Sevgilimle aramızdaki yaş problemleri ne gibi problem yaratır? Arkadasim senden buyuk duruyor ilerde seni dovedebilir manipule edebilir baski kurabilir yasitinla ol diyor ayril diyor ama ben ciddi dusunuyorum. Ayrica evlenirsem benim okumama karismayacak desteklicekmiş
Abi kardes gibi duruyorsunuz. Erkek ve kadin arasinda yas farki cok olmamali. Dengesizlik oluyor. Sen mesela deli dolu, gezmek eglenmek isterken sevgilin ozellikle evlilikte sana bu konularda ve bircok konuda destek olamayacaktır. 30 lu yaslar her insan icin olgunlasma, bazi seyleri farketme, daha oturakli olma zamani.
Sen ise 20 li yaslarin enerjisinde ve gucunde olacaksin. Aranizdaki yas farki cinsellikte dahi sorun olacaktir. Bizim ulkede erkekler cabuk tukeniyorlar bu konuda. Sagliksiz, hareketsiz yaşam, stresli bir meslek vs erkeklerimizin performansinda daha erken yaslarda düşüklük sağlıyor. Yani yatakta da pek uyumlu olamazsiniz.
Hayata bakis açılarınız farkli. Enerjiniz farkli. Bak ben 23 yasinda 2. universiteme basladim. Sinifimdakilerin buyuk cogunlugu 18-19 yaslarinda. 20-21 birkac tane var. Arkadaslik yapıyorum ama onlarin 18 olmasiyla benim 23 olmamı dahi farkediyorum.
Ben bir seyleri gormus gecirmisim, onlara gore heyecanim ve panigim daha az. O 18-19 yaslardaki arkadaslar cafeye gidelim, konser varmis oraya mi gitsek hevesinde oluyorlar. Bende oyleydim bu yaslarda, ilk bolumumu okurken acayip enerjiktim, üniversitenin tadini cikarmak, butun etkinliklere katilmak istiyordum.
bana cafeye falan gidelim diyorlar ama ben onlardan once o cafelerde cok kahve ictim, cok ders calistim. Benim artik oyle bir hevesim kalmamış, yaşamışım çünkü. Onlarla benim aramda 5 yaş var ve bu bile cok farkediyor. Farkediyorum bu yaş farkını.
Onlarin hayalleri ve hedefleriyle benimki bir degil. Enerjimizde bir degil. Arkadas olarak dahi aramizdaki yas farkini hissedebiliyorum her açıdan. Kaldi ki sen 11 yas farkından ve evlenmekten bahsediyorsun. Bu daha da sıkıntı. Hayat gorusleriniz, enerjiniz, dusunceleriniz bir degil.
O senden önce bircok seyi yasamis olacak ve hevesi kalmamis olacak hayatla ilgili bircok noktada. O yuzden ozellikle evliliklerde yas olarak dengine dengine olmak, fazla yas farki olmamasi önemli. Ne kadar iyi anlaşiyoruz sansaniz da yaş farki illaki kendini belli ediyor.
O evde oturmak isteyecek sen gezmek isteyeceksin. Sen cafelerde kahve icmek isteyeceksin, o olgunlugundan dolayi ne gerek var evde icelim, bosa para diyecek. Ben bugun boyle diyorum cunku.
18 yaşımda cafelere ne paralar döktüm. O zaman oyle gerekiyormus. Ama 23 yaşımda maddi olarak bir sıkıntım olmamasina ragmen cafelere o kadar para vermeyi 23 yasimda mantikli bulmuyorum.
Ama 18-19 yasimdaki halimde cok keyifliydi disardan kahve içmek. O zamanin enerjisi oyle gerektiriyordu cunku. Umarim anlatabilmisimdir. Abi kardes gibi duruyorsunuz ve sen 21 den kucuk duruyorsun. Bu sekilde yanındaki adam cok daha olgun duruyor.
1- kendn 21 yasinda olmana rağmen daha küçük gösteriyorsun 18 falan. Sevgilin ise 32 yaşında ve olgun duruyor yaşını gosteriyor. Yani karşıdan bakan 14-11 yaş farki olarak düşünecek.
2- okumana izin verecekmiş diyorsun ama vereceğini pek zannetmiyorum peki neden? Mantıklı ol , adam 32 yaşında Helen evlenip çocuk yapma peşinde olacak.
Yani evlenince ilk yıl hamile kalacaksin. Sonra o çocuğun bakımı falan derken zaten 2-3 yıl geçecek. Zaten dağılmış olacaksin herseyinle çocuğa odaklanacaksın
Artık sonra kocan izin verecek de , sen gidip kendini toplayıp okuyacaksın da çok zor ihtimaller kalıyor.
3- bilmiyorum ama böyle kişiler genelde genç olsun çıtır olsun kafasında oluyorlar ya da küçük ben bunu kandirirm kafasında oluyorlar. ( İlişkiniz kaç yıllık )
4- Cinsel ilişki ❗ ileriki dönemlerde cinsel olarak sorun olabilir. Yaş ilerledikce onun güçten düşme riski olacak ve her halükarda sen daha çok isteyeceksin. Özellikle 30 lu yaşlar da kadınlar daha çok cinsel yönden daha fazla istekli olurlar.
5- yaş farkı sebebi ile otur dedi mi oturur kalk dedi mi kalkarsın üstünde basski rahatlıkla kurar.
olması gereken yazılması gereken herşeyi arkadaş güzel acıklamış buna ekstra olarak ilklerde her şey güzel olur ama sonrası sıkıntılar cıkar evlilik zaten ne kadar iyi olursa olsun illaki bi yerden sonra amcaogluna bağlıyor her heycanı birlikte yaşamak varken bu yaş farkı ile zor
Yani bu senin tercihindir hayattaki seçimlerin tercihlerin seni ilgilendirir ben burada bir şey olur ya da olmaz diyemem ama ben sana şöyle bir şey söyleyeyim ben şahsen bu kadar geç farkı olan birisiyle olmayı tercih etmezdim, çünkü sen daha 21 yaşındasın karşındaki kişi 32 yaşında bundan 10 yıl sonrasını düşünsen 31 olacaksın o 42 olacak yani onun yaşlanma durumu senden daha önde gittiği için belli bir zaman sonra kıskançlıklar meydana gelecek.
Özellikle ne yazık ki erkekler yaşlandığını kabul etmek istemeyebilir bundan dolayı problem yaşayabilirsin yani onun dışında belki fikir ayrılıklarınız olabilir çünkü yaş farkları gerçekten olgunlaşma açısından ve fikir açısından değişiklikler gösteriyor yani bunun için sana kesin olarak şu olur bu olur diyemem yaşayıp göreceksin ama ben olsaydım bu kadar yaş farkını istemezdim kendi adıma söylüyorum senin tercihin seni ilgilendirir.
Sen sen ol kalbini dinle ve başkalarının boş laflarına bakma. çünkü onları dinlemen sana ilk olarak kaybettircek.
bende aynı ilişki birlikteliğim ve kümseyle olamadığım kadar mutluyum. Öyleki sevgilimde aynı şeyi düşünüyor. kendi yaşıtlarınızın ergenleriyle uğraşmaktansa. her manada sizi anlayabilecek biriyle birlikte olmanız hayatınızı doyumsuz güzellikler katacaktır 🙏🏽 Şimdiden Mutluluklar.
Not; Ölüme yakın bir çok kişiye sorulmuş sorulardan en çok öneme sahip cevap şu olmuş.
Sen 21'den ziyade 18-19 duruyorsun erkek arkadaşın yaşını gösteriyor. Bu yaş farkı ilerde bazı fikir ayrılıkları, kafaların uyuşmamasi durumu yaşanabilir. Çünkü kuşak farkı bu konunun temel nedeni.
Çok güzel fotoğraf abi kız kardeş çıkmışsınız. ya da direk kızı gibisin. bence yaş farkınız çok ne bu olgun merakınız anlamadım. yarın bir gün sırf yaşı için sevdiğin kişi seni bırakır gidebilir. yok kimseyi dinlemem diyorsan da zaten devam et o zaman kimseyi dinleme ayrıca daha yaşın küçük zamanla düşünceleirn de değişecektir unutma
Yaş farkı en fazla beş olmali sen daha küçüksün okulun kariyerin hayatının merkezinde olsun bu yaşta ciddi ilişkiyi sağlıklı bulmuyorum ayrıca ben daha önce böyle teklif aldım asla kabul etmedim rahat bir üniversite hayatı arkadaşların olucak muhtemelen seni kısıtlayacak hemen ciddi ilişki falan yapma ya ilerde pişman olursan ben kesinlikle bu ilişkiye onay vermiyorum yol yakınken vazgeç
Yaş farkı bence çok ama burada önemli olan nokta uyumlu musunuz? Eğer ki arada sorunlar yaşayan bir çiftseniz bence bu ileride daha da çok problem olabilir.
Kendi yaşıtı kadınları tavlayabilecek zeka kapasitesine sahip olamayan erkeklerin tercihidir kendilerinden yaşça küçük kadınlar. Çünkü anca onları kandırabilirler, çünkü anca yaşça küçük, henüz insan ilişkilerinde deneyimsiz kadınlara bir b. k olduklarını ikna etmeye çalışırlar. Ve bi b. k olamadıklarından yaparlar bunu 😂😂 Her malın kör alıcısı vardır demişler
Yaş sorununu geçtim, ikinizin de hayattan beklentileri farklı, sen okumayı düşünüyorsun, eşin olacak kişi ise artık 32 yaşına gelmiş ve ne olursa olsun baba olmak isteyecektir. Bu durumda senin okuman kendi açından zor olur ki daha çok küçüksün, neden bu yaşta evlenme ihtiyacı duyuyorsun?
Bence önce oku, karşına daha niceleri çıkar hem de daha iyileri. Yaş var fark olarak. İlerde komeks yapar, kaybetme korkusu kıskançlık baskılama derken iş işten de geçmiş olur. Bir de çocuk olursa gidemezsin de. Bir kez geldiğin hayat zehir olur sana
Bu yasta ne evliligi kocanin boklu donunu yikicakmjsin ev isi yapacakmisin. simdiki cocuklarada biraz cinselmistek gelsin hemen bir heves evlenmek istiolar buyudum pozlari iste tam ergence. daha kendi cocul xoxuk bakacak bide hey yavrum hey. adamda bulmus bakire kizi alim evde dursun basim agrimaain derdinde
eğee bir halt yapmadısanız ayrılın bence. İlerde çok ceremesini çekersiniz. Arkımın annewsi kendinden 7 yaş büyükle evlenmiş. Arkım annesini de babasını da seviyormuş. Ama severek evlilik yaptıkları halde anlaşmazlık olmuş ve boşanmışlar. Bence yapma kısaca...
Her erkeğin anlattığı hikâyeler köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek diyebiliriz Ayrıca arkadaşın kısmen haklı sürekli kendini daha olgun hissettiği için sana pek söz hakkı kalmaz bunu bilmeyerekte yapabilir. Biraz daha ezilirsin evlenince diye düşünüyorum
Görüntü olarak yakisiyorsunuz yaş farkına gelince uyum ve anlayış yani saygı mutevazilik alttan alma mefumu varsa geriye kalan hersey geçersiz hale gelir.. Ama bu durum tam tersi ise kafa uyusmasi yoksa o hayat cehennem olur.. Ama şurdan bakinca resme mutlu bir tablo var..🙏🏻❤️🕊️
sen 31 o 41 olsaydı gayet makul görülebilirdi fakat senin henüz ergenlikten yeni çıkmış olman ve onun da olgun erkek statüsüne geçmiş olması başlı başına problem.
ama bi an düşündüm de uygun olabilirsiniz. onun bu şekilde bir tercih yapmış olması zaten ergenlikten çıkamadığının göstergesi. bence olmuş sizden.
Aranızda ki iletişimi bilmediğim için yorum yapmam yanlış olur ama dıştan baktığım da ben ikinizi yakıştırdım açıkçası. Bu arada benimde nişanlımla aramada yaş farkı var biraz ama kafalarımız bayağı uyuşuyor bu yüzden dış görünümünüzden ziyade aranızda ki diyaloğa yoğunlaşın o zaman doğru kararı verebilirsiniz. Mutluluklar 🌸
"Arkadasim senden buyuk duruyor ilerde seni dovedebilir manipule edebilir baski kurabilir yasitinla ol diyor ayril diyor"
Yaş farkından dolayı yapılan bu yorum çok saçma olmuş. Şiddet ve istismar, bir karakter meselesidir. Ayrıca senin ve ailenin tavrı, ilişkide olduğun kişinin sana olan tavrını doğrudan etkiler.
Pasif ve korkak durursanız, kişiliği zayıf olan olası bir karşı tarafın sizi üzmesine olanak yaratırsınız.
O soylenenlerin dışında senelerce fark var görmüş gecirmislik açısından o daha olgun davranirken yasin geregi daha çocuksu olacaksın simdi degilse dahi evliliginde buyuk farklar çıkacak ortaya sana ayrıl ya da ayrılma diyemem ama seni buyuk farklarin bekledigini de bil
Hisler önemli olan yaş farkı var ama hislerine güvenmelisin. İleride problem olacak şey çok büyük duruyorsa herkesten aynı tepkiyi almak olabilir. Daha ilerisi içinse birbirini tatmin etme mevzusu problem olabilir ama tabi bunlar çok ilerisi için. Son karar senin çevrendeki herkesi dinlersen kafan karışır yaptıklarına pişman olabilirsin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sorduğun için yorum yapıyoruz yoksa hiç sevmem insanların hayatlarını yargılamayı. Evet baban gibi duruyor. İlerde pişman olabilirsin. Kendisi yaşıtlarıyla neden olamıyor çünkü onları kandıramıyor. Seni kandırmak kolay. Üstelik onun için taze a*msın üzgünüm gerçek bu. Buruşuk sevdasından vazgeçemediniz tazecik kızlar üzülüyorum size..
valla açıkcası şimdiye kadar bu sitede hiçbir soruya uzun uzun cevap vermemiştim o yüzden bu ilk olcak bence aradaki yaş farkı çok ciddi seviyede fazla ve aşırı iğrenç bir durum bana göre tabi ki bunlar sadece fikrim belki linçleyen olucaktır ama yinede belirtmek istedim her ne kadar ortak noktanız varmış gibi hissetsenizde 1 yılda bile insanlar neler neler yaşıyoruz ilerde yüzlerce sorunlarla karşılaşacaksınız dışardan bakıldığında yaş farkının kötü durmasınıda geçtim ben çok saçma buluyorum açıkcası yaşına denk olması tabi erkeğin kadından bir kaç yaş büyük olması avantaj olabiliyor her ne kadar mantıklı bulmasam büyük yaş farklarını bazen avantaj olabiliyor çünkü erkekler sonradan olgunlaşıyor bu kadar yaş farkı olması gerektiğini göstermiyor bence…
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Soruyu okumadan önce resme baktım ve baba kız sandım sizi. Çok üzülüyorum siz gençlerin böylelerinin yalanlarına kanmasına. Çok yazık ediyorsunuz kendinize. Gencecik güzel kızsın nerden buldun böyle yaşlı birini anlamıyorum ki. Ben benden 11 yaş büyük birine abi derim , sevgilim diyemem. Bize ailemiz böyle öğretti şimdiki gençlere noluyor gerçekten anlamıyorum acaba aşağılık kompleksi mi yaşıyorsunuz
Siz çok küçük duruyorsunuz on beş on altı. Yas farkıda sıkıntı oluyor ya aynı yastayiz nişanlımla aramda yedi yaş var o bile bazen sıkıntı oluyor çünkü ne kadar hayata aynı baksanda belli noktalarda sen onu anlayamıyorsun oda seni anlayamıyor.
Okulunu bitirip meslek yapmadan sakın evlenme. Gercekten seviyorsa zaten bekler. Evlendikden sonra hepsi değişiyor okul hayal oluyor. Sakın evlenme daha cok ufaksın. Şimdi her şey cok güzel ama öyle kalmıyor
Valla çok belli oluyor. Yanında abin ya da dayın gibi duruyor. Arada büyük yaş farkı var. Kocaman adamlar da küçücük kızlara bakıyor pes cidden. Kendilerinden birkaç yaş küçük yetmiyor maksimum 5/7 yaş küçüğe bak yani.
Bu arada hep başta öyle derler ama sonunda gerçek yüzleri ortaya çıkar. Arkadaşın doğru demiş bu kadar yaş farkı olunca kızı parmakta oynatmaya çalışır körpe görüp.
O büyük durmuyor ama sen küçük duruyorsun. 30 yaşında olsan 41 yaş biri olur ama, küçük yaşta büyük yaş farkı doğru olmaz. Ayrıca okuma konusunu test et, mesela sınava başvurdum, bu yıl okuyacağım de tepkisini ölç bskalım ne diyecek.
Bende hep yaşa taktığım için evde kaldım. Ulen karşıma çıkan her kız 18-22 aralığında 😂😂 Bence yaşa pek takılmayın mutluysan devam ama okulu unut evlenirsen okuyamazsın saçmalamış orada biraz.
Özür dilerim ama gerçekten baban gibi duruyo. yaşıtlarının suyu mu çıktı. Nedir bu kendinden büyük erkek merakı genç kızlarda ki. Şu an farkedilmiyir olsada ilerde kuşak farkı olacaktır.
bugün destekliycem der işler ciddiye binince umurumda olmaz. bu yaş farkı fazla ondan daha önemlisi sen çok gençsin önünde güzel günlerin kendin için bir şeyler yapma fırsatın var. arkadaşın yaşayacağını yaşamış seni durulmak için bi liman olarak görmüş. gençsin güzelsin onun işine gelir ama senin için geçici bi heves. yaş farkının az olduğu daha sağlıklı ilişkiler olur.
Abi kardeş gibi görünüyorsunuz. Özellikle sen cok kücük duruyoraun. Ve yaş farkınız da fazla. Sordugun icin fikrimi belirtiyorum kırıcı olursam kusura bakma ama bir daha düşün derim.
Eğer onu seviyorsanız, iyi anlaşabiliyorsanız ve birbirinize saygı gösteriyorsanız gerçekten hiç mi hiç yaş farkının önemi yok aranızda aşırı fazla yaş farkı da yok bence yani aralarında 40 yaş fark olan insanlar var mesela bu hayli fazla ama söylediğim gibi önemi yok, kusura bakmayın ama arkadaşınız baya saçmalamış kız sizi durup dururken niye dövsün arkadaşınız sizi manipüle etmiş lütfen ona kendi kararlarınıza karışmamasını ve bunun yaşanmayacağını söyleyin
Yani 11 yaş farkı biraz fazla tabi bana göre 5 yaş iki taraf içinde ideal ama tabi birbirinizi seviyor ve anlaşıyorsanız iyi geçiniyorsanız çok bir önemi olmuyor
olduğun yaştan çok küçük gösteriyosun.. aranızdaki yaş farkı büyük bir yaş farkı değil sadece görüntü olarak dışarıya abi kızkardeş gibi bir izlenim bırakır..
benim esimde 31 yasinda ben 25. oda bana diyordu senin meslegini yükseltmeni karismam. evlendik yok meslek büyütme falan. zaten baska sorunlarimizda vardi. bosanicaz.. ama söylemek istedim sey oda bana herseye evet tamam diyordu bir seyde yapmadi. sözün arkasinda durmadi evlendikten sonra.. cok iyi düsün canim.. tabi önemli olan senin mutlulugun. hakkinizda hayirlisi olsun.
Çok iyi geçinen örnekler var. Her aşk bir mücadeledir. Yaşa, burca sosyal dinamiklere göre 2 yetişkini sınırlandırmak tahminde bulunmak gerçeği her zaman yansıtmaz.
Evet. İlerleyen zamanlarda bu çok büyük sorun olur
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evlenince okuma konusu sıkıntıya düşebilir. Fakat diğer türlü dövme vs konularının yaşla bir ilgisi yok. Kendi yaşında biriyle evlensen de seni dövebilir bu karakterle ilgili.
Bizim de aramızda 8 yaş fark var ama birbirimize karşı olan tavırlarımız yaşıtlarımız gibi önemli olan olgunluk seviyesi yaş farkı engel değildir diye düşünüyorum