• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Çalışan kadınla mı yoksa ev kadınıyla mi evlenmek isterdiniz?

Gizli Üye
Gizli Üye
(18-24)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
26
Yapay Zekaya Sor
Sizin için hangisi daha iyi?
Çalışan kadınla mı yoksa ev kadınıyla mi evlenmek isterdiniz?
Evlilik Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
8 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 261,9b cevap paylaştı.

Ben tabi ki de çalışan kadın ile evlenmek isterdim yani benim için aşk önemli yani bir kadının çalışmasına bakmazdım. ama tabi ki pahalı bir ülkede yaşadığımız için ben her iki kişinin de çalışmasından yanayım. yani zor geçiniliyor çünkü. ve aynı zaman da da eşimin boş durmasını istemezdim yani evde tüm gün oturup ne yapacak ki? yemekse yemeği zaten bende yaparım ya da ben de yıkarım evi temizlerim. yani bence işi olması daha iyi olurdu. ikimiz de çalışırsak daha rahat yaşardık. ve birbirimize yine de zaman ayırabilirdik zaten. ama tabi ki zorunda da değil eğer çalışmak istemiyorum derse de saygı duyarım kimse kimseyi zorlayamaz sonuç olarak. kendisine bırakırdım kararı. halde hazırda işi varsa zaten mutlu olurum işi yoksa da iş bul demezdim ama bu konuyu detaylıca konuşmak isterdim ben eşim ile. ama şu an eşim olmadığı için sadece tahmin ve hayal kurarak düşünüyorum.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Banker_Bilo
    Banker_Bilo Takip Et
    Master Yaş: 51 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.

Kadın çalışmalı, aşağıda bir asalak kadının yazdığı gibi "erkek kadının parasını yesin" diye değil. Maddi özgürlüğü cinsiyetten bağımsız düşünün. Çalışmaya engel durumu olmayan bir yetişkin birey üretime, çalışma hayatına katılmak zorundadır. Kadın için kocasının eline bakmak gurur kırıcı bir durum (kadın olsam asla bunu istemezdim). Geçim sorumluluğunu kocasına bırakan kadın, evlilikteki maddi sıkıntılardan şikayet etme hakkını kaybedeceği gibi, evinin işleri, çocuk bakımı vs. işleri kocasıyla paylaşma talebinde de bulunamaz. Kocası sayesinde yüksek standartlarda yaşıyorsa, kendi geliri olmadığı için kocasının olumsuzluklarına katlanmak zorunda kalır, ezilir.

1
    9 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kadın çalışabilir ve buna karşı değilim ama bazı cümlelerin rahatsız etti. Bir erkek, kadının yaptığı yemeği yeri gelince nasıl eleştirebiliyorsa, kadın da eşinin işiyle ilgili şeyleri eleştirebilir gayet. Ayrıca ev hanımıysa ev işlerinin genelini zaten kadın yapmalı ama erkeğin işi çok ağır değilse de kadınına zaman zaman yardım etmeli. Neden mi? 1. si bizim kas gücümüz daha az ve daha çabuk yoruluruz. 2. si ise regl dönemi çok yorgun ve ağrılı geçirebiliriz. 3. sü de çocuk varsa ve çok ağlayan/yaramaz biriyse ev işleri o çalışmadan daha yorucu hale gelebilir.

• Banker_Bilo
      Banker_Bilo
      +1 yıl

"kadın da eşinin işiyle ilgili şeyleri eleştirebilir gayet" demişsin de, çalışan kadın da, çalışmayan kadın da eşinin gelirinden şikayet edemez. Eşler, hanenin toplam gelirine uygun şekilde yaşamak zorundadır. Kadın, istediği standartları sağlayamadığı gerekçesiyle, hele de kendisi çalışmıyorsa, eşi de gelirini aile bütçesinden esirgemiyorsa, eşinin gelirinden şikayet edemez. Nikah sözleşmesi, eşlere, maddi manevi tüm sıkıntılarla birlikte mücadele etme görevi verir. Evliliği çocuk oyuncağı zannediyorsunuz. Erkek kadını, kadının istediği standartlarda yaşatmak zorunda değil, kadın, çalışmıyorsa erkeğin sunabildiği standarda uymak zorunda. Ben demiyorum, Medeni Kanun diyor.

• Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Adam zaten işleri durduk yere batırmadıysa kadın onun maaşını bilerek evlenmiştir. Ama adam gidip de sacma sebeplerden dolayi maddi imkanlarini mahvetse kadin neden elestiremesin? Ben keyfime göre pastaya ketcap sıksam senin sesin cıkmaz mı?

• Banker_Bilo
      Banker_Bilo
      +1 yıl

Dediğin gibi olsaydı, erkeğin iflas edip (veya işini kaybedip) maddi güçlüğe girmesi kadın için haklı ve geçerli boşanma nedeni olurdu, ama değil. "İyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta, VARLIKTA VE YOKLUKTA, ölüm bizi ayırana kadar" diye edilen evlilik yeminini bir daha düşün. İflas eden, işi batan koca, sonrasında asgari ücretle işe girse, kocanın sağlayabildiği gelir öncekinin beşte birine, onda birine düşse bile bu durum kadın için boşanma nedeni olamaz, kadın da yeni şartlara eşiyle birlikte uyum sağlamak zorundadır. Müstakil villadan gecekonduya taşınmak boşanma nedeni olamaz. Burada tek bir kriter var, kocanın kadından parasını esirgememesi, gelirini saklamaması.

• Banker_Bilo
      Banker_Bilo
      +1 yıl

Bu arada, şunu da ekleyeyim: Kadının çalışması da, çalışmaması da kendi iradesine bağlıdır. Çalışmak isteyen kadına kocasının izin vermemesi de, çalışmak istemeyen kadını kocasının çalışmaya zorlaması da kadın için haklı boşanma nedenidir.

• Banker_Bilo
      Banker_Bilo
      +1 yıl

Adamın işini batırması ve kadının, adamın maaşını bilerek evlenmiş olması da çok farklı şeyler. Birinde adam iş sahibi, birinde maaşlı çalışan. Yani sapla samanı birbirine karıştırıyorsun.

• Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Seven erkek de kadin da birbirini rahat ettirmek icin ugrasir zaten. Ornegin ben ev kadini da olsam esimin borcu varken keyfiyen durduk yere koltuk yenilemem cunku bu gaddarliktan baska bir sey degil. Ama esim de mantikli davranmali. Kenarda duran hasta vs parasini araba yenilemek icin harcamamali ornegin. Ya da tembellik yuzunden ise surekli gec kalip da kovulmaya sebebiyet vermemeli. Bundan bahsediyorum..

• Banker_Bilo
      Banker_Bilo
      +1 yıl

Yazdıklarının hepsi, ortak yaşama dair sorumluluk sahibi olmaya çıkıyor. Kocanın maddi sıkıntısı varken kadının koltuk takımı yenileyip borca girmesi de, kocanın arabasını yenilemesi de...

• Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Elbette

• Askiyasamak u
    Askiyasamak Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 32
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.

Merhaba, bana fark etmez açıkçası yani ikisi de kabulümdür ama çalışan kadın olursa tabii ki maddi açıdan evimize getirisi daha çok olacağından ötürü çalışan biri olması o açıdan güzel olurdu ama iş bulamazsa da canı sağ olsun. Ben iş bulamadı veya ev hanımı diye başına kakmam, hep yanında olurum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...

0
    0 Yorumla
  • Carlosroberto
    Carlosroberto Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Sevdiğim insanla birlikte vakit geçirmeyi seven biriyim. Ama iki kişi çalışırken bu çok zora giriyo. Eve geliyosun zaten iki kişi yorgun oluyo birde çocuklar olunca onlar ilede vakit geçirmemiz gerekicek. Yani mutlu bir yuva için en mantıklı ev kadını gibi duruyo.

0
    5 Yorumla
    • Carlosroberto
      Carlosroberto
      +1 yıl

Eşimin ayrıca iş ortamında üzülmesinide istemem.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Eşinin üzülmesini istememen çok şirin 🙂 Mesleği varsa bırakması kötü olabilir ama mesleği olmadan, düzenli bir işi yoksa ve kocasının maaşı yeterliyse çalışmayabilir

Yorumla
    • Carlosroberto
      Carlosroberto
      +1 yıl

Yani evet sonuçta kendim için değil ailem için çalıştığım için problem olmaz. Ama içinde kalıcaksada ben ayrıca ev işlerine biraz daha yardım ederim. Yükü üstünden almaya bakarım.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Güzel kalbinden öpüyorum güzel insan. Umarım güzel bir yuvan olur.

Yorumla
    • Carlosroberto
      Carlosroberto
      +1 yıl

Teşekkür ederim aynısını senin içinde diliyorum

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

8

Cevap

91

Cevap

• AşkıÖldürmek
    AşkıÖldürmek Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 32
    +1 yıl

Hem evde olmak hem de part bir iş edinmek isterdim

0
    0 Yorumla
  • 7string
    7string Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 98%
    +1 yıl

Fark etmez açıkçası. Ben eşim çalışacağına çocuğumuz okula başlayana kadar çocuğumuzla ilgilensin isterim. Gücüm tek başıma ev geçindirmeye yetse eşim çalışsa bile çalıştırmam. Ülke şartları malum bu şartlarda çalışan olması biraz daha iyi olur. Çünkü ödenmeyen faturalar ve boş bir buzdolabı ilişkiye ciddi zarar verecektir.

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hem calistirmam demissin hem de calissa iyi olur demissin. Hicbir sey anlamadim

Yorumla
    • 7string
      7string
      +1 yıl

Tek başıma tüm masrafları karşılayabilecek gücüm olsa çalıştırmam dedim. şu an yoksulluk sınırı 30.700 tl.

Yorumla
  • Demir666
    Demir666 Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 30
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.

Sadakat kıymet bilen bir hayat arkadaşı ile çalışma diye kısıtlamam evlilik bana göre saygı duymaktır evlendin kadını eve kapat değil.
    Onunda fikirleri var onunda evlilik dışında idealleri var bu yüzden böyle bir ayrım yapmam mümkün değil

0
    0 Yorumla
  • MetinKeremAli
    MetinKeremAli Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Ben çocuk istemediğim sürece evlenmem. 30 yaşında veya daha sonrasında evlenirim çok evlenmek istersem. O zaman da ev hanımı, kullanılmamış ve 18 yaşında olması lazım. Bu kriterleri karşılamıyorsa çocuk yapılacak kadın olamaz. Takılır ve atarım.

0
    15 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Senin egona tüküreyim ben! Kullanılmamış ne demek dağ ayısı? Bakirsen zaten bakire hak edersin ama kullanılmak ne? 30 yaşındayken 18 yaşındakini hak ettiğine seni inandıran ne? Bir de atarmış.. Yazık, senin gibiler de pipisi var diye erkeğim sanıyor kendini

Yorumla
    • MetinKeremAli
      MetinKeremAli
      +1 yıl

Değerli olan benim, kadın değil. Kadın beni tamamlamak için yanıma gelir, odağım olamaz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Erkek daha değerliyse niye erkekle evlenmiyorsun? Ne fark ettim biliyor musun? Geylerden hiç kadın düşmanı yok. Genelde gün boyu bizi küçük gören erkekler, gün sonunda bizi arzuluyor. Sanırım biz tarafından sevilmeyince nefret doluyorsunuz.

Yorumla
    • MetinKeremAli
      MetinKeremAli
      +1 yıl

Kadın düşmanı olduğumu veya kadınlar tarafından sevilmediğimi nereden çıkardın? Ben bir erkek olarak kendimi seviyorum ve kendime bir kadından daha çok değer veriyorum. Ben kadınları seviyorum ama hak eden kadınları seviyorum. 18 - 28 yaşları arasında bütün erkeklerle yatıp, 30 yaşından sonra o iğrenç genişlemiş organıyla evlenmeye cüret eden kadınları sevmiyorum mesela.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Allah allah 🙂 40 yaşından sonra cinsel performansı yerlerde sürünürken evlenen erkekleri neden eleştirmedin o halde? Ama sözde kadın seviyorsun değil mi? Ayrıca bakirsen zaten bakire hak edersin demiştim. Belli ki bakir değilsin ama utanmadan bekaret pesindesin. Verdiğin değer ortada..

Yorumla
    • MetinKeremAli
      MetinKeremAli
      +1 yıl

Kadın ve erkek çok ayrı canlılardır. İki cinsiyet eşit olamaz. Erkeğin çok ilişki yaşayanı, kadının ise hiç yaşamayını kalitelidir. Ben bunu söyleyince kadınlar özgürdür diyorlar bana. Tabii ki özgürler. Her kadın istediğini yapabilir. Ama ben de istediğim kadını seçmekte özgürüm ve kullanılmamış kadın istiyorum.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Seviştiğin kadınlar da ıslanıp zevk alıyor. Bu durumda sen de birinin zevki için kullanılmış oluyorsun. Sen bu kafayla bekaretini diktirene denk gelirsin ve şimdiden oh olsun diyorum. Bizi yaratan Allah bile erkektir yapar diye ayet getirmemiş. Egonda boğul..

Yorumla
    • MetinKeremAli
      MetinKeremAli
      +1 yıl

Ben hiçbir kadını kullanmış olmuyorum çünkü o kadın bana cinselliğini veriyor. O karar veriyor bana vermeye, ben zorla bir şey almıyorum.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Senden önce sevişen bir kadın kullanılmış oluyor ama sen ondan önce sevişince kullanılmış olmayacak mısın? Senin mantığını anlayamıyorum. Yeterince uyarırsan zaten o kadın senden fazla zevk alır ve asıl kullanılan sen olursun. Elbette bu zihniyette birinin ne kadar haz vermeyi düşüneceği de meçhul. Her neyse, fikriniz değişir de biraz düzelirsiniz umarım bir gün. Hoşcakalın 👋

Yorumla
    • MetinKeremAli
      MetinKeremAli
      +1 yıl

Ben kullanılmış olmuyorum işte çünkü ben erkeğim. Benim cinsel organımın içinde bir sürü sperm var ama kadının sadece tek bir yumurtası var. O yumurta ne kadar çok kullanılırsa o kadar çok DNA alıyor ve bu erkekler için iğrenç bir şey.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Böyle diyince daha mı iyi hissedeceksin gercekten? 😅
      Gülerek okudum gerçekten.. Sen bir kadının sularını içeceksin, onu inletmek için ter dökeceksin ama sonra dna vs diyerek kullanılmadım diyeceksin. Komikti, sağ ol..

Yorumla
    • MetinKeremAli
      MetinKeremAli
      +1 yıl

Kendimi daha iyi hissetmek için söylemiyorum bunları, geçek olan şey bu olduğu için söylüyorum. Bilim konuşuyorum sana ve diğer okuyanlara. Ben kendimi her türlü iyi hissediyorum çünkü kimseden zorla bir şey almadım. Kadının sorumluluğudur kendisini korumak. Kadının en değerli şeyi yumurtasıdır. Onu herkese veriyorsa demek ki değersizdir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Tamam ayaklı vibratör. Tarlaya tohum atıp da nimet yaptığını farz et ve egonu şişirmeye devam et. Benden bu kadar.

Yorumla
    • __MütefekkirSeyyah
      __MütefekkirSeyyah
      +1 yıl

Ulan harbiden dağ ayısısın! Allah sizin soyunuzu kurutsun!

Senin anan bacın yok gibi konuşuyorsun? Böylelerinin alnına "insanlığa elverişli değildir!" yazdırmak lazım ki, sizin ne mal olduğunuzu bilsinler!

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

@_MütefekkirSeyyah Böyleleri bir de oy kullanıyor işte

Yorumla
  • CarelerCaresizzz
    CarelerCaresizzz Takip Et
    Bilge Yaş: 35 , eic 96%
    +1 yıl

Ne desem yanlış anlaşılabilirim.

Yine de söyleyeceğim. Açık sözlü olmak iyidir. :)

Kesinlikle eşitlik olmalı.. Kadın da erkek de çalışmalı.. Sadece şöyle bir kötü ihtimal var. Evli kadınlara çok sarkıyorlar. Ben buna tav alıyorum. Onu da geçtim. Sevgilisi olanlara bile.. Ne günlere kaldıysak ! Eşime güvenim sonsuz onda sapma olmaz. Sadece karşı taraf bir yolunu bulup tavlıyor. Yanıp yanıp ona yanılır işte...

0
    0 Yorumla
  • Affedilmeyen
    Affedilmeyen Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 42
    +1 yıl

çalışan bir hanımla evlenmeyi tercih ediyorum şu anda şartlar tek maaşla geçinmeyi zorluyor maalesef gerçekler bunlar

0
    0 Yorumla
  • Alfaaa0
    Alfaaa0 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 97%
    +1 yıl

Daha önce sanki söylemiştim gibi
    Zeki
    Dominant
    Tutkulu fantazili
    Özgüvenli kadın isterim
    Ve özgüvenin gelmesi için o çalışma hayatını görüp kendi parasını kazanıp kimseye muhtaç olmaması kadar çekici bir durum yok 👍

0
    0 Yorumla
  • DenizinKızı0
    DenizinKızı0 Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.

Erkek olsam çalışan kadın isterdim. Tek maaş yerine çift maaş o mis. Ayrıca evde oturan kadın can sıkıntısından adama sarar bol bol kaos. Yapsınlar seçimi.

1
    0 Yorumla
  • MiyavMelek
    MiyavMelek Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28 , eic 97%
    +1 yıl

Benim sevgilim onun için fark etmediğini, istersem çalışabileceğimi söyledi. Ben de onun yanına taşındıktan sonra oralarda bir iş bulmaya çalışacağım.

0
    0 Yorumla
  • Ahmeet26
    Ahmeet26 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 307 cevap paylaştı.

Evde durmasını daha fazla istiyorum ben. Çalışmak isterse de zorla hayır evde kalacaksın demem tabii ki, benim tercihim çalışmamasından yana olurdu. Dediğim gibi ona kalmış bir şey artık.

0
    0 Yorumla
  • BenimHepUmudumVar
    BenimHepUmudumVar Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 69%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.

Bu devirde zorluk kadının çalışıp çalışmamasında değil evlilik bağının kendisinde... Ekonomik olarak sosyal olarak sorumluluk olarak çok yıpratıcı bir şeye dönüştü evlilik...

0
    0 Yorumla
  • İnce_Memed
    İnce_Memed Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 33%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı.

Kendi tericihi çalışmak isterse çalışır, istemezse çalışmaz bırakalım kadın versin bu kararı onun bütün tercihlerine seçimlerine saygı duyar anlayış gösteririm..

0
    0 Yorumla
  • kıvanç125
    kıvanç125 Takip Et
    Guru Yaş: 37
    +1 yıl

Ben kesin çalışan kadın olsun isterim para kazanmak ve milletle uraşmayı bilmeli kendi ayaklarının üzerinde durmalı gerektiğinde bana bakabilmeli 😅😅😅

0
    0 Yorumla
  • Universe99
    Universe99 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35 , eic 92%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 379 cevap paylaştı.

Sadık olduktan sonra çalışan veya evde olan fark etmez özellikle çalışan olsa şu hayat pahalılığında bir nebze olsun destek olur

0
    0 Yorumla
  • Eray-Demirci
    Eray-Demirci Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.

İstediğim çalışmaması olurdu. Evde çocuklarımızı yetiştirsin isterdim ama günümüzde iki kişinin çalışmasıyla anca geçim oluyor.

0
    0 Yorumla
  • drtrue
    drtrue Takip Et
    Yoda Yaş: 40 , eic 85%
    +1 yıl

İlk beş yıl çalışmasın sonra düşünürüz çünkü başta iyi bir doyurup gözümü dışarıya kapatması lazım

0
    0 Yorumla
  • Banagerçeğinlegel
    Banagerçeğinlegel Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 792 cevap paylaştı.

Kendisi bana ait olan kadınla evlenirdim

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sorunun cevabiyla bagdastiramadim🙂

Yorumla
    • Banagerçeğinlegel
      Banagerçeğinlegel
      +1 yıl

:)) kadınım olsun da ister çalışsın ister evinde otursun duruma zamana göre değişir ister kapansın ister açık kalsın

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Anladim😇

Yorumla
  • Ates4870
    Ates4870 Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 93%
    +1 yıl

Farketmez seviyorsam çalışabilir de ev kadını da olabilir. Ama çalışmasını tercih ederim. Kendi isteği ile evde kalmak istiyorsa olur

0
    0 Yorumla
  • bay_müptezel
    bay_müptezel Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22 , eic 98%
    +1 yıl

Çalışan kadın. İlla maddi olarak değil. Bir işi, gücü, uğraşıcağı bir seyleri olsun. Evde oturup boş şeylere sarmasın.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Türkiyede yaşasam bende çalışan isterim ama ben polonyada yaşıyorum benim için fark etmez. Çünkü benim maaşım kuracağım aileyi bırak yanında 3 aile daha geçindirir hatta üzerine birikim bilenyapilabilir 😊

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Düşünüyorum düğün yapsam bir sürü borca giricem taksit ödeyeceğim. şu an çalıştığım işi turkiyede yapsam max 10000tl kazanırım. 10k paranın sadece bana yetmesi bile zor!

Yorumla
  • ZaRgAnA49
    ZaRgAnA49 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 96%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 374 cevap paylaştı.

İlerdeki eşimi çalıştırmayacağım için farketmiyor şu an ister çalışsın ister çalışmasın 😃

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ya çalışmak isterse?

Yorumla
    • ZaRgAnA49
      ZaRgAnA49
      +1 yıl

Çalışmak ayıp bişiy değil, ama bn kıskanç olduğum için çalıştırmak istemem o zaman duruma göre değişebilir fikrim

Yorumla
  • yasinnn22
    yasinnn22 Takip Et
    Master Yaş: 30
    +1 yıl

Fark etmez , ama ortamda cok sapık olunca çalışmamasını yeglenir. Ben bakarım nolcak vazifemiz dsds

0
    0 Yorumla
  • Rosekokusu
    Rosekokusu Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 98%
    +1 yıl

Herkes çalışan istiyor artık geçinmek zor tek maaşla

0
    0 Yorumla
  • postmodernpokemon
    postmodernpokemon Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 74%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 654 cevap paylaştı.

Çalışanı tercih ederdim. Tek başıma ekonomik olarak geçindirmem aileyi, mümkün olmayabilir.

0
    0 Yorumla
  • Mahmut82
    Mahmut82 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 44 , eic 80%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 537 cevap paylaştı.

Tabiki çalışan
    Emek veren insandan zarar gelmez

0
    0 Yorumla
  • muzursarıkedi
    muzursarıkedi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 48%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 316 cevap paylaştı.

Çalışmayan kadını annesi sevsin deyip ortaya bombayı atıp gidiyorum😄😄😄😄

0
    0 Yorumla
  • Ǥнσsτ_ツ
    Ǥнσsτ_ツ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Farketmez, bana sadık, ilgili, dürüst olması önemli.

0
    0 Yorumla
  • merağımıgider
    merağımıgider Takip Et
    Xper 5 Yaş: 45 , eic 64%
    +1 yıl

Çalışan kadın ile beraber idim ev hanımı kadın ile de beraber idim. Değişen bir şey yok

0
    0 Yorumla
  • ButcherBlaviken
    ButcherBlaviken Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 92%
    +1 yıl

Çalışan tabi ki de ev kadınıyla evlenme devri bitti bu ülkede

0
    0 Yorumla
  • Solmez0006
    Solmez0006 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 45 , eic 100%
    +1 yıl

Maddi durumum iyi ise ev hanımı, değilse çalışan kadın ile evlenmek isterdim.

0
    0 Yorumla
  • SevmekGuzel007
    SevmekGuzel007 Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl

Çalışan ev kadını 🙂

0
    0 Yorumla
  • __MütefekkirSeyyah
    __MütefekkirSeyyah Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Ev kadını değil evin hanımı ile..

#Vesselam

0
    0 Yorumla
  • ImperialTurcicum
    ImperialTurcicum Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

çalışan ve benimle para biriktirip ilim yolunda harcayan bir kadınla hayat kurmak isterdim

0
    0 Yorumla
  • bastiyan
    bastiyan Takip Et
    Yoda Yaş: 48
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 983 cevap paylaştı.

çalışmasını tercih ederim ama konfeksiyonda ya da abazaların yanında olmaması şartıyla

0
    0 Yorumla
  • Xxjonu
    Xxjonu Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    +1 yıl

Tabiki çalışan kadın çünkü çalışan kadınının özgüvenine bayılıyorum o sabah topuklu ayakkabısının verdiği özgüven tık tık sesi😄

1
    0 Yorumla
  • hhangoverr
    hhangoverr Takip Et
    Master Yaş: 30
    +1 yıl

O nasıl mutlu olacaksa öyle olsun ben birini severken işine bakmam

0
    0 Yorumla
  • DonQuijotee
    DonQuijotee Takip Et
    Xper 1 Yaş: 33
    +1 yıl

Kafamın uyduğu kadınla, çalışır kafam uymaz olmaz çalışmaz ama kafam uyar olur. Sadece ben yatayım kocam gerekirse ikinci iş bulup çalışsın ama gene de beni yattığım yerde rahat rahat baksın diye düşünen bir asalak olmasın

0
    0 Yorumla
  • tekBaran
    tekBaran Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23
    +1 yıl

2si1 arada yine yani yemek ve iş bilsin yoksa aç kalırız benden ümit etmesin yemek konusunu ben yakarım yemeği ayriyetten gü ümüzde 2 kişi in çalışması verekiyor en az

0
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Allah allah öyle mi?
      Hem çalışsın hem ev işi yapsın. Söz de siz daha güçlüsünüz ama sizden 2 kat fazla iş mi yapmamız gerekiyor? 🙂

Yorumla
    • tekBaran
      tekBaran
      +1 yıl

Sen hala ona takıldıysan feminen kızcağız seni memnun edelim birazda bende yardım ederim evde memnun oldun mu?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Neye takılmamı istiyordunuz kaba beyefendi? Evet memnun oldum

Yorumla
    • tekBaran
      tekBaran
      +1 yıl

Off tamam ya hanfendi özür ya özür yorum yaptığım için , rica ederim

Yorumla
  • Rascoln36
    Rascoln36 Takip Et
    Master Yaş: 27
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 37b cevap paylaştı.

Benim için farketmez içi nasıl rahat edecekse öyle yapsın

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Ev kadını sebebi ise iş ortamında gördüklerimiz diyebilirim

0
    0 Yorumla
  • Gayserilikötçü
    Gayserilikötçü Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26
    +1 yıl

Çalışan sevgililerim oldu ama hepsi işyerinde onunla bununla düşüp kalkıyordu o yüzden çalışmasın hee genelleme yapmıyorum bana öyle denk geldi

0
    0 Yorumla
  • BurakHonda
    BurakHonda Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36
    +1 yıl

Çalışsın yorulsun ki akşam a çok konuşacak dermanı kalmasın

0
    0 Yorumla
  • sinirsiz3468
    sinirsiz3468 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

Ev Kadınıyla çünkü günümüzde hele ki tekstil iş yerlerinde neler dönüyor neler

0
    0 Yorumla
  • FreePowerFull
    FreePowerFull Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl

Bunun kararını erkek belirlememeli

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Elbette son karar kadının olacak. Sadece tercihen hangisini daha çok istiyorlar merak ettim

Yorumla
    • FreePowerFull
      FreePowerFull
      +1 yıl

Tercihi ona bırakıp onaylarim

Yorumla
  • avigor
    avigor Takip Et
    Guru Yaş: 66 , eic 95%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Ev kadını, çalışandan ağzım yandı

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Neden ki?

Yorumla
    • avigor
      avigor
      +1 yıl

Çalışan kadın işindeki sıkıntıları eve getiriyor, işi eve getiriyor, bana zaman ayırmakta zorlanıyor, düzgün yemek yiyemiyoruz, stresten düzgün sevişemiyoruz konsantre olamıyor. du

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Anladım 🙂

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Abla yanlış anlama ama yanağın çok tatlı sıkmak istiyorum valla. Lise sonum

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

🙂🌸

Yorumla
  • RıfatŞen
    RıfatŞen Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 97%
    +1 yıl

Ev Kadınıyla Tabikide

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Peki çalısmak isterse

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Sen nasıl istersen öyle

1
    0 Yorumla
  • Adem23
    Adem23 Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

ne fark ederki kalbi temiz olsun yeter

0
    0 Yorumla
  • thesilenttt35
    thesilenttt35 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 97%
    +1 yıl

İkisinide istemem ksmsdld

0
    0 Yorumla
  • gokdeniz3452
    gokdeniz3452 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 43%
    +1 yıl

Çalışsın mümkünse beni de calistirmayabilir

0
    0 Yorumla
  • eslemeda22
    eslemeda22 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 89%
    +1 yıl

Çalışan kadın tabikiiii

0
    0 Yorumla
  • kurumeyvecanavarı
    kurumeyvecanavarı Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.

patron olsun skklı çalışan olmasın

0
    0 Yorumla
  • TeslaDaVinci
    TeslaDaVinci Takip Et
    Guru Yaş: 49 , eic 97%
    +1 yıl

Evlenmek esaret.

0
    0 Yorumla
  • Coloney0606
    Coloney0606 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 100%
    +1 yıl

Kesinlikle ev hanimiyla

0
    0 Yorumla
  • Beyimsi
    Beyimsi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 93%
    +1 yıl

Hangisi benim manevi değerime dokunursa

0
    0 Yorumla
  • Okan_Akarsu1992
    Okan_Akarsu1992 Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 98%
    +1 yıl

Çalışan mantıken ekonomi ferahlar

0
    0 Yorumla
  • VuslatYolunda
    VuslatYolunda Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Ev kadiniyla evlenmek isterdim

0
    0 Yorumla
  • met96
    met96 Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 96%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.

Çalışan kadın tercih ederim

0
    0 Yorumla
  • SeyyahFb34
    SeyyahFb34 Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl

Çalışmayanla isim olmaz

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (39)
Devamını Gör(84)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Çalışan kadınla mı yoksa ev kadınıyla mi evlenmek isterdiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Çalışan kadınla mı ev hanımıyla mı evlenmek isterdiniz? 58 cevap verildi
Çalışan kadınla mı ev hanımıyla mı evlenmek isterdiniz? 55 cevap verildi
Çalışan bir kadınla mı evlenmek istersiniz ev hanımıyla mı? 37 cevap verildi
Evlendiğinizde eşinizin çalışan bir kadın mı olmasını isterdiniz yoksa ev hanımı olmasını mı? 18 cevap verildi
Çalışan kadın mı yoksa çalışmayan bir kadın ile mi evlenmek istersiniz? 12 cevap verildi
Çalışan kadın mı yoksa çalışmayan bir kadın ile mi evlenmek istersiniz? 37 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Aşkın kuralı olsaydı ne olurdu?
  • Şuanda ne yapıyorsunuz?
  • Bazı insanlar gerçekten değişir mi, yoksa sadece kaybetmekten korkunca mı düzelmiş gibi davranır?
  • Sizi isteyen biri var mı, yoksa insanlar sadece ihtiyaç duyduklarında mı yaklaşıyor?
  • El işleri satışı için e-ticaret mi daha karlı, yoksa fiziksel dükkan mı daha mantıklı?
  • Sizce hangisi daha zor: iğne oyası mı yoksa şiş ile örgü örmek mi?
  • Gerçekten seven insan gurur yapamaz mı?
  • Yaşım 35 ben şimdi genç mi oluyorum yaşlı mı?
  • Üzerinde isim yazan lifler sizce gerçekten tatlı mı duruyor, kullanır mısınız?
  • Duşta doğal duş jeli mi kullanıyorsunuz yoksa el yapımı katı sabun mu daha iyi geliyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨