyor ayet
@sebnem7791 Ey iman edenler, mallarınız ve çocuklarınız Allah'ı anmaktan sizi alıkoymasın. Böyle yapanlar, en büyük zarara uğrayanların tâ kendisidir.(el-Münafikun, 63/9)
@sebnem7791 sen anlayamıyon. işine öyle geliyor. tefsir olayıyla da mazerete sıgınıyorsun.. bütün okumadıgınız için hep kendi açınızdan değerlendirip taraflı bakıyorsunuz kuran'a. Kuran yalnızca Allahı yüceltin başkasına kul olmayın der ama insanlar kapitalizm aşkıyla Allah ı arkaplana atar. en basitinden kim Allahın indirdikleriyle hükmetmezse kafirlerin fasıkların zalimlerin ta kendisidir ayeti var ama kimsenin işine gelmiyor yine gidip oy kullanıyor millet laik bir sistem için. halbuki kafir diyor Allah indirdikleriyle hüküm vermeyenlere.
Muhabbet evlilik ti çocuga geldi ayet e geldi şirke geldi oy kullanmaya geldi sen ne anlatıyorsun bana ya Senin kafan çok karışmış haklı olmak için konuyu bu kadar dağıtmana gerek yok tu
@sebnem7791 yo haklı olmak için yazmadım, hepsi birbirini izleyen eylemler. gerçeği sen de biliyorsun. işine gelir veya gelmez seçim senin. 73 fırkaya ayrılacak bir ümmetten 72 si ateşte diyor hadisler. daha bişey demeye gerek yok. iblis boşuna çoğunu şükredenlerden bulamayacaksın diyerek mühlet istemedi kıyamete kadar.
@sebnem7791 tamam önce milleti paraya kul edip Allah yolundan saptıranlarla mücadele et de ondan sonra bunlara sıra gelir. Delikli kovaya su doldurmanın kimseye faydası olmadığını düşünmen gerekirdi.
@sebnem7791 Bekar öl diyen de yok. şahsen Ben kendim gibi bir eş bulsam evlenirdim ama benim gibi düşünen bir kız çıkmadı karşıma. karşıma çıkanların alayı sistem sevici. kimse aykırı düşünmüyor ya da Allah ın dinine nasıl yardım ederim dertleri yok. haliyle kocalarını da kendileri gibi dünyevi hırslara meyillendirtecekler. bunu bilen ben gibi biri niye evlensin ki? zaten saçma bir sistemdeyiz. evlenenler evlilikten çogunlugu hayır görmüyor. hayır görüyomuş gibi görünenler de kapitalizm tarafından yutuluyorlar. Yani şeytan zaten onları esir almış.
Peygamber sav e yaşlı ihtiyar kılıgında gelen iblis ne diyor biliyo musun? Bana en çok itaat eden mala paraya bağlı olanlardır. önce bununla ihlasını alırım, sonra onlar ihlassız ibadet yaparlar ama bunun farkında olamazlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Evlenmedim maalesef
Evleneceğiz para lazım. Bir de namzet. Bir de iş. Yeni bir haber yeni bir kadar. Yeni bi duruş. Yeni oturuş.
Evliyim, 35 yaşında evlendim. 3 sene bitti
Allah birliginizi bozmasın
25 yasinda evlendim simdi 38 im
Bu devirde evlenip çocuk yapmak bencilliktir.
Evlilik kutsal bir şey bu öylesine bir iş değil
@sebnem7791 ne kutsalı kapitalizmin köpeği oluyon
Anne baba olmak tüm canlıların doğasında var resmi evlilik ise derdin
Yani devletin eşlere tanıdığı ayrıcalıklar var onlardan faydalanmak için kapitalizme katılmak zorundasın
Hem bu kötü değil güzel bir şey
@sebnem7791 yok ben almıyım. sömürü sistemine karşıyım. adalet olmadıkça yalan hepsi. ahiretini yakarsın. "çocuklarınız sizi Allahı anmaktan alı koymasın" diyor ayet
Sen bu kafayla evlenme zaten zor bir yapın var uyum sağlayamazsın
@sebnem7791 Ey iman edenler, mallarınız ve çocuklarınız Allah'ı anmaktan sizi alıkoymasın. Böyle yapanlar, en büyük zarara uğrayanların tâ kendisidir.(el-Münafikun, 63/9)
Tefsirinide oku
Bu ayet neden indirilmiş o yıllarda yaşanan olayları bakmak gerekir
@sebnem7791 bu devirde evlenip kapitalizme hizmet ederek Allah yolundan ayrılmıyo musun? fazlasıyla ayrılıyorsun. kimse kendini kandırmasın.
Kuran'da yüzlerce ayet var bir tek ayetle hüküm veremezsiniz
@sebnem7791 sen anlayamıyon. işine öyle geliyor. tefsir olayıyla da mazerete sıgınıyorsun.. bütün okumadıgınız için hep kendi açınızdan değerlendirip taraflı bakıyorsunuz kuran'a. Kuran yalnızca Allahı yüceltin başkasına kul olmayın der ama insanlar kapitalizm aşkıyla Allah ı arkaplana atar. en basitinden kim Allahın indirdikleriyle hükmetmezse kafirlerin fasıkların zalimlerin ta kendisidir ayeti var ama kimsenin işine gelmiyor yine gidip oy kullanıyor millet laik bir sistem için. halbuki kafir diyor Allah indirdikleriyle hüküm vermeyenlere.
Muhabbet evlilik ti çocuga geldi ayet e geldi şirke geldi oy kullanmaya geldi sen ne anlatıyorsun bana ya
Senin kafan çok karışmış haklı olmak için konuyu bu kadar dağıtmana gerek yok tu
@sebnem7791 yo haklı olmak için yazmadım, hepsi birbirini izleyen eylemler. gerçeği sen de biliyorsun. işine gelir veya gelmez seçim senin. 73 fırkaya ayrılacak bir ümmetten 72 si ateşte diyor hadisler. daha bişey demeye gerek yok. iblis boşuna çoğunu şükredenlerden bulamayacaksın diyerek mühlet istemedi kıyamete kadar.
Birbirinize güven ve sadakatle bağlı olun. Şüphesiz Allah, sizin üzerinizde her şeyi bilendir.
Allah size eşlerinizden, onlardan huzur vermesini ve rahmet duygusu oluşturmasını diledi. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için ibretler vardır."
Ey iman edenler! Kendinizden başkasıyla nikah yapmanızı haram kıldı
Çocuklarınız da, mallarınız da birer imtihandır. Allah katında büyük mükafat vardır."
Rabbimiz, bize gözümüzden fer ve eşlerimizden (soyumuzdan) sevinç kaynağı olan çocuklar ihsan et, bizi takva sahiplerine önder eyle
@sebnem7791 tamam önce milleti paraya kul edip Allah yolundan saptıranlarla mücadele et de ondan sonra bunlara sıra gelir. Delikli kovaya su doldurmanın kimseye faydası olmadığını düşünmen gerekirdi.
Sanki herşeyin sebebi benim ya
@sebnem7791 o zaman çogunluğa uymayı terk et. sebebi sensin diyen yok zaten.
Bekar mı ölelim
@sebnem7791 Bekar öl diyen de yok. şahsen Ben kendim gibi bir eş bulsam evlenirdim ama benim gibi düşünen bir kız çıkmadı karşıma. karşıma çıkanların alayı sistem sevici. kimse aykırı düşünmüyor ya da Allah ın dinine nasıl yardım ederim dertleri yok. haliyle kocalarını da kendileri gibi dünyevi hırslara meyillendirtecekler. bunu bilen ben gibi biri niye evlensin ki? zaten saçma bir sistemdeyiz. evlenenler evlilikten çogunlugu hayır görmüyor. hayır görüyomuş gibi görünenler de kapitalizm tarafından yutuluyorlar. Yani şeytan zaten onları esir almış.
Peygamber sav e yaşlı ihtiyar kılıgında gelen iblis ne diyor biliyo musun? Bana en çok itaat eden mala paraya bağlı olanlardır. önce bununla ihlasını alırım, sonra onlar ihlassız ibadet yaparlar ama bunun farkında olamazlar.
Maalesef
Bekar
Evde kaldım
Bekarim bekar
Bekarım