Özellikle sorgular hiç bitmez. O kız kim, o adam kim. Neden şifreni vermiyorsun? Neden onu takip ediyorsun gibi..

Özellikle sorgular hiç bitmez. O kız kim, o adam kim. Neden şifreni vermiyorsun? Neden onu takip ediyorsun gibi..
Merhaba hayatım sosyal medya arayı bozmak için sebep değil bahanedir bana göre. Aklı başına birbirini seven iki insan sosyal medya falan yüzünden arayı bozmaz. Kendi adıma konuşacak olursam normalde kimse bana karışamaz modunda biriyim ama şayet birine sevgilim demişsem onu gerçekten seviyorumdur ve gerçekten sevdiğim insan benim için çok kıymetlidir. Eğer sevgilim bir şeyden rahatsız oluyorsa yapmam birini takip etmek biriyle yorumlaşmak konuşmak benim sevgilimden onun huzurundan daha önemli değil. Onun huzurunu kaçıracak şeyler yapmak istemem ve yapmam da. Sosyal medya dediğin nedir ki bir platform sadece ama sevgilim benim kalbi ruhu olan bir insan kalkıp da böyle şeyler yüzünden sevgilimle aramı açmak istemem
İki tarafta ilişkide olduğunu idrak edip ona göre hareket ederse, sosyal medyanın bir getiri götürüsü yok. Kavga sebebi asla olmamalı. Şöyle bir şey var; bu adam/kadın fake hesaplarla da takılıp istediğini yapabilir. Kimi neden, ne için takip ettiğini sorgulamazsın bile. Biraz güven vermeyi ve güvenmeyi öğrenmek lazım. İlişkilerin en büyük problemi, hadi karşı tarafa güvenmiyorsun sevgiline de mi güvenmiyorsun? Bu adam/kadın beni aldatmaz, bana yalan söylemez diyemiyorsan zaten ilişki halinde olmamalısın.
Cevap
14Cevap
evet insanları birbirine yaklaştırdığı'nı düşünüyor gençler ama en büyük düşman bu ilişkilerde aslında eskiden mektup vardı iki satır yazardın on beş gün beklerdin o heyecanla merakla şimdilerde o kim bu takipçi kim derken ilişki rayına oturmadan çıkmaza giriyor anlamıyor ya eskiler mi güzeldi eskiden mi güzeldik valla çözmüş değilim...
Olabilir, olmayabilir kişiden kişiye göre değişir.
Hayır ben sanmıyorum aslında bu tamamen sizin nasıl kullandığınız ile ilgilidir. yani mesela bir kalem ile yazı da yazabilirsiniz aynı şekilde birine zarar da verebilirsiniz. bu yüzden de sosyal medya kullanan kişiler illa ayrılacaklar diye bir kural yok benim için. eğer kişi sosyal medyada ne yaptığını biliyorsa yani bilinçli bir kullanıcı ise sevgilisi ile uyum için de anlaşabilir ben mesela eğer bir gün sevgilim olursa sosyal medya kullanmayı asla bırakmazdım hatta şifrelerimi de verirdim. çünkü birbirimize güvenirdik kesinlikle sonuna kadar. ama insanlar işet çapkın karakterli oldukları için suçu da sosyal medya ya atıyorlar. aldatıyorlar ya da karşı cins ile samimi oluyorlar bu yüzden de aslında kıskançlık yapmış oluyorlar ve kıskandıkları için de bu ilişkiye zarar veriyor. birbirlerini anlamadan dinlemeden eleştiriyorlar çünkü. ayrıca günümüzde sosyal medya olmasaydı bence çoğu insan sevgili bile bulamazdı bu yüzde de sosyal medya düşman değildir benim gözümde
Olabilir. Çünkü çok kız ekleyen bir sürü erkek var. Bir sürü sayfa takip edip beğeni ve yorumlardan kız ekleyenler var. İnsan sevgilisi varken tanımadığın kızları niye ekleme ihtiyacı duyar ki? Sonradan güven kırılıyor, şifre isteniyor. Sonradan benim özel alanım deyip şifre vermek istemeyen de çok kişi var. Bir ver şifreni de o kızları ekleme amacını göreyim aslanım diyesi geliyor insanın ama yemiyor çoğunlukta şifreyi vermek. Çünkü yedekleri ne olur sonra? 😃😃
Gerçi yapacak olan sahte hesap açıp yine yapıyor da oralara hiç girmek bile istemiyorum.
Sosyal medya ilişkilerin düşmanı değildir. İlişkisine karşı saygı geliştiren bir birey, partnerinin rahatsız olacağı noktaları bilir ona göre hareket eder. Uzlaşmacı tavırda olmayıp inatlaşıp sürekli partnerinin hassasiyetine saygısı olmayan insanlar sosyal medya olsun olmasın başka ortamlarda da sevdiği kişiye karşı gerekli özenli davranışlarda bulunmaz.😌
İlişkilerin bitmesindeki etkenlerden biri olduğu kesin ancak sosyal medyadan çok onu kullananlarda kabahat var. Sonuçta sosyal medyayı nasıl kullandığinla ilgili bir durum.
Çevremde görüyorum şifresini isteyen, takipçilerine kadar karışanlari bu tamamen kişilerden kaynaklanan sorunlar.
Bence hayır boş kıskançlıkta olabilir "o kızı niye takip ediyorsun" veya "o erkeği niye takip ediyorsun" gibisinden sanane ki yani kendi arkadaşımdan bağımı kopartacak bir sevgili hayatımda istemem
Aklı başında olgun bir bireyin böyle çatışmalara gireceğini sanmıyorum.
Aklı başında olgun birey;
Güvenmiyorsa ilişkiyi bitirir kendini bu duruma sokmaz.
Eğer kıskandığı için bunu yapıyorsa kıskançlığını kontrol altında tutar yine kendini bu duruma sokmaz.
Bence sosyal medya ile ilgili değil kişinin kendisiyle alakalı bir durum.
Sosyal medya olmasa bu sefer de gittiğin yerlere, buluştuğun arkadaşlara müdehale edecek.
Sonuç aynı olacak...
Gerçekten öyle. Nazara da çok inanıyorum ben, neyim yolunda giderse sosyal medyada paylaştıktan sonra o şey eskisi gibi olmuyor. Bu sebeple bir ilişkim olursa uzun süre geçtikten sonra birileriyle paylaşırım.
Alttaki yazıyı yeni okudum😅
Kolay kolay karışan biri değilim içime şüphe düşmedikten sonra. İlişki güven üstüne kurulur, güven olmazsa ilişkininde anlamı kalmamıştır. Kişiden kişiye değdişir diyeyim.
Aslında çiftler takip ettikleri ve beğendikleri paylaşımlara, kişilere dikkat etse bence sosyal medya kullanımının o kadar da etkisi olmaz genelde sorunlar buradan çıkıyor zaten.
Birbirimizi yeterince doyurmaya gönlümüz yok.. sosyal medya da günah keçisi olmuş.. hayatıma aldığım adam bana yetiyorsa tüm duyu organlarimi ve gönül kapımı dış dünyaya kaparım.. hayır.. ilişkilerin en büyük düşmanı sosyal medya değil.. birbirinin hayatını ruhunu bedenini doyuramayan insan evlatları..
İkili ilişkiler hakkında sabaha kadar paragraf yazabiliriz, daha kötüsü;
Toplumun algılarının değişmiş olması. Erkeğe ve kadına bakış açısı, yaşamın kendisinden beklenenler, insanlara yüklenen anlamlar, toplumun en önemli birimi olan ailenin ahlaki çöküşü..
Bunlar kısa süreliğine akla gelenler.
Sosyal medyaya gere yok ki sadece seninle konuşsa bile anlarsın baskasıyoa konusip konusmadigini bir gun biriyle konusuyoruz merhaba merhaba yazmis yanlislikla ama bana hic oyle yazmaz 3 senedir merhaba dememistir eski arkadasım belliki bir kizla konusmus oyle ki klavyede kalmis. Kızım yazmisti birde yanlıslıkla demekki baskasina yazacagina bana yazdi
Aklı aldatmak olan insan her durumda aldatır.
Şifre al, kimi takip ediyorsun, kime mesaj attın vs bunlar aslında boş
Sadakat içten gelir. Sadık olmak isteyen gözünü gönlünü sevgilisinden başka herkese kapatır
Genel itibariyle şüpheye yer vermeyen biriyse içim rahat eder sosyal medya konusunda ama çok fazla sıkıntı çıkaran ve güvensizliğe sebep olan bir konu olarak herhangi bir şüphe ya da yalan sezersem kullanılmaması gerektiğini düşünürüm.
Normalde bu konularda çok rahattım hayatımdaki insana da sosyal medya konusunda aşırı güvenirdim ama öyle olmamak gerekiyor şifresini almak zorundasınız kızlar maalesef :)
Değil aslında kişilerin aralarındaki şeffaflık , ilişkiye gerekli ilgi ve özen var ise bu sıkıntı olmuyor.. mesela şeffaf dürüst olup olmamaktan geçiyor
Sosyal medyanın doğru kullanılmadığı bir ilişki de..
Evet, sosyal medya o ilişkinin katili olabilir.
Sosyal medya tüm ilişkilerin düşmanı ve güzel giden ilişkilerin kavga, kıskançlık krizi ve daha çok bitme sebebi.
Yani evet olabilir biraz. Ama aklı başında iki yetişkin , olgun insanlar için sorun olmaz bence. Daha çok güvenememeden kaynaklanıyor.
Yooo şimdi ki gencolar oralardan manita yapıyor ya 🤔
Dısarda kadına saat soramazlar sosyal medyada alayı playboy 😂
Arayışta olmak. "Hayatında biri varsa, neden farklı insanları takip etme gereği duyuyorsun ki?"
Güven vermek ve sadık kalmak şart.
Evet ve böyle oluyorsa buna bir son vermek iyi olur
sosyal medya değil gerçek hayatta bile durumlar böyle değil mi? ne sıkıcı bir durum bunlar yahu!
Olabilir ama bu insanın kendi iradesi ile de doğru orantılı.
zaten bu dönemde bütün aldatmalar sosyal mdeyadan oluyor
İletişimsizlik, güvenmeme, hayatın her alanına müdahale
Güvensizlik ortamı oluşturuyor. Lakin karakteri oturmuş birinin ne sosyal medyada ne farklı bir platformda karşısındakini aldatacak girişimlerde bulunacağını zannetmiyorum.
Bence olabilir. İşleri karistirdigi ve içinden çıkılmaz bir hale getirdiği doğru.
Eskiden televizyon için şeytanın icadı derlerdi şimdilerde yerini sosyal medya aldı
Sosyal medyadan ziyade bilinçsizce sosyal medya kullanan kişiler olabilir.
Sosyal medya bağımlısı ile kesinlikle düşmandır.
Sürekli şüpheci insanla hayat geçmez.
Kişiliğini de sosyal medyaya yansıttıkları için karşıdaki insan ona göre notunu veriyor..
Düzgün kullanıp.. düzgünde güvenilir bi ilişki kurarsanız hiçte sorun değil aslında.
Hayır. Birbirini seven, arkasından iş çevirmeyen çiftler için sorun olacağını sanmıyorum.
Kesinlikle hayır gizlilik çerçevesinde çok iyi oluyor
Valla sosyal medyadan ilişki yürümez 2 yıllık sanal ilişkim vardı asla aldatmam asla bırakmam dedi o beni aldattı aşka olan inancım bitti :)
değil güven olduktan sonra
Adam gibi kullanmasını bilene olmaz.
İlişkide ki çift akıllıysa bence sorun çıkmaz.
evet olabilir gördük canlı örneğini
Valla öyle aldatıldım zaten sosyal medya kapansn
bencede evet
Düşmani bence
Güven maalesef
Evet benve de
Evet olabilir
evet
Olur.
Evet
Vallahi öyle.
kesinlikle öyle