+1 yılHayatında biri yokken bile ufaktan başlayabilirsin. Benim öyle biri olmamasına rağmen ablamın ev dekorasyonu hediyesi vardı kaldırdım koydum çeyiz niyetine en basiti. Yakında da ufaktan eklemeler yaparım büyük ihtimalle. Hem ilginç şekilde insanı mutlu ediyor niye bilmiyorum 😁
08 Yorumla
Soran+1 yılEvet ben hiç meraklı değildim böyle şeylere baktım bizim iş ciddiye gidiyor sevgilim de hiç alma da demiyo al bir an önce diyo hatta. Bende çeyiz sayfaları görünce hevesleniyorum ne alsalar alıyorum 😃
- +1 yıl
Bir yandan stres atıyorsundur işte her yönden iyi 😀 Hem seneye düğün demişsin bir de erken de değil bence ufaktan alıp koyman iyi çünkü her şey bir anda olmaz. Böyle küçük küçük alıp biraz biriktirmek en mantıklı olan. Bir de sevgilinin ailesi nasıldır bilmem ama bu kızın çeyiz olayına takıntılı erkek anneleri olabiliyor 😁
Soran+1 yılEvet baya sevdim bu işi umarım sıkılmam 😅 ben de erken olduğunu düşünmüyorum zamlardan dolayı. O dediğin nasıl oluyo erkek annesi napıyo ki
- +1 yıl
Kuzenimin kaynanası çeyizinin azlığına laf etmişti. Onların taraf ayrıca düşkünmüş galiba bizde de tepsi götürme muhabbetleri var ama onlar daha da bir önem verirmiş olmazsa olmazları gibi yani zaten hepsini yaptılar ve istediler kuzenimde. Tam hatırlamıyorum ama düğün çıkışıydı sanırım kaynanasının donunu mu tülbentini mi ne yakmıştı kuzenim o niye bilmiyorum bu da onların tarafının geleneği bizde yok kadın sevine sevine izlemişti😂
- +1 yıl
Kısacası aileler için önemli olabiliyor. Altta modernliğe vuranlar olmuş eskide kaldı diyenler olmuş bunlar değerler. Yani evleneceğin insanın annesi önem veriyordur bunu önemsemek lazım evlilik sadece iki kişilik imzayla oldu bitti değil bazı böyle geleneklere de uyumlu olmak lazım sevgilin seni teşvik ediyorsa belli ki onlar da önemsiyor o yüzden al al koy iyi yapıyosun bu benim düşüncem tabi
Soran+1 yılOnun ailesi bize bıraktı tamamen ne yapsak saygı duyuyorlar. Tabii onlar üstlerine düşen ne varsa yapacaklar. İlk gelinlerine ne yaptıysak sana da aynısını yapıcaz ayrım olmaz dedi. Sevgilimin de öyle demesinin sebebi çok fazla giyim alışverişi yapıyorum artık onlara harcama paranı evimiz için bir şeyler bak ileride zamlanır diyor. Ben bir kere fiyatlarına baktım çeyiz alıyorum falan demek istemedim hevesli görünmemek adına kendisi al ben destek çıkarım dedi. Zaten aile evinden baya uzak şehirde yaşayacağım çeyizimin gitmesini falan istemiyorum nedense.
- +1 yıl
Karşılıklı anlaşıp uyum sağlayabildiyseniz ne güzel daim olsun inşallah
Soran+1 yılAmin inşallah teşekkür ederim yorumun için 🙏🏻🙏🏻
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Bir züccaciye de müdür olarak çalıştığım için bu konuda gerekli bir bilgim var zaman geçtikçe cebinden cikan paranin miktari artacaktir bana sorarsan yemek takimi kahvalti catal bıçak tencere gibi pahali eşyaları yavas yavas veya setleri falan var bunlarin onlardan bitane alarak toparlamaya baslamandir 2017 de 7000 lira olan zimbirtilar Şu an 35000 40000 falan
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın ben de onlardan başladım hayırlısı bakalım
Soran+1 yılAmin inşallah teşekkür ederim 🙂
Giderek fiyatları artıyor sürekli, yavaş yavaş almakta fayda var ya da eşyaları şimdi almak istemiyorum dersen altın olarak alıp koyabilirsin.
05 Yorumla
Soran+1 yılAltını da bir kaç ay sonra bozdurmam gerekecek sence mantıklı mı :/
Soran+1 yılDüğün seneye bu yaz nişan
Soran+1 yılHangi birine yetişeceğimi şaşırdım 😂
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. çeyizi kendine hazırlıyosun evlenecğin adama değil o yüzden evet başla sonra son anda yapınca bi anda o kadar şeyi ödemek zor olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın ama yeni şeyler geliyo hep kafam karışıyor yetişemiyorum teknolojiye
+1 yılZaten eninde sonunda çeyiz hazırlayacaksın. Bence fiyatlar daha fazla yükselmeden çeyizini hazırlamaya başla.
09 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın öyle yapıyorum 2 ay önce yemek takımı aldım 1200 TL ye şuanki fiyatı 2400 olmuş
- +1 yıl
Bizim köyümüzde henüz çocuklar 20'li yaşlardayken, evlenmelerinden 10 - 15 yıl öncesinden çeyiz hazırlanmaya başlanır.
Soran+1 yılBen hiç bilmiyorum işte nasıl olur diye:/
- +1 yıl
Bence de doğru olan bir şey, hele ki fiyatların daha fazla yükseleceğini de hesaba katacak olursak bence çok mantıklı.
- +1 yıl
Zaten o tür konularda çocukların değil, annelerin, halaların, teyzelerin, nenelerin bilgisi oluyor. Çocuklar da onların yönlendirmesiyle hareket ediyor. 😁
Soran+1 yılBenim annem de bilmiyo anneannem falan bilirse artık 😂
- +1 yıl
Anneannen zamanında annene, varsa teyzelerine falan çeyiz hazırladığı için kesin biliyordur.
Soran+1 yılTeyzeme soruyorum biraz garip birisi kendisi geç evlendi ve çeyizinde yok yoktu ama bana akıl vermiyor garip
- +1 yıl
O halde annene veya anneannene, babaannene, varsa halalarına falan sor.
Ben çeyiz işini hiç sevmem buyuzden fikrim sana uygun olmayabilir acele etmeye gerek yok hiçbir daha belli değil
01 Yorumla
Soran+1 yılNişan falan diyorlar ama aylardır bana çeyiz almam için de destek çıkıyor
- Aşk İlişkileri konusunda 773 cevap paylaştı.
+1 yılBütün arkadaşlarım daha ortada adam yokken odalarını çeyizle doldurdular. Yani evet almalısın.
015 Yorumla
Soran+1 yılHay maşallah 😂 onlarda biraz şov ya
- +1 yıl
Evet ama hoşlarına gidiyor sanırım bu da bı stres atma yöntemi 😂 ben hiç bulasmam öyle şeylere mesela, sevmiyorum. Ortada adam olsa hadi neyse
Soran+1 yılBen bile düşünmüyordum hallederiz kafasındaydım hem çalışmıyorum ondan. Erkek arkadaşım destek çıkınca almak istedim şimdi çeyiz sayfalarını takip ediyorum çok güzel şeyler alıyorlar ben de görüp alıyorum. Kız arkadaşlarımla dışarı çıkınca onlar bile hadi sana çeyiz bakalım diyolar 😂😂
- +1 yıl
Senin kız arkadaşınla benimki aynı bu arada 😂 AVM ye gezmeye gidiyoruz English home'a sokuyor. Ya kıyafet makyaj bakalım diyorum, yok Kanka yeni bardak seti gelmiş diyor 😂 bende şu an çalışmıyorum, ama çalışsam da parayı ceyize değil başka şeylere harcarim
Soran+1 yılBenimkiler daha ben demeden diyolar bide evlilik düşünmüyolar 😂 sen neye harcardın peki
- +1 yıl
Benim alacağım şeyi çoğu kız istemez, motor almak için birikim yapicam. Sonrasında araba. Benim hayaller farklı biraz 😂
Soran+1 yılYaa 😂 ben de zamanında istiyordum ama boyum minik olduğu için motor sevdasından vazgeçtim arabayı da ilerde eşim alsın 😂 şimdi verdiği paralarla kendime bir şey almak istiyorum bir yandan çeyize alasım geliyo. Aşırı kıyafete kombin yapmaya düşkünüm 😅
- +1 yıl
Evet bak kombin yapmaya bende çok düşkünüm 😂 sevgilin varsa çeyiz mantıklı bir an önce başla derim. Evliliğe hazırlanan çoğu arkadaşım çeyiz biriktir kızım adamı bekleme diye yalvariyolar çok zorlanıyorlar heralde 😂 bense Gratis ve defactoda takilayim anca 😂
Soran+1 yılMesela ucuz avmlere gidiyorum foto atıyorum benimki de al diyo hiç hayır demiyo gaza geliyorum ben de 😂 . Temelleri alıyorum, evlenince aileme uzak bi şehirde olucam taşıması kolay olsun oradan alırım diye düşündüm.
Soran+1 yılBen de Trendyol bağımlısıyım önceden çok paralar dökerdim benimki birikim yap derdi de hiç o kafa yok ben de 😂 ilk altınım annesinin bana taktığı onun dışında hiç altın yapıp koymam
- +1 yıl
Biz baya geride kalmışız toparlanmamiz lazım desene 😂
Soran+1 yılBi kız arkadaşım da böyleydi çocuğun verdiği paraları biriktirdi sonra anlaşamadılar , ayrılınca kendine iPhone 14 aldı 😂
Soran+1 yılBen hiç düşünmüyorum ya ayrılırsak ne yapıcam diye Allah büyük 😅
- +1 yıl
Oha çok iyi jdwjjdnwndnns denenir 😂
Soran+1 yılKızdaki seviye kimsede yok 😂😂
+1 yılhayatında bir erkek olmasa bile sen yine önlemini al çeyizini hazırla şu an bu devirde her şey pahalı imkan yetmiyor daha da çok zamlanacak herşeyy
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet her şey zamlanıyo ben yemek takımımı 2 ay önce aldım şu an iki katı olmuş
Yorumlarını okudum erkek arkadaşın yüklü miktarda harçlık veriyormuş ne kadar veriyor ki?
116 Yorumla
Soran+1 yılBu değişiyor ihtiyaçlarıma göre
Soran+1 yılSevmek , değer göstermek ne zamandan beri enayilik oldu? Sizi hiç sevmediler mi ya
Soran+1 yılAdama ben al yap demiyorum , kendisi dışarı çıktığımda bile direkt para yollar. Eksiklerimi düşünür belki çalışmayı sevmiyorumdur sana neden garip geldi bu?
Soran+1 yıl30 yaşında adam çocuk değil ne yapması gerektiğini biliyor
Soran+1 yılEvlenince kocanın verdiği parayı almayacak mısın ne saçma..
Soran+1 yılSenin sevgilin yapmıyorsa benim suçum ne 😂
Soran+1 yılSeni böyle kpek gibi çalıştıran paranı da yer. Çocuk yapınca da işten işe koştur ben koca parası yiyeyim ohhh
Soran+1 yılEski soruma gelmişsin az önce gördüm , neler demişsin şimdi aynısını yapıyorsun ne yaşıyosan
Soran+1 yılYazma daha fazla rezil
Soran+1 yılSorumla alakasız olup Kocamın ne kadar verdiği seni de ilgilendirmese sormazsın ama 😃
Soran+1 yılÖmür boyu sürünmeye mahkumsun beybi
+1 yılÇeyizi kızın ailesi yapar sevgilisinin parasıyla çeyiz alan ilk kez duydum
19 Yorumla
Soran+1 yılSevgilim harçlık veriyor yüklü miktarda ben de evimiz için alıyorum ne var bunda
- +1 yıl
Gelenek böyle değil onu diyorum ayrıca yarın bir gün ayrılırsanız o eşyaları gerçekten kullanabilecek misin
Soran+1 yılGelenek beni ilgilendirmiyor artık modernleşin bunları kız yaptı şunu erkek yaptı çok saçma. Ortak yapacağız her şeyimizi öyle de oluyor. Ben şu an çalışmıyorum zaten. Ayrılırsakta zamanı gelince kullanıcam evet. Eşyalara anlam yüklemiyorum
- +1 yıl
Modernleşin diyene bak çeyiz yapıyor🤣canım ben okudum çok şükür güzel bir eczanem var gelirimde gayet iyi çeyiz işleri bana göre değil zaten senin gibi okumamış kişilere göre bir şey sana mutluluklar
Soran+1 yıl1 Sana mesleğini sormadım 2 nereden biliyosun okumadığımı? Sana bunu düşündüren nedir , okumuşsun da bir bk olamamışsın
Soran+1 yılEvde kaldım demiyor da bana göre değil diyo abla sus gerçekten
Soran+1 yılAbla evde kalmışsın hâlâ ağlıyorsun
Soran+1 yılSana ne mesleğin soruldu ne gelirin banane ya 😃
Soran+1 yılKaç yaşına gelmişsin hâlâ adayım yok diyosun eminim , bu anlattıkların da inandırıcı gelmedi üzgünüm sen koca aramaya devam
+1 yılmillet daha ortada koca adayı bile yokken alıyor. ne desem bilemedim
11 Yorumla
Soran+1 yılÖyle olsam almam fakat yüklü miktarda para veriyor harçlık diye ama bunu çeyizden yana kullanmak istiyorum kendisi de çok hevesli al diyo
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence çeyiz yerine eline geçen parayı altın yapmalısın, aldıklarını sonradan beğenmeyebilirsin ayrıca bir buçuk yıl boyunca onları muhafaza etmende zorlasabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılAltın düşündüm fakat yine onu çeyiz için harcayacağım. Çünkü yazın nişan diyoruz erkenden bozdurmam gerekebilir. Elektronikleri belki nişanlımla alırım şu an çatal bıçak takımı vs düşünüyorum
Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Çeyizden evlilikten önce iş bulman daha önemli
03 Yorumla
Soran+1 yılSevgilimin iş yerinde calışıyorum yeni başladım ondan dolayı belirtmedim
Soran+1 yılÖyle yapmaya çalışıyorum
+1 yılYavaştan gerekli olan şeyleri al evlenince tamamlarsin zten
03 Yorumla
Soran+1 yılTemel olanları alıyorum dediğin gibi. Çeyizimin çıkmasını falan da istemiyorum baya uzak bir şehirde yaşayacağız evlenince oraya taşımasj falan sıkıntılı
- +1 yıl
Evet canım al sen tencere vs tabak çanak evlenince ordan alırsın
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🥰
+1 yılBence parani altin veya gumuste biriktirerek zamani geldiginde alman daha iyi
06 Yorumla
Soran+1 yılAltın alınca hemen bozduramam ki
- +1 yıl
Niye?
Soran+1 yıl3 ay sonra bozdurunca ne anladım bu işten 2 ay önce aldığım yemek takımı iki katına çıkmış
- +1 yıl
Tabi ki önden alırsan sorun yok ancak her urunu alip sizde beklesin yapamiyosun alicaksin eve getirceksin karlimi daha karli erken almak ama parayi piriktirip seneye alirsan belki o an daha iyisini alabilirsin baska bir urun begenmis olursun diyerekten soyledim yoksa al dursun evde
Soran+1 yılHer yıl daha iyisi oluyo hangi birine yetişeyim ki aldıktan sonraki yıl daha iyisi çıkacak dersem hiçbir şey alamam. şu an sadece yemek takımı ve tencere takımı aldım bunlar bile baya tuttu
- +1 yıl
Sen bilirsin hayirlisi olsun
Aşk İlişkileri konusunda 472 cevap paylaştı. her aşk bir gün bitermiş. dereyi görmeden paçayı sıyırma
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka bu hiç evlenmeyeceğim anlamına gelmiyor
- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılNekadar da almasan da zaten ceyizini yapmak zorundasın bence beklemen bile hata
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
Gizli Üye(25-29)+1 yılAileler tanıştıysa almaya başla. Yoksa kafana göre bir şeyler yapma. Ayrılınca o aldıklarını gördüğünde çok üzülürsün.
03 Yorumla
Soran+1 yılAileler biliyor ben ailesiyle tanıştım sık sık ziyaretlerine gidiyoruz bayram vs ve nişan bu yaz düğün seneye diye konuşuldu
Cevap sahibi+1 yılO zaman başla
Soran+1 yılErkek arkadaşım da almaya başla diyor her şey zamlanıyor diye
Gizli Üye(30-35)+1 yılDereyi gormeden pacalari sivama demis eskiler..
01 Yorumla
Soran+1 yılEskiler demiş ama 😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendi paranla alıyorsan iyi ama erkek arkadaşının parasıyla alıyorsan sorun
07 Yorumla
Soran+1 yılNeden sorun
Cevap sahibi+1 yılE ayrılırsanız ne olacak
Soran+1 yılKendisi bana harçlık olarak veriyor onu istediğin şekilde harca diyor yüklü miktarda olduğu için çeyiz almak istiyorum. şu an çalışmıyorum hem elimde varken almak istiyorum
Cevap sahibi+1 yılAl da ya ayrılırsan ne olacak o da var
Soran+1 yılBir şey olmayacak duracak evde , ayrıldım diye ömür boyu başkasıyla evlenmeyeceğim diye bir şey yok.
Cevap sahibi+1 yılTamamda onun parasıyla dizmiş olmuyod msn geri istemez mi
Soran+1 yılNeden istesin verdiği parayı borç vermiyor ki. Harçlığın olsun diyor
Evlenmesen de ceyizin hazır dursun elbet bir gün lazım olacak
02 Yorumla
Soran+1 yılBence de evlenmezsem bile ayrı eve çıktığımda kullanırım
Benim daha ortada sevgili bile yok ben almaya başladım çünkü her şeyin fiyatı almış başını gidiyor
06 Yorumla
Soran+1 yılNeler aldın peki
Soran+1 yılKaşık çatal bıçak takımını hangi marka aldın
Soran+1 yılBen küçük şeyleri ev tutulunca almak istiyorum
Soran+1 yılİlk defa duydum bakarım ben de bu aralar almak istiyorum Emsandan bakıyordum
+1 yılAl ne olucak belki baskasiyla evlenen kader işler bunlar pahalı zaten dahada ucmadan köy kenara
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapıyorum işte temelleri alıyorum ama çeyizimin çıkmasını istemiyorum evlenince yaşayacağımız şehir baya uzak
Gizli Üye(25-29)+1 yılNisanlinla evlensende evlenmesende çeyiz yap ben blender setiyle airfryer aldım bide tost makinesi yavaş yavaş alicam zamlanmadan
05 Yorumla
Soran+1 yılBen de tencere seti ve yemek takımı aldım henüz daha onlara geçmedim çatal bıçak takımı düşünüyorum. İşte daha nişanlanmadık evlilik teklifi olmadı
Cevap sahibi+1 yılSen yinede al hayatın boyunca ailenle yaşayacak değilsin evlenmezsen kendi evine çıkarsın yine lazım olcak zamlaniyor gittikçe her şey
Soran+1 yılEvet haklısın ben de öyle düşünüyorum. Bazıları ayrılınca ne yapacaksın yok sevgilinin parasıyla çeyiz mi alınır yazmış
Cevap sahibi+1 yılTakma öyle andavallari boş ver
Soran+1 yılKafama tokadan başka bir şey takamıyorum artık
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılalınmış alınmıştır al gitsin
05 Yorumla
Soran+1 yılSevdim bunu 😂
- +1 yıl
bu gün alışverişe çıktım üstünkörü ihtiyacım yoktuı baktım ayçiçek yağı 5 lt 130 tl aldım yarın kesin zam gelir
bir örnekti
Soran+1 yılEvet kesinlikle öyle ya şu an alışveriş yapıyorum hatta , daha pahalı olacak diye alıyorum
- +1 yıl
bu ülkede insan hakları asla yerine getirilmiyor of ama vazgeçmeyeceğim ülkemden alınmış alınmıştır :d
Soran+1 yıl😂😂
Zaten çoğu kız evlenmede çeyiz düzüyor valla
02 Yorumla
Soran+1 yılBen zamlardan dolayı almak istiyorum
+1 yılAl evde dursun.
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın halay falan çekerim
- +1 yıl
😁😁😁😁
- Aşk İlişkileri konusunda 714 cevap paylaştı.
+1 yılKız çeyiz mi kaldı ya boşversene
00 Yorumla E yani geleceğe yatırım
01 Yorumla
Soran+1 yılBence de
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Başla sen yavaş yavaş ödensin sonra zor olur
07 Yorumla
Soran+1 yılBorçlanmıyorum direkt nakit olarak alıyorum zaten onlineda indirim kovalıyorum
Soran+1 yılYapacak bir şey yok 😃
Soran+1 yılNerden buluyosa bulsun 😂
Çeyiz ne ya çok tuhaf geliyor bana
23 Yorumla
Soran+1 yılNesi tuhaf evleneceğim sonuçta
Soran+1 yılKendisi alıyor zaten parayı o veriyo
- Aşk İlişkileri konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılAl bence
13 Yorumla
Soran+1 yılAlıyorum temel olanları 🥰
- +1 yıl
Hayırlısı olsun
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılAlma
01 Yorumla
Soran+1 yılNiye
Başlamalısın, hatta geç bile kaldın.
02 Yorumla
Soran+1 yılAbart
- Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvet başlayabilirsin
04 Yorumla
Soran+1 yılTencere ve yemek takımı aldım temellerden başlıyorum
- +1 yıl
Güzel günlerde kullanman dileğiyle
Soran+1 yılTeşekkür ederim 💖💘
- +1 yıl
Rıca ederim
+1 yılBaslama
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Gizli Üye(25-29)+1 yılTrole gel🤣🤣🤣