- Aşk İlişkileri konusunda 261,4b cevap paylaştı.
u +1 yılKıskanıyor ve beni kısıtlıyorsa bana güveni yoktur. sevginin kıskançlık ile ilgisi yoktur. çünkü seven insan sahiplenir her zaman güvenir. ama bazıları güvenmediği için kısıtlar ve kıskanırlar. bu yüzden de ben ilişimde sürekli kıskanılmak kısıtlanmak istemezdim. sevdiğim kadın bana güvensin isterdim her zaman
23 Yorumla- +1 yıl
İşte bazı kadınlar sahiplenmeyi kıskanmak sanıyor onun içinde kıskanmıyorsa beni sevmiyor diyorlar
- +1 yıl
Aynen. sahiplenmek korumak yanında olmak ile olur. ama insan kendini biliyorsa zaten kısıtlama gerek duymaz
- +1 yıl
Kesinliklr
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 432 cevap paylaştı.
+1 yılDoz olayına takılmış arkadaşlar var. Ama şöyle düşün, eş-sevgili vs. insanı bunaltacak derecede, paranoyakça her hareketini kısıtlamak ve sorgulamak var bir de karşısındaki insanın şahsiyetini zedelemeyecek şekilde davranarak çizgiyi aşması durumunda uyarmak veya gerekli tepkiyi göstermek var.
Eş ya da partnerin hangi giyim tarzından tutun da sarf etmesi gerektiği kelimelerin seçilmesine kadar hangi ortamda nasıl davranılacağını bilmesi gerekiyor elbette. Nasıl ki bir erkek bir bayan arkadaşı ile sohbet ederken belli sınırları koymak zorundaysa kadın da kendisine yakışır biçimde davranması gerektiğini aksi takdirde soruna neden olacağının aksini kimse düşünmez sanırım.
Mesela bir erkeğin gözünden karşı cins için şöyle bir örnek vermek istiyorum. Eşim ya da partnerim iç çamaşırını teşhir edecek şekilde ya da çok derin bir göğüs dekoltesi olan bir kıyafet giymek istediğinde müdahale etme hakkım olduğunu düşünürüm doğal olarak.
Bunun dışında söylenen sözler henüz birbirine karşı bir sorumluluk almamış ve bu duyguları yaşamamış kısacası aidiyet bağı oluşmamış kişilerin sarf edeceğ i sözler olur ki benim nezdimde bunların da bir hükmü yoktur. Atasözünde olduğu gibi "Bekara eş boşamak kolaydır"
Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; @Seyran34 nick'li hanımefendi'nin sözlerine sonuna kadar katılıyorum. Sanırım kendisinin söylemek istediği ancak söyleyeceklerinin anlaşılmasından endişe ettiği için gerek görmediği sözlerin bir kısmını ben sarf etmiş oldum.10 Yorumla
+1 yılKıskanmayan erkek sevmiyordur sana güveniyorum palavlarini kesebilir
Karşılıklı güven ilişkide önemli bir faktör kıskanmakta benim için önemli ama kararınca
Kıskanmak var kıskanmak var adam eşini kıskanıyor aşırı derecede onun herşeyine karışıyor şuraya gidemezsin şöyle olmaz bunu giyme kadının üzerinde büyük bir baskı kuruyor. İnsanı bunaltıyor, bu da anormal bir şey bana göre tabiki isteyen katılır isteyen katılmaz
Yâda diğer türlü düşünelim adam esini ya da sevgilisini her neyse hiç kıskanmiyor eşini aramıyor nerede ne yaptığını bilmiyor bu şu demek değil karşı taraf affedersin sictigini bile bilecek diye bir şey demiyorum gün içinde planlar olur. bundan karşı tarafı haberdar edersin işte bugün şunu yapacağım sen ne yapacaksın gibi gibi
Çiftlerin daha birbirinden daha haberi yok laf arasında ben ona güveniyorum sorun yok diyor bazıları. güvenip güvenmemek değil ki mevzu o kişiye değer vermiyorsun kıskanmiyorsun
Kıskanan insan seviyordur normal bı şekilde kıskanıyorsa tabiki
Anormal olarak kıskanıyorsa o kişinin psikolojik sorunları vardır tedavi olması gerekir...20 Yorumla
Bu olayların tamamı kendini öz güveni olmayan erkekler karşı taraftaki kadınla kıskanma adı altında bildiğin işkence yani kısıtlamalar getiriyor oysa ki kendisine güveni olmadığı için bir kadın zaten sana güveni veremiyorsa ay biri bunu benden alır diyorsa ilişki baştan bozuktur ama şu ana kadar gözlemlediğim tek bir şey var özgüveni olmayan erkek kıskanıyor keza bu kadın için de geçerli kadının kendine güveni yoksa başka kadınlara rakip olarak görüyor ve yanındaki partnerini sıkıp boğuyor yani benim anlamadığım şu ben seninle tanışana kadar insandım yaşıyordum kendimi koruyordum korumuşum ki senin yanına gelmişim kadın içinde erkek için insan olmayı normal yaşamayı yani Bir sevgili olunca öğrenmiyorsun o yüzden böyle yol gösterenlerden nefret ederim
44 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum özellikle hem kadın hem erkek kafasında hep olumsuz kuruyor örnek buluşma oldu ama buluşma uzun sürmedi 1 saat sürdü diyelim ama karşındaki kadının ya da erkeğin fark etmez kıyafeti buluşmaya göre fazla şık fazla özenmiş sonra işim çıktı diyip gidiyor otobüse kadar da bindirdin ama o kişinin bir durak sonra inip başka kişiyle buluşup buluşmayacağının garantisi yok diye kafayı bozuyor iyice sorgular hale geliyor ve bu hep güvensizlikten
- +1 yıl
Yapanlar var yani ki zaten kıskansan da kıskanmasan da gitmek isteyen gidiyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılZ kuşağı beni takdir etsin diye güveniyorsa kıskanmaz yazacak değilim.
Güvenmek ve sahiplenmek, kıskanmak ve gerekirse dozunda kısıtlamalar ayrılmaz bir bütündür fikrimce, nett.39 Yorumla- +1 yıl
Görüşünüze katılmakla birlikte toplumumuzdaki asıl problemin "dozunda" kelimesinde gizli olduğunu düşünüyorum.
Bu dozu ayarlayamamak ise bana göre yeterince medenileşememiş olmak ve toplumsal tabuların etkisinden kaynaklanıyor. - +1 yıl
Bende tam bunu diyecektim doz denilen kıskanma sahiplenme olayı nedir neyi gördüğünde bir kadın sevildiğini hisseder kıskançlıkta o doz nasıl oluyor
- +1 yıl
Z kuşağı da "dozunda" salsın 🙄
- +1 yıl
Öyle bir şey yapmıyorlar işte zaten yorumları okursan görürsün çok net fikirleri var
- +1 yıl
Mübarek olsun.
- +1 yıl
Şöyle bişey mesela ben bi erkeğe öylesinne selam verince bana kuzamaz bunun için dügün bir şekilde bu kişi hoşuma gitmiyo görüşmeni istemiyorum ama senin kararın dese ben o dediği kişiyle konuşmayı bırakırım ama kızlarda bu davranışı sergilemeli
- +1 yıl
@fantastikadamm çok haklısı bende katılıyorum
- +1 yıl
Rahat olun abi, salın gitsin. Size bi şey diyen yok.
+1 yılAslında iki seçenek de baba göre dogru değil. Kıskanıyorsa seviyordur diyemem veya kıskanıp kısıtlıyorsa bana güveni yoktur da diyemem. Hersey belli bir ölcüde olmalı. Onun kısıtlaması bana kendimi kötü hissettirecek seviyeye gelmişse ben bunu sevgi olarak görmem. Seven adam elbetteki kıskanır belli bi ölçüde
13 Yorumla- +1 yıl
İşte bu elbette kıskanır demekte ki kıskançlık durumu ne kadar bir kıskançlık örnek kıyafet ya da arkadaşlarını veya geçmişini sorgulayıp geçmişe göre hesap sormak gibi şeyler genelde de bunlar oluyor zaten bana doğru gelmiyor reşit iki insan birbirine güveniyorsa ben onu neden neresini kıskanayım insana aksine güven veririm o zaten içinde aldatmak varsa kısıtlıyor kıskanıyor olsam da olmasam da aldatır yani ya da gider
- +1 yıl
Geçmişi sorgulayıp kıskanmayı dogru bulmuyorum. Giyim kuşama karısıp kısıtlamayı da dogru bulmuyorum. Kadın istediğini icinden geldigi gibi giyer. Eğer giyiminden memnunsan kadın sana göredir değilsen onu degistirmeye çalışmamalısın.
- +1 yıl
Aynen
+1 yılKıskanabilir normaldir ama kısıtlamaya çalışmak yanlış. Evet rahatsız oldugu durumları belirtmesi gerekir. Buna karşilik ben ilişkim için kendim neler yapabilirim onu düşünürüm. sevgilimi veya eşimin kıskançlığı onu üzüyorsa birşeylerden taviz verebilirim. Yani bu sadece benim isteğimle olur.
Ama çevremde sürekli görüyorum "kıskanıyorum etek giyinme", "kıskanıyorum dışarı çikma" tarzı cümleler. Bunlar ilişki değil... efendi-köle anlaşması.
45 Yorumla- +1 yıl
@YağızMert Teşekkürler🙂
- +1 yıl
@YağızMert Yani siz böyle düşünüyorsanız ne mutlu bana... saolun.
+1 yılİnsan çok sevdiğinde kaybetmekten korkar, ve çok kıskanır, aslında bunu şöyle açıklayabilirim;
Sizin için özel olan bir şeyi düşünün bunu herşeyden ve herkesten korursunuz değil mi,
Ya da
Çok sevdiğiniz arabanızı düşünün binene çamurlatma dersiniz, kapıyı yavaş kapat dersiniz, su tutup geçmek varken en ince detayına lastiklere kadar bezle temizlersiniz.
Yani demem o ki
Çok sevdiğiniz zaman değer verir önem gösterirsiniz, bu yüzden de kıskanırsınız.
Yani bir erkek kıskanıyorsa gerçekten seviyordur.
🙂00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılBen kıskanma ve kısıtlamanın güvensizlikten kaynaklandığını düşünen taraftayım. Kısıtlamadığın kişi güvenini boşa çıkartacak bir şey yaparsa kabahatli olan kendisidir, kıskanmayıp kısıtlamayan değil. Karakteri bozuk insan, ne kadar kıskansan da, kısıtlasan da yapacağını yapar.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bu durumu kıskanılan taraf yapıyor
Özgüven eksikliğidir bu durum...
Öğretilmiş bir çaresizliktir
Kıskanılmadığında sevilmediğini düşünen insan sayısı oldukça fazla
Ve bir şekilde değişik taktiklerle güzel giden ilişkilerde diğer tarafı şüphe içine sokarak kıskanılma dürtüleri ortaya çıkartılıyor...
Kısıtlamakta biraz daha yetiştirilme tarzı etkili kültür ve çevre etmenleri gün yüzüne çıkıyor..10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKlasik bahanedir bir de.
“Aşkım ben sana güveniyorum. İnan bana kendimden fazla sana güveniyorum ama dışardakilere güvenmiyorum” sanki sadrazamın sol tarafıyız da dünyadan uzak, bağımsız ve o dışardakilerin olmadığı bir gezegende yaşayacağız.23 Yorumla- +1 yıl
Zaten saçma yani bende onu diyenlere gıcık oluyorum bna güveniyorsan zaten sorun yok sanki sokakta kızlar beni bıçakla tekdit edecek sevgilini aldat yoksa bıçaklarız diyor
- +1 yıl
Bunların iki sebebi var.
Geçmişte ya aldatılmıştır ya da aldatmıştır,
Ya bu konu ile ilgili etrafında çok fazla örnek vardır ya da kendine güvenmiyordur.
Ama bunların hiç biri yok.
Arkadaş, millete güvenmiyor.
Vay vah vay - +1 yıl
Aynen öyle oluyor
Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı. Kıskançlık olmalı bu tabiki sevdiğini gösterir ama hastalık boyutunda ve sürekli değil. Kısıtlamak ise apayrı bi boyut
11 Yorumla- +1 yıl
Nasıl bir kıskançlık sevgi boyutuna giriyor mesela
- Aşk İlişkileri konusunda 543 cevap paylaştı.
+1 yılEvet kıskanabilir bu çok normal ama kısıtlamak çok ayrı, farklı bir boyut. Çok yanlış olmamalı. Çare bu değil yani.
11 Yorumla- +1 yıl
Bana göre kıskanmak ta kısıtlamakla aynı arada keskin farklılık yok bir şeyi yapma etme diyorsan onun o hakkını kısıtlıyor oluyorsun
+1 yılKıskançlok ilişkisinin kalitesini düşürür çocukca işler yapmam sevmediğimi düşünüyorsa kapı orada yani 😂
11 Yorumla- +1 yıl
Pp resmin koşuyor bu arada 😂😂
Ben kendime güvenmiyorum sen kendine sahip çıkı gösteriyor gel seni kafese koyalım ki sıkıntı olmasın diyorlar adetaa
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen bende öyle görüyorum
+1 yılKarşı tarafa duyulan sevgiye değer verdiğini gösterir ama kişiden kişiye göre de değişiyor
Bazıları rahat olmak istiyorum diyor bazıları Sen beni hiç kıskanmıyorsun diyor
Yani bu sebeplerden dolayı artık insanlar ilişki istemiyor
İlişki olsa da ciddiye almıyorlar artık10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılKiskaniyor ve beni kısıtlıyor bana güveni yoktur.
32 Yorumla- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Sevdiğiniz insanları serbest bırakın ki gerçek karakterlerini görün. Siz kısıtladığınız için kendini dış etkilerden uzak tutanı mı istersiniz, yoksa serbest olduğu halde özgür iradesiyle gözü dışarıda değil, sizde olanı mı istersiniz?
+1 yılBence her ilişkide kıskançlık olmalı. Kıskançlık sevginin belirtisi, yani ben öyle düşünüyorum. Ama tabi bu kıskançlığı iyi ayarlamak lazım. Fazla kıskançlık hem kişilere hem de ilişkiye zarar verebilir. Kısıtlanmak ise, diğer taraf buna okey diyorsa sorun yoktur
12 Yorumla- +1 yıl
Sanki kafan çok karışık gibi onu baştan diyim birde çok karşıdan beklenti içindesin hiç bir cümlede net kendi fikrin yok hep ortak olursa olur gibi 😂😂
- +1 yıl
Olabilir
+1 yılKesin bir cevabı olamaz.. çoğu erkek bunu yapıyorsa demek ki iç güdülerinde vardır
13 Yorumla- +1 yıl
Kadınlarda yapıyor bunu sadece erkek olarak bakma çift olarak bak
- +1 yıl
Kadın yapiyorsa vardır bi bildiği erkek şüphe uyandirıcı hareketler yapmıstır.. ama erkekler durduk yere tertemiz karılarını bile kısıtladığı gorülmüştür
- +1 yıl
İkisi içinde aynı bence yanlış düşünüyorsun
Neyi ifade ettiğini inan bilmiyorum fakat Ksde kaldıkça karşı tarafa karlı bir soru işareti olmuyor mu insnalar da. Gerçek hayatta ki hali mi o yoksa sanalda mı. Normal hayatı baz alıcaksak hiç kıskanmam bilemedim 🤷♀️
10 Yorumla
+1 yılKanki ratingi düşük bir kız bulacaksın sen onu kıskançlık krizlerine sokacaksın en güzeli biz erkekler kısıtlama dinlemeyiz çünkü tabi hiçbir kızı da yarı yolda bırakmayız ömür boyu süren mutlu birlikteliklere selam olsun
10 YorumlaKıskanıyorsa seviyordur, insan sevmediği kimseyi kıskanmaz. Lakin aşırıya kaçıp karşı tarafı boğacak sekilde kıskanıyor kuşkucu davranıyorsa psikolojik olarak sıkıntıdadır. Kuşku duyuyor veya güvenmiyordur.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılKıskançlığın bir tık ilerisi paronayadır. Dozunu iyi ayarlamak gerekir
11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılKıskanmak ve kısıtlamak farklı şeylerdir. Kısıtlamak yanlış olandır. Güzel olan kıskanmaktır. Ama tabi ki her şey gibi kıskançlığın da fazlası iki tarafa da zarardır. Her şey dozunda güzel.
12 Yorumla- +1 yıl
Bu doz nasıl bir doz işte açıklasana örnek ben senin yıllardır samimi olduğun erkek kankanın sana tavrını kıskanıyorum hesabında beğeni atan erkeği kıskanıyorum bu iyi mi bunu kullanarak birde sana onları engelle diye de kısıtlıyorum o resimlerini kaldır diye de kısıtlıyorum ama genelde baktığında hepsini sana güvenmediğim için yapıyorum kıskançlık altında kısıtlıyorum
Cevap sahibi+1 yılKendimden örnek vererek açıklayayım: sevgilimin/eşimin başka bir kızla aynı şeye gülüşünü bile kıskanırım ben. Erkekle kadının kanka olabileceğine de inanmıyorum. Olacaksa hemcinsleriyle kanka olsun. Benim düşünce yapıma ters geliyor bu tür şeyler. Ama güvenmediğim biriyle birlikte olmam. Sosyal medyadan şunu sil bunu engelle gibi saçma sapan fikirlere kapılmam. Kısıtlamam.
- Aşk İlişkileri konusunda 338 cevap paylaştı.
+1 yılKişi kendinden biliyo işi kiskandigina göre geçmişi vardır kisitliyorsa guvensizligindendir.
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru
+1 yılKıskanan kişinin özgüven eksikliği olduğunu düşünüyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Hem öyle hemde kafasında kuruyorda olabilir
Tamamen güvensizlik… ve illaki bu güvensizliği tetikleyecek bir şey yaşanmıştır…
12 Yorumla- +1 yıl
Kişinin ya kendi geçmişi bu duruma itiyor ya da olay anında oluşan güvensizlik
+1 yılKıskanmak ve kısıtlamak kişinin psikolojik problemli olduğunun kanıtıdır. Dozu falan da yoktur. Özellikle kadınların kiskanilmayi istemesine akıl erdiremiyorum
20 Yorumla
+1 yılSeven sevdiğini kıskanır.. ama kıskanmak ve kısıtlamak farklı şeyler. sevgilimi kendimden bile kıskanırım ama doğru yanlış hiçbir şeyde kısıtmalamam hatta arkasında dururum insanlar tecrübe ile öğrenen varlıklar çünkü hayat kendisinin ben onun hayat arkadaşıyım..
21 Yorumla- +1 yıl
En güzel görüş senin bana göre 😊👍
+1 yılKıskanan kişi paylaşamadığı için dışarıda dikkat çekmesin diye ya da kaybetmekten korktuğu için kısıtlar bence mesela ben de aşırı sahiplenirim ve kıskanırım sevdiğim kişiyi dişi sinekten bile kıskanırım 😄
216 Yorumla- +1 yıl
İşte bu durum beni çok boğar önemli olan güvenmek bence sen onu serbest te bıraksın çok kıskansan da içinde varsa bir şey aldatır yani
- +1 yıl
Mesele aldatmasından korkmak değil ki
- +1 yıl
Güvenirsin yine kıskanırsın
- +1 yıl
Sahiplenme başkasının yan gözle başlamasını engellemek istersin ne bileyim
- +1 yıl
Ben birinin sevdiğim kişiye yan gözle bakmasını istemem mesela
- +1 yıl
Niye ben senin yıllardır arkadaş olduğun erkek kankanın sana tavrını kıskanıyorum hesabında beğeni atan erkeği kıskanıyorum bu iyi mi mesela kıskanmak bu mu oluyor
- +1 yıl
Sahiplenmek o işte kankayı kıskanmak derdini ona değil bana anlat demek oluyor herşeyin ben olayım demek her şeyi benle yaşa iyi kötü benle olsun seni beğendiklerini bilmeyeyim kaldıramam demek oluyor
- +1 yıl
Yani her şeyin fazlası kötü tabi
- +1 yıl
Ama kıskanılmak isterim ben
- +1 yıl
Bana doğru gelmiyor bu o kişiyle yıllardır arkadaşsın sana onu hayatından çıkar dersem benimle evlenip evlenmeyeceğin belli değilken yıllardır yanında olan erkek kankanı ben dedim diye hayatından çıkarır mısın
- +1 yıl
Hayatımdan çıkarmam tabii ki de
- +1 yıl
Tatlı tatlı kıskanılmak hoşuma gider
- +1 yıl
Dediğim gibi her şeyin fazlası zarar
- +1 yıl
İşte tatlılık ne
- +1 yıl
Boğmayacak malı gibi davranmayacak seviyede kıskanmak yani
- +1 yıl
Kıyamayacak üzmeyecek seviyede bi kıskanma
+1 yılGüvensizlik olarak görüyorum: insanın kendisine ve karşısındaki kişiye olan güvensizliği...
Kısıtlamayı kesinlikle doğru bulmuyorum. 🙃
10 Yorumla
+1 yılKıskanması beni sevdiğini gösterir ama bazı konularda beni kısıtlamaya başlamışsa orada bir sorun var demektir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kıskanmak ve kısıtlamak arasında fark vardır. Kıskanılmak güzel şeydir ama dozunda. Ama kimse kimseyi kisitlayamaz.
10 YorumlaGeçmişte yapmadığı şeyler kalmamıştır o yüzden seninde öyle şeyler yapacağını düşünür ve kısıtlar..
22 Yorumla- +1 yıl
Kişi kendinden bilir diye bir söz var çok severim. Onu çağrıştırdı
Bi erkek her şeyi kıskanıp kısıtlıyor güvenmiyordur. sevmek kısıtlamak değil ki ne olursa olsun arkasında olabilmek bnce
129 Yorumla- +1 yıl
Bunun kadın tarafı da var ama onlar içinde geçerli bence
- +1 yıl
Erkek kural kurup köle sahiplik ilişkisi güdüyor
Kadın erkek içinde gösteriş yapma çabasına giriyor elinde olsa bağırıp bu benim bakan olmasın diyip siyah poşete sokacak - +1 yıl
Öyle ama erkek bakmasın diye göz bağlanır 😂
- +1 yıl
Beraber laf atalım o zaman o kıza
şşşt yavrum baban nereli nereden bu kaşın gözün temeli
Sana neler demeli
Ay seni çıtır çıtır yemeli
Diye 😂😂😂 - +1 yıl
Evet öyle erkek çok sıkıştırılmaya gelmez gereksiz ilgi beklenti duymak istemez
Mesela ben karşımdaki kişiden kanka ilişkisi beklerim hem iyi anlaşacak eğleneceğim hem güvenip sırdaş olacağım hemde sevgili gibi romantizm cinsellik falan neyse yaşanır ama yanındakiyle anlaşmak önemli kafam yapım uyacak ki ondan hiç sıkılmayacağım sevgili olup çok resmi ve beklenti yaşayan kadınlardan olmaz - +1 yıl
O zamanla olur ya bende öyle kaydetmişti eski sevgilimi ama sonunda ⌛vardı zamanla o soyadı değişecek gibisinden numarasını sildim de telegramdan hala numarası duruyor mesela
- +1 yıl
Ama ben ona güvenmiyordum ki yarı yolda bırakacağı çok belliydi eğer biraz inancım olsa değiştirirdim sonra baktım ki yanılmamışım gerçi şu an da sevgilisi hatta evlenmek istediği erkekle birlikte arkasından konuşmaya gerek ypk
- +1 yıl
Yani sevgilimi isim soyismi ile kaydetmem ama meslek gereği rehberimde binlerce kişi var :) mecbur isim soyisimle kaydediyorum. Bir zamanlar sevgilimi bile isim soy isimle kaydetmiştim. Sonradan değişiyor tabi
- +1 yıl
Duydum zaten süngeri çektim bitti gitti dönüp bakmıyorum bile arkama ama bir kere duygu kırılınca kendi kendine tamir olmuyor erkeklerde çok karşılıksız sevilen varlıklar olmadığı için kalp nasıl tamir olur bilmez
- +1 yıl
Sizn kalbiniz varda esnek kalp gibi tam çözemiyorum iki gün üzülüyorsunuz çikolata yiyip kızlarla bir dedikodu sonra bir makyaj bir kuaför bir avm hop düzeliyorsunuz bizde öyle kolay olmuyor örnek benim hala 5-6 yıldan beri ağzıma eden biri vardı hal onun yüzünden kimseye aşık olmuyorum aşk kavramı kafamda değiştir inancımı yok etti
- +1 yıl
Biz içimize atıp yok etme ya da üstünü yenisiyle kapatma gibi bir şey yok işte hayatımızı işimizi çevremizi etkiliyor
- +1 yıl
Öyle öyle o aşk acısını unutuyoruz işte yalnız kalarak teselli buluyoruz efkarlı şarkılar dinlemek rahatlatıyor arabesk özellikle
- +1 yıl
Bizde işte depresyon iç içe oluyor içimizde olmuyor dışarı vuruyoruz
- +1 yıl
Biraz öyleyimdir kızlar kendi yapınca havalı olsa da erkek yapınca itici geliyor olabilir
- +1 yıl
Ha iyi o zaman
+1 yılKıskanma’nın da bir adabı vardır kısıtlamak yanlış, “sen kimsin de beni kısıtlıyorsun!” derim yani
10 Yorumla
+1 yılAyarında kıskanmak her zaman iyidir. Sevdiğini zaten insan doğal olrakta kıskanır.
10 Yorumla
+1 yılEk bir şık eklemek isterim. Kıskanıyor ve beni kısıtlıyorsa kendine güveni yoktur.
Oyum kendi yorumuma teşekkürler.
12 Yorumla- +1 yıl
Kendine güveni olmayan da bunu kendi geçmişiyle ya da gördüklerine dayanarak bunu yapıyorsa yine aslında sana da güveninin olmaması ya da kendide önceden yaptığı içindir ben bunun için üçüncü şıkkıda bunun işine aldım
- +1 yıl
Buda doğru :)
- Aşk İlişkileri konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yılAldatacağından şüphe ediyorsam, sevgilimden , ayrılırım. Her şeyin başı güven.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılKısıtlamak güven yoksunluğudur kıskanmak aşırı olmadıkça aşkım cilvesidir normal
10 Yorumla
+1 yılŞu güven işini topluma pompalaya pompalaya aile kurumunu bozdular.
10 Yorumlavallahi medeniyat modernleşmek adı altında bayada geniş olundu fikrimce bu konuda cok şey yazardımda gerek yok şimdi :)
210 Yorumla- +1 yıl
Yazabilirsin istersen sorun yok
- +1 yıl
Linç yemem herhalde 😂
- +1 yıl
Sanmam da bakalım
- +1 yıl
Diğer türlü de zaten ailesinden o baskıyı görüyorlar bir benzerini hayatların da istemiyorlar
- +1 yıl
Ailenin akşam eve geç gelme olayı ile sevgilinin sende ekli olan erkek ya da kadınları takipten çıkar olayını aynı görüyorlar ikisinde aynı düzeyde baskı kurmak oluyor temelde
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılnet cevap kıskanan insan öz güveni olmayandır
10 Yorumla
+1 yılEriyorum ben sahiplenen kısıtlayan sevgiliye🥵
10 Yorumlakıskanmak normal bi duygudur ancak sevgilinin özgürlüğünü kısıtlaması normal değil hasta ruhlu olduğunu gösterir
.11 Yorumla- +1 yıl
İşte bazı kadınlar beni kıskanması kısıtlıyor olması seviyor demek diyor
+1 yıl2 şıkta yanlış özgüven eksikliğini gösterir buda kaybetme korkusuna sebeb olur acizlik göstergesi yani
14 Yorumla- +1 yıl
Öz güven yoksa zaten bunun bir sebebi olması gerek ya yaşadı ya da şahit oldu
- +1 yıl
Yok dostum karşındakine güvenmiyorsan zaten o ilişkinin temeli çatlak olur yani ya güveniceksin ya gidiceksin unutma önceki ilişkilerinde yaşadıkların onun suçu değil
- +1 yıl
Orası öyle ama günümüz ilişkiler öyle olmuyor
- +1 yıl
Bu benim bakış açım sadece yüzde yüz doğru diyemeyiz herkesin doğrusu aynı olmak zorunda değil karşındakilere kulak ver empati kur yeterli dostum hadi sağlıcakla kal 👋
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHepsinin aşırısı zarar. Kıskançlık dozunda olduğu sürece sevgi göstergesidir bence de ama bu abartı hale gelir ise birlikte olunan kişiye güvensizlik demektir. Kısıtlama haline geldiği an zaten kişi en başta kendine sonra hayatındaki kişiye güvenini ve saygısını yitirmiş olur.
04 Yorumla- +1 yıl
İşte bu doz ne mesela veya sahiplik belirtisi kıskançlığın ne kadarın da oluyor ya da net olarak ne diyince sahiplenme ya da tam ayarında doz oluyor
- +1 yıl
Yani birlikte olduğun insanı sorgulamayacak ve çok büyük sorunlar olmadığı sürece insanlarla tartışmaya girmeyecek boyutta olmalı kıskançlık, bu düzeyde kaldığında gerçekten o kişiye verilen değeri gösterir. Bundan sonrası artık aşırıya kaçar ve ilişkinin huzurunu bozar kesinlikle
- +1 yıl
İşte senin ilişkide kıskançlık dozu ne olmalk
- +1 yıl
Örneğin birinin bana olan yaklaşımını kıskanabilir, varlığını kıskanabilir ama bunu anlık bana düzgün bir şekilde söyler, ben de gerektiğini düşünüyorsam söylediği kişi ile arama biraz mesafe koyarım ve orada güler geçeriz buna. Bundan fazlası tartışmaya döner zaten, güvensizlik içerir.
İkisi de olabilir, karşındakinin aklını okuyamadığın sürece hiçbir zaman anlayamazsın.
11 Yorumla- +1 yıl
Ama bir sebebi olması gerek
+1 yılGüvense başka erkeklerden kıskanmaz çünkü benim onlara bakmıycağımı bilir
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
Sevgili ya da es kiskanmamali beni ozgur birakmali zaten seven kisi kiskanir lafi tamamen palavra asil seven kisi kiskanmaz insan sevdigini kisitlar mi allah askina
20 Yorumla
+1 yılÇok bir şey ifade etmiyor telefonumdan kız numaraları silen sevgilim beni aldatmıştı
10 Yorumla
+1 yılinsan sevdiğini kıskanır ama kısıtlamaya hakkı yoktur sadece rahatsız olduğun şeyi dile getirirsin belirtirsin o da değerlendirir ona göre davranır veya davranmaz
10 Yorumla
+1 yılDozajında kıskançlık iyi. Fazlası zarardır.
28 Yorumla- +1 yıl
Dozu nedir tam olarak
- +1 yıl
Yani tasma takmadan, abartı olan şeyleri kıskanmak ama yerini doldursun kıskanıyorsa😅 Yani mesela ben x isini yaptigim icin cok kiskandiysa o zaman o benimle yapsin
- +1 yıl
Senin instagramdaki erkekleri çıkart diyorsa o da mı kızları takip etsin 😂😂
- +1 yıl
Bu nasil bir algilama sekli WMDHDMDJDD Hayir mesela deniz diye arkadasim var diyelim. Onunla oyun oynamamdan cok rahatsiz olduysa dumduz karismasin da mesela kiskanma nedenini soylesin ve onun yerine benimle kendisi oynasin. Ne yapti burada? Oynadigim kisiyi aldi elimden ama yerine kendisi benimle oynadi. Beni yalniz birakmadan isi cozdu😅
- +1 yıl
Ama işte neyi kıskanacağı belli olmuyor ki bazen kıyafetini kıskanır bazen yakın erkek arkadaşını veya paylaştığın bir resmi gibi
- +1 yıl
Ciddi iliskideysem bazi seylere dikkat ederim zaten ama o da edecekse
- +1 yıl
İşte bunun bir garantisi yok diye düşünüyorum sevgilim diyede kölem değil veya yarın ayrılmayacağımızın bir garantisi de yok bunun için ben olsam herke şuanki hayatlarıyla devam etmeli örneğin senden önce hayatıma giren bir kadın varsa ve o kankam ise onu çıkarmamı bekleme yani sana bir kötülük yapıyorsa uyarırım konuşurum o ayrı ama direkt al çıkar falan kolay şeyler değil ayrılık sonrası o arkadaşını geri getiremezsin
- +1 yıl
Durduk yere silmeyebilirsin ama bana kotulukler yapan birini silmiyorsan ben seni silerim zaten. Elbette kiz tanidigin olabilir ama ben hayatindaysam mesafe koyacaksin. Aranizda 20 cm oluyorsa 70 cm olacak. Koluna giriyorduysan girmeyeceksin ve eskisinden daha az vakit ayiracaksin. Elbette ben de oyle. Arkadas 10 tanedir ama sevgili/es 1 tanedir. Durduk yere o kizi sil demem ama duracaginiz yeri bilmelisiniz.
Kısıtlama değil de hafif kıskançlık olsun ya
16 Yorumla- +1 yıl
Örnek ver mesela
- +1 yıl
Sen yanındaki erkeğe güveniyorsan sevgilimde sana güveniyorsa neden kısıtlasın ki senin içinde bir şey varsa seni kıskansa bile yalan söyleyip yine gidersin ki o yakın arkadaşına
- +1 yıl
Sen bana örnek veriyorum 2 senelik arkadaşlıkta hiç böyle konu konuşulmamış ama ben sevgili yaptıktan sonra bana karşı ilgin oluyorsa kusura bakma ben orada arkadaşımı suçlarım yani
+1 yılDozunda olduğunda sevgi göstergesidir.
13 Yorumla- +1 yıl
Dozu ne bunun ne mesela
- +1 yıl
O kişiden kişiye değişen bir durum
- +1 yıl
İşte bunun değişkeni nedir baktım bir kaç kişi doz diyor bu dozun limiti ne olabilir ki ya da bunu sürdüren ilişkilerde olabilir tek kuralla olacak iş değil
Aşk İlişkileri konusunda 17,7b cevap paylaştı. Kısıtlanıyor ve kıskanırsa güveni yoktur
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Hoşlandığım kişi kıskandığı ve kısıtladığı zaman hoşuma gidiyor. d
10 Yorumla
+1 yılKıskançlığı ve kısıtlamayı doğru bulmuyorum. Güven önemli 🙃
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSevgi ve güvenli bağı
24 Yorumla- +1 yıl
Orası öyle de genel olarak bir seni kıskansa kısıtlasa neyi düşünürsün
Cevap sahibi+1 yılYazdığımı düşünürüm. Kısıtların olmadığı biriyle yapabileceğimi sanmam
- +1 yıl
Hayatına karışılması iyi mi oluyor ama sen reşit bir insansın ve bu hayatı kendin seçmedin mi başkasının seni doğru bulduğuna yanlış demesi ne kadar doğru
Cevap sahibi+1 yılDoğru olanın bu olduğunu söylemedim tabii ki bu benim anlayışım. Özgürlüğümün olduğu ilişki hiçbir anlam ifade etmiyor karışmak , yön vermek gibi gibi birçok yetkinliği kendinde gören biri olmalı ve bunlar sevgi ve güvenle de doğru orantıda benim için
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖzgüvensizliği her şey dozunda yapılırsa güzel
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkullanılabildiği miktar anlamında yani fazlası zarar
- +1 yıl
Nedir işte o sınır
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır kıskanması güzel
11 Yorumla- +1 yıl
Giydiğin kıyafete kadar ya da arkadaşlarına kadar karışması mı
Bence iyi çünkü korumacı sahiplenici olur.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 847 cevap paylaştı.
+1 yılher şey dozunda güzel
10 Yorumla Aşkı sadakati ifade ediyor👍🏻
10 Yorumla- Devamını Gör (17)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler