Bi polar nasil bir hastalık?
Tedavisi ile geçiyor mu? Gön ilişkilerinde genelde ayril baris şeklinde mi olurlar
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bi polar nasil bir hastalık?
Tedavisi ile geçiyor mu? Gön ilişkilerinde genelde ayril baris şeklinde mi olurlar
Bipolar ile borderline kişilik bozukluğu teşhisi aldım. Bipolar hayatımı mahveden iki şeyden biri. Diğeri borderline zaten. İlaçla tedavi ediliyor. Fakat aşırı yoğun geçirilen ataklarda elektro konvulsif tedavi uygulanıyor. Hastane yatmak falan bile gerekiyor ki ben yakın zamanda geçirdiğim bir depresif atakla birlikte kısa süreli bir şekilde hastaneyr yattım bir iki hafta falan.
Özel değil ise ataklarda ne oluyor
Ya işte depresif atak yani çökkünlük dönemi dedikleri şeyde bildiğin ağır bir depresyon yaşıyorsun. Üstelik ben ağır geçirdiğim için psikozda yaşıyorum. Yani şiddetli bir depresyonun eşliğinde halüsinasyon ve sanrılarda yaşıyorum.
Diğer bir atak manik atak
Taşkınlık dönemi diyor.
İçinde kapanma falan amladim5
O kadar basit değil işte. Çok daha uç boyutlards düşün intihar girişimlerine kadar
Allah korusun
Ozelden yazicam
Geçmiş olsun ben yaşamadım ama arkadaşım yaşamıştı. Bipolar bozukluk, bir kişinin duygudurumunda aşırı değişikliklere yol açan bir psikiyatrik bozukluktur. Bu değişiklikler mani ve depresyon gibi iki uçlu zıt kutuplarda gerçekleşir. Manik dönemlerde, kişi kendini özgüvenli, enerjik, yaratıcı ve konuşkan hissedebilir. Depresif dönemlerde ise, kişi üzgün, çaresiz ve umutsuz hissedebilir. Bipolar bozukluk, genellikle genetik faktörler ve beyindeki kimyasal dengesizliklerin bir kombinasyonundan kaynaklanır. Bipolar bozukluğu olan kişiler, genellikle manik ve depresif dönemler arasında normal davranışlarına dönerler. Bipolar bozukluğun semptomları, manik dönemlerde aşırı enerji, hızlı konuşma, yüksek özgüven, az ihtiyaç duyulan uyku, aşırı risk alma davranışları gibi belirtiler olabilir. Depresif dönemlerde ise üzgünlük, umutsuzluk, enerji kaybı, uyku sorunları, kendine zarar verme veya intihar düşünceleri gibi belirtiler görülebilir.
Cevap
2Cevap
Neden engelledin anlayamadim?
bi tane polar giysi sicak tutacaktir
Bir akıl hastalığıdır, ilaç tedavisi şart.
Tüm kadınlar öyle
Sorum açık net, her kadini suçlamak hos değil.
Sen de kendine oyle muamele ettirme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?