Saç meselesi yardım?

sorum sadece kızlara çünkü uzman olmadığı sürece bir erkeğin pek bilgisi olduğu bir konu değil ve bazı sorularda gördüğüm gibi saçma sapan cevaplar olsun istemiyorum.ama erkeklerden bu konuda bilgisi olan varsa dalga için olmamak kaydı ile yazabilir.saçlarım yandı keçe gibi yııkandığında çok fena gözüküyor ıslakken.ama kuru iken görünüşte pek bir şey yok.ama kuru iken çektiğimde yarısından fazlası yani kendi ana saç rengim olmayan boya olan kısım kopuyor.ıslak iken ise lastik gibi sünüyor kopuyor.ıslak iken tivtişip keçeleniyor tepede toplanıyor yıkayınca krem ile açıyorum yıkadığımda tararken.neyse fazla uzattım acaba bu yanık saçları kurtarmanın bir formülü varmıdır yoksa artık eski haline dönmezmi?belime kadar olan uzun saçlarımı kuaför yüzünden yandığından dolayı 24 aralıkta kestirmek zorunda kaldım.ve kısa saçtan nefret ediyorum kendimi çok iğrenç hissediyorum saçlarım kısa iken yüzüm sanki iğenç ve tombul bir şekilde gözler önüne serilmiş gibi gözüküyor gözüme...daha yeni uzamaya başladı ve artık bağlanıyor bağlandığındada kuyruk kısmı kısacık durmuyor eskisi gibi...ilk kestirdiğimde bağlanmıyordu kulak hizamdaydı...yani kestiremem...

şimdi bu yanık saçlar düzelirmi?düzeliyorsa işe yarayan bir ürün bakım felan bildiğiniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.yoksa yanık saçlar ile ana saçım omuz altıma kadar uzayana kadar beklemelimiyim?yani yanık saç kesildiğinde ana saçım omuz altımda kalacak şekilde?eğer yanık saçı kurtaramıyorsak...şimdiden teşekürlerimi sunarım...
Saç meselesi yardım?