Aşk yoksa zaten ilişki de olmaz ki. o arkadaşlık ilişkisine döner kişiler mutlu olmaz birlikte bir şey yapmak istemez ya da birlikte olmak istemezler bu yüzden de hemen bitmese bile çiftler devam ettikçe biter. ben aşık olursam aşık olduğum kadına karşı sevgim bitmez hiç bir zaman. ama aşık olduğum kadının bana karşı sevgisi olmazsa da ben ayrılmayı tercih ederim ikimiz de zarar görmemiş oluruz bu şekilde. Ayrıca aşkın bitmesi, ilişkinin de bitmesine neden olabilir ancak her zaman böyle olması gerekmez. İlişkilerde aşk önemli bir faktördür ancak ilişkiler sadece aşk üzerine kurulu değildir. İlişkilerde saygı, güven, sadakat, anlayış gibi birçok farklı unsura da ihtiyaç vardır. Bu nedenle, aşkın bitmesi durumunda bile, eğer diğer unsurlar ilişkide devam ediyorsa, ilişki devam edebilir. Ancak aşkın bitmesi ve diğer unsurların da kaybolması durumunda, ilişkinin sona ermesi mümkündür. ilişkinin devam edip etmeyeceği, aşkın bitip bitmemesine bağlı olarak değil, ilişkinin diğer unsurlarına da bağlı olarak belirlenecektir.
Aşk zaten geçici bir duygudur ama sevgi de yoksa o ilişkiyi devam ettirmem. Bir şeyler hissetmrdiğim biriyle beraber olmak bana göre değil, hislere çok önem veriyorum.
Aşktan kastının ne olduğuna bağlı. Eğer birini ilk kez tanırken hissedilen aşırı yoğun duygulardan bahsediyorsan aşk biten bir şey, bitmesi beklenir, bitmesi normal. Ömür boyu aşık yaşayamazsın. Aşk peşinde koşmak uyuşturucu bağımlılığı gibi bir şey. Hayatındaki eksikleri bu heyecanlarla doldrmaya çalışıyorsun demek olur.
Neticede aşk bittiğinde karşındaki insanı hala sevip ona saygı duyuyorsan, birlikte bir şeyler kurup birbirinize yettiğinizi hissediyorsanız ilişki sürer. Bunlar yoksa aşk bitince ilişki de biter.
İlişkinin temelini ne ile kurulduğuna bağlı hani aşkla başladıysa bittiği zaman zaten onu sana dokunmasını istemez ama yok sadece kendini birbirinizi mutlu etmek için sevişmek için varsanız o da güven ve sadakata bağlanıyor o bittiğinde o da biter
Hayır aşk her halükarda biteceği için eğer her şey yolundaysa yerini sevgi ve alışkanlık alıyor ve sevgiyle yürüyor ilişki ve bu daha kıymetli. Saygı, anlayış kaybolmadığı sürece her türlü gider...
Aşk bellibir süre sonra mutlaka azalarak bitiyor. Ama sevgi şevkat saygı kaliyor. Bunlar hala varsa, bence bir ilişkiyi sürdürmek için yeterli diye düşünüyorum