İkinci defa evlenmekten çok korkuyorum. Tavsiyeleriniz varsa dinlerim
2 ay
İkinci defa evlenmekten korkuyorum. Bu korkumu nasıl yenebilirim?

İkinci defa evlenmekten çok korkuyorum. Tavsiyeleriniz varsa dinlerim
Evlilik herkesin yalnızca bir defa yapması gereken bir hatadır. Böyle düşünüyor olman aşırı normal ne diyebilirim ki? Hiçbir ilişkinin garantisi yokken ikinci evlilik olayında ayrılmak daha da zor olur. Birinci iyi değildi ikinci de mi değildi derler adama
Aynen.
Cevap
118Cevap
Korkacak bişe yok
İlki kötü oldu diye ikincisi de kötü olacak diye bir durum söz konusu değil
Nasiple ilgili bişe
Yasanilmasi gerekiyorsa yaşa
Tesekkurler
Evet biraz geçti. Rahatladım biraz
Aynen, tesekkurler
Öncelikle tanıştığın kişiye duyduğun kaygıları bir bir anlat. Ve mümkün olduğunca acele etme evlenmek için. Evlenme demiyorum ama ince eleyip sık dokumaya bak.
İkinci evlilik için çok ince eleyip sık dokumak lazım. Gerçekten buna kendini mecbur hissetmiyorsan, evlenme hatta.
Sağlam ahlaklı bir eş bulursan bu korkun gider
kendi ayaklarınız üzerinde durabiliyorsanız 2 ci evlilik düşünmeyin tabiki iyi cıkma ihtimali yok degil ama tekrar bi darbe daha alırsanız inanın toparlanması gerçekten zor olur bide cocuklar var işin içinde kendinizden önce onlara nasıl bir tavrı davranışı olcak bunu mutlaka iyice gözlemleyin tabiki gerçekten size ve cocuklarınıza deger veren biride cıkabilir böyle insanlarda oldugu gibi baştan iyi görünüp sonrasında karaktersiz cıkanda cok var maalesef cok iyi gözlemlemeli acele etmemelisiniz.
Çok tesekkurler
Korkma. Evlilik bir ihtiyaç ve bu ihtiyacı ne kadar bastırabilirsin ki? Sadece bu sefer eş adayını daha iyi değerlendir. Sizi ayrılığa götürecek biri olmamasına bak. Bu sefer acele etmeden dikkatle gözlemle. İlk evliliğinde işlerin yürümesine engel olan şeyleri tespit et ve ona göre kendinde düzeltmen gerekeni düzelt.
Herkes aynı değil ve hep kötü olacak diye bişey yok. Eğer ki düzgün bir aday olursa değerlendir.
Tesekkurler
Bende karar veremiyorum çıkan talipleri yok sayıyorum en büyük korkum çocuklarım çok duydum baştan senin çocuğun benim çocuğum diyip sonrada şerefsizlik yapanları güvenemiyorum bu yüzden kimselere
Aynen. Çocuklar konusunda hassasım. Konuştum kendisiyle aması var.
He senin konuştuğun biri var çok dikkatli olmak gerekiyor gerçekten Rabbim hakkında hayırlı olanı nasip etsin inşallah 🥰
Amin hepimizin
Dul musun sende
@Tomjerry31 dul kelimesinden hoşlanmıyorum.
Niye dulsun. boşa demişler kız sevip ahını alacağına dul sev sevabını al
@Tomjerry31 galiba çok gunahkarsın
Yazarmisin bana
@Tomjerry31 pardon?
Sen yine ikincisinden korkuyorsun ben ilkinden korkuyorum 😂 su ekonomik duzende evlilik cocuk sorumluluk falan aman boyle iyi diyorum. Ayrica etrafimdan gordugum kadariyla evli arkadaşlarım eslerinin ailelerine karsi da sorumluluk aliyorlar ki bu hic bana gore bisey degil. Haa bir de daha önce yüreğinin tam ortasina hancer yemissen o yürek de öyle bir taşlaşıyor ki bir daha ask bahcesi olmuyor. Ben koca bir taşla yasiyorum sol tarafımda. Evlenme bos koy gitsin.
Güvenemiyor insan. Zamanla daha çok olgunlaşıyor açılan pencerelere odaklan güzel dersler çıkart. Mesela sizinle aynı konumda olmadığım için daha net bir fikirler sunamıyorum ama tavsiyem bir arkadaşını uzun zamandır tanırsın sevdiğin sevmediğin huyları olur ya aşık olacağın seveceğin insanı da o vakite kadar tutmalısın işin içine samimiyet, büyüklük girdimi insan gerçek yüzünü gösteriyor alışıyor çünkü. Demem o ki gözün evlilikte çoluk çocuğa karışmakta ise ilk önce o insanı tanı yaranmak zorunda kalma o haliyle sen bir ömür geçireceksin her sıkıntı yaratan insan bir derttir her dert sıkıntı ise bir imtihan.
meraba
genelde ikinci evliliğini yapacak insanlar korkuyor bu korku aslında evlilik korkusu degil onceki evliliğinde yapılan kötülükler ya da ayrılma nedeni ama sunuda unutmamalıdır her insan asla bir degildir.
beraber evlenmek istediğim kişiyi iyice tanımalısın onu tartıp denemelisin bir evliliğin kötü oldu ayrılmakla bittiği için hepsi oyle olacak degil için ferah olsun mutluluk senin olsun
nihat hatipoğluna soru gibi olmuş :-D
öncelikle ilk evliğinde bulamadığın eksik kaldığın duygulardan ziyade eğer evlenmek istiyorsan sana değer verecek bi kişi ile evlen. illada evliliğe kendini şartlama derim. dul diye bi sıfat bizim türklerin saçma yakıştırması bekarsın. tadını çıkart
Canım ben şu an sana evli bir insan olarak yazıyorum. Evlendigime bin pişmanım. Keşke zamanı geriye alsam. Düşüncem şu bence evlenme kariyer odaklı ol. Evlenince nolcak belli bir süre çalışıp işten ayrilmak zorunda kalicaksin çocuk için. Kocanın verdiğine bakicaksin. Emekli maaşın olamayacak. Bir kere evlenmişsin, gördün neler olduğunu. Aynı kötü huylar olmaz belki ama mutlaka mutlaka eksikleri ve sorun yaşayacağın şeyler yine olacak. Değmez. Gönüllü köleliktir evlilik kadın için. Kendi ayaklarinin üzerinde dur. Belki flörtlerin olur ama evlenme. Çünkü erkekler alana kadar dört dönüyor aldıktan sonra dönmeyi bırakıyorlar.
Doğrudur abi.
Polisligi kazandım gidemedim. Evlilik yüzünden
Öyle de oluyor zaten abi
Ilkinde yaşadıkların sana tecrübedir.. ikinci evliliğinde ne istediğini bilirsin.. gönlünü körleme mutlaka beraber üzülüp beraber güleceğın biri çıkar karşına iyi geceler
Teşekkürler ve iyi geceler
Rica ederim.. canım benim korkma ne istediğini bilirsen üzülmezsin
Orta yaş grubu insanısın zor bir durum... tanıyorsan düşün derim... tanımıyorsanız hiç düşünme , nerede samimi düşünecek erkek.. erkekde dul olmalı , bazı konularda ortak noktalatınız olmalı.. tartıştığınız zamam sizi kıracak cümlelerden kaçınmalı.. hayırlı bir insan olması dileğiyle...
Tesekkurler
Bence evlenme. Kocamla ayrıldık tekrar barışıp evlendik o kadar pişmanım ki emin ol çok lüks bir hayatım var herseye sahip ne istesem olan bir insan ama kardeşim tek tavsiyen durabiliyosan tek dur evlenme ne olursa olsun çocuğun bile varsa veya yoksa farketmez emin ol 1 de ne hayır gördüm ki 2 de ne görcem olcak
Bende bosaniyorum şu an evlilik düşünmem diyemiyorum beni seven el üstünde tutacak bana değer verecek biri karşıma çıkarsa tanımak isterim tanırım anlaşırsak ailemin fikrini ve onayını alarak yeniden evlilik yani 2. evliligi yapabilirim.
Korkunun ecele faydası yok.
Hayatımız yanlız geçmeyeceğine göre Allah illaki birilerini karşımıza çıkaracak..
Dikkat etmemiz gereken bu sefer cahil kalbimizle değil mantığımızla hareket etmek olacak..
bence hiç korkmayın ilkinde yaptığınız hataları yanlış adımları Bi kenara yazın ve bu hataları barindirmadigina inandığınız birini bulmaya çalışın
unutmayın Bi insan evlilik öncesi neyse evlilik tede aynı insandır
O kişiyle aran nasıl? Uzun süre birlikte kalabiliyormusunuz? Huyunuz, suyunuz birmi? Birbirinizi idare edebiliyormusunuz, veya ne bilim... iyi düşün, zaman lazım, iyice tanı...
Yani bu konuyla ilgili sana net bir şey söyleyebilirim psikolojik bir destek alman gerekiyor psikolojik destek alırsanız bu konuda sana çok faydası olacaktır yani şimdi sana burada şöyle yap böyle yap desek de boş olur bu işin uzmanına başvurmalısın
En İyi Cevap