Çok yakından tanıyan bir dostunuz diyor ki:
Bu adam dürüst adamdır, özü sözü birdir, aldatmaz, yalan söylemez
Ancak hayatına giren tüm kadınlar feminist bile olanlar vardı onlar da dahil hepsi onun egemenliğini kabul etmek zorunda kaldı. Hiçbiri buna direnemedi.
Bu adamla beraberken sana kural koyar uymak zorunda kalırsın, sınır koyar dışına çılamazsın. Gücüne karşı koyamazsın. Çok güçlü hatta dominant kadınlar da geldi geçti hiçbiri baş kaldıramadı...
İlginiz azalır mı artar mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Ben sevdiğim kişiyi kendim tanırdım, başkalarının söylediği şeyler doğru olmayabilir veya kişisel düşünceleri olabilir bence en iyisi birini tanımak istiyorsak bunu kendimiz yapmaktır.
Zaten beni kısıtlamasına izin vermezdim öyle bir şey yapmaya çalışırsa da ayrılırdım.
Ya konunun özü başkasından duymak değil ki...
Akıllı, dürüst, güçlü ve dominant bir erkek tanımlaması topluca paket olarak olumlu mu değil mi?
Ben beni kısıtlamaya çalışan biriyle sevgili olmazdım
.. dürüst, adaletli, dominant bir erkek... koyduğu yasaklar ve sınırlar da mantıksız değil ama kural, yasak ve sınırlama koyabilecek olanın o oldupunu kabul etmiş olacaksın.
Mesela izin almam haber veririm diyemezsin ama kolay kolay da izin vermiyorum deneyeceğim de görüyorsun. Ancak es kaza izin vermiyorum diyecek olursa da yaoamazsın
Hayır bana göre mantıklı değil
Başka bir şey diyemem siz bilirsiniz sizin hayatınız
Öyle biri yok ben sadece sordum... fikir alışverişi
Yani hayatızda nasıl kararlar alacağınız nasıl fikirlere sahip olacağınız sizinle ilgili ben sadece kendi fikrimi söyledim demek istedim
Benim ileride alacağım kararlarla ilgili bir durum değil... ben zaten o hakimiyeti kurmayan ve/veya kuramayan erkeği normal hatta erkek bile saymam zira evrimlerine ters bir şey bu...
Sizin fikirleriniz de hayatınızı etkileyecektir diye düşünüyorum dolayısıyla hayatınızla ilgili oluyor. Bence karşıdaki kişiyi kısıtlamamak gerekir ve bu evrimlerine ters bir durum değil, yani tamamlamışsa tabii
Bence doğaya aykırı bir durum erkeğin dişisini hakimiyet altına almaya çalışmaması... böyle erkeklerin de erkekten sayılması, yani o hakimiyeti kurmanın sorumluluğunu alamayan veya bunu kurmaktan aciz erkeklerin normalde doğa tarafından ayıklanıp tasfiye edilmesi gerekirken onlara da erkek deniyor olması, sırf cinsel uzuvları var diye erkek gibi kabul edilip kadınlarla birlikte olma hakkının verilebileceği düşüncesi modern toplum tarafından sanki doğal ve normal bir fikirmiş gibi pompalaman sapkın bir düşünce değilse nedir merak ediyorum açıkçası
Erkek veya kadın hepimiz insanız ve kimsenin diğeri üzerinde hakimiyet kurmaya, onu kısıtlamaya hakkı yok. İnsan sevdiğine güvenmeli ona iyi hissettirmeli baskı kurmaya çalışmamalı. Asıl böyle insanların erkekten sayılması gerektiğini düşünüyorum sizin aksinize
Kimse depil çiftin erkeği... bakkalın çırağı değil... o kadar da değil yani... hakimiyetini kabul edemeyeceğin adam neden hayatında olsun ki? İyi bir insansa neden baş kaldırasın , kötü biriyse yanında ne işin var? Baştan sona çelişki yani
Baş kaldırmaktan hiç bahsetmedim?
Çelişkili bir durum da yok.
Ayrıca birinin hakimiyetini kabul etmek bana göre saçma ben bu şekilde mutlu olamazdım, önemli olan da birlikteyken mutlu olabilmektir bence
İnsanın da dahil olduğu memeli türlerinin hemen hepsinde erkek ve dişi popülasyonlaru sayıca eşit olmasına rağmen erkekler dişi için kavga eder rekabete girer... çünkü doğa erkeğe "sadece en güçlü olursan soyun yürür' mesajını verir... erkek çocukları 2 yaşında bile kavga ederler ve her oyunları rekabete dayanır. Erkeğin bu baskın, gücü yaşamsal önemde algılayan, avcı, korumacı niteliği eğer modern toplum tarafından baskılanarak erkek erkeklikten çıkarılmışsa o vakit bu törpülenen özelliklerinin doğal sonucu olarak kadını koruma, kollama ve yönlendirme isteği ve gücü de azalmış demektir...
Milyon yıllık dürtüleri 100 yılın popüler kültürüne yenilmiş olanlar bildiğin imalat artığıdır
Korumak, kollamak, sahiplenmek... Bunlar kısıtlamaktan farklı şeylerdir, ben de sevdiğim insanı sahiplenirdim ama ona saygı da duyardım bu erkeklere özel bir şey değildir. Ancak bahsettiğiniz insanlar bu konuda hayvanlardan farklı davranıyor diye onları "imalat artığı" olarak değerlendirmenizi aşırı derecede yanlış buluyorum
Kısıtlamak bunların doğal sonucudur... daha doğrusu onun seni kosıtlayabileceği anlamına gelir... senin kontrolünü elinde tutmuyorsa ortada korumak, kollamak yoktur... en fazla tavsiye veriyordur. Bana komşu teyze de tavsiye verir, bakkalın çırağı da... ama bana çok doğru gelen bir yanlış seçeneği benim önümden kaldıracak gücü ve bu sorumluluğu alacak yüreği yetmiyorsa orada beni sahiplenmiş, korumuş veya kollamış olmuyor...
Hayvanlardan farklı güdülerimiz olsa da hayvan geçmişimizden bu kadar kopmamız normal 1 durum değil... 10 bin nesil böyle yaşanmış böyle evrimleşmişiz 2 nesilde değişen anca suni olarak pompalanan modernizm dayatmasından başka ne olabilir ki?
Korumak, kollamak, sahiplenmek sevmekle ilgilidir bu nedenle kısıtlamak bunların sonucu olmamalıdır. Bu doğru olsa bile neden sadece onun yapabileceği anlamına gelsin ki? Hak ve özgürlükler açısından kadın ve erkek eşittir, öyle olmalıdır.
Bahsettiğiniz gibi kadının kontrolünü elinde tutması gereken bir varlık değildir erkek. Ayrıca kadının kontrolünü elinde tutmak ne demek bunu da saçma buluyorum. Tavsiyeye gelince evet herkes tavsiye verebilir ama insan herkesin tavsiyesini dikkate almaz. Sevdiği insanın tavsiyeleri onun için önemlidir.
Diğer konu
Yanlış bir seçeneği önünüzden kaldırmasından bahsetmişsiniz, bunu yapmak için sizi uyarabilir zaten yeterli olur fazlasına gerek yoktur diye düşünüyorum.
İnsanların memeli hayvanlar grubunda yer alması onlardan daha gelişmiş ve zeki canlılar olduğu gerçeğini değiştirmez. Ve sırf memeliler grubundayız diye hayvanlar gibi davranmak da gerçekten akıl dışı bir davranış
Bence daha fazla tartışmanın kimseye faydası olmayacaktır hoşçakalın
Kısıtlamak değil kısıtlayabilmek diyorum... gerektiğinde kısıtlayamayan sorumluluk almamış demektir... sahiplenmek sadece sevmekle ilgili değildir. Pek çok insanı veya nesneyi severiz ama sahiplenmiş olmayız. Sevgi karşılıklıdır ama koruma kollama sorumluluğunu alma tek taraflıdır.
Hayvanlardan zeki olabiliriz ama davranışlarımızın %80'ine alt beyin yani hayvan tarafı hükmeder...
Mesela aklı ile zekasıyla evli olmamayı çocuk sahibi olmamayı seçen bir erkek gecelik bir ilişki ararken dahi büyük göğüsten etkilenir... büyük göğüs neden önemlidir? Çocuğu iyi emzirir, alt beyne öyle işlemiş; büyük ve yuvarlak kalça da kolay doğum yapmak demek... biz niye atletik erkek isteriz hafif kas olsun isteriz? Doğacak çocuk da güçlü olsun ve o erkek ailesini koruyabilsin diye. Hepsi milyon yıllık kodlar...
Dahası benim ne söyleyeceğimi bilmeden söyleyeceğim şeyin kimseye 1 faydası olmayacağını iddia etmek ön yargı değil midir?
Dahası kendi fikrinizi uzun uzun yazıp sonra da "bana cevap verme tartışmaya devam etme!" diye talimat vermeye kalkmak ne gibi bir zihniyetin ürünüdür anlamış değilim.
Söyleyeceğiniz söz ve söyleme niyetiniz varsa söylersiniz yazarsınız
Söyleyeceğiniz şey yok ise susarsınız
Söyleyeceğiniz söz varsa da söylemeyeye yazmaya niyetiniz yok ise yine susarsınız...
Tartışma bitsin isteyen söz söylemeyi bırakır... ferman gibi yazı yazıp buna cevap verme! diye talimat vermez...
Öncelikle tartışmayı bitirmek için hiçbir şey yazmadan gitmek o kişiye saygısızlık olur diye ben size artık tartışmak istemediğimi gayet kibar bir şekilde anlattım.
Hiçbir zaman da size " Bana cevap verme! " demedim.
Ben sizinle aynı düşünmüyorum diye böyle davranıyor olmanız hiç hoş değil özellikle ben size saygı duyuyor, bir konu üzerine sizinle normal bir şekilde konuşmaya çalışıyorken...
Ama anlıyorum ki sadece kendimi yormuşum bu konuşmaların kimseye bir faydası olamayacağı için daha fazla yazmaya da gerek duymuyorum ve zaman kaybı olarak görüyorum, istediğinizi istediğiniz gibi anlayabilirsiniz.
Hiçbir şey yazmadan gitmek saygısızlık olursa ben daha fazla tartışamayacağım der gidersin... ben söyleyeceğimi söyledim sen bunlara cevap verme denek saygısızlığın da ötesinde bir şeydir... tartışmayalım dediğinde bunun anlamı budur. Mevlananın dediği gibi anlattığın karşındakinin anladığıdır.
Mevlana'ya katıldığım için artık size yazmayacağım siz de daha fazla yazıp rahatsız etmeyin
Üslubunuzu ince gibi göstermeye çalışıyorsunuz ama tartışma ve konuşma adabından hatta yazışma adabından çok uzak... bana yazmama sebebiniz mevlanadan ibaretmiş ve dahi bir şeyler yazsam ne yazacağımdan bağımsız olarak sizin için rahatsızlık sebebi ha... okumazsınız olur biter ne rahatsızlığı yahu.. son sözü söyleme takıntınız var sanırım. Hem de iğne batırıp son sözü söylemek gibi gerçekten illet bir huy. Peki deyip geçseniz ben size daha ne diyecektim? Ama illa laf koyacaksınız illa benim daha söylenmemiş sözümü itibarsızlaştıracaksınız
Önce bir denerim onu baktım olmuyor bırakırım kimsenin demesiyle hareket etmem önce kendim göreyim yaşayım
Gördün ve kadın doğru söylüyor... dürüst, adaletli, dominant bir erkek... koyduğu yasaklar ve sınırlar da mantıksız değil ama kural, yasak ve sınırlama koyabilecek olanın o oldupunu kabul etmiş olacaksın.
Mesela izin almam haber veririm diyemezsin ama kolay kolay da izin vermiyorum deneyeceğim de görüyorsun. Ancak es kaza izin vermiyorum diyecek olursa da yaoamazsın
Eğer öyleyse zaten bırakırım ki öyle biri bana çok ters yani ama şunu demek istedim onu bir başkasının düşünceleriyle tanımam belki ona önyargılıdır yalan söylüyordur nerden bilcem? O yüzden önce bir denerim tanımaya çalışırım onu
Bak eğer öyle biri varsa şu an kendin tanı zaten anlattığın gibi biriyse o en başında kendi rengini belli eder yapamam diyorsan ayrıl o kişiylr fr ömür geçmez
Size sordum... dürüst, güçlü ve dominant erkek tanımlaması paket olarak olumsuz izlenim veriyor yani
Hayır üstümde baskı kurması beni yönlendirmeye çalışması olumsuzdur