Merhaba. Dört yıllık evliyiz.
Bir cocugumuz var.
Kocam baskıcı bir ailede büyümüş.
Sürekli ne yapması, ne yapmamasj gerektiği ailesi tarafından söylenmiş. Uysal koyun her denileni eksiksiz yerine getirmiş.
Karsi çıkacak olduysa da hickimse tarafından onemsenmemis oyuzden nasıl olsa hicbisey değişmiyor diyerek uysal koyun olmaya devam etmiş.
İtirazı da bırakmış.
tamam deyip, surat asarak soylenileni yapmayı huy edinmiş.
İçine kapanmış.
Toplumca kabul görmeyecek biseylere yaklaşacanginda (alkol, ilişki , sigara) gizli gizli yapmış.
Karda yürümüş ama izini belli etmemiş tiplerden.
Sessiz bir öfke yani.
(Pasif agresif)
Şimdi bir iş sahibi.
Müşterileri dahil hiçkimseye hayir demiyor, her denileni yapmaya çalışıyor tepkisi sadece surat asmak oluyor.
Bu suratı da kimse önemsemiyor.
Evliyiz.
Aynı şey benim içinde geçerli oluyor.
Sadece surat asarak ne istersem yapiyor.
Bir konuda fikrini sorarsam farketmez diyor, sen bilirsin diyor,
Sonra da beni yönetiyosun, herşeye sen karar veriyorsun diyor.
Hem konusamayip, hem fikri olan kişiye karşı acayip bir öfke besliyor.
Ben de gayet açık iletişimi bir ailede büyüdüm.
Surat aşılması demek bana işkence gibi geliyor.
Surat asmasina maruz kalmamak için ya çok daha baskın çıkıp iki katı öfke gösteriyorum,
ya da ona sormadan adım atmıyorum.
İkisi de çok yıpratıcı oluyor.
Normal bir soru sormam bile ona (beni yönetiyor) algısı yaratıyor hesap sorma olarak algılıyor ve iletişimi kesiyor. İlerleyemiyoruz.
Duvar örüyor, surat asiyo, uzaklaşıyor , cezalandırıyor ve kendi canı istemezse önünde ge. bersem dönüp hakmiyor.
Ben de şey diyorum:
Benden önce senin bir kimlgin kişiliğin yoktu ailen ne derse onu yapardın, simdi benim sayemde bir durusun var artık yonetmelerine ben izin vermiyorum. Ben olmasam senin ne düşündüğünü önemseyen biri bile yok bu hayatta. Ve sen yıllarca herkese susmussun, benim seni yönettiğimi mi söylüyorsun? Diye degersizlestiriyorum.
Bu ilişki nereye gider sizce?
Bir cocugumuz var.
Kocam baskıcı bir ailede büyümüş.
Sürekli ne yapması, ne yapmamasj gerektiği ailesi tarafından söylenmiş. Uysal koyun her denileni eksiksiz yerine getirmiş.
Karsi çıkacak olduysa da hickimse tarafından onemsenmemis oyuzden nasıl olsa hicbisey değişmiyor diyerek uysal koyun olmaya devam etmiş.
İtirazı da bırakmış.
tamam deyip, surat asarak soylenileni yapmayı huy edinmiş.
İçine kapanmış.
Toplumca kabul görmeyecek biseylere yaklaşacanginda (alkol, ilişki , sigara) gizli gizli yapmış.
Karda yürümüş ama izini belli etmemiş tiplerden.
Sessiz bir öfke yani.
(Pasif agresif)
Şimdi bir iş sahibi.
Müşterileri dahil hiçkimseye hayir demiyor, her denileni yapmaya çalışıyor tepkisi sadece surat asmak oluyor.
Bu suratı da kimse önemsemiyor.
Evliyiz.
Aynı şey benim içinde geçerli oluyor.
Sadece surat asarak ne istersem yapiyor.
Bir konuda fikrini sorarsam farketmez diyor, sen bilirsin diyor,
Sonra da beni yönetiyosun, herşeye sen karar veriyorsun diyor.
Hem konusamayip, hem fikri olan kişiye karşı acayip bir öfke besliyor.
Ben de gayet açık iletişimi bir ailede büyüdüm.
Surat aşılması demek bana işkence gibi geliyor.
Surat asmasina maruz kalmamak için ya çok daha baskın çıkıp iki katı öfke gösteriyorum,
ya da ona sormadan adım atmıyorum.
İkisi de çok yıpratıcı oluyor.
Normal bir soru sormam bile ona (beni yönetiyor) algısı yaratıyor hesap sorma olarak algılıyor ve iletişimi kesiyor. İlerleyemiyoruz.
Duvar örüyor, surat asiyo, uzaklaşıyor , cezalandırıyor ve kendi canı istemezse önünde ge. bersem dönüp hakmiyor.
Ben de şey diyorum:
Benden önce senin bir kimlgin kişiliğin yoktu ailen ne derse onu yapardın, simdi benim sayemde bir durusun var artık yonetmelerine ben izin vermiyorum. Ben olmasam senin ne düşündüğünü önemseyen biri bile yok bu hayatta. Ve sen yıllarca herkese susmussun, benim seni yönettiğimi mi söylüyorsun? Diye degersizlestiriyorum.
Bu ilişki nereye gider sizce?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer