Aşka inancım var ama zaten geçici olduğunu biliyorum. Bu da beni belki de inançsız kılıyordur. Evlilik konusunda evliliğe inancım yok asla. Evliliklerin tüm hisleri bitirdiğini düşünüyorum. İnsanların sabrını tüketiyor ve zaten ekonomik beklentiler ve zorluklar da cabası. İlişkileri iyice monoton hale getirip sonunda da mutsuz eden bir kurum. Mantıklı bir insanın evliliğe sıcak bakmaması gerektiğini düşünüyorum
Aşka inancımın bittiği çok zamanlar olmasına rağmen yine de mantık evliliği yapmadım. Ancak bu devirde mantık evliliği şu ekonomide gayet yapılabilir. Birbirini delicesine seven iki insan bile gitsin evlensin, oturup birkaç sene maddi sıkıntı yaşasınlar er ya da geç o evliliklerde bir çatlak olacağını düşünüyorum. Şu an aile mahkemeleri şiddetli geçimsizlik ve finansal sıkıntılardan kaynaklı severek evlenen çiftlerin sonlandırmak için can attığı evliliklerle dolu. Herkes kendi hayat tarzına, durumuna göre suanki piyasada bence mantık evliliğine sıcak bakılabilir.
Hayır ben mantık evliliği yapmazdım çünkü aşk olmayan evlilik benim için anlamsız bir evlilik olurdu gerçekten seviyorsam ve onu çok istiyorsam evlenmek isterdim. ama aşka inancım bitti zaten bu demek değildir ki bir daha aşık olamam. eğer beni seven karşıma gerçekten aşık olacağım türde kız çıkarsa neden olmasın aşık olabilirim. ama karşımda kimse çıkmıyorsa da sanırım bunun yerine FB takılmak en iyisi sevmeden evlenince zaten arkadaş gibi takılıyorlar.
Tam senin sorunu yaptım daha mutsuz oldum. Boşanmak için 1 ev ve araba vermek zorunda kaldım. Aşk yoksa hiç olmasa sevgi yoksa o işi kesinlikle olmamalı
Mantık evliliği benim için mümkün değil. Ben birini sevmeden aynı yatağa girmeyi bırak aynı evde kalamam. Tabi bununla da bitmiyor onun beni sevdiğini görmem lazım. Benim nezlimde evlilik başka bir şey. Evcilik oyunu değil benim gözümde.
Aşka inancım bitmedi. Asla bitmeyecek. Hep kalbimin bir yerinde kalacak. Ancak bir daha asla birine aşkla yaklaşmam. Her zaman önceliğim sevgi ve anlaşmak olacak.
Sırf evlenmek için sevmediğim biriyle aynı evde bir ömür yaşamak için imza atmam. Gerçekten sevdiğim biri olunca ve evlilik için şartlar uygun olduğunda evlenmeyi düşünürüm