Akıl hastası olan bir eşle sağlıklı bir evlilik yürütülebilir mi?

4 yillik bir birliktelikten sonra bir oglumuz oldu. Sonradan organik olmayan psikozunun oldugunu ogrendim ilaclarini cok duzgun vermeme ragmen 2 yildir belli araliklarla ataklarindan sonra hep karakolluk hastanelik oluyo en son doktoru sizofren teshisine de benziyor dediginden sonra bosanmaya karar verdim bi yandan seviyodum fakat artik siddet uyguladigi icin kisa sureli araliklarla ataklar gecirdigi icin ornegin evde olup uyumama ragmen sabah kalkip gece nereye gittin ne yaptin disarida gibi sacmaliklar soruyor cop atiyorum neden arabaya bindin diyor bana hicbiri olmadi buarada bunlara inanip siddet uygulamaya calusiyor oglumda kucuk oldugu icin bosanmaya karar verdim birazda uzgunum ben 22 oglum 1 yasinda dogru karar mi sizce bi keresinde kesici aletle yakinlasti bana zarar vermek icin hemen polis cagirdim. Oglumuz oldu yinede ataklari devam ediyor kaldiramiyorum artik bi gun zarar vericek bize diye korkuyorum. Bir üst levele ulaşmak istemiyorum en doğru karar biran önce bırakmak :(((
Akıl hastası olan bir eşle sağlıklı bir evlilik yürütülebilir mi?