22 yaşındayım, daha okul dönemimden çok çalışkandım, başkaları günlük 1 saat ders çalışırken ben 3 saat çalıştım hep. 18’imdeyken yaşıtlarım dışarıda gezip eğlenirken ben üniversite derslerine çalıştım ve iş bulup para kazanmaya çalıştım. şu an çok şükür maddi durumum işim sayesinde çok iyi, ama akrabalarımın, arkadaşlarımın sürekli beni aramalarından her konuda yardım istemelerinden, beni kullanmalarından çok bıktım. Normalde asla konuşmazlar bile ama yardıma ihtiyaçları oldukları zaman telefonu açmamama rağmen 5-6 kez arıyorlar. Kendi ailem, annem, babam için elimden geleni yapıyorum zaten hep yapacağımda. Ancak başkaları için birşeyler yapmak zorunda olmadığımı düşünüyorum, beni onlar doğurmadı veya büyütmedi.
Benimde bir hayatım var bende artık eğlenmek istiyorum, gezmek istiyorum ama başkaları yüzünden fırsat bulamıyorum. İnsanlara hayır da diyemiyorum, çekiniyorum.
O yüzdende artık kimsenin mesajlarına ve aramalarına cevap vermemeye karar verdim.
Bunun dinen bi sakıncası var mı? Yani böyle yapmam günah olur mu? Kendi aileme değil tabi ki ama arkadaşlara ve akrabalara? Hiç birinin herhangi bir yararını görmedim çünki bugüne kadar.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer