+1 yılYorumlardan anladigim kadariyla okulu kazanmanin verdigi rahatlikla gelecegimi olusturdum bir de omrume yazacagim erkegi bulsam diyorsun. Aslinda bunlar son sinifa gelmeye yakin dusunulur ama tipcilarda boyle bir sorun var okul suresi uzadikca mezun olduktan sonra is guc dedikten sonra yasim ilerlicem ve kariyerimin pesinde kosarken de insanlari tanimak icin zaman ayiramicam ve aski veya dogru kisiyi bulamadan rastgele biriyle evlenceginden korkuyorsun..
ama doktorcugum sana kucuk bir hatirlstma yapayim..
1. Ask veya evlilik dizilerdeki gibi toz pembe degil. Biriyle sevgili olmak icin bile disardan nasil durduguna bakiliyorken evlilikte dikkat etmen gereken cok unsur var.. kisilik.. gecmiste yasadiklari.. dusunce tarzi veya yasayis bicimleri... keske dizilerdeki gibi zengin kiz fakir oglan iliskisi gibi basit olsaydi hersey ama inan bana bu ozellikleri ogrenmek icin insani yasaman gerek, derdine tasasina girecek kadar hissetmeli, derdini anlattircak kadar guven vermelisin ona.. her bir tavrinin (bardagi tutusunun bile) sebebini ve nerden geldigini ogrenmen gerekicek.. yani ozetle.. psikolojisini ogrenmen gerek.. ben iki erkegin gecmisine inmeyi basarmistim ama inan onlari cozmek onlarla yasamak o kadar zordu ki.. disardaki tipine asik oluyoruz da icindeki gecmisiyle veya gecmisinin etkileriyle evleniyoruz.
2. Istesem talip olan da olur demissin cici kiz oldugunu dusundugun icin soyluyorsun herhalde ama evliligi gectim arkadas olmak icin kisilige onem veriyoruz basit kizlarin dis gorunusuyle tavladigini dusunup bende tavlarim da gerek yok benim niyetim ciddi diyorsun ama soyle dusun senin kisiligin karsi tarafin tahammul edebilme ihtimaliyle etkili olur.. agrasif biri asla cook sakin ve sessiz birine dayanamadigi gibi sessiz birine de agrasif biri korkunc bir ruya gibidir ya o hesap iste..
geleneksel dusuncenden siyril ve erkekleri tanimaya calis.. huyu suyu duzgun biri bul ve tanimaya calis huyunu ogren sabirli halinle dertlerini dinle gecmisini ogren16 Yorumla- +1 yıl
Daha yazicaktim harf bitmis.. :/ kisa cumleler bana samimiyetsiz gelir hep..
- +1 yıl
cok super yazmisin. +1
Soran+1 yılOzenin icin cok tesekkur ederim canım :) Biliyorum, benim de tecrubelerim var ama cok sıkıldım iste bunlarsan, bir olsn omurluk olsn aerik istiyoeum ama dogru zamani falan var onun, farkindayim mrk etme. Yinede saol hatirlattigin icin
- +1 yıl
Ne demek :)
- +1 yıl
@askkadini01 tesekkur ederim canim :)
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen olsam bende sana izin vermezdim daha ortada ilişki yok aranıyosun bir dur ne bu acele bir sev birini ciddi olun sonra ailen zaten ikna olur. Ama sendeki düşünce çok garip cümlelerin özellikle güzelim istesem talibim olur falan ben iffetini koruduğuna inanmıyorum sen baya elimi sallasam ellisi özelliklerimde buraya yazdım burada kalsın bu yazı düşünen varsa gelsin modundasın bence. Söylediklerim ağır gelebilir ama bir yavaş ol bence sana hooop napıyon l*n diyen yok mu? Söylediklerini yani sahiplenme evlenme güzel bir evlilik falan her kız ister ama senin ki biraz abartı bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılHahha peki ablacim... Foto da koydum, isim soyisim de verdim. Oyle yani kotu kizim bn :)
2. sınıfta evlenenler de var nişanlananlar da. Eğer anlaştığın hayırlı biri varsa en azından söz ya da nişan yapabilirsiniz. Şöyle ki sen aile yapına uygun bir erkek bulup biraz konuştuktan sonra eğer o da isterse ailenle tanıştırırsın ve sonrasında aile söze karşı çıkmaz. Eğer sen tıp okumuyorsan çocuk da ekstrem bir durumda değilse evlenmek açıkçası sandıkları kadar zor olmayabilir. Çok güzel yazmışsın birbirinizin hem arkadaşı hem dostu olduğunuz için ve ikinizin de yaşları yakın olursa pek sorun olacağını sanmam. Ancak işinde gücünde biriyle evlenirsen belki senden beklentileri fazla olabilir bu da evlilikte sana fazlaca sorumluluk getirebilir.
05 Yorumla
Soran+1 yılYani ev gecimini saglamak icin iste calissa iyi olur ama herhangi bir sekilde baska gecim varsa neden olmasin. Bncede olabilir iste de bilemiyom. benim bolumum cok zor bide ama en azindan 2 yil soz +nisan olsa cok guzel olurdu sonra 2 yil sonra da hemen dugun ama iste izin yok :( 4 yil daha beklemem lazimmis
- +1 yıl
Aileler günümüzde erken evliliğe pek sıcak bakmıyorlar. Çünkü eğitimin zora gireceğini ve bu yaşlarda verilen kararların sağlıksız olacağını düşünüyorlar. Ancak sen eğer olgunluğunu gösterir ve onların da seveceği benimseyeceği tarzda bir çocuk ile karşılarına gelirsen hayır demezler diye düşünüyorum. Eğer çocuğun maddi durumu da kötü değilse ailesi illa ki destek çıkacaktır. Hayat standartınız başlarda çok yüksek olmayabilir ancak eğer siz iyi niyetli olursanız inanıyorum ki Allah sizi zorda koymaz.
Soran+1 yılAynen oyle, bnde oyle dusunuyorum da iste ortamlar bozuk valla. Yani talibim olur ama su an yok
Hani cevrem bozuk cunku, herkesin beraber oldugu bir sevgilisi var o yuzden evlenmeye gerek duymuyor erkeklerde. isi gucu olanlar ise okuyan birini istemiyorlar, ogrencillik cekmeyelim diye ama ailem izin vermiyor diye de bn pek bakmadim etrafta, aslinda o niyetle baksam cikar duzgun biri illaki. Hayirlisi olsn, ins hayirli bir vakitte hayirli biri cikar yani ne diyeyim
Soran+1 yılHahaha oyle biri degilim zaten mrk etme :) Fazlasindan realistim ve mantikliyim maalesef :(
+1 yılşart mı evlenmen flört hayatı yaşayıp tecrübe edinsen daha mantıklı olmaz mı?
07 Yorumla
Soran+1 yılEdindim yeterince. Biktim aetik, zaman kaybi o yuzden duzgun biri ciksin istiyorum
- +1 yıl
düzgün birini flört hayatı yaşamadan nasıl tanıyacaksın?
Soran+1 yılYani mecburen olacak iste yine ama memnun degilim yani bu halimden ve uzun tutmayacam artik. Max 2 sene. Zaten kotu yani varsa ortaya cikiyor o zmna kdr. Onemli olan anlayabilmektie
- +1 yıl
evet bak bu konuda katılıyorum 2 sene de hayli yeterli bir süre. ayrıca sen kafanda olayı kabullendiğin için evlilikte de sorun yaşayacağını sanmıyorum. mantık olarak olgun bir yapıya sahip olduğunu düşünüyorum. ailen eskilerde ki insanların erken yaştaki evlilikleriyle ve bunların oluşturduğu sorunlarla çok sık karşılaştığı için senin de bu durumu yaşamanı istemedikleri için onaylamıyolardır.
Soran+1 yılHahha herkes bana saf, salak, falan demis. Tek anlayan sensin beni. Tek olgun diyen sensin, seni eic yapacam :) tamam bnde abarttim, simdilik evlenme niyetim yok ama duzgun biri ciksin istiyorum aetik yakinda, bebelerden ve onlarla ciddiyetsiz flortlerden sıkıldım.2 yil sonra falan iste uyum olursa evleneriz. benim tecrubeyle sabit, hem boyle hem soyle olmaz, max 2 yildan sonra ya boyle ya soyle olavak yani. neyse.. Yani millet cok ciddiye almayin, okulu birakacak degilim, saf kararlar alacak da degilim.
- +1 yıl
teşekkür ederim :) sen dedikten sonra dikkat ettim yorumlara :) ergenlerin git gide arttığı bir ortam görüntüsü oluşuyo açıkçası ne kadar daha burada devam ederim bilmiyorum..
Soran+1 yılAynen bende :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
158Cevap
Okumak güzel haklı ailen atlımı kovalıyor bitir okulunu kurarsın hayatını Allah akıl fikir vermiş napıcan evlencen talibim olur diyosun olur ama piçin biri ile evlenirsin 2 yılda hayatının ta ortasına sıcar ne hayallerin kalır ne umutların okuluda bıraktın evlilik sevdasına herşeyi yitirmiş olacaksın ailen dersanelere gönderdi seni belki okuycak kızım diye 7 yasından beri emekleri var okuman konusunda onların emeklerini hiçemi sayıcan biri beni sevdi diye sevgilin olsun ama evlencem diye bırakma okulu... hem kendine hemde ailene haksızlık etmiş olursun.. En çok ta ailene..
03 Yorumla
Soran+1 yılOkulu birakma gibi bir niyetim yok. Soruya bak bir daha, okul ve evlilike denen var mi diye sormusum
Soran+1 yılErkek kbl etmezse zaten sorun yok, gitsin benden oyle biri
" En guzel yasimi kitaplar uzerinde harciyorum." Türkiye'de kitaba ve eğitime bakış açısı...
Doğu da , güneydoğu da kızlar okuyabilmek için kendilerini parçalıyorlar, aileleri zorla evlendirmeye çalışıyorlar, kimisi intihar ediyor, sen elinde ki şansı görmüyorsun...
Ne diyim ki ben sana evlen, evinin kadını ol, kitap, bilgi, entellektüellik seni aşar...
Oku da adam gibi erkek seçmeyi öğrenirsin, hiç bir şey öğrenemezsen...419 Yorumla
Soran+1 yılEgitim ve okul icin herkes istedogoni soyle ben haric tamam mi? Kavrami anlayamamissin sen. Insan bilgili olmasi lazim tabikide faydali seyler yapmasi lazim ama onlarin kolesi degil, hicbirseyin kolesi olmamasi lazim. Egitime gelince, tıp okuyorum, ustune de acik ogretim meslegome yani doktorluga bana yardimci olacak bir bolum. Annem 2 uni bitirmis babam da muhemdis, ninelerim ogretmen, dedelerim biri muhemdis digeri maliye mezunu. Okumanin onemini herkesten en iyi ben bilwrim desem yalan olmaz ama kolesi olmusum okumanin o yuzden baska bir yerde mutluluk aramam gerektigini duaunuyorum. Neyse sen bunlari anlayabilir misin bilemem
- +1 yıl
İyi dedin.
Soran+1 yılOnu da yasadim sn mrk etme.2 yil hemde ama guzel degil oyle. Cunku benim icim rahat etmiyor dini inancimdan dolayi o yuzden bir daha oyle bisey olmayacak. Ancak helalimle. Entelektuel olmak baska, evlenmemek baska,. Alakasi yok, karistiriyorsun. Hatta sana ornek vereyim: Turkan Saylan :) 5. sinifta cocugu bile varmia hatta. Muhtemelen sen denememissindir uni zamaninda sevgiliti fln. Bn denedim ve ikiside farkli seyler benim icin. Bn terxih etmiyorum artik. Neyse derin mevzular ama merak etme, cook duzgun birini bulmadan olmaz zaten. Acele edecek degilim. Kimseye soylemesdigom bir istegi buraya paylastom aslinda
Soran+1 yılDediklerin bana bunu dusundur.
Soran+1 yılUzun isin, ugrasamam, bana bu konularda tecrubesiz geldin diyelim o kdr
- +1 yıl
:) komiksin cidden, birlikte olduğum sevgililerim dışında farklı zamanlarda, farklı 2 kız arkadaşımla birlikte yaşadım, yani 2 evlilik atlatmış bir insan var karşında. İnan bana benim yanımda henüz çocuk sayılırsın.
Senin gibi aşırı ciddi düşünmediğim için öyle diyorsan eğer, herkesin düşüncesi farklıdır.
Soran+1 yılKomik dedin bana :))) Cok sevindim :))) Ilk defa agizindan bal cikti :))) Neyse... Tmm, tamam dikkatli okumamisim bir sms ondan olabilir. Farkli kisilerde emek harcamaktansa omurluk esimle harcamayi tercih ederim. Yani beaber yasamayi falan tercih etmiyoeum. Insani yipratigini dusunuyorum. Ayy anlatamayacam. Neyse bosvwe
Soran+1 yılHahaha, aaagidaki yorumlarsa mi okudin yoksa kendin mi anladin? Ben 3.5 yildir turkce konusuyorum o yuzden bu kdr da olsn. Gelistiriyorum surekli zaten. Bitek ders notlari bile yeter :) Balkan kiziyim bn aslen ;) Ailem orda
Soran+1 yılSen kac yasindaydin?
Soran+1 yılHmm, cidden mi? Sasirdim :) Neyse bakalim
Soran+1 yılYok drgil, yazdiklarindan
Soran+1 yılYok yok, o kdr da degilim
Kardeşim aile engel olur sorarsan sebebi vardır. Abla diyim , abla bak benden büyük oldun ve o kadar akıllısın sana küçüğün olarak laf söylemem zor ama abla ben bu yaşıma kadarki tecrübemle (ailem kaç sefer döndü mahkeme salonundan , eniştem dost tuttu ve mahalledeki pis olaylar) hepsinin sebebi bir anlık aşk parıltısına kapılan melek gibi kızlar.
bak abla sen evlenirsin mutlu da olursun insallah ama huzurlu olamazsın çünkü büyük yanlış da doğru da dese onların içine sinmezse bu iş biyerden patlak veriyor.
ben sevgilimden (yüzük takacaktım) eğitimi yüzünden ayrıldım ki çok seviyordum ilk aşkımdı ve en son onunla çıktım üstüne kimseyi de tanımazdım.
eğer çobanın (yanlış anlama abla) nere güderse oraya gitmek zorundasın.
abla karsına bakarsın çıkar insallah da çıkar mükemmel bir insan.
sitem gereksiz çünkü herşey yazılı :) senden doğacak çocuğum doğum tarihi yazılıyken erken hamile kalamazsın ki.12 Yorumla
Soran+1 yılTabikide... Ya bn isyan etmiyorum ki, evden de kacmiyorum
+1 yılHem evlenip hem okumak muthis bisey olur ailenin kafasina bunu sokman lazim bulucaksin birisini surekli yanlarindan mesajlascaksin falan gerekirse annene accaksin yalniz bulacagin kiside korkmicak ben eski sevgilimle ciktiktan 1 hafta sonra babasiyla tanistim ozellikle ciddi dusundugumu adamda anladi sizinkininde oyle yapmasi gerekiyo ki babanlar kabul etsin zaten gerisi gelir eger kabul etmezlerse 1-2 zorla baktin olmuyo kaç evden eger seni evlendirmeye kiyamicak kadar cok seviyolarsa evlenmeyi isteginide saygiyla karsilarlar ;)
00 Yorumla
+1 yılKızım ne yaptın sen ya 22 yaşında evlilik hayali kuruyorsun. Tamam bu yaşta evlenilmez değil, evlenilir ama daha ortada kimse yok. Olur 3 5 yıllık sevgilin 22 yaşında hadi der evlenirsin. Dur hele ne bu heves, az hayatının tadını çıkar. Benimde sevgilim var, bizde evlenicez 2 yıldır birlikteyiz ama her şeyin zamanı var bekliyoruz. Bekle sende, zor işler bunlar cidden.
01 Yorumla
Soran+1 yılCnm, bn denedim ama bana gore degil uzun sureli iliski. B*ku cikiyor belli bir zamandan sonra bnce. Hemde zaman kaybi, bn cok yoruldum mesela oyle o yuzden bitirdim. Bizim de 2.5yik surmustu. Sevgikin olmasi farkli, ayni evde yasamak helalin olarak, kimseden ve ozellikle kendinden cekinmeden farkli. Yani bn abarttim biraz, saka yaptim, simdilik hemen bende istemiyorum yeni bitti cunku iliskim de oyle. Flort olaylarindan sıkıldım, yoruldum.2 yil tanisma+soz+nisan istiyorum sonra da evlenmeyi dusuniyorum.
+1 yılgençliğini yaşa ya.. bir ark evli okuldan.. elektriğini suyunu ödeyemiyo
bir ablam tıp okuyodu ıkıncı sınıfta evlendı 6 yılında ayrıldı..
başka bir arkdaşımı okutcaz sözü vererek erkek tarafı aldı evlndıler ama okumasına ızın vermedıler
Başka bir arkadasım tercihler acıklanmadan nışan yaptı kimsenın unv kazancagına inancı yoktu şimdi kazandı cocuk ayrıldı (hemen evlenmek ıstıyodu herhalde)
velhasıl otur oturdugun yerde ya da sevgili hayatı yaşa01 Yorumla
Soran+1 yılTabiki cnm, guzelce anlasarak olur zaten evlilik olursa da mrk etme, olacagi yok zaten :) Bu arada bnde tıp okuyorum o yizden olmazaz yani. Ablani anlayabiliyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılNe okuyon? Bende erken evlenmek isterdim ama olmayınca olmuyor :( yaş 28 dedim olmuyor madem okuyorum AÖF kamu yönetimi son sınıf öğrencisi yim 4. sinif. .. Allah gönlünce birini versin mutlu ol hep ;) :) gerçekten ideal eş bulursan evlen ama okulu da bitir bea ;) örgün mü okuyon AÖF mi? Örgün ise hangi ilde bölüm ne? Evlenip o ilde yaşayabilecek misiniz? Gibi gibi. ..
06 Yorumla
Soran+1 yılAynen baya ertelenmis sizin
- +1 yıl
Sana soru da sordum cevap vermemissin? :(
Soran+1 yılOrgun okuyorum, tip, batida bir yerse. Egede bir yerde ama daha fazla bilgi vermeyecem, ifsaya gerek yok. Sen soyle bil İzmir ya da onun 1 saatlik uzaktaki bir yerde.
- +1 yıl
Hımm tamam diyelim ki @Romeooooo ile evlendin :P İzmir diyelim Romeo sen okurken izmirde yasarmi? ;):) hem okuyup hem evlilik olacak ya :))
Soran+1 yılZaten anlasarak evlilik olacak. Begense tmm, begenmezse evlenmeyiz, kendisi kaybeder :P :P
- +1 yıl
Hayır beğendi diyelim buraya gelir mi (izmir) başka yer olamaz :)) ben izmirde yaşıyorum :) gelirim evleniriz derse okey oynamak için evime misafirlige gelebilir siniz :))
Bu yaşta evlenme bak üzülürsün:) aidiyet duygusunu yaşamak istiyorsan bu içinde olan birşey evlilik şartı yok bunun içinden gelir zaten :) içinden gelmezse de evli olsan bile nafile :) yoksa bende istiyorum o hissi ama daha 23 yaşındayım bence erken :) sevdiğim olunca onu hissediyorum ama çok güzel bir duygu :) dediğim gibi bunun için evlenmene gerek yok ama :)
00 Yorumla
+1 yılBenim gozumun rengide amber. Bizamanlar bende senin kafadaydim benden 1 yas buyuksun sen. Neyse sadede geleyim. Oku canim oku. Evlendigin adamin eline bakma aptal olma oku.
Sirf omrunun en guzel yillari kitaba gidiyo diye uzulme omrunun geri kalaninin cope gitmesinden daha iyidir. Aileni dinle herzaman.06 Yorumla
Soran+1 yılHahha, tavsiyelerin icin saol. Biraz abarttim ama mrk etmw, okulu birakma givo bir niywtim yok
- +1 yıl
Turkcemin senden iyi oldugunu farkettim
Soran+1 yılTabikide, cunku bn 3.5 yildir turkxe konusuyom, sen ise omur boyunca sanirim. Hemde hizli yaziyorum, onlar anlatim bozuklugu degil, hiz yanlisi, harf yanlisi
- +1 yıl
Canim turk degilim ben? Ne omur boyu?
Soran+1 yılBende degilim. Neyse yabanci ablacim benim :)
- +1 yıl
Tamam ablacim
+1 yılCok dogru düşünüyosun bence. Okul hayatı o kadar da zor degil hayırlı bir insan ile karşılaşırsan mantıklı bir tercih olur bence.
Öğrenci evi ile normal ev arasında cok fark yok.
Bide eşin senin bölümün mezunu ise senin icin iyi olur.
Hangi bölüm kacıncı sınıf?014 Yorumla
Soran+1 yılYani bnde oyle dusuyorum, zaten esimle anlasirim, okuyorum diye o da bazi seylerde anlayis gosterirse olur. Hemde nikah kiymadan beraber yasayan cok arkadaslarom var bnm, bir sorun yok yani onlarda. Niyet kendimi korumak zaten o yizden allah yardimcim olur bnce ama ailem yok izin vermez. Tip okuyorum bn
- +1 yıl
Biraz zormuş. Sen onun bitmesini beklersen yaş 25 olur :) ailen izin verir seni önüne cıkacak kişiler icin yanılmanı istemiypdur. Korkuları vardır.
Senin karşına cıkacak kişiler evlilik icin hazır olmayabilir yaşıtların icin diyorum
Soran+1 yılYani iste 24-25-26 biri oluraa iste neden olmasin ki? Olgun olan cok yani, sorun nerde burda? Tabi isi gicu de yerinde olsn
- +1 yıl
Yani neden olmasın :)
Karşındaki kişi calışıyosa sorun yok.
Kısmet diyelim :)
Soran+1 yılEvet ama iste su an ortada bisey yok :(
- +1 yıl
Bende 29 yaşındayım. Taş gibiyim. Ailem evlen diyo ama gönlümün istedigini bulamıyorum. Okul iş derken bir bakmışım yaşım 29 oldu.
Sen daha 22sin karşına cıkar elbet uygun birisi.
Ama işte bazende uygun zannediyosun seni yarı yoldada bırakıyorlar. Bu kişilerde var kader şans biraz.
Sıkma canını. Hayatı akışına bırak.
Soran+1 yılYani niyeto ciddi olmayanlar da var tabi ama zaman gecince onlar da anliyorlar iste bnmle bir noktaya varamayacaklarini ve ya giderler ya da isi ciddiye baglirlar, baska sanslaro olmaz zira. bakalim artik, hayirlisi
- +1 yıl
Bazen anlayamayabilirsin.
Şans biraz.
Allah hepimiz icin hayırlısını nasip etsin.
Soran+1 yılTabikide ama iste demek istedogom benim yolum belli, zina yok, bisey yok o yuzden hangi yonde kandirabilecek ki?
- +1 yıl
Aynen dogru ama sonucta sen ona zaman harcıdan birşey icin yola cıkacan.
Güvenceksin. Ama zamanla bazı şeyleri sana yalan söyledigini farketdecen. Bir bakmışsın belli zaman sonra ayrılmak istiyor.
Harcadıgın zamanım ve gönlünün ona karşı duygulardan dolayı duygularının yıpranması da bir türlü kandırma. Ve seni yarı yolda bırakma olur.
Birlikte olma konusundan bahsetmemiştim zaten
Soran+1 yılEvet, o dofru, anladim seni zaten ama bn kolay kolau ne baglanirim ne de uzulurum o yuzden sorun yok :)
- +1 yıl
Burcun ne? Neden üzülmüyosun :)
Duygusal erkek arkadaşı mı istersen yoksa senin gibi hemen baglanmıyanımı :)
Soran+1 yılTerazi benim :) benim gibi isterim. Ne fazla ne eksik :) Mantikli bir sekilde baglasin ama baglandi mi bir daha kopmasin, tipki benim givi
- +1 yıl
Terazim şaşmaz dengeliyim diyosun :)
Aşk başa gelince denge şaşar dikkatli ol :) zaten dengen şaşmıyosa sadece evlenmek icin evlenmiş olutsun. Aşk evliğimi istersin mantık mı?
Evlilik dışarıdan baktığı gibi değildir. Evlilik demek en başında sorumluluk demektir. evlendikten sonra tek kendini değil 2 kişi olarak düşünmek zorundasın artık. Evlilik daima olur önemli olan ilk etapta okul hayatın. En güzel yaşlarımı kitaplar üzerinde harcıyorum demişsin evlendikten sonra biraz daha kısıtlamalar olur ister istemez. Senin alıyacağın ailen en doğrusunu düşünüyor herşeyi akışına bırak olduğu gibi derim ben
00 Yorumla
+1 yılHarika kendini koruman çok iyi ama sabretmelisin seni bir içim su görüp üzerine saldırmasınlar insanları tanı gerçekten sevebileceğin ve seni sevecek olan insanla bir ilişkiye başla ailenle tanıştır emin ol getirdiğin insan seni taşıyabilecek kapasitedeyse ailen müsade eder böyle şeyleri kafana takma basit düşünüyorsun doğmamış çocuğa don biçiyorsun sen bir adım at gerisi gelir :)
00 Yorumla
+1 yılÇok acele etme bence ilk baslarda herşey laylaylom olur sonra geçim derdine dusersiniz fikir ayriliklari olur her gün surtusursunuz hep gözetim altında olursun ve bekarkenki hareketlerin hiiiiic birini yapamazsin kocanin sözünden cikamassin ve çocuk oldumu hayatin hep belirli alanlar içinde gelişir temizlik yap yemek yap altini değiştir okula götür ders calistir offff anlatırken bile yoruldum
10 Yorumla
+1 yılÖnce okulunu bitir her şeyini düzene sok sonra sıra önada gelir. Nasip kısmet işi bu ne zaman karşına çıkacağı belli olmaz. Şimdi evlensen bile geçim sıkıntısı işsizlik vsyre sıkıntı olur.
11 Yorumla
Soran+1 yılZaten esimin, yani karsimdakinin durumu yeterse diyorum bnde
Kaç kaç kesin çözüm bul bir tane enayi o zaman guzelsin bu kadar :) kaç ona okumanada gerek kalmaz derdinede :) iç güzelliğe bakmıyor zate kimse bu dönemde
00 Yorumlaİkisi zor çünkü arada fazlla kıskançlık olur bencede okulunu bitir öyle evlen. Erkeğin karşısında ezikte kalamz kime denk gelceğinde belli değil birde patavatsızını seversen kötü olur senin açından okumamk en iyi oku aynn az kalmış zatn öyle evlen
00 Yorumla
+1 yıl22 erken bir yas evlilik icin. hem sevdigin tanidigin birisi yoksa evlilik konusunu acmaya da gerek yoktur. okulun varkende evlilik olmaz. hem bitene kdr birini bulursun. bitincede evlenirsin o zamana anca evlilik yasinda gelmis olur hem.
00 YorumlaAilenin izni olması lazım bence evlilik hemen olacak diye birşey yok ama tabi baskıyla da bir yere varamaz aile. Başka kardeş abla falan yok mu?
03 Yorumla
Soran+1 yılVar var,2 kardes daha
Soran+1 yılYa cok yogunim okulda da ondan. Ya bnde samimi olarak su an dusunmuyorum pek ama nasip. Hayirli talip cikarsa hayir demem, kuralci degilim
bence fazla acele ediyosun evlilik demek sorumluluk demek öyle dışardan göründüğü gibi değil asıl bu güzel yaşlarını sorumluluk almadan sadece öğrenci olarak yaşa 24-25de evlenirsin o zaman ideal
00 YorumlaNeden evlilikle kafayı bozuyorsun ki seni seven, değer veren biriyle görüşebilirsin... Nasıl olsa evleneceksin acelen ne?
10 Yorumlaailenin bir bildigi var demekki genç yaşta yapılan bilinçsizce evlilikler yüzünden bir çok insan pişman aileni binle güzelligin gene sende zamanı gelince evlenirsin acele etme :D
00 Yorumlaevet bir bayan için olması ğereken yaşlar okuyup aynı zamanda evli olan çok kişi var sevdiğin biri varmı.
10 YorumlaAilenin rızası olmadan yapılan evlilikten hayır gelmez Ne yapacaksın evlenip de Dertsiz başına dert mi alacaksın bu yaşta , Oku sonra biraz kariyer yap O zamana kadar , zaten en iyileriyle karşılaşırsın.
00 Yorumla22 yaşındasın normal şartlarda 18 yaşında üniversteye başlamış olsan zaten bu sene sonu mezun oluyon anlamına geliyor o yüzden merak ediyorum harbi kaç sene var ki okulunun bitmesine annen baban çok görüyor bu süreyi.
01 Yorumla
Soran+1 yıl1 sene uzattim sadece. benim bolimumde bu yas normal bosver sen
+1 yılHem mavi hem yesil gozlu nasil olabiliyomusun van kedisimisin sen
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet cnm...
Beklesen bekle benimde var okulun bitmesine bir bitsin ayarlarız birşeyler , dert etme sen , senin tel no neydi bu arada :D hayır bişi sorcam :D :D :D
00 YorumlaBenim kuzenim var almanya da yaşıyor Almanya'nın en iyi aşçısı 24 Yaşında istiyorsan alalım seni :D hata baya zengin para meselesinde sorun yok, almanya da tv lerda bile çıkıyor.
06 Yorumla
Soran+1 yılOluurrr
Soran+1 yılOlur ama bakarim Almanyaya gitmem lazim ilk, begenmezsem evlenmeyiz geri donerim
Soran+1 yılHahha tesekkur ederim, nasip, simdilik olmaz, okulu birakamam
Ailen doğru demiş.. önce okulunu bitirmelisin. Sevgili yapmana karışmazlar bence? Öyle pat diye evlenilmez ki.. okul bitene kadar sevgili yapsan daha iyi değil mi?
08 Yorumla
Soran+1 yılOlmaz oyle, gunah. Ancak sozlu falan olurum isye. Zaten bulana kadr, Nisan soz falan hepsi derken ancak okul bitimce olur gerci
Soran+1 yılNe alaka simdi ya :)
Soran+1 yılKimseye bakmiyorum ki zaten yani
Soran+1 yılGunahin da boyutu var ve farkli cezasi var
Yürür ama zor olur senin açından hem evlendigin kişi çalışan biri olması lazım ki eve bakabilsin yoksa aşk karın doyurmuyor sen ne okuyorsun söyleyebilir misin
04 Yorumla
Soran+1 yılYani zaten ekonomik kismi saglam olmadan bnde evlenmem tabikide. Zor bir bolum bosver ve iyi bir bolum yani, saygi deger hani, cogu kisinin istedigi bir bolim
Soran+1 yılCocuk kisimda yanlis yapmislar ama
+1 yılBöyle çok istekli olanların psikolojisi bozuluyo evlenince
01 Yorumla
Soran+1 yılUst sinif bir arkadasla konustum. Gecoyormus 1-2; seneye bu, normalmis yani. Hemde benim uzun sureli iliskim yeni bitti o yuzden inun eksikligini hisedoyorum sadece :) Yinede endisen icin saol :)
Herkes keşke erken evlenmeseydim biraz hayatımı yaşasaydım der, ilginçsin... Aptalsın aslında.
28 Yorumla
Soran+1 yılAptal onlar aslinda ya da daha dogrusu sen zira hayatinin tadini cikarmaya bilmiyorlar. Yani sen vilmedikten sonra istersen evli ol istersen bekar ne fayda ama iste esek hos laftan ne anlar. Bunu anlayacak kdr beynin yoktur senin
- +1 yıl
Güya üniversite okuyor ama beyin hala ilkokul gibi. Bence daha büyümediği için böyle. Cümleleri bile gayet çocukça. Hiç olgun birinin kuracağı tarz cümleler değil.
Soran+1 yılHahaha tamam kiizzz kiskanma yavas ol @hayalperest2
Soran+1 yılAynen oyle cnm, saf biri...
Soran+1 yılSen de cok zekisin masallah, nazar degdirmeyim :P Hahah ne guldum. Kiyamam, kac sene okidin sn kizim? Istersen yine 1. sinifa yollayaim seni, okudugunu anlaman icin
- Aşk İlişkileri konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılFıstık derken yer fıstığı mı, antep fıstığı mı? Antep fıstığı pahalı yer fıstığı daha ucuzdur.
02 Yorumla
Soran+1 yılAntep fistigi
- +1 yıl
Çok lezzetlisin. Ama her lezzetli şey gibi çabuk bitiyor olman üzücü.
+1 yılyasini anladikta fistik gibi ne oluyo boyle diyecene ben akilli ve guzel bir kizim deseydin daha iyi olurdu bence
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden ne varmis tabirde?
+1 yıleğer okulu bırakıp evlenirsen hayatını kocana bağlayacaksın ve onsuz ayakta duramayacaksın. ailen tamamen haklı ve sende diplomanı alana kadar sık dişini
01 Yorumla
Soran+1 yılYaa off aciklamaktan yoruldum. Okulumu birakicagima kocayi birakirim mrk etmeyin. Saf degilim
Aşk İlişkileri konusunda 438 cevap paylaştı. Ailen haklı erken daha. Bir evin yükünü, sorumluluğunu kaldırabilecek misin? Aynı yaştayız, bizim evin yükünü üstüme alayım dedim işe girince 7 ayda zor toparladım kendimi. Bir evi geçindirmek o kadar kolay değil inan bana. Ne okuyorsun bu arada
00 Yorumla
+1 yılDemekki daha nasip değilmiş kaderin zamanı belli olmuyor kader geldiğinde kapın açılacaktır...
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 752 cevap paylaştı. Evlilik oyuncak mı sanıyorsunuz? Büyük bir sorumluluk için bu kadar hevesli olman cidden çok ilginç.
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden yaa, evlilik guzel sey. Nedeni zaten yazmisim yukarda
Bu saatten sonra versende kaçıcam vermesende şanım yürüsün de babana :D
00 Yorumla
+1 yılEvlenirsin... Münasip bir beyefendi kapınızı çalacaktır... Genç yaşta evlenmek güzel... Allah yardımcınız olsun...
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin
Evlenmeden erkek arkadaşın olur, istediklerini yaşarsın tadarsın, olursa zamanla evlilikte olur.
Sakin ol :D02 Yorumla
Soran+1 yılIsye inancimdan dolayi olmaz oyle sey benim icin
Her zaman soylemisimdir
kiz iki noktada ailesini dinlemicek
okulda secicegi bolumde
evlenecegi adamda
yoksa hayat boyu pisman olur.02 Yorumla
Soran+1 yılDerin mevzu bunlqr :) Bazen dinleyecek bazen dinlemeyecek
çok uzun yazmışsın fıstık gibiden sonrasını okumadım.
00 YorumlaPüffff allahım sen bu kız milletine akıl fikir ver :#
00 Yorumla
+1 yılilla evliliğemi bağlıyosun boşa giden yıllarını çık bir gez nebilim dünyayı gez mesela yaşını daha anşamlı şeylere harcamış olurusun belki birileriyle tanışırısın gezdiğin yerlerde hiç beklemediğin şeyler olabilir.
00 Yorumla
+1 yılSosyal teşhircilik aldı başını gidiyor. Cahiliye dönemi erdevatları ve argümanları.
00 YorumlaBence ailene kulak ver biraz sabret. Bölümünü bitirdiğinde belkş çok daha iyi şeyler seni bekliyor olacak
00 Yorumla
+1 yılfıstık gibi ve 1,60 hmmm... iddaa üst oranı olur ancak
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet teyze... Turkiye standartlari bak istersen. Veya cok uzaga gitme anket yap kac kisi minyon kiz sever diye
- +1 yıl
umut fakirin ekmeğidir. devam...
Soran+1 yıltamam teyzem, oyle oyle
+1 yıl22 yasında okulun hala nıye bıtmedı bana bunu açıkla
15 Yorumla
Soran+1 yılBolum geregi kiiizzz
Soran+1 yılHahha bildiiin @melofelip
- +1 yıl
Tıp okuyosun evlılıgı unut sen :D
Kaç gitsin bence eğer gerçekten seviyosan evlen çünki bu okul zamaninda ayrilik söz konusuda olabilir benim düşüncem bu yani
00 YorumlaBu kadar iddaliysan bende iddaliyim... isim gucum tipim herseyim fazlasiyla yerinde... talibim sana!:)
00 YorumlaBencede erken evlilşk daha iyi erken evlilikte sevgi olur gec evlilşkte mantık evliliyi monoton sıradan evlilşk olur bende 26 yaşındayım evlenem istedim ama ailem kimsem yok ümidimide kestim artık
00 YorumlaAnlaşılan genç ve güzel olduğunu idda eden bu kızımız en güzel zamanlarını artık kitap defterler arasında değilde kocasının şefkatli kollarında inleyen nameleri söylemek istiyor. Ne diyelim Allah gönlüne göre versin
00 YorumlaMerba bende senn durumundayim 22 yasnddayim hem okuyorum hemde nisanliyim okuluma gdyorum gayet mutluyuz rabbm bozmasn bence hic zor bir durumda deil...
04 Yorumla
Soran+1 yılBencede iste, gencligin guzel yanlarini, enerjini falan sacma sapan insanlarla, yani abazalarla harcamaktansa anlayisliysa eger esinle harcarsin. Genc ciftler cok tatli gozimde. Yani cocukca oyunlar, sakalar falan cok guzel ama tabikide esin ve ailesi anlayisliysa. Hemde yillar gecince cok guzel hatiralarin kalmis olur.30 yasinda birinin yapamayacagi swylwr. Ama bak anlayan mi var. Herkes aptal, saf falan demis bana. Neyse, allah bozmasin cnm, bu gusel bisey ama herkese nasip olmaz. Bnde de muhtemelen 3-4; yila kdr nasip olamayacak cunku asiri zor bir bolum okuyorum. Yani sadece icimdeki ve cogu kisiye soylemedigim bir istego soylemis oldum su an bu sitede
- +1 yıl
Bence cok skma kndini canim ins nasip olur nasip kismet isler bunlar hic beklemedgn anda olur benim icin mantikli olanda buydu 1 kere olsn ilk ve sonum olsun ki olduda ins senn icinde ole olr bnmde bolumum zor ama nasip olnca oluyor skma kndini umarim istedgn mutlulugu yakalarsn canim...
Soran+1 yılSaol dualarin icin
+1 yılbence senin yapacagin en guzel sey ailenin ve kendi isteginin ortasini bulmak buda okurken nisanlanirsin olur biter
bak senin gibi biri nin talihlisi cok olur01 Yorumla
Soran+1 yılZaten muhtemelen oyle olur iste. ya da son sinifta falan evlenerim
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Hem okul hem evlilik olurda çocuk işini sonra yaparsınız artık :)
01 Yorumla
Soran+1 yılTabikide
Aşk İlişkileri konusunda 310 cevap paylaştı. Evlenmelisin. Sonuçta bir gün sende evleneceksin ve bir yuva kuracaksın. Ailenle konuş ve işi bitir :)
00 Yorumla
+1 yıl12 Yorumla
Soran+1 yılHahahha bundan bunu mu cikarttin yani?
- +1 yıl
Yok bunu yutuptan cikardim cocuklari uyuuutup.
van kedisi gibi gözlerin var diyedir belki. Mavi - Yeşil göz mü olur?
Koruma altına almışlar seni.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelik okulun olmalı önce eğitim iş sonra evlilik :) Bak bana hepsi tamam hayatımın aşkını arıyorum 50+ kişi ile görüştüm daha bulamadım :)
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı. benim arkadaşım vardı hem evli hem okuyan. zor da bölüm bitirdi.
01 Yorumla
Soran+1 yılBaska bir ornek, Turkan Saylan. Hatta onun 5. sinifta xoxugu bile varmis. Bakalim hayirlisi
- Devamını Gör (130)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat