Sadece ülkemizde değil dünyada ciddi ilişkilerin yerini tek gecelik ilişkiler almaya başladı. Sizce bunun temel sebepleri nelerdir?

Sadece ülkemizde değil dünyada ciddi ilişkilerin yerini tek gecelik ilişkiler almaya başladı. Sizce bunun temel sebepleri nelerdir?

Çoğu karşı tarafın her duyguyu sevgi sanıp bunun arkasına sığınıp "seni seviyorum" adı altında her şeyi yapma hakkını kendinde görmesi sevgiyi basite indirgemesi 2-3 günlük geçici duygulara sevgi demesi. Sonra da seviyorum diyip kısıtlaması seviyorum diyip üzmesi nerde kaldı seviyorumlar. Bir de bazılarınin kalplerinden çok başka yerlerini düşünerek ilişkiye başlama isteği sonrasında uyuşmayan kafalar ve ayrılıklar gibi gibi olaylarin gerçekleşme. Günümüz ilişkilerinin kısa bir özeti
Tanımaya çalışmadan, bağ kurmadan bir ilişki kurmaya çalışılması temel sorun bence. Önce birbirini tanıyarak hayatında normalde bu insanı ister misin, uyumlu olabilir miyiz diye tartmak lazım. Sonrasında zaten bunlara cevap evetse ve arada çekim, duygu varsa sağlam bir birlikteliğe ilerliyor kendiliğinden.
Çünkü her birey eski tecrübeleri yüzünden güven ve içtenliğini kaybediyor. Bu yüzden de yeni adımları atarken doğru insana bile yanlış yapabiliyor. Yanlışlar da temeli sarsıyor..
Harika yorum
🙏🙏☺️
Aşk yok, sadakat yok, sorun çözme yok. En ufak zorlukta tolukluyorlar nasılsa seçenek çok. İnsanın duygularını paylaştığı veya konuştugu kişiye seçenek olarak bakması çok ilginç. Çok leş günümüz ilişkileri
Cevap
10Cevap
Aşk olmaması
Güvensizlik ve yalanlar, sadakatsizlik, sahte insanlar, sahte her şey sahte her şey basit oldu ahlaksız insanlar çoğaldı menfaat arttı her şey cinsellik ve para olmuş lanet olsun ben bu çağa ait değilim
Başta güvensizlik. Çünkü herkes herkesi aldatıyor ve kim kime güveneceğini şaşırdı. Takıntılı biri olursa geçmişi kurcalama ve bunu sürekli bir sorun haline getirmek. Veya aşırı kıskançlık hatta kısıtlama.
Bilmiyorum ama umrumda da değil çünkü gerçekten insanlar çok kirlenmiş ilişki kurmak istemiyorum sonuna kadar bekar devam ederim çok daha iyi.
Sorumluluk almak istemiyor insanlar kolayca yenisini bulacağını sanıyor ve farklı insanlar denemek istiyorlar
"Ben sana muhtaç değilim" düşüncesiyle beraber gelen sadakat ve zorluklara göğüs germe noksanlığı
Karaktersiz ve kişiliksiz bireyler örnek alınıp hızla büyüdüğü için
Günlük değil ömürlük olsun sevgiler diye boşuna demiyoruz
"Ben sana muhtaç değilim" düşüncesiyle beraber gelen sadakat ve zorluklara göğüs germe eksikliği
Rahat davranmsları ve sorumluluk almak istememeleri
Alternatiflerin çoğalması. Agaçtaki meyve sayısının fazlalığı.
Güven sorunu.
Sevgisizlik.
Saygının olmaması.
Aile bağlarının eksikliği.
Günümüzde güven eksikliği var hemde bu aşırı arttı
Sorunlu insanların ne istediğini bilmemesi
seks üzerine kurulu olması
Cinsel odaklı menfaat olduğu icin
Sadakatsizlik ve güven problemli
İnsanların doğru olan yoldan, Hakk'tan uzaklaşması
Doyumsuzluk
Menfaatlerden ötürü