AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
15 gramdan başlıyo 19 bın felan edıyo aşağısı olmayacağı için onu isterim çok bişey istemem emaneti bilip üzmesin yeter
Hayır yanlış biliyorsunuz gramı yok onun sadece ne kadar verir isen anlaşma ne kadar istenir ise mehir o kadar olur 15 gram başlıyo diye bişey yok
Arastırabılırsiniz kardeşim 5-6 imama sormuştum 15 gram dan başlıyor ya gram ya da bi mal vermen gerekiyor zaten o da imam nıkahı kıyarken verılur alıp kabul ettiği söylenir Allah katında bu dünya için kadının mehri boşanırsa veya ılerde kocası ölürse o onun kadınlık annelik hakkıdır. Her çocuk için mıktarsız bı şekilde düşükte olabılır erkegın kadına süt hakkı vermesi gerekir
Tamam ama 15 gram diye bişey yok Allah aşkına mehir var sünnettir yapılması farz değil kaldiki mehir 15 gram kuralı yok kaldiki bu devirde 15 gram günden güne seneden seneye büyük mebla o kural yok
İllaki altın olması gerekmiyo her hangi bı tapu vs de olabılır durumunuza bağlı ve şuanda istenen gram 100 mesela herkesın ıstedigi bu ama bu çok buyuk bi para 15 gram asgarı ucretle suanda 2 maaş zaten ve kadının helal bi şekilde alması gereken bi mıktar isterseniz ımam nıkahı kıyan hocalara tekrardan danışın
Mehrin en az miktarı Hanefîlere göre 10 dirhem (o dönemlerde yaklaşık iki koyun bedeli), Mâlikîlere göre ise 3 dirhem gümüştür. Şâfiî ve Hanbelî hukukçulara göre ise mehrin alt veya üst sınırı yoktur. Mehrin üst sınırının olmadığı konusunda Hanefî ve Mâlikîler de diğer iki mezhep gibi düşünmektedir
Lütfen imamlara sorar iken saf olmayın cidden sizin gibi insanları yalan olan imamlar kandırıyor
Saflıkla ne alakası var bişeyin bi usulü var şu an evlenmeue kalk sor 100 gramın altında isteyen yok ki bizim adetlerimiz belli 15 gram altına asla kız verilmez de nıkahta düşmez kul hakkıdır kadının helalidir her şeyi yapıp da aldığınız eşin helal hakkını da düşünmeniz gerekir.
Knk of kendi kimliğimi demek istemiyorum ama bende biliyorum knk tamam seninki gelenek dinde yok of tartışma cidden boş git araştır kim haklı çıkcak
Tartışmıyorum ben benım doğru mu anlatıyorum bu tartışma değil .
Tamam onun için 2 koyun parası yani 10 bin lira nerdeyse en düşük mehir anladın mı 19 gram altın olsa Turkiyede tüm fakirler evlenemez
Bı onu bile veremeyen insan nasıl ev gecindirecek? Nasıl çocuk masrafını çekecek? Nasıl okutacak
Yo yeni işe girip evleniyor olamaz mı bana göre bi erkekte işi önemli zengin olmasına bakma işi iyi ise 5 sene sonra zengin olur ya da durumu iyi
Bakın 15 ımden beri çalışırım elimde kac tane çalışabileceğım meslek tecrubem var şu an ben erkek olsam kendime güvenip gene evlenmem alacağım eşim olacak bı kadını baba evınden alıp da hayatımdakş zorluğa ortak etmem işim duzgun sabit olmali kendıme güvenip bı bırıkımle yapmam gerekir değilse kımseyide baba evinden alıp zorluğa sokamam benım anne baba yok sayılır o kadar zorlukta büyüttüm ben kendimi çok görüp görmüş biriyim bana göre her şeyin bir usulu var cebınde kendini doyuracak parası olmayan işi olmayan adam evlenemez hadı karısını geçtim olacak çocuğun hayatı guvende olması gerekir
Knk zengin olup adam olmayan var çocuğuna bakmayan emin ol adan olsun ilk gene gider simit satar ailesine bağlı olsun
Zengın olsun demedım lafımı ıyı anla duzgun sabit işi olmalı dedim
Aynı şeyi dedik o zaman düzgün işi olucak ilk öncelik o ama parası olsun dersen erkek emin ol hayattaki dersini alırsın
Kusura bakma ama yanlış düşünceler bunlar sana bunu uzun uzun anlatsam hak verırsın ama yorgunum hayat kadına erkege eşit davrandırmıyo bazı şeylerin yetebilmesi gerekir
İyi geceler
Uzun uzun anlat enerji olduğunda istiyorum cidden ciddi olarak
Ekleyeyım musaıtken anlatım şu an cidden o kadar şeyi konuşacak psikolojim yok
Sacma, evde kalsinlar daha iyi.