24 yaşındayım bu sene okulum bitecek ama asistanlık dönemim başlayacak 8 yıllık bir ilişkim var sevgilim akrabalarım sürekli evlilik ne zaman yaza düğün var mı filan diye soruyor hayır daha düşünmüyoruz diyince de öyle şey mi olur 8 yildir gezip tozuyorsunuz şuana kadar bir söz takmanız gerek diyor ama ben henüz evlilik istemiyorum erkek arkadaşıma da akrabaları soruyormus ben ona söyledim benimle hazır hissettiğin zaman evlen akrabaların baskı yaptığı için değil dedim annemde başladı bir söz takın adı konulsun işin demeye sürekli baskı görüyorum bu konu hakkında
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Baski yapilmasi hos degil ve dogru degil. Sekiz yildir sevgilisiniz yani isterseniz evlenebilirsiniz sevgiline mi guvenmiyorsun baska sebeplerden mi erteliyorsun?
Evlilikten korkuyorum
Bu korkunu yenmen icin neler yapabilirsin dusundun mu? Benzeri korkulari bir donem ben de yasadim hala var mi bilmiyorum ama sevgiline gercekten guveniyorsan beraber asarsiniz belki bu korkuyu ya da birkac seans alabilirsin bunu senin icin soyluyorum lutfen beni yanlis anlama. Simdi evlenmek zorunda degilsin elbette fakat bu korku gecmedigi surece 10 yil gecse de bir sey degismeyebilir.
Haklısın ama ben huzurlu bir ailede büyümedim eskiden sürekli ailemden kaçmak için evlenmek isterdim ve hep yanlız kalmak isterdim şimdi ise ailem gibi bir aile olurum diye evlenmek istemiyorum ben aile nedir bilmiyorum sevgilim 8 yıldır hayatimda ama ona ailem hakkında hiçbir şey anlatamadım ona guvenmedigimden değil utandigim için ona sonsuz güveniyorum ama içimde ki korkuyu yenemiyorum
Bence sevgilinle gerekli olcude bu konulari acmalisin utanmana gerek yok herkesin ailesinde ufak tefek kimisinde daha buyuk sorunlar oluyor ve inan seni cok iyi anliyorum aile ici problemler ya da iletisim eksikliginden dolayi ben de sehir disinda okumak istiyorum su an evlenmeye hazir olmadigimi da biliyorum. Demek istedigim bu dusunceyi yenmemiz gerekiyor simdi olmasa da 2 sene sonra belki daha sonra veya once yuva kurma fikri guzel sadece kendimizi elimizden geldigince onarmali ve evlenecegimiz kisiye biraz da olsa bu durumu acmaliyiz diye dusunuyorum. O kisinin tavrida onemli tek basina yuklenmek zorunda degilsin bu durumu en azindan kendini ifade et, sevgilin de en azindan yanlis anlamaz ve olayin farkli bir sebebi oldugunu bilir. Kendine cok iyi bak <3
Teşekkür ederim sende🤍
8 yılda birini nasıl tanıyacaksın zaten, şöyle bir 20 sene sevgili olun kafanız yatarsa 5 sene nişanlı kalırsınız
😐😐
Abarttığını biliyor olmalısın
Hayır evlilikten korkuyorum
Nesinden? Pek çok şeyi zaten yaşayıp paylaşmadınız mı? Sonu zaten evlilik olacak, erken yol al ki hayatına daha düzgün yol çizebilesin.
burada yazdım
Sen durumu yazmışsın, neden korktuğunu değil
Evlilikten
-korkutugumu yazdım yorumlara
Senin güven problemin çok büyük. Hem karşındakine hem kendine güvenmiyorsun. Hadi başlarda neyse de 1 sene sonra açıklaman gerekirdi. Konuşmuş olsak bana bile açıklarsın aileni fakat sana değer verip seven adama açıklamıyorsun. Mantıksızlık bu.
Haklısın ama bana bakış açısı değişir diye korkuyorum
Çok üzülür başta kesin.. Fakat gönlünü alırsın. Cesur ol ve herşeyi anlat. Çok sürmez mutlu ve evli bir çift olursunuz
İnşallah
Kendini hiç hazır hissetmiyorsun 😆
Evet ya ayrıca bana çok kırılır mi
Evlenmeniz çok daha hayırlı olacak. En sonunda kaybedersen çok pişman olursun.
Korkuyorum
Sevgilin anlayışlı biri ise sana değer veriyorsa birlikte çözersiniz. Şimdiye kadar evlenmiş olsaydınız en kötü 4-5 yaşında çocuğun olurdu. Erteledikçe zaman geçiyor elinden. Bir gün kaybedersen durumu daha iyi anlarsın. Ailem gibi olmaktan korkuyorum demişsin ama hiç değilse nasıl davranmayacağını daha iyi biliyorsun. Ailenin gösterdiği davranışları göstermeyip sadakat içinde evliliğini ilerletirsen emin ol çok daha mutlu olursun.
Haklısın sanırım sevgilimle konuşmam gerek
Evet muhakkak konuş. Evlendikten sonra nasıl ilerleyebilirsiniz her şeyi belirlersiniz. Gerekirse çift terapistine gidip durumu anlatırsın sizinle ilgilenir bu konuda evliliğe daha hızlı adapte olmuş olursun , nasıl davranman gerektiğini bilirsin. Şimdiden mutluluklar.