Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeriat kanunlarini doğru uygulayan ataların dünyanın 3 2 sini fetih etmiş ama sen bilirsin.
Sizin kafanızda oluşturulan şeriat ile gerçeği arasında çok fark var. Hep aynı taktik güzel şeyleri aslında berbat bişeymiş gibi gösterip, sizi köklerinizden koparıyorlar. He şu anki sistem kötümü adam gibi uygulansa hayır aslında. Ama iş insan kalitesinde bitiyor ve git gide düşüyor maalesef.09 Yorumla- +1 yıl
Ortaçağ'da yaşamıyoruz artık. Sen şeriatla yönetilen tek bir ülkenin kıta fethettiğini ya da insan gibi yaşadığını gördün mü? Hayvan gibi yaşıyorlar anca
- +1 yıl
Yönetim biçimi değişince bir şey kopmuyorsun
Cevap sahibi+1 yılSizin anlamadığınız bu ben doğru uygulamasından bahsediyorum. Şu an doğru uygulandığını söylemedim. Senin kitabın sana diyor ki çalış üret geliştir. Allah, Allah diyip taş at demiyor iş insanda bitiyor kardeşim kuralların suçu yok bence kendimize bakmalıyız. Sistemli bir şekilde eğitim alsan yetenekler keşif edilip ona göre çocuklara sevdirilip yönlendirilse ve öyle yalap şap değil iyi bir eğitim alsa toplum bak sen nasıl ilerliyorsun. He dipnot bahsettigin ülkelerin çoğu o çok sevdiğiniz batılı ülkelerin sömürgesi altında. Adamlar kafasını ne zaman kaldırsa eziyor şerefsizler uyanmasınlar diye... Buna sende dahilsin. Çünkü burası ayağa kalkarsa bilirlerki mazluma el süremezler bu yüzdendirki hep bizimle uğraşılır. Hangi sistemi getirirsen getir olay insan kalitesinde kilitlenir kalır.
- +1 yıl
Eee sen ülkenin başında dingil insanları getirirsen ve sorgulamadan bunlar olur
Cevap sahibi+1 yılHangisi dingil değil ki 😂 Bizim en büyük sorunumuz bu aklı çalışan insanlar hep yıldırılır. Nerde kontrol edebilecekleri idiot var onları koyarlarki kontrol edebilsin. Siz ülkeleri siyasetçilerin yönettiğini mi düşünüyorsunuz. Osmanlı padişahlarının çoğunluğu öncesinde dinini adam gibi öğrendikten sonra yetenekli olduğu alanlarda teknik olarak bilimsel olarak edebi olarak yetiştirilmiş. Şahi toplarını Fatih sultan mehmetin ateşleme acılarını vs hesapladığını biliyor musun?
Mesela Abdulhamitin bugünkü kullandığın marmarayin çizimlerini yaptığını. Mimarsinanın yapılarının o zamanki teknolojik durumun cok uzeinde olmasi misal. Osmanlının yaptığı yanlış burada gelişmeyi bırakmış ve batı kendini teknik anlamda geliştirmeye devam etmiş. Bunların hepsi birer olay örgüsü olacak olan zaten olur. Bunlar geçmişte kalmış, bizim artık ileriyi inşaa etmemiz lazım. Buda dışa bağımlı olmayı bırakarak gerçekleşir. Herkes işini hakkını vererek yapsın elinden gelen neyse. En önemlisi çocuklarınızı kaliteli birer insan olarak yetiştirin ki vah vahvahlanmak yerine biseyler yaptım diyebilin. Biz gökten zembille inmedik arkadaşlar, tarihimiz 100 yıldan ibaret değil atalarınız eğer akıllı insanlar olmasaydı hala çadırda yaşayan toplumlardan olurdunuz. Moğollar misal onlarda imparatorluk kurmuş yakıp yıkarak yağmalayarak. Şimdi hallerine bakın. Evet bugün çok parlak durumda değiliz, sadece şikayet etmek yerine kendinizce ne yapabilirsen onu yap. Çocuğunun yeteneği mi var? Sağlam bir diplomat yetiştir. Adaletli bir hakim savci yetiştir. Topraklamı uğraşmayı seviyor bilinçli bir çiftci olmasını sağla bu cendereden çıkışın başka yolu yok.- +1 yıl
Çıkış var Avrupa'ya kaçmak ya da dolar kazanacak bir yol bulmak
Cevap sahibi+1 yılBunlar toplumu değil kendini düşündüğün çıkışlar realist olalım.
Bencillikle toplum sorunlarından bahsetmeyin bari ben kendime bakarım diyin hayatınızı kurtarın. Bu arada ticaretin merkezi yeniden doğu olacak, yaşarsan görürsün batı kan kaybediyor. Her çıkışın bir inişi, her inişin bir çıkışı olur. Bunu unutmayınız. Oluşturulan bu zihniyet bunu başarabilir mi hayır. Ama inanıyorum ki biz görmesekte Türk yeniden şahlanacak çünkü bizim ruhumuza yok hiç bir anlamda kölelik.- +1 yıl
Pardon bizimkilerin zihniyeti olduğu sürece bir şey ollmzz
Cevap sahibi+1 yılBu anlayışın oluşturulmasıda yıllar aldı. Bunun yıkılmasıda yıllar alacak. Bunlar 10 yıllık 20 yıllık projeler değil. Nesiller değişmesi gerekli yavaş yavaş oturtarak yapılır. Senin devlet başkanlarının zafiyeti bizi bu duruma getiren boş bırakırsan biri doldurur. Yıllardır süren terör belası mesela kürtler osmanlıya kendi isteği ile katılmış bir toplum. Ve yıllardır beraber kardeşce yaşadık beraber savaştık. Bi alıp veremediğimiz yokken ortaya bir nifak soktular 40 senedir bununla uğraşıyoruz canlar ve kaynaklarımız boşa gidiyor. Eğitimsiz ve ilgisiz bırakıldı doğu vaktinde bu batı zihniyeti yüzünden ordaki bu cahilliği kullanıp adamlar üzerimize saldı kendi kardeşimizi sen boş bırakırsan biri doldurur. Bak yine konu eğitime geldi. Her konu oraya çıkar.
En İyi Cevaplar
Şimdi de şeriatle yönetiliyoruz ki. Anayasa şeriattir. Ha islam şeriati değil ama gavur şeriatı:)
senin kastın islam şeriatı sanırım. Ama islam şeriatı olsaydı, şahsiyetli bir toplum olurduk, hiç suç işlenmezdi. Kötü mü bu? Ayrıca, müslümanlar zaten şeriat istenek durumundadır. Öte yandan, bunun için de 150 yıllık bir alt yapı çalışması lazım. Her müslüman Allahın hükümlerine boyun eğmek zorundadır.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,9b cevap paylaştı.
u +1 yılLaiklik tabi ki de
01 Yorumla- +1 yıl
Hayır opmax
Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. yonetilmiyorsun da ne yapiyorsun? gorende dunya bilimine ve teknolojisine Turkiye yon vermis sanir... daha secilmis meclisinizle sivil anayasanizi bile yapamamissiniz cakma cumhuriyet...
08 Yorumla- +1 yıl
Benim suçum değil bu dedelerinin suçu
- +1 yıl
TM m bunu dedelerine ilet
- +1 yıl
ben niye dedeme iletecegim dedemin babasi1924 deki mubadele de once moraya sonra bugun yasasigim fransanin dijon sehrine gelmis.. benim dedemin ulkenle bir alakasi yok ama senin cakma dedelerinin icrati yok ne endustriyel teknolojiyi anlamissiniz ne de akademik bilimleri... hangi yonetim gelse gene aynisi olursunuz.. daha ozgun hukuk sisteminiz yok.. ekonomik teoriniz yok... diplomatik diliniz yok... ne bugünün mekatronik dünyasini anlamissiniz ne de 20inci yüzyılın mekanik dünyasını... hala 1980 den kalma anayasayla yonetiliyorsunuz... anca laf ne demis atalar esege altin semer vursunda esek esektir... size hangi yonetim gelse farketmez yani..
- +1 yıl
O zaman KS ne işin var
- +1 yıl
Beni yanına alsana
- +1 yıl
Niye ki ben senin dediklerini haklı buluyorum
+1 yılşu an onlardan bile kötü durumdayız ki şeriatı da doğru düzgün uygulayan ülke yok hepsi kendi kurallarını uydurmuş kafir toplulukları
00 YorumlaBu kanusların elinde çok kelleler gider.
Çok iyi insan kendini savunamadan derdini anlatamadan ziyan olur.
Düşmana kılıç verilir mi... ?00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılŞeriatın gelmesi mümkün değil keşke gelse bu millete bu özgürlük fazla gelse de aklı hasina gelir milletin bunlar modern hayata layık değiller bunlara taliban gibi yönetilmek yakışır
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeden eywah eywah dedin onu anlamadım şeriat eşittir kuran Kur'an esittir şeriat yoksa Kur'an'a gore yaşamak istemiyon mu
063 Yorumla- +1 yıl
Hayır şeriat eşittir kuran değildir artık şunu ogrenin
- +1 yıl
İstemiyom
Cevap sahibi+1 yılŞeriat eşittir kuran değilse ne peki
- +1 yıl
Çünkü Kuran'da iki üç şeyden bahsediliyor ondan sonrasını insanlar getiriyor
Cevap sahibi+1 yıl@Danteh İran sacmaliyo kardeşim asıl şeriat öyle değil ve olmaması lazım dinde zorlama yok zorla kapan diyemezsin ama Allah'ın hükümleri ile hüküm verirsin
- +1 yıl
Gerke yok Allah'ın hükümlerine
Cevap sahibi+1 yıl@simsekkiz15 i Zaman seninle tartışmaya gerek yok iyi günler
- +1 yıl
Niye tartışalım gerçekten gerek yok
- +1 yıl
Kur'an nedir ki? Yüce tanrının evrene koyduğu yasalara kanunlara göre yalamak mı önemli yoksa 1400 sene önce bir arabın sağdan soldan toplayarak biraz da kendisi uydurarak yazdığı masallar mı önemli?
Cevap sahibi+1 yıl@Danteh sen şeriatı yanlış ogrenmissin sadece bu İrana bakarak şimdi şeriat olsa genel evler kapatilicak zina yapan erkekler 100 sopa cezasi yiyecek evliysen zina yaparsan recm yani ölüm cezası gelicek 5 yasjndaki kız çocuğuna tecavüz eden bir adam ceza evine değil direk idam tahtına cikarilicak sen arkadaşını öldürdün mu arkadasin ailesinden niri de sana kısas uyguluycak hakkı var hırsızlık yaptın elin kesilicek bir daha yaoamiycak daha güzel olmaz mi artık kolay kolay kimse bir suç isliyemiycek yoksa sen razimisin 5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden adamın 10 yıl her neyse yatıp çıkması çıktıktan sonra tejrar yapmiycagin garantisini vericen mi senin eşin acik saçık gezinip millet orasına burasına bakmasindan hoşnut mu oluyosun
- +1 yıl
O zaman peki 9 yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden de Gebertilecek mi?
Cevap sahibi+1 yıl@ESKIbirKSliadam senin dinin farklı olduğu için seninle tartisilmaz
- +1 yıl
Olur mu öyle o yaşta evlendirilir tecavüz edilmez
- +1 yıl
Yemişim dinini. Bana gerçek lazım din değil. Sen soruma cevap ver. Cevap ver de muhammedin ne olduğunu senin gözünün içine belgeleriyle sokayım.
Cevap sahibi+1 yılKim evlendirilir haberleri takip etmiyon mu 5 yasjndaki kiza tecavüz eden adam elini kolunu salliya salliya geziyo şeriat olsa direk idam olucak eee bu sefer kimse bunu yaoamiycak daha güzel olmuycak mi demek ki bunlara razisib sen
- +1 yıl
Bu ülkeye zmaninda vardı kim kaldırdı
Cevap sahibi+1 yıl@ESKIbirKSliadam bana kardeşim peygamberime laf soyluyemezsun senin o dilini keserim hayvan kimsin lan sen ne delili ne anlatcan anlat bakım
- +1 yıl
Cehaletin midemi bulandırdı. Asıl şeriat olsa 7 dine 8 ile bakmadan regl olan her kız tecavüze uğrayacak. Ayrıca bir ülkede idam olması için şeriat gerekmiyor. ABD şeriat yok ama böyle hayvanlar çoğu eyalette idam ediliyor
Cevap sahibi+1 yıl@ESKIbirKSliadam eee yani
- +1 yıl
Sorun ne biliyon mu kuranı kerimin seriatti mi yoksa Arap toplumun seriattimi işte bunlar birbirine karıştırılıyor mesele bu. Bu yüzden istemiyorum ben ahlak istiyorum ahlak kazanalım dinin var diye ahlaka ihtiyacın yok sanma
Cevap sahibi+1 yıl@ESKIbirKSliadam ne sacmaliyon sen regl olan tecavuzemi ugruycak sacmaladiginin farkindamisin
- +1 yıl
Ahlaki olan bir ülkede neyle yonetilirse yönetilsin o ülke böyle şeyleri yok eder bunun için şeriata ihtiyacımız yok
- +1 yıl
Bu hadsizliğini ve sübyancı sapıklara olan sevgini cehaletine veriyorum
Al bizzat kendini gör. diyanetin ve bir çok kaynağın ortaya koyduğu gibi ayşe 614 doğumludur 7 yaşında zavallı bir kızken evlendirilmiş 9 yaşında hiç dönüşü de maalesef ki o herif tarafından İfal edilmiştir.
Cevap sahibi+1 yılBak canım bazı ülkeler seriatla yonetiliyo okey ama o seriatla yönetilen ülkenin çoğu şeriat değil şeriatın bir versiyonu ile yönetiyorlar şöyle düşün yarı şeriat yarı kendi kanunlari gibi neymiş kimse açık şekilde gezmiycek şeriat bunu istiyo ama zorla kapaticaksin demiyo sana herkes bu konuda özgürdür ama diğer ülkeler böyle mi kapanican dışarı cikmiycan bu saçma olur işte bu şeriatın üstüne kendi kanunu koyuyolar
Cevap sahibi+1 yıl@ESKIbirKSliadam saçma sapan şeylerlen mi aklını yoruyon git asıl kaynagi olan hadisi şeriflerden öğren kurandan öğren ağzı olan konusuyo kulağı olan inaniyo
- +1 yıl
Kızım şeriatla yönetmenin hiçbir mantığı yok bak neredeyse bütün ülkelerde demokrasiyle yönetiliyor sende bu çağa ayak uydurmak zorundasın
- +1 yıl
Ulan zaten bunların kaynağı zaten kuran ve hadisler. Mal mısın nesin koskoca diyanet k*çından mı uydurdu bunu cahil. Zaten bizzat kaynağı hadisler ve İslam tarihi. Şaka gibi bu cahil Arap dincileri yaa
Cevap sahibi+1 yılBiz meburan ayak uydurmak zorundayız zaten sistemi değiştirmemem kimse yapamaz ama tercihim hep seriattir
Cevap sahibi+1 yıl@ESKIbirKSliadam bana bak ne diyosun sen musluman değilsen çekil ayaklarimin altinean ezilmiyesib
- +1 yıl
Şeriat oldu demikrasi kazandi
- +1 yıl
Hadsiz keşke insan gibi konuş. Gerçekler ortaya boyunca neden böyle gerçek yüzünüzü ortaya koyuyorsunuz hemen. Bende her şey belgeli kanıtlı. Senin 7 sülalenin bildiğinden fazla bilgim vardır bu konularda.
Cevap sahibi+1 yıl@ESKIbirKSliadam yazdım sana cevap ver konusalim
- +1 yıl
Banada yaz kiz
Cevap sahibi+1 yılKabul et
- +1 yıl
@Melek3545 doğru söylemişsin...👍
.
Günümüze kadar Şeriat'ı yanlış algılamış olan ve bu sebeple yanlış yorumlayan dostlara, bu hususta şu bilgileri aktarmak istiyorum...❗❗❗
Şeriat, İslam Dininin ana kaynakları olan Kur'an, sünnet ve icma yoluyla belirlenen kesin ve değişmez hükümleri ifade eder, insanların hukuk kaidelerine daha bir titizlikle ve gönül rızasıyla uymalarında kuvvetli rol oynar. Halk arasında ilahî kanunlar için “Şeriat'in kestiği parmak acımaz!” sözüne mukabil, beşerî kanunlar için “Hükümet yasağı üç gün sürer” sözleri meşhurdur. - +1 yıl
Hazret-i Ebu Bekr’den, Osmanlı saltanatının yıkılışına kadar, her meselede, şeriatın referansları araştırılmış ve mesele fetvaya bağlanmadıkça icraata geçilmemiştir. Osmanlı Devleti, bütün aksamıyla hukuk sistemi olarak şeriatın tatbikinin son örneği sayılır.
- +1 yıl
Demek o kadar yanlismis ki kaldırılmış bu
- +1 yıl
Tabir olarak şeriat, bir Peygambere tâbi olanların, inanması, yapması ve kaçınması lazım gelen hususların tamamını ifade eder. Bugün pek kullanılmayan teşri (yasama) ve şâri (kanun koyucu); buna mukabil sık kullanılan meşru kelimeleri hep aynı köktendir. Yani meşru, “şeriata uygun” demektir.
- +1 yıl
@Hasan-ARSLAN madem öyle neden dünyadaki her ülkede şeriat farklı? Kime sorsan diğerini beğenmiyor gerçek islam bu değil diyor.
- +1 yıl
Demokrasi varken onlara uyamiyormusun
- +1 yıl
Yapamiyormusun
- +1 yıl
Şeriat bir yönetim biçimi değildir inanic sistmeidir
- +1 yıl
@ESKIbirKSliadam
Modern demokrasilerde, seçimle gelen hükümetler, şeriatla idare olunan memleketlerdeki hükümdarlardan çok daha geniş yetkilere sahiptir. Dilediği kanunu çıkarabilir. An’anelerle eli kolu bağlı olan, hele etrafı şeriatla kuşatılmış müslüman hükümdarların böyle bir imkânı yoktur. Her çeşit kanunları, yüksek din ve hukuk bilginleri hazırlar, aynı zamanda onlar tatbik eder. Ancak bunlar, idarecilerden ayrı bir ruhban sınıfı değildir. Bu da şeriata bir otonomi kazandırır. - +1 yıl
@simsekkız15
Şeriat, yönetim biçimi olduğu gibi Yüce Allah ve Peygamberinin koyduğu hükümlere dayanır. Ama bunları tespit ve tefsir edip, stilize kaide haline dönüştüren âlimlerdir. Bu da, şeriatın her zaman ve zemine adapte olabilmesine imkân veren bir elastikiyet demektir. Şeriatın kaynağı olan âyet ve hadisler değişmez; ama bunların beşerî tefsirleri değişebilir. Müctehid, yeni bir ictihad yapabilir. Hukuku tatbik makamındaki kişi, bu müçtehitlerden zamana ve zemine en elverişli olanını seçebilir ve böylece şeriata uyulmuş olur. - +1 yıl
@simsekkız15
Şeriat, insanın rıza beldesi olan cennete lâyık olabilmesi için uyması gereken kanunlar manzumesidir ve İslam'ın getirdiği hükümlerin genel adıdır vede devlet yönetimi de bunun içine girmektedir.
Cevap sahibi+1 yıl@Hasan-ARSLAN cahille tartışmaya girilmez ben hiç yenemedim diyen bir Allah dostu der bunu sende fazla kaptırma kendini bence onlar öyle iman etmiş öylede gidicek
- +1 yıl
Çok haklısın gerçekten❗
Cevap sahibi+1 yıl@Hasan-ARSLAN teşekkür ederim sen nasıl ki Allah'a iman ettim hiçbir güç seni o yoldan aliyokmuycagi gibi bunlarda ölümüne iman etmiş gerçek hakikat ölüm anı geldiğinde anliycaklar tıpkı fravun gibi bende Musa'nın inandigjna iman etmesi gibi
- +1 yıl
Gidin dininizi kendi içinizde yasayin
- +1 yıl
Türk silahlı kuvvetleri laikliğin bekçisidir bitti.
Cevap sahibi+1 yılÖlüm anin gelince hak ortaya çıktığı zaman anlarsin
- +1 yıl
İnsan, bir kavramı reddederken de kabul ederken de anlamını bilmeli. Taraftar olmak veya olmamak ayrı mesele.
- +1 yıl
Sen önce şeriat kurallarina uy ondan sonra gelip bana şeriat için agla
- +1 yıl
@simsekkiz15
Haklısın, ancak şeriat kurallarına inancımı yitirmedim ve doğruluktan, haktan vede hukuktan yanayım❗
Peki ya sen neye inanıyorsun❓ - +1 yıl
Demokrasiye
- +1 yıl
@simsekkiz15
Cevabımı aldım konuyu kapatalım 🚫 - +1 yıl
Konu sizin agzinizda saki olmus
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeriat isteyenler genelde birden çok eş isteyen erkekler ve erkeğe kölelik yapmak isteyen kadınlardır... Bunun dışındaki şeriat kurallarınım çoğuna aman aman istemem derler...
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yönetimsel şuanki yöneticilerle alakalı çektiğin birçok sıkıntı olmaz zaten
00 Yorumla
+1 yılŞeriat nedir ya hayır tabiki de
00 YorumlaNeden
02 Yorumla- +1 yıl
Seni sabahtan akşama kadar doverlerdi
+1 yılMusluman misin
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026