Selam.. Sevdiğiniz biri ile bile olsa evlenmeden önce oluşan o gerginlik ya da korku.. Kaynağı nedir?Nasıl aşılır?

Selam.. Sevdiğiniz biri ile bile olsa evlenmeden önce oluşan o gerginlik ya da korku.. Kaynağı nedir?Nasıl aşılır?

İlk adım kişiye karşı tarafa güvenebilmeyi öğretmektir. Bunun için profesyonel destek almak gereklidir. Yani bu güvensizliği yaratan konuları, durumları konuşmak, ne kadar gerçekçi oldukları üzerinde tartışmak, objektif sonuçlara vararak, kişiye iç görü kazandırmak amaç edinilmelidir. Partnerlerin, ilişkiden gerçekten neler beklediğine, karşısındaki kişiyi önyargısız değerlendirmesine, dair sağlıklı sorgulama yapabilmeyi öğrenmesi gereklidir. Bu şekilde ilişki adaylarına sağlıklı ve istikrarlı bir tutumla yaklaşabilecektir.
Evlilik korkusu paradan veya insanlara olan güvensizlikten oluşabilir benim korkum yok mesela çünkü eksiklerim var sadece bunları tamamlarsam bir gün evlenirim. Önceki bir ilişkide veya aile içinde gözlemlediği evlilik sorunları, kişinin evlilik korkusu yaşamasına neden olabilir. Kendine güveni olmayan veya kendini yetersiz hisseden kişiler, evlilik fikrinden korkabilirler. Kendi hayatını sürdürmek ve bağımsız kalmak isteyen kişiler, evlilik fikrine karşı çıkabilirler.
Evlilik korkusu evlilikten uzak kalma buna benzer davranışlar kişinin ailesinden yakın akrabalarından kaynaklı bir deneyimdir. Kişinin ailesi problemli bir evlilik yaşamış ya da yakinen tanıdığı akrabalarının evliliği sorunlu sıkıntılı ise kişi onlardan ders alarak evlilikten uzak durabilir.
Sorumluluk almaktan hayatının kısıtlanmasından korkuyordur genelde aslında bu doğru bir şey bir insanın içinde eğer böyle bir korku var evlilik yapmaması lazım gerçekten sevgi hissettiren de sevgi veren bir insan karşı tarafa böyle hissettirmez çünkü.
Cevap
17Cevap
Karşındaki insanı doğru tanıyıp tanıyamadığından asla emin olamıyorsun, bu da korkmak için yeterli bir sebep bence
Özgürlüklerine düşkün insanların düşüncesi bunlar kısıtlanırim korkusundan başka sebebi Yok
Bi zamandan sonra evlenmenin saçma gelmesi. sanirim ilk evlenme yasini geçirdiğim için düşünce yapım böyle oldu. Düğün bile gözüme çok gereksiz geliyor. Gidip nikah dairesine nikahi kıy olsun bitsin kafasındayım artık.
Bende de evlilik korkusu var,
Ailem ve çevremdeki birçok insan defalarca sayısızca sorumlu ve mutsuz biten evliliklere şahit oldum, sonrasında bıraktığı çöküntü ve tükenmişlik sendromu,
İnsanın çevresinde bu kadar kötü örnek olunca bir travma olmuyor değil KScan'lar, ben bu korku yüzünden çok sevdiğim birini kaybettim, bu durumu aştım ama iş işten geçti.
Bence herkes karşısındakine sonsuz güven ve saygı duymalı, başkalarına hayat arkadaşı olacak kişi hakkında yorum yaptırmamalı...
Kaybetmemek için napmalı ve korkuyorsak
Çevredeki kötü evlilikleri baz almayın, her kes aynı şeyleri yaşayacak diye bir kural yok sakin sessiz sabırlı davranın
Anlasamayacagindan. Yillardir can-kan olduğu kardeşiyle anlaşamıyor insan, tanımadığı kisiyle bunu yakalamak kolay değil.
İnsanlar birbirini iyi tanimayinca iyimi olacak kötümü olacak tereddüt yasarlar. O korku kuşku hep içlerinde olur.
korku değil o heyecan adrenalin
her şeyde olur okula başlarken oldu
yeni bir işe başlarken olur
gibi gibi
zamanla geçer
Sorumluluk alamamak, güvensizlik, ailenin müdahale etmesi, çevreden duydukları vs. Birçok sebepten olabilir.
Acaba bir şeyler yanlış gider mi, geçinebilecek miyiz, pembe midir, boşanır mıyız, ekonomik sıkıntıları atlatır mıyız, evlenince değişir mi...
Uygun biriyle mi evlendim, ileride kötü şeyler yaşarmıyım korkusudur.
Başta güven sorunu. Sonrasında ise çevresinde gördüğü mutsuz evlilikler bana göre.
Sorumluluktan kaynaklanır kendini bilen insan korkmaz
Evlilik korkusunu sorumluluk almaktan kaçınanlar yaşar.
Geçim derdi en büyük korku
Evlilikten korkmak çok saçma çok çok saçma
Aile ve çevredeki olumsuzluklardan...
Aldanmaktan korkuyor insan
Özgürlük içgüdüsü insanın doğasında var çünkü.
İstemiyorum
Kesinlikle güvenle asilir
Evlenince asarsiniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?