Arkadaşlar aslında bu kafalara giren biri değildim ama insan gerçekten düşünüyor. Neredeyse tüm arkadaşlarımın hayatında biri var yahut ya evli ya da nişanlı. Şimdi yaza girmek üzereyiz bu sefer benim yakınlarımdan evlenmeye başladılar. Hayatıma da doğru dürüst bir enerji girmedi bir türlü. Tanıştığım insanlar oldu. Ama hep potansiyel olrak bir tık üsteydim karşıdaki kişiden. Bir şekilde hayatımdan çıktılar ya yalan söyledi, ya dengesizlik yaptı, ya sadakatsilik yaptılar.. Bende edebiyat bölümü üzerine yüksek lisans yapıyorum. 25 yaşındayım Akademik olarak ilerlemek istiyorum. Donanımlı bir insan olduğumu düşünüyorum. Dış görünüş anlamında da kendimi güzel buluyorum. Kısmet bir yerlerde olacak diye inanıyorum ama insan da hayatında bir aşk enerjisi istiyor gerçekten. Sevmek sevilmek istiyor ve gerçekten de kendimi buna değer bir karakter görüyorum.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kızlar size gelene gitmeyeceksiniz köşede duran sessiz erkeklerle konuşun onlar sizi sever hem de aldatmaz sadıktır ama dersen yok bunun şurasıni beğenmedim orası hoşuma gitmedi e o zaman bulamazsın şans vereceksin ama tabi sadık kişilere şans vereceksin ite kopuga değil gidipte yine 200 kız arkadaşı olan erkeklerden umut beklemeyin
Benim için beğenmek önemli. Beğenirim çaba gösteririm. Hatta misal biri benimle tanışmak için hevesliydi. Çocuk yakışıklı değildi. Eğitim anlamında da öyle abartılacak bir durumu yoktu. Ama ben ykaın hissettim çabaladım muhabeet olsun vs. Ama tüm iyi niyetine rağmen. Yok ben ilişki istemiyorum ciddi vs diyerek saçmaladı. Bu potansiyel olarak değerimi bilmeyen bir erkek. Kendi kaybeder. Çünkü ben gerçekten düzgün bir kişiliğim var
Anladım demek ki evlilikten kaçıyorlar
İnsan, dengine aşık olacak diye bir kaide yok. Hayata beyninle bakıyorsun ama aşk istiyorsun. Inşallah güzel olur geleceğin.
Yanlış anlamışsın. Potansiyelin altında olandan kastım benim kadar ilişkiye özen göstermemiş olması. Karakter olarak denk olmayan kişiler.
Potansiyel, kişinin maksimum ulaşabileceği seviye değil mi? İlişkiye özen göstermek ile bağdaştiramadim maalesef. Bu düşüncelerle aşık olmanız çok zor, belki bir yanılsama o kadar. Elbette benim yorumum. her şey gönlünüzce olsun.
Evet potansiyel olarak daha ilgiliyimdir, sevecen biriyimdir, kimseyi yarıyolda bırakmam, destekçiyimdir. Anladınız mı böyle bir ilişki potansiyel ne sahip birini kaybetmek karşıdaki kişiyle alakalı. Benim tek hatam çok tolerans göstermem ve kaybetme korkusuyla hareket etmem olmuştur.
Bence bunları bir hata olarak görmeyin derim. Yanlış kişiye doğru tavır göstermek gibi bir durum sizinkisi. Sizin için doğru kişiye karşı yapılması çok normal davranışlar yaptıklarınız. Hata yapıyoruz, öğreniyoruz, gelişiyoruz. Belki bir çöpçatan, belki bir arkadaş ortamı istediklerinize ulaşmakta aracı olabilir. Tabi ki nasip en nihayetinde. Iyi bir insansanız mutlaka iyi bir insan çıkar karşınıza.
Çok iyi davranmakta iyi değil. Denge önemli karşıdaki kişi o ilgiyi kaldıramayabiliyor. Yani yanlış kişiye doğru davranmak mı belki de. Ama sonuçta karşıma çıkan insanlara doğru davranmaya çalışıyorum. Anlaşılmıyor ki ilk başta. Ama tolerans gösterdiğim, kaybetme korkusuyla hareket ederek yaptığım yanlışlar oldu. Bazen karşıdaki kişi adım taması gerekirken ben attım. Ama olmadı ''Allahtan hayırlsını diliyorum her çıkan kişi için nasip değilse çıksın hayatımdan diye dua ediyorum'' aslında bir şekilde bir yanlışı oluyor, tutum hata vs çıkıyor kendiliğinden
Eğer konumuz aşk ise denge diye bir durum yoktur. Sevgiden bahsediyoruz diyelim. İlk başı geç, bir ömür rol yapan insan dahi olabilir. Hayatı taklit üzerine yaşayan. Bunu ayırt etmek kolay değil. Seni kurtaran da dua olmuş ne güzel. İnsanlar 30 yıllık eşini bile tam tanıyamıyor. Rabbim hayırlı insanlar çıkarsın karşınıza. İyi günler dilerim.
Şu kısım atlamış, sevgiden bahsediyoruz diyelim. Yeterli olmasa da detaylı şekilde incelemek, gerekirse geçmişini soruşturmak gerekir. Güvenin olmadığı yere, sevgide olmaz. Güvenmek için de emin olmak gerekir. Bir tık aşırı uç olsa da.
Olmalı işte aşkta denge olmaz diye düşünürseniz kaybeden olursunuz. Çaba gösterdiğin yerde karşılığını almadan devam edersen terazi şaşıyor. Herkesin gözlünü nasılsa Allah öyle birini çıkarsın. O sebeple ben hayatımdan çıkan insanları bir kayıp görmedim. Çünkü bana hata yapıldı. Ama tabi insan düşünüyor bu da böyle yapıyor şu da şöyle yapıyor. Benim için o doğru kişi nasıl oalcak diye.
Kısa bir soru hiç aşık oldunuz mu?
Hayır aşık olmadım.
Günümüzde saçını süpürge eden kazanmıyor. Fazla fedakarlık, koşulsuz teslimiyet nankörlük doğrurur. Erkek çabalamadığı kadını değerli görmez. Akıllıca sevmelisiniz günümüzde çünkü insanlar sizin iyi niyetli davranışını anlamaz kullanmaya meyilli olur. Sadece duygularla hareket ederseniz duvara toslarsınız. Ben şahsen biriyle tanıştığımda ilgili davranırım, fedakarlık yaparım, yanında olduğumu gösteririm , çabalarım, duygularımı yansıtırım duygusal bir insanım çünkü bu sebeple her zaman karşıdaki kişinin beni kaybettiğini düşündüm bir yerde çünkü bu karakterde insanla yok gibi duyarsız insan çok fazla ego gibi düşünmeyin kendimi biliyorum çünkü.
Bu bir strateji değil doğru olan davranış. Bir insan her türlü yalan dolan art niyete sahip ama siz aşıksınız devam ederseniz duvara toslarsınız. Çünkü sevgi her şeyi kurtarmıyor. Doğru insana aşık olmak önemli. Hayatta her şey denge ben istesem bile sadece mantıkla hareket edemem çünkü hayatıma aldığım kişiye bağlanıyorum, duygusal bir insanım. Değer veriyorum. Gidince de gerçekten üzülüyorum mantığım haketmediğini söylesede üzülüyorum.
Suya girmemiş insana, suyu anlatmakla suyu anlaşılır kılamayiz tam anlamıyla. Aşk da böyle bir şey. Yaşamadan anlaşılmaz. Diğer taraftan söylediklerinize kısmen katılıyorum. Akıllıca yaşamak lazım, elbette kendini bilmekle akıllı yaşamak da. Diğer taraftan bildikleriniz, öğrendiklerinizle karşınızda bir profil oluşmuş durumda. Neyi isteyip istemediğiniz belli. Rabbim gönlünüze yakışan birini nasip eyler.
Denge gerek efendim hem de herşeyde. Çok doğru söylediniz. Yazdıklarınızı okuyunca aklımda şöyle bir soru belirdi. Aşkta denklik olmadığını düşünüyorum. Peki ya yakınlık? İnsan zittina aşık olabilir mi? Gönlümüze yakın insanlara mı aşık oluruz?
Zıt karakterler birbirini çekermiş ama şöyle diyelim siz çok planlısınız karşıdaki kişi çok savruk sizin planlı oluşunuzun onun hayatına da faydası olur. Ama bu sizin kırmızı çizginizse yapamazsınız o kişiyle ne dmek istedim yani siz savruk biriyle asla yapamaycağınızı düşünüyorsanız o kişiyle yürütemezsiniz fakat bu özelliği size batmıyorsa birbirinize katkınız olur. O kişi rahat davranarak sizi sakinleştirir. Siz de onu planlayarak düzen getirirsiniz gibi gibi.
Örneğin ben ilgisiz bir erkeğe tahammül edemiyorum. Benim görüştüğüm kişi ilgili olmalı gün içinde meşgulse meşgulüm mesajına döneceğim demesi gekir, yani iletişime özen göstermeli. 1o saate bir yazmamalı. Merak etmeli. Aksi bir insanla yürütemiyorum. İlgi delisi değilim ama eğer biriryle duygusal anlamda konuşuyorsam benimle iletişimde kalmaya çalışmalı, merak etmeli, aramalı vs vs.
Zıttınıza aşık olunabilir bence ama çok aşırı zıtlık olmaması gerekir yani yaşadığınız hayat , bakış açısı , aile yapısı taban tabana zıt diyelim. O a diyor. Siz b diyorsunuz sürekli , orada ne kadar sevseniz de yapamazsınız gibi. Zıtlıklar bizi birbirimize çeker. Aynı olmak sıkıcıdır. Çünkü farklılık bize farklı dünyalar açar ama işte sizin kesinlikle kaldıramayacağınız zıtlıksa yürümüyor.
Sizin yazdıklarınızdan kendi adıma birşeyler öğrendim. Sizle konuşmadan önceki insandan daha farklıyım. Ne güzel bir şey benim adıma. Demek istediğiniz anladım. Farkındaysaniz aşkı bile akılla sınıflandırmaya, tanımlayamaya çalışıyoruz. Bu doğru mu bilemiyorum. Bu arada net olmanız çok güzel bir şey. Kendini ifade edebilen ve açık fikirli bir insansınız. Konuşma için teşekkür ederim. Hesabımı silmek üzereydim ben de. İyi bayramlar dilerim.
O kadar çeşitlilik ve olasılık var ki insan için, bu budur, bu şudur demek hiç kolay değil. Kimine göre karakter koymak, kimini göre değişime ayak uydurmak. Misal size yazdığım yorum, sizi yorumlarınızla tanıdıktan tanıdıktan sonra çok yüzeysel geldi. Değişkenlik, farklılık. Hayat bilinmezlikler bütünü hakeza insan da. Rabbim her işimizde doğru insanlarla karşılaştırsin.
Kendi adıma, beni hayatta istediğim şeye yakınlaştıran insanlarla iletişim kurmaya özen gösteriyorum mecburiyetler dışında. Ben buyum çünkü. Kendimi kısmen tanıyorum. Kendime benzeyen insan da çok huzur buluyorum. Benzemek şöyle düşünülebilir vizyon, arayış, istek, yaşam tarzı.
Sen mutlu olamazsin
Niye öyle düşündün ki. Potansiyelin tık altından kastımı yanlış yorumaldın yoksa karşıma çıkan 2 yıllık mezun olan vardı. Ayrı bulvarda olduğumuz çok insan var. Asla böyle bakmadım adım attım çaba gösterdim. Karakter olarak benden üste olan bir erkekle tanışmadım
Aşırı kibirlisin o yüzden mutsuz ve yanliz bir insansın
Ben kibirli biri değilimdir. O kadar sallıyorsun ki şu an. Benimle tanışmak isteyen kişilere de şans verdim. Hatta ben o iletişimi devam ettirmek için uğraştım. Benimle tanışmak isteyen biri vardı. Yakışıklı değildi, eğitim düzeyi de üst düzeylerde değildi. Ayrıca benim içinde anlaşmak önemli illa akademik bir insan beklemiyorum ama belli bir eğitim düzeyi de olsun. Neyse kendimi yakın buldum hatta onu bekledim. Adım attım ilgimi belli ettim ben öyle durayım hiç yüz vermeyeyim diyen bir kız değilim. Ama karşıdaki ben ciddi ilişki istemiyorum vs diyor. Buna ne yapacaksın demek ki laylaylom peşinde. Ortalık öyle olan dolu.
Sen analizi yapmışsın kendi içinde ama doğru analiz değl:D. Ben çevrem tarafından sevilen biriyim sen merak etme. Buzdolabı değilimdir yani. Sadece benim gösterdiğim çabayı gösteren birine rastlamadım ki elbet benim de kısmetim bir yerlerdedir. Karşıma çıkmamıştır.