Ben böyleyim. Sadece 3-5 arkadaşım var sınıfta. Okula gidince sadece onlarla muhatap olan biriyim. Kızlarla hiç konuşmam. Aslında konuşmak isterim ama çekiniyorum biraz küçüklükten beri öyle karşı cinse karşı çekingen yetiştim. Kızlara bakış atıyorum falan onlardan da bana bakanlar oluyor ama sohbet etmeye gelmiyorlar. Aslında ben bir kızla başbaşa konuştuğumda hiç çekinmem fakat bir grup kız birden geldi mi çekiniyorum. Sizce benim sevgili edinememe sebebim bu arkadaş gruplarındaki çekingenliğim mi? Ben bir kıza bir şekilde dışarda başbaşa kahve içme teklifi yapsam sizce kabul eder mi?
Kabul etmez, önce onun arkdş grbuna girmen gerek, çünkü güvenmeyebilir sana
Kabul eder, dışarda da seni tanımak isteyebilir. İllaki önce arkdş çevrsinde taniması gerekmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Arkadaşlarının seçimlerine göre hayatını yönlendiren bir kız ise onunla yürütmen çok zor. Çünkü aşık olmayan/sevmeyen ve senin yaşattığını tam hissedemeden sürekli “şöyle yap” diyen dostları olacak ve bir kişi seni savunsa, diğeri seni yerebilir. Elbette bazen dostlarımızdan fikir isteriz ama 10 tavrının 8 tanes arkadaşının yönlendirmesiyle oluyorsa zaten böyle biriyle olmasan daha iyi. Öyle kızlar, arkandan senin her türlü dedikodunu yapar. Bazı erkekler nasıl erkek grubunda “şöyle becerdim, şunu yaptım” vs diyorsa, öyle kızlar da muhtemelen penis boyuna kadar eleştirir whatsapp grubunda. O yüzden işin özeti, birine açılmadan önce her hareketini dostlarının kararıyla sergileyen bir kızı seçme. Öyle biri olmazsa zaten arkadaşının yanında da “konuşabilir miyiz?” Desen de çok sorun olmaz.
Çoğunluk arkadaş grubuna girmelisin önce demiş. Yemin ediyorum bu site milleti çok yanlış yönlendiriyor. Onun arkadaş grubuna katılmana gerek yok dostum. Hoşlandığın kızı çeker alır onla baş başa bir şeyler yaparsın ama bunu yaparken kesinlikle onun grubuna onaylanma ihtiyacı hissetme. Zaten o kız da grubunun seni sevmesini bekliyorsa onla ilişkiyi unut.
Doğru söylüyorsun, sonuçta kalabalık bir yerde olacağız kahve içmeye giderken ve aynı siniftayiz. Güvenmemesi için bir sebep yok. Sonuçta onu ıssız bir yerde kahve içmeye davet etmiyorum. O kadar cesareti olmayan bir kızla (senin de dediğin gibi) olmaması daha iyidir.
Öyle bir soru sormuşsun ki sanki hele üniversitede kız tipi 1, ki ilden ile ilçeden ilçeye yeri geldi mi mahalleden mahalleye bile değişebilecek bir şey ve sen bu anlamda bir bilgi bile vermemişsin.
Birincisi, bakmak ile bakışmak arasında, öylesine bakmış olmakla gerçekten bakmış olmak arasında fark var. Yani kız "baktım" der, sen "bakıştık" dersin, olmaz.
Kaldı ki bakışmadan sonra kız senin ayağına gelecek değil, öyle bir tipin olsaydı belki birileri illa gelirdi, demek ki yok.
Bunun da dışında, bir kıza tanımadan etmeden, sohbet arkadaşlık, yakınlık samimiyet kurmadan hiçbir şey teklif edemezsin.
Ve kız görmemiş sapık gibi "kahve içelim mi" gibisinden dating'vari bir teklif etmen de seni çok amatör ve abes gösterir.
Arkadaş canlısı, konuşkan ol önce. Gerisi ne kadar gelir, orası sosyal beceriye bakar. Ve bir kızın arzu edeceği bir erkek değilsen, çok koşma buralarda.
Dedikleriniz doğru olabilir galiba. Ama ben kızla sohbet etmeye gittiğimde kız çekiniyor gibi geldi bana. Konuşmayı sanki tek taraflı ilerletmeye çalışıyor gibi hissediyorum kendimi. Hal böyleyken nasıl önce arkadaşlık kurulabilir. Zaten ben de kızlar konusunda sıfır tecrübeye sahibim. Ama elimden geleni de yapmaya çalışıyorum. Sonuç bahsettiğim şekilde oluyor işte. Tam olarak ne yapsam bilmiyorum. Siz ne tavsiye edersiniz?
Tamamen arkadaş canlısı olarak ve kadın erkek demeden herkese arkadaşça yaklaşacaksın. Bir kadına kadın olduğu için yaklaştığını hissettirirsen kaçar. Kız çekinmemiştir de belki senden etkilenmemiş olabilir, buna böyle bakacaksın. Bu gibi durumlara girmemek için de dediğim gibi arkadaş canlısı olup insanları cinsiyetsiz görmen lazım. Kendindeki skill'leri de başkalarına bakarak, ortamdaki yerine bakarak geliştirmen lazım.
Dersler beni çok fazla zorluyor, bu yüzden dediğiniz gibi kendimi sosyal anlamda geliştirmem gerçekten mümkün olmuyor. İlginç bir hayatım var maalesef dediklerinizi yapabilecek gücü kendimde bulamıyorum.
Belki de en doğrusu okulun son senesine (sınavların olmadığı seneye) bırakmalıyım bu aşk ilişkilerini ☹️☹️
Sen bilirsin.
Benim tercihim değil bu. Bu bir mecburiyet.
Senin kapasitesizliğin veya kapasiten diyelim.
Bu söz ağır oldu
Tıp okuyan herkes senin gibi değil, "mecburiyet" diye bir şey yok. Sonuç olarak akışına bırak.