Evlenince senin benim olayı saçma değil mi?
Koca benim parasıda benim bende onun benim paramda onun yani.
Saçma değil mi?
Koca benim parasıda benim bende onun benim paramda onun yani.
Saçma değil mi?
yalan bir şey dememişler tatlım bu kadar alınacak bir şey yok çalışmadığın için böyle düşünmeleri normal kadınlar ikiye ayrılıyor bir çalışan kadınlar iki çalışmayan kadın senin söylediğin tabirle kocasının parası yiyen kadın
Yo calisiyorum calismasamda diyemezler kime ne bundan
calışıyorsan neden desinlerki
i
Evlenirken meslegim yoktu okudum para kazaniyorum ama kocam daha cok kazandigi icin oyle dusunuyorlar
Erkeklere haniminin yaptigi yemegi yiyorsun, onun temizledigi tuvalete s*ciyorsun, onun yikadigi, utuledigi seyleri giyiyorsun diyen yok tabi. Erkeklere de boyle diyelim o zaman ama nerde. Varsa yoksa kadin goze batiyor. Calismiyor batiyor, calisiyor batıyor. O zaman erkeklerde calisan kadinin parasi yiyor, erkek dedigin haniminin parasini, kadin parasi yer mi diyelim bizde.
Koca parasi yemek ne ara asagilik gibi gorulen bir sey oldu? O zaman okuyamayan çalışmayan annelerimiz, ninelerimizde mi asagilik? Ya da bir rahatsizligi olup evde kalmasi daha uygun olan kadınlar da mi asagilik. Tum bunlar olmasa bile kadin calismasa bile evde onca işi kadin yapıyor, calisinca hem evde hem disarda calisiyor. Kadin tercihen bu buyuk yuku almak istemeyebilir hakli olarak.
Dunyaya bir kere geleceksin. O da kadin bedeninde geleceksin. Ama sirf kadinsin diye gunumuzde hem disarda calis hem evde calis, hem cocuklara bak, hem ev isleri yap, hem eşlim gorevlerini yap. Erkegin tek sorumlulugu işe gidip gelmek, kadinin oyle mi?
Her seyi yap ama bir daha gelmeyecegimiz şu dunyada, gecen zamani geri getiremeyecegiz 20 li,30 lu yaslarimizi bir daha goremeyecegimiz şu dunyada sorumluluk ustune sorumluluk alalim ve toplum tarafindan da surekli sorumluluk yuklensin ustumuze, şu bir kere geldigimiz dunya da hayatin tadini cikarmayalim, kadin cinsiyetinin ustune yuklenelim sürekli. Niye. Tek sucu kadin olarak dunyaya gelmek, şeyi eksik olarak gelmek. Tek suçumuz bu.
Şu bir kere gelip gectigimiz dunyada da baski ustune baski, sorumluluk ustune sorumluluk, omuzlarimizdan taşan yükler, artik kaldiramadigimiz yukler yetmiyormus gibi, kadin olmak biyolojik olarak regl olmasiyla, hamileligiyle, dogumuyla, gel gitli duygulariyla zaten daha zor degilmis gibi dis etkenlerle iyice zorlastiralim.
Her gecen gun bu oyunun levellerini iyice zorlastiralim olur mu toplum olarak. Tek sucumuz kadin olarak dunyaya gelmek cunku. Cezamiz agir olmali kadiniz cunku. Daha dogarken suclu ve kusurluyuz malum. Agzimizla kus tutsakta yaranamiyor bu beden, bu cinsiyet.
Kadin olarak dunyaya geldik sonucta, kadınız hakediyoruz bunlari, mustehak bize. Biz kimiz ki. Önceden diri diri gomulen bugun psikolojik baski yaparak gomulen. Bedeni canli ama ruhu ölü. Kadinlarin erkeklerden ve kadinlardan gordugu psikolojik siddetin haddi hesabi yok. Yeterince baski ve sorumlulugumuz yokmus gibi daha da bindirin bu omuzlara yukleri aferin, devam.
“Yiyorsam sizin değil ya kocamın parasını yiyorum. Size ne a…… k……. “ diyeceksin.
Ancak böyle susar millet :)
Cevap
25Cevap
Evliysen para ortak olur. Evlilik için de olan parasal konular kimseyi bağlamaz. Lakin sen de yan gelip yatan bir tipsen ve hiç emek vermemişsen bundan dolayı diyorlardır
Yani tek o kazanıyor sen evde takılıyor isen hos değil
Calisiyorum ama calismasam da evde takilsam da kime ne yinede.
Karisiyim ben onun.
Bana adil gelmiyor
Dinen kadın eve bakar rızkı da erkek getirir bu boyledir
Din öyle bir şey demiyor onlar yalan. Dinde herkes eşittir.
Senin işine gelmiyor bence neyse uzatmayalım.
:) Köle almıyoruz. Kadın alıyoruz bir birey. Her şey ortak olmalı ve herkes kendine bakacak güçte olmalı.
Kadın alınıp verilen bir şey değil bu bir konuyu değiştirme ben diyorum ki kadin calissada calismasada karisi oldugu surece para harcamis harcamamis kimseyi ilgilendirmez.
Asalak kadın istemiyoruz
Eğer çalışıyorsan bir işin varsa aldırma onlara.
Eğer işin yoksa çalışmıyorsan, ev hanimiysan biraz haklı payı vardır.
Eğer bir işin yoksa ne yiyeceksin yani😂 evlenmeden öne bilmiyorlar mıymış senin koca parası yiyeceğini 🙄
Çekemiyorlardır kesin boş ver hiç duyma sen onları..
Yiyeceksin de sevişeceksin de kime ne ki?
Herkes işine baksın yaa valla
Kocan ve sen bunu sorun etmedikten sonra3. kişilerin kudurması çokta önemli değil. Peki bundan sanane deyip geçebilirsin
Yeri gelir sen kazanırsın yine beraber harcarsınız. Paranın seni beni olmaz ki ailesiniz sonuçta aranızda paranın lafı olmaması gerek
🤣🤣🤣 hayat şartları tabi mecbur yemeden olmuyor oda seni yiyordur arada ödeşiyorsnzdur
Evet yerim kocam degilmi her kadin yer ev hanimi olan
Benim paramı karım yemeyecekte kim yiyecek ben anlamadım kaldı ki millete niye batıyor
Evet sen niye koca parasi yiyon 🤣🤣ya ni varya diyen yiyemiyor dur
Bunu diyenler mal seni beni olmaz evlilikte her şey ortaktır evle ilgilen kocanla ilgilen emek ver herşeye sonra millet kalkıp iki kuruşun lafını yapsın oldu canım
Çok saçma para kazanılır o imza atıldıktan sen ben mi kalır çok ayıp
Sığıntısın öyle yaşamayı hak ediyorsun.. allahın sığıntısı
Kocam degil mi o bana bakıyor ben ona de herkesin kendi hayatı
Sacma geliyir sana ama onlara gore sacma degil yani empati krun
Var ki yiyorsun olmayan kıskançların lafına sıkma kendini
Takma bu kadar turkiyede yasiyorsun normal boyle seyler
Kıskananlar der takma kafana
Eşin değil mi kime ne
Bazı insanlar neden mall 🤦
Hangi canım diyor bunu?
Kimin parasini yicem başka kupek de 🤣
saçmalamışlar..