Son iki bekar yakın arkadaşımı da bu sene uğurluyorum. Herkes evlendiği için herkesin bir kadınla tanıştırma çabası var. Kendimi hiç evliliğe yakıştıramıyorum. Siz hiç evlilik hayali kuruyor musunuz?
Erkek çocukları kız çocukları gibi evlilik hayali ile büyümüyordur tahminimce. Kendimden yola çıkarak var sayıyorum ki, ergenliğinde her kız günün birinde giyeceği kabarık gelinliğin hayalini kurar. Falsoda tam burada ne yazık ki. Gelinlik giymeyi evlilik zannederiz biz. Evlilik hayali kurdum. 14 yaşımdaydım. Gayet 18 yaşına basınca evleneceğimi düşünüyordum bir şahısla. Tabi o işler öyle olmadı. 17-18-19 yaşlarımda evliliğe olan düşüncelerim komple değişti. Vazgeçtim diyebiliriz. Sonra evlilik kavramını gözden geçirdim, insanların onu nasıl doldurduğunu (birçoğunun dırdır ve mutsuzlukla) ve dedim ki, ben bu oyunu bozarım. 20 yaşımda henüz tanışalı 7 ay olmuş birine bastım nikahı. Çok düşünmedim. Ne de olsa sonunu düşünen kahraman olamaz. Bunu halk olarak güzel kazıdık akıllara diye düşünüyorum. Sadece şiddete eğilimli, karıya kıza düşkün, kaşı gözü ayrı oynamayan dürüst ve ahlaklı biri olmasına dikkat ettim. Annemin kriterleri ise 5 vakit namaz kılması, temel bilgilerin ilerisinde dini bilgi ve üniversite diplomasına sahip olmasıydı. Bütün şartlar olabildiğince yerine getirince, evlendik işte. 7 sene oldu. Yedisinde ne ise yetmişinde de o olur dedikleri şey, bu durum için de geçerlidir umarım.
Kurdum ani kadınla beraber olmayı işte sevişmeyi öpmeyi birlikte yaşamayı çocuğumun olmasını İşte bu kadınların çocuğum olsa şöyle olur diye çok böyle ah ettim dua ettim ama olmadı yani rtık dua ile işte Allah'a İnançla falan bu işler olmuyor parayla oluyor yani bilmiyorum Ben Allah'ın var olduğuna inanmıyorum şu an size o kadar söyleyeyim
Bunu sadece bir kişi ile kurmuştum. Sanırım oda bu düşünce konusunda eşik noktam oldu. Ondan sonra evlilik hayalinden oldukça uzaklaştım. Şimdilerde ise asla böyle bir hayale kapılmıyorum. Evlenmek, aynı insan ile aynı eve kapanma fikri bile tüylerimi diken diken yapıyor. Kendime böyle bir kötülük yapacağımı zannetmiyorum. İyi bayramlar.
Son 5 yılda 2 kuzenim ile 5 arkadaşım evlendi. Evlilik hayali kuruyorum; ama bazı sebeplerden dolayı bir kız bulamıyordum. 2 ay önce bir kızla tanıştırdılar; ama son zamanlarda olumsuz hava şartları ve Ramazan'ın gelmesiyle 1,5 aydır buluşamıyoruz. Bayramdan sonra özellikle Mayıs'ta sık sık buluşursak, yakında ilk defa sevgilim olacak.
Evlilik herkesin hayalinde vardır tecrübe edinince veyahut çevresindeki evli insanların hallerini gördükçe de insanın kabusu olur bir anda. Evlilik insanı olmayan insanlar var bana göre. Müessese çok fazla emek ve fedakarlık istiyor uymadığını düşünen bulaşmasa daha iyi
Evet kurdum hala da kuruyorum ama gerçekleşmeyecek hayaller bunlar bu yüzden de artık benim için sadece bir anı olarak kalacak. çünkü evlenilecek kadın bulunmuyor pek
Benimde son 1 bekar kaldı birde ben. Alakam yok evlilikle, elbette insan sevmek sevilmek ister ama buna dair çabam da yok. Nasıl olacak bilmiyorum. yeni birini tanımakta zor gelmiyor degil bazen. cevremde imrenecegim bir evlilikte yok. oyle takılıyorum boş boş simdilik
Evlilik hayali kurmadım ve benimle birlikte bazı insanların evlilik insanı olmadığını düşünüyorum Yani her insanı evlendirmek kötü sonuçlara yol açabiliyor
Haklısın herkes çürük yumurta çıktı diye sonsuza dek öyle olucak değil ama önceliğim başka idealler bende her şey tersten gidiyor ama 2'sindede henüz bir ışık olmadı 🤷 bekliyorum
Kuramadım uzun ca bi zaman Mardin’den gelem bi enerjist ile tanışmam sayesşnde hayali bıraktım evlendim mutluyum çok mutlu 5 yıllık evliyim aşk huzur tutku bizimle korkularım yok beni seven çok yakışıklı tutkulu bir kocam var tavsiye
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkekler sagolsun artik kurmuyorum. Bu devirde evlenilmez, hayali bile kurulmaz.