Merhaba, Arkadaşlar Linkedln adlı uygulamada "diğer görüntülenenler" kısmı nedir?
Benim bildiğim "benim görüntülediğim kişiler" en basit haliyle..
Ahmet'in görüntülenenlerde Ayşe
Ayşe de ise Ahmet çıkıyorsa bu iki kişi de bir birini görüntülemiş olmuyor mu?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Senin profiline bakan kişilerin baktığı diğer kullanıcı hesapları onlar. Ortak meslek okul vs. olduğu için gösteriyor.
iki kişinin profilindede bir birleri görünüyorsa ikisi de bir birine bakmış demektir değil mi?
Aslında bu tam olarak o anlama gelmez. Mesela Ahmet'e bakanlar Ayşe'ye de bakmış olabilir. Yani Ahmet'in profilinde Ayşe gözükmesinin sebebi de bu olur.
Yani şunu diyor, bak Ahmet'e bakanlar bu kişilere de baktı. Ayşe'nin profiline giriyorsun orada da bak Ayşe'ye bakanlar bu kişilere de baktı diye gösteriyor. Yani Ayşe'nin profilinde Ahmet olması veya Ahmet te Ayşe olması birbirlerine bakmaları anlamına gelmiyor. Onlara bakanların aynı kişiler olduğunu gösteriyor. Matematik problemi gibi çözüyoruz hshshs
güzel açıklamışsın teşekkür ederim de 2+2=4 değil mi tek bir olasılık var mesela instagramda ya takip ediyorsun ya da etmiyorsun gibi düşünelim konuyu ya bakmış ya da bakmamış yani sen diyorsun ben ahmet e ve ayşeye bakıyorum ikisine de baktığım için bir birinde görünüyor imkansız sebebi de şu, ben ahmete girip baktığımda çoktan ayşe onun profilinde vardı yani benim ayşenin orada olduğundan dahi haberim yoktu. Görünce ahmette ayşeyi sonradan girip bakıyorum ve ayşede de ahmet görünüyor matematik belli ortada ahmet ayşeyi ziyaret etti ayşe de onu ikisi de bir biriyle etkileşimde olduğu için bir birlerinde çıkıyorlar ben de ahmete girince ayşeyi gördüm ve bu kadar. Ortada 3. kişilerle alakalı bir durum yok orada "önerilen" demiyor "GÖRÜNTÜLENEN" diyor bu kısıma dikkat çekerim Türkçemizde görüntüleme/görmek nedir eş anlamı "bakmak" yani = baktığı kişiler bunlar kim ahmet ayşeye bakmış - ayşe de ahmete cevap bu kadar basit aslında matematiğine bile gerek yok bunun 10 yaşında çocuğa anlatsak anlar o bile bize bu cevabı verir diye düşünüyorum :)
Sen diyorsun ki Ahmet ve Ayşe birbirlerine baktıkları için görüntülenlerde gözüküyorlar. Ben de diyorum ki birbirlerine baktıklarını bilemeyiz. Önerilenler diye bahsetmedim zaten Linkedin de tanıyor olabileceklerin diye bir kısım da var zaten. Ben diyorum ki Ayşe nin profiline girdiğinde altta diğer görüntülenenler kısmı şuna göre belirleniyor, Ayşe ye bakanlar bunlara da baktı istersen bunlara da bak demek için. Eğer senin dediğin gibi olsaydı Ahmetin görüntüledikleri gibi yazması lazımdı. Ahmet ile birlikte diğer görüntülenenler diye düşündüğünde ne demek istediğimi anlarsın. Zaten Linkedin neden bana senin görüntülediklerini göstersin saçma. Sana bile senin profilini görüntüleyenleri tam olarak göstermezken bu bilgiyi sana versin. Bunu şöyle kanıtladım. Az önce arkadaşıma dedim ki benim profilime gir ve diğer görüntülenenler kısmına bak oradakilere bana söyle. Ve orada olanların çoğunu tanımıyorum da profiline de girmemişim hiç. Yani senin tezin doğru değil. Benimkisi bu durumda doğru oluyor. Çocuğa anlatsak şimdiye kadar anlardı diye düşünüyorum :)
Evet o halde 5 sene önceki ilişkisine 10 Şubatta bakan sevgili erkek arkadaşım 2 ay sonra da Linkedln de o kıza bakmadı hiç 80 milyon insan içerisinde de tesadüfen o kız onda görüntüleniyor o da kız da çıkıyor tamamen hepsi bir tesadüf senin teorinin de tezinin de ne kadar gerçek olduğunu böylece görüyoruz. O kadar insanlar içerisinden bu insanın kendi iş hayatına dair eklediği bir çok firma kurum mevcut ben yeni bir hesap açtığımda bile örneğin "Amazon" firması adı altında çalışan bir sürü insan sunuyor platform ve onlardan hiç biri ne bende nede ben onlarda görünmüyorum bu iki insanın hayattaki tek ortak noktaları 5 sene önce sevgili olmaları ve ne tesadüftür ki 7-10 gün içerisinde Linkedln e katılan erkek arkadaşım 5 sene önceki sevgilisiyle karşılıklı profil ziyaretinde bulunuyor şimdi adama derler başka platform mu kalmadı instagram/twitter/tiktok vb. maalesef kız sırra kalem bastığı için var olan hesaplardan iş güç bahane eski ilişkiye dönmek şahane
Ben sana birbirlerine bakmamışlardıe demiyorum. Bu birbirlerine baktığını kanıtlamaz diyorum. Belki baktılar belki bakmadılar ama oranın mantığı böyle çalışmıyor diyorum. Ben sana kanıtla geliyorum sen bana hala varsayımla konuşuyorsun. Kıskançlığının öfkesini bana değil başkasına yöneltmelisin. Ben seni ikna etmek zorunda değilim sadece olanı söyledim gerisi sana kalmış. Sana kolay gelsin hahaha
Bu arada teori demek zaten kanıtlanmış bir şey demektir.