Ailesine bağımlı bir erkekle evlenir miydiniz? Evlenme teklifi edip nişan olucakken ailesi yüzünden ayrıldık. Ve o hala ailesini savunuyor. Arkamda durup ailesini ikna etmesini beklerdim. Sizce böyle biriyle evlenmek zulüm mü olur.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKonuyu bilmediğim için sen mi haklısın yoksa o mu haklı bir değerlendirme yapıp, kimin arkasında durması gerektiğini söyleyemem. Bu yazdığın şey tek taraflı bir anlatım şekli. Ailenin haklı olduğunu savunup senin yanında durmuyor, peki gerçekten onun da haklılık payı olabilir mi?
13 Yorumla
Soran+1 yılHayır yok aile konusunda gözümü açtın diyen biri ama bağımlılığını aşamıyor
Soran+1 yılHa şunu dese bile anlarım bak bunlar yaşandı ben uğraştım ama ikna edemedim ailem istemiyor kısmet böyleymiş diyemiyor seven sevdiği için çabalar
- +1 yıl
Bazı insanlar ailesini aşamaz. Yeri gelir anne-baba hakkından ötürü aşamaz, yeri gelir çok sevmediği için aşamaz. Kırılmanı istemem ama seninkinde ikisi de var olabilir.
Çünkü mesaj atıp gönlünü almaya çalışsa, orta yolu bulalım dese bu bile senden vazgeçmek istemediğinin işaretidir. Lâkin kadın her yerde kadın işte.. Bazı anneler oğullarına aşırı düşkün oluyor, oğullar da annelerine. Hiç girme aralarına o zaman, çünkü hiçbir zaman galip gelemezsin.
En İyi Cevaplar
+1 yılEvet zulüm olurdu, iyi ki evlenmemişsiniz. Nişanlılık dönemi çok önemli bir dönem, iyi değerlendirilmeli. Karşı tarafta hata aramamakla birlikte, olumsuz durumlar gözleniyorsa zamanında bitirmek de önemli.
Aileye bağlılık önemlidir ama bunun sınırları olmalı. Bizde evlilikler genelde aile sorunları yüzünden hep zarar görür. Insanlar kendi ailelerini değil, evliliklerini/eşlerini merkezde tutmalı. Ailenin mutluluğu, çiftlerin mutluluğuna bağlı olmalı. Sorunlar tam da bu durumdan dolayı ortaya çıkıyor zaten.
Birde sorudan bağımsız olarak, kimse ailesini değiştiremez, biriyle evleniyorsanız onun ailesini de kabul edin artık, yoksa ne mutlu olursunuz nede mutluluk verebilirsiniz.
32 Yorumla
Soran+1 yılYa da ailesiyle yapamıcaksanız hayatınıza alacağınız kişi de sizi koruyamıcaksa vazgeçin. En mantıklısı bu sanırım. Aşk, sevgi güzel şeyler ama ailesinden sürekli saygısızlık görüceksem kıymetim bilinmicekse evliliğin anlamı nedir
- +1 yıl
Aynen, çok doğru. Ama dediğim gibi hata aramak ile, karşılaşılan olumsuzlukları gözlemleyip iyi değerlendirmek arasında ince bir çizgi vardır. Sonuçta kendi ailemizle bile anlaşamadığımız konular hep olmuştur.
Ailesine bağımlı bi erkek ilerde neden anneme bunu dedin bunu yaptın bile der? Önemli olan aslında o aile çocuklarını gözü kapalı büyütmüşler ki en büyük yanlışlık anne baba çocuğu dünyaya getirir ve çocuğa kölemiz algısı verdiği için çocuk herşeyde annesini koruma içgüdüsünde bulunur
10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Konu ne bilmeden bir şey diyemem ama eş ile aile arasında kalmak sıkıntı. Ciddi bir şey yoksa arayı bulması lazım ama ciddi bir durum varsa en doğrusu nişan atmak
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
56
Cevap
35Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvet evlenin ama Ana kuzusu olmasın yoksa kuzu kuzu meler durur
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 43,7b cevap paylaştı.
+1 yılSenin için büyük sorunlar başlar gadası
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 877 cevap paylaştı. Ailesinin bu ilişkiye neden karşı çıktığı önemli. Tek taraflı anlatmışsın. Eşi olacak kişi dışında aileye ya da birine bağımlı kişiyle evlenilmemeli. Kadın ya da erkek. İlerde sorun olur. Aynısını bende yaşadım.
16 Yorumla
Soran+1 yılAilesine saygısızlığım olmadı. Oldu mu diyorum hayır diyolar. Ama onlar benim ailemi sürekli aşağıladı. Bizden habersiz aile evime geldiler. Tek taraflı diyorsun ama başka nasıl anlatabilirim. Benim ailem böyle yapsa orta yolu bulmaya çalışırdım ikna ederdim ailemi bu kadar kolay hayatımdaki insanı suçlayıp bırakmazdım
Soran+1 yılİstemiyoruz demiyorlar oğullarını kaybetmemek için ama nişan yapmamak için bahane üretiyolar anla işte işgüzarlık yapıyorlar. Öyle yok zaten ne kadar sevsen de evleneceğin insanın ailesi önemli senin ilişkine katkı da sağlar bozar da. Bu zaman sevgililik bile yaşayamadım düşün nişanlı birine ailesi bu kadar karışmaz. Herşeye karıştılar saygısızlık yaptılar düzelirler dedim tahammül ettim ama baksana isteyen biri alırdı çiçeğini çikolatasını gelirdi.
Soran+1 yılAilesi bunca zamandır görücü usulü ile evlenmiş bi kızlar kendileri bulmuş aile yapısı bu belki de kendileri bulmak istediler yakından birini akraba vs
Soran+1 yılUmarım hepimizin
- Aşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik içinde ailesinin baskısı altında çok kalır fikirleri değişir onların düşüncesini önde tutar yani zor kendi evliliğine vakit ayırmaz sonunda mutsuz olursun
12 Yorumla
Soran+1 yılŞimdiden maipüle etmişler onların sözlerini söylüyor.
- +1 yıl
Yani böyle bir insanla evlilik hayatı mümkün değil evlilik içinde kendini hep yalnız hissedersin
Aile her insan için çok önemli bağımlı olmanın da bir sınırı var bence ailesi anlayışlı hoşgörülü bireylerse ve evleneceğim insanda bana değer veriyorsa tabi kide evlenirim ama ne yazık ki çok gördüğüm kadarıyla ailesi bekarken her türlü kötülüğü yapmasına rağmen evlenince el üstünde tutması eşinden çok onlara öncelik veriyorsa devam edemem ben.
Bana değer vermeyip ezilirsem ayrılırım yani Allah'a büyük konuşmak istemem ama öyle yani00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılAilesine düşkün erkek yeni kuracağı aileye de düşkün olur. Bir insanın ailesine düşkünlüğü güzel bir şey ama aslolan adalettir. Sen haklıysan ve o körü körüne ailesinin sözünü dinlediyse bu kişiyle beraberlik sancılı olur.
10 Yorumla
+1 yılAilesine saygıda sevgide kusur etmemesi önemli çünkü annesine saygı duymayan eşine hiç duymaz ama ana kuzusu erkek de çekilmez. Ortası olması gerekiyor o yüzden bağımlı biriyle yapamam ben
20 Yorumla
+1 yılAilesine saygi ve sevgisi olan erkekle evlenilir ama bağımlı olmak çok ayrı bir seviyedir. Bağımlı olan, anne baba sözünden çikmayan karisini 2. Plana atanla evlenilmez.
10 Yorumla
+1 yılÖzellikle annesine aşırı bağlı bir erkekle evlenirken 2 kez değil 3 kez düşünün. Kontrolü tamamen annesinin elinde olur, he bir de kaynananız size düşmanlık ederse o zaman vay halinize.
10 YorumlaÖnemli olan bağlı olması bağımlı olması değil. Bağımlı ise her şekilde ailesini sana karşı savunacaktir. Önemli olan ailesine bağlı iken iki taraf arasında doğruyu yanlışı görebilmesi
10 Yorumla
+1 yılSenin için yaşanması güç bir şey olur sebebi ise kişinin karakteri oturmamıştır zayıf karakterli bir insandır karşındaki insan böylelerinden uzak durmanızda fayda var
10 Yorumlaİki kişi evleniyor aileler değil ne kız tarafı ne erkek tarafı karişmali. Ailesinin sözüyle hareket eden kişiden hayır gelmez iyi ki bitmiş evlilik daha zor olurdu
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 353 cevap paylaştı. Kurtulmuşsun iste ileri de ailesi için seni çok ezerdi ailesinin lafina bakar seni yine boşardı
30 YorumlaAilesini haklı bulduğu konuya bağlı bu. Ama genel olarak ailesine çok fszla bağlı bir insanla ömür geçmez. Aileye bağlılık iyidir ama dozunu ayarlamak ve eşine gereken önceliği vermek çok önemli.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılAilesinden fikir alabilir ama komple dediklerini yapıyorsa sıkıntı var.
Allah korumuş seni. Hiç uğraşma artık10 Yorumla
+1 yılAilesine bağlı olmasi güven ama bağimlik sağlikli değil..
20 Yorumla
+1 yılBence bunu dile getir karşılıklı otur ve anlat onun artık evlendiğinde ailesinin değil kendi kuracigin ailen de oneemli benimle değil bir başkasıyla da olsa bu böyledir ona göre hareket etmemiz lazım ailene saygım sonsuz de pürüzlere gerek yok alttan almamız lazım ben kendi aileme odaklansam sen kendi ailene odaklansan bizi kim düşünecek tamam aileleri düşünme demiyorum düşün ama bizi de unutma demelisin bence umarım güzel şeyler olsunn.
10 Yorumla
+1 yılbence evlilik saçma evlenmeyin yıl oldu 2023 ne düğünü halayı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılHerhangı bıseye bagımlı bırıyle olmaz aıle es dost arkadas vs vs
10 Yorumla
+1 yılİyide zaten olmuyor neden zorluyorsun. Bu durumda diretmen tamamen acizlik olur.
10 YorumlaEvlenilmez. Ailesinden kopamamasi yarn evlendgnde büyük soruna yol açar ana kuzusu gbi o ne ole
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılsırf bu sebepten dolayı nisanlımla yeni ayrıldım sakın böyle bir hataya düşme ben yeterince katlanmaya çalıştım ama böyle biri asla değişmez değişmiyor sürekli ailesiyle benim aramda kalıp yanımda olmayan birini asla hayatıma sokmam.
insanın ailesi bi yanda nişanlısı bi yanda olmalı10 Yorumla
+1 yılBirbirlerinizin ailelerini sevmeye çalışın. Evlenirken bir eş değil aynı zamanda bir aile aldığınızıda unutmayın. Kendine Sorman gereken " ben evleneceğim kişinin ailesine bağlanabilir miyim?" Olmalı. Seçimlerin bunun üzerine yaparsan aile bağımlısı bir erkekle yaşayabilirsin
00 YorumlaSeviyorsan diyicek bir şey yok ama onlara göre hareket edersiniz çünki annesi şunu yapder hop onu uygularsınız bende de öyle biri var bırkamıyorum ama babasının üstüne laf söyleyemiyor sus dese susuyor ama allahtan evli falan değiliz ama evlenilmez
10 Yorumla
+1 yılEğer her konu da seni haklı bulmasını bekliyorsan yanlış. Ama sen haklıyken sana, ailesi haklıysa ailesine hak veriyorsa haklı.
00 Yorumla
+1 yılAile karışıyorsa şimdiden bide asla evlenilmemeli
Bağlı olmak ayrı bir konu bu farklı ama kendi kararını veremiyor
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Ayrılma sebebiniz nedir peki? Ne için seni savunması gerekiyordu?
06 Yorumla
Soran+1 yılAilesi evimize geldi üniversite okurken ben ve sevgilimden habersiz. Biz beklerdik iş bulana kadar ailelerin tanışmasını bunlar gelince benim çevrem öğrendi. Yazın ailesiyle konuştu yaparız ederiz nişan dediler. Şimdi nişan için yer bakıcaktık yaza ailesi saçma sebepten tartışma çıkardı. Hem evlenme teklifi edicekti. Evlenme yüzüğü takınca nişanlı oluyorsunuz dediler dalga geçer gibi bir de ben ve annemle tartıştılar.
Soran+1 yılGeçemeyiz efendim buraya kadar evime niye geldiler. Amerika da mı yaşıyoruz. Basbaya beni istemediler
Soran+1 yılBen böyle birini kazanmak istemiyorum zaten kaybettiğim bişey yok. Kendi bakış açımdan anlatıcam olayı ben mi yaşadım siz mi. Evleneceğim insan manipüle olmuş sevgisinin arkasında bile durmuyor ne sorabilirim. Bana gelip bak bu olayları yaşadık ben halledicem bile diyemedi.
Yani nasıl bağımlı. Süt çocuğu gibi mi yoksa ailesini çekip çeviren biri mi?
00 YorumlaAile bağları herşeyden önemli.. Ailesine deger veren seni de değerli bulur ve öyle davranır
02 Yorumla- +1 yıl
Değer ayrı bağımlılık apayrı.
Ailesine bağımlı ana kuzusuysan evlenmesin sen ne yaparsan yap sürekli ailesini savunacak onların yanında olacak ben öyle düşünüyorum sende kendine yazık etme yol yakınken dön senin kimseye ihtiyacın yok daha hayırlısı karşına çıkar elbet acele etme
10 YorumlaKesinlikle zulüm tamam ailesini seçecek okeyde hiç çaba göstermemis ve ileride sana zorluk çıkarırdı en azından bitti unutmaya bak derim
10 Yorumla
+1 yılAilesi sana çok değer veriyorsa neden olmasın:)
11 Yorumla
Soran+1 yılVermiyor annesi kıskanıyor beni. Ara bozmak için herşeyi yaptılar.
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Yani ilerde çok ezilirdin
19 Yorumla
Soran+1 yılBöyle biri değişmez dimi
Soran+1 yılÜzüldüm ama en azından sevdiğinin arkasında durmuş sanırım
Soran+1 yılKader kısmet herkesin imtihanı farklı
Soran+1 yılEvlilik kumar gibi ama başından gerçekleri görüp canının yanacağını görüp ona göre yola çıkmak mantıklı heralde
Soran+1 yılNeden attın
Gizli Üye(18-24)+1 yılCanım 2 ay önce aynısını yaşadım, kesinlikle dön bu yoldan asla olmaz sana kesin ve net söylüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAna baba bir tane var. Kadın milyonlarca. Sence kimi seçmeliydi
01 Yorumla
Soran+1 yılAnnesi babasını ikna etmeliydi benim saygısızlığım ya da kusurum yoktu
Evlenilmez ilk önce annesinin eteğinden ayrılsın ondan sonra evlenilir mi evlenilmez mi bakarız
10 Yorumla
+1 yılAilesine bağımlı kadınlada evlenilmez. Erkek kadın farketmez çekilmez o dert
10 Yorumla
+1 yılHicbirseyi aşırısi makbul değildir. Şuradan kısacık anlatınca bile hayırlı durmuyor. Uzulme ve düşünme hiçbaksine ilerde daha da kötüye sarardı her şey.
00 Yorumla
+1 yılçok zor olur evlenilmez o tipler ile mıy mıy olur
20 Yorumla
+1 yılBu işin cinsiyetinin olduğunu düşünüyorum kim kendi yuvasının üstüne birini koyar anne baba kardeş abla hiç farketmez
00 YorumlaZulüm olur çünkü sürekli bir iç savaşa dönebilir
10 YorumlaEvlenilmez yakarsın kendini
10 Yorumla
+1 yılPaçayı iyi kurtarmışsın :D
10 Yorumla
+1 yılYok kardeş aile de bir yere kadar yani
10 Yorumla
+1 yılAnna kuzusa b0ku yedin
10 Yorumla
+1 yılEvlenmem hiç çekemem onu da anasını da
10 Yorumla
+1 yılYani bağlı olmanın da bir derecesi olması lazim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,2b cevap paylaştı.
+1 yılAsla, evet zulüm olur... Doğru yapmışsın...
10 Yorumla
+1 yılHayır hatta mümkünse ailesi ile arası iyi olmasın.
10 YorumlaKorkağı savaşa çağırmayın
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılÇok aileci erkek de zordur...
10 Yorumla
+1 yılHayırlısı olmuş
10 YorumlaDoğru olanı yapmışsın
10 YorumlaBenim teyzem sırf kocası anne kuzusu die boşandılar.
00 Yorumla
+1 yılAilesine bağlı olan ailesine başlı olur. Sana ne lazım. Karısını satan çocuğunu boğan birimi
00 Yorumla
+1 yılEvlenecek adamı bulmuşsun da beğenmiyorsun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılDinlen dinlen kaç. Ardına bakma
00 Yorumla
+1 yılHayır
20 Yorumla
+1 yılEvden uzak olcak erkek dedğin
10 YorumlaHer sözü hüküm olarak bilmez ise olur
10 Yorumla- Devamını Gör (31)
Devamını Gör(76)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi