Zihninizin içinde meşgül eden, sürekli takılan kişiden nasıl kurtulabilirsiniz?

Zihninizin içinde meşgül eden, sürekli takılan kişiden nasıl kurtulabilirsiniz?
düşündüğünüz kişi huzur veriyorsa durdurmamak lazım ama bir takıntı ise acı veriyorsa o zaman siz sanırım duygusal anlamda bir yoksunluk çekiyorsun demektir ki bu riskli bir durum
kafanızı meşgul eden başka şeyler lazım özetle
Birini düşünmekten kurtulmak, özellikle de bu kişi hakkında olumsuz duygular veya düşünceler varsa, zor olabilir. Ancak, aşağıdaki yöntemlerden birini deneyerek düşüncelerinizi yönetebilirsiniz:
Dikkatinizi başka şeylere yönlendirin: Kendinize yapabileceğiniz aktiviteler bulun ve dikkatinizi onlara yoğunlaştırın. Bu aktiviteler kitap okumak, yürüyüş yapmak, müzik dinlemek veya bir hobi edinmek gibi şeyler olabilir.
Kendinize hatırlatın: Bu kişi hakkında düşünmenin sizin için bir yararı olmadığını ve düşüncelerinizi olumsuz etkilediğini hatırlayın. Bu düşüncelerin size zarar verdiğini ve sizi mutsuz ettiğini unutmayın.
Meditasyon yapın: Meditasyon yapmak zihninizi sakinleştirir ve düşüncelerinizi kontrol etmenize yardımcı olur. Meditasyon sırasında düşüncelerinizi fark etmenize ve onlardan uzaklaşmanıza yardımcı olabilir.
Konuşun: Yakın bir arkadaşınızla veya bir terapistle konuşarak duygularınızı ifade edin. Bu, sizi rahatlatabilir ve düşüncelerinizin kontrolünü ele almanıza yardımcı olabilir.
Kendinizi meşgul edin: Yeni bir projeye veya işe dalmak, zihninizi meşgul edebilir ve düşüncelerinizin bir kısmını azaltabilir.
Bu yöntemlerden biri işe yaramazsa, farklı bir yöntem deneyebilirsiniz veya bir profesyonelden yardım isteyebilirsiniz.
EİC için teşekkür ederim 😎
Rica ederim.
Düşünülen kişi takıntı gibi değil de huzur hissi veriyorsa bence durdurmaya gerek yok. Takıntı gibi bir durumsa o zaman kendimizi başka şeylerle meşgul edeceğiz, hobiler bulup onlarla vakit geçirmek düşüncenin etkisi azalacaktır
Birşeyi düşünmeyi borakmak için kafamızı başka şeylerle meşgul etmek gerekir
Teşekkür ederim 💐
Rica ederim.
Cevap
22Cevap
Düşünmeyi durduramam, düşünmüyormuş gibi yapabilirim.
Düşünmeyerek. bir kişiyi ne kadar çok düşünürseniz o kadar acı çekersiniz. ayrıca sizi sevmeyen birisi ise zaten unutmanız lazım. bir gün olmasa da bir süre sonra unutursunuz. başka şeylere odaklanın. spor yapın film dizi izleyin ya da kendinize başka dertler edinin bu şekilde düşünmekten kurtulabilirsiniz
İlgi alanını değiştirip başka şeylere yönelmeli insan ama bendede var aynı sıkıntı taktımı takıyorum her anlamda her konuda Bu tarz duygusal yoğunluklara ve başlangıçlar için bazen emin ol bu huyumdan dolayı kendimi geri çekiyorum. Çünkü bazen kendimden bile nefret diyorum. Ama değişemem ben buyum
Artık bittiğini ve olamayacağini kabul ederek. Kendiniz bu kabule gecemezseniz o beyninizin bir tarafında sürekli sizi meşkul etmeye devam edecektir.
Birini unutmak istediğimde önce aklımdan sonra kalbimden çıkartmam gerektiğini öğrendim.
Ayyy bu kesınlıkle benim sorum ve sorunum neredeyse 1bucuk ay oldu bir sn bıle aklımdan çıkmıyor. Zaman mekan farketmıyor. Ilk kez oluyor bu bana. Umarım hastalık takıntı halıne gelmez onu sana hatırlatan herseyi silmekten başla. Öyle yaptım pek faydasını göremedim. Hersey beyınde.
Yok kurtulmam lazım yoksa çıldıracağım 💆🏼♀️
Mesela bilgisayarla oyun oynuyorum burada yorum yapıyorum hemen unutuyorum 😂
Gerçekten çok iyi 👍🏼
Çünkü zamanında çok kafama taktım hiçbir şey elde etmedim
Başkalarına muhabet ederek Başka insanlarla tanisarak açık kapı bırakarak nasıl olucak bundan böyle hepimiz gorucez mesajlara şaşıran insan aynı ortamda olan biriyle cahil insanlar
Aklına geldikçe onunla (isim gerekli) ilgili düşüncelerden kurtuluyorum gibi şeyler söyle
Arınıyorum, kurtuluyorum, buna benzer şeyleri tekrarla
Kafana cok takılmış demekki. Etkikendi isen zor , surekli aklina gelir. Açılabilir isen bitaz bekle iyi bir zamanda duygunj belli et
Unutmayı isteyerek. İçten içten unutmamayı istediğin sürece ne yaparsan yap akıldan çıkmıyor..
Akışına bırakırım, sonra bir şekilde düşünmekten sıkılırım elbet. Uzmanlar sporun en etkili şey olduğunu söylerler.
Başka işlerle meşgul olarak zihnimi sürekli dolu tutarak
Başka şeylerle meşgul olarak. Mesela spor, müzik vb bir hobi.. İyi gelir
Zor bir şey sadece o an oyalanacak bir seyler lazim. birde zaman sanırım
Durdurmak zor ama azaltmak mümkün zamanla biter baska şeyler düşünmek eger düşündüğümüz sey bizi üzüyor sa kişi ya da kendimizin değerli olduğunu hatırlamak işe yarayabilir.
Düşündüğün kişiyi düşünmemek için başkasını düşünmelisin
ne şekilde meşgul ediyor mesela zihnini?
Zora ki.. düşünmek istemiyorum. Bir bakmışım kafamın içinde. Bundan hoşlanmıyorım.
öyle yapacağım. teşekkürler
Takıntılı değilim.
Ben hiç değilim.
Belli
O yorum yanlış oldu. Silgi yok maalesef.
Ben kurtulmak istiyorum. Yoksa genelde takmıyorum.
En iyisi
yani düşünmeyerek skdlslsşslsç
Durduramazsınız
Başka şeyler düşünerek
Başka şeylerle uğraşmalı
Zihin meşguliyeti değiştirerek
Zamanla kurtulursun uzaklaştığında
Sevdiğin biriyse durduramazsın...
Düşünmeyecek şekilde oyalanmak ya da yerini başka biriyle doldurarak
gif = ben ne alaka
Bende böyle biriyim 🤷🏼♀️
Başka biri.