Bir erkek neden yalan söyler?

Bir buçuk yıllık bir iliskim vardı. Cok seviyordum aşk denen illeti iliklerime kadar hissetim biri bana o mu canın mi dese ben o derdim o derece cok seviyordum. Uzak mesafe ilişkiliydi askere gitti asker zamanında ilk dört ay ona karşı bir şeyim yoktu umursamıyordum ailemle konuşmuyorum dedi bir gün bu aylarca sürdü yaklaşık bir yıl eski sevgilim peşimi bırakmıyor bana yazıyor beni arıyor agliyor dedi ameliyat olacam dedi askerden sonra eski sevgilim peşimi bırakmıyor dedi ben ayrıldım beni aradı eski sevgilime demişim uzak benden diye inandım. Biz ayrıldık iki buçuk ay ayrı kaldık. Sonra bana dedi ki ben Suriye’de askerlik yapacağım icin ayrılmak istedim ben inandım. Onu bir gün aradım annesi teleofnu açtı. Siz oğlunuzla konuşmuyordunuz dedim öyle bir sey yok dedi ben eski sevgilisine ulaştım bana dedi ki bes altı yıldır hiçbir iletişimim yok yalan dedi yanıma geldi telegramdan kızlarla konuştuğunu gördüm ayrıyken yanı bir erkek neden yalan söyler cidden kendimi esek gibi hissediyorum.
Bir erkek neden yalan söyler?