Bu vakte dek gerçek hayatta sadece birkaç kez çıkma teklifi aldım. Ortaokulda asosyal ve çalışkan öğrenciydim. Fen lisesi kazanınca da bu durum değişmedi, üstüne daha da içime kapandım. Erkeklerin dikkatini çekmek için de bir çabam yoktur. Hiç makyaj yapmam ve açık da giyinmem. Uzunca bir süre (yaklaşık 13 yıl) saçımı her gün aynı şekilde yaptım. Her zaman biraz fazla kilolarım oldu ama çok şişman değildim boyum uzun olduğundan. Ben beğenilmeyecek biri miyim yoksa hep mi şartlar kötü olduğundan elendim? 😕
Seni beğenenleri de sen beğenmemişsindir. Sonuçta herkesin kriterleri var. Bu güne kadar arkadaşı olduğum ve kriterlerim yok diyen bütün kızları gözlemledim. İşin garip yanı hepsinin kriterleri vardı. Muhtemelen sen de başkalarının kriterlerine uymamışsındır. Ama bu böyle devam edecek demek değil. Daha gençsindir muhtemelen. Ha bir de sosyal fobim var demişsin bu da bir etken olabilir. Dediğim gibi takıntı yapma bunu hayatına devamet.
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sosyal fobimi yendim ama asosyallik var biraz hala. Bilmiyorum ne olacak ya :/
Öncelikle kriterlerinden ödün vermemeye çalış (yağıştan kurtulup yağmura düşme diye 😀). İkincisi zaten kimse gelecekle ilgili bilgi sahibi değil. Ne olacağını bilmemen sağlıklı bir durum çünkü senin kontrolünde değil. Sağlıklı olmayan şey bunu kafana takman. Salla gitsin. Gerisi gelir.
Valla bak ben pes ettim kafa rahat tavsiye ederim git para kazan ya da ne bileyim bisiler ile uğraş. Ben arabaya taktım kafayı sevgiliye vereceğim ilgiyi arabaya veririm daha iyi en azından nankör değil.
Ailemin yetiştirme tarzından dolayı özgüvensizdim. Yeni yeni aştım sosyal fobimi. Son birkaç yıldır geçti şükür ama asosyallik var biraz hâlâ. Geçmiyor Allah'ın cezası yapıştı kaldı üstümde. Evden çıkmam genelde. Dışarıyı sevmem, kendimi rahat hissetmem ve arkadaşım da fazla yoktur. Az önce bana taş atıyordun ama işte her şeyin ardında böyle sebepler olabiliyor :( psikoloğa dahi gitmeden o sosyal fobimi atlattım ya çok mutluyum ama yine de bitmiş değil zorlu bir yol bu.
Az ve öz insan olsun hayatında gerisini umursama çok da samimi olma herkesle nerede çokluk orada. okluk derler sen rahat ol sıkma canını insanların eleştirisine kulak asma
Bazı girdaplardan çıkman için sağlam bir dalganın vurması gerekir. Bu girdaptan sadece kendini sen çıkarabilirsin. Dipte bekleyen tek şey karanlık olacak çünkü, dışarıda bir hayat devam ediyor. Kendine eziyet etme..
Olsun yaranma bırak onlar sana yaransın sakın sakın negatif düşünme kendinle barışık ol bırak seni beğenen öyle beğensin sıkma tatlı canını bu zamanda pislik kendini bir halt sanan ego insanı çok onlar için moral bozmaya değmez biri sana olumsuz bir şey derse sözlerinle zekanla aşağı düşür ki onları farkın olsun ;)
Az ve öz insan barındır hayatında birlikte ne bileyim kafete sahile bir şeyler içmeye git gel sinemaya git tamam yeterli bunlar rahatlatır insanı kaliteli insan barındır tamam bu iş dediğim gibi
Yaşın genç en keyifli zamanların, zincirini kırman gerekiyor. Senin için arkadaş edinmek zor olmamalı, okul ortamında zor şeyler değil. Bir yerden başla, korkularınla yüzleşmeden onları yenemezsin..
@Sciencelover şu sn evdeyim ve burada nasıl arkadaş edinebilirim bilmiyorum ama yeni insanlarla tanışmanın bir mahsuru yok, istersem kılıf bulurum buna. Hayırlısı artık ya umarım toparlarım hayatımı. Artık 20'li yaşlarım başlıyor. Nereye kadar böylr devam edecek bu?
Evde olsan da sonuçta fakültenin grubu veya sosyal aktiviteleri olabilir ne bileyim. Onun dışında da sosyal hayat var ayrıca. Bu sadece bir örnek, bir konsere katıl hiç olmazsa spor aktiviteleri yap. Bu şekilde sadece içine kapanıyor ve içindeki yalnızlığı besliyorsun.
demek fen lisesi okudun he mesleğin ne şimdi çevren yok mu yani hala
0
13 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Sosyal fobim vardı. Onu birkaç yıl önce aştım şükür ki ama hâlâ asosyallik var bende. Çevrem pek yok. Dışarı çıkacak arkadaşım bile yok. Öyle diyeyim. :(
bilgisayar muhendisliği de seni daha da mi asosyal yapti aceba aklima sey geldi simdi bu bolumu okuyorsan full pc başındasin heralde falan oyle boyle cevree edinemiyorsun
Evet ya hep pc başındayım. Biraz bende telefon bağımlılığı falan da var. Sürekli oyun falan oynarım. Sosyal medyada takılırım. Birkaç inç ekrana hapsoldum gerçek hayatı kaçırıyorum ve bunu bile bile düseltemiyorum ya rn çok ds o koyuyor be..
valla bende yillarca pc oyunlarina kaptirdim kendimi adam akilli okumadim pişmanligimda oldu ama simdi iş guç calisiyoruz yava yavaş sosyalleşiyorum bende ne tür oyunlar oynuyorsun 😂
Özellikle orta okul lise zamanlarında o tarz kişilikler pek çekici değildir. Çocukların arasındaki tek hiyerarşi okulda popüler olmaktır. Çünkü çocuklar insanların neden ders çalışması gerektiğini bilse de aslında gerçekten anlamaz. Hem böyle daha iyi olmuş, her ilişki dışarıdan göründüğü gibi olmaz. Erkeklerin bir kısmı çok fazla kıza yürür, hangisi tutarsa diye. Lisede bir arkadaşımın okul hayatı boyunca hiç sevgilisi olmadı mesela, başka bir tanesi her ay değiştiriyordu, birkeresinde de üç tanesini birden idare etmeye çalışmıştı. O kızlar da beni gerçekten seviyor ondan bana iş attı diye düşünüyor. Ciddi ve sağlıklı bir ilişki düşünüyorsan kendi kafandaki insanlarla arkadaşlıklar kurman lazım. Bu tür insanları da daha çok kütüphaneler, doğa yürüyüşleri, dil kursları vs gibi alanlarda bulursun ya da sen de kıyafet değiştirir gibi sevgilinin değişmesini istiyorsan barlara, gece kulüplerine gidebilirsin ama büyük ihtimalle karşı taraf seni değiştirecektir
Çok güzel yazmışsın çok teşekkür ederim. Evet ben buyum ve birilerine yaranmak için değişemem, ille de değişeceksem kendim için olmalı. Hayatta karşıma elbet birileri çıkacak. Hayırlısı ne diyeyim.
Kesinlikle haklısın. Boş şeyler uğruna yaşamaktansa varsın sevmesinler. Allah hayırlı birini çıkarır elbet karşımıza, çıkmazsa da hayırlısı buymuş deriz..
Evet ya eskiden bana soğuk, gizemli kız derlerdi. Isteyerek değildi ama işte özümdeki eğlenceli kişiyi onlara gösteremiyordum. Şimdilerde o lakaptan kurtuldum neyse ki. Sosyal fobimi atlattım.
Yok be birkaç yıl önce atlattım sosyal fobimi ama hâlâ asosyallik var biraz. Ben gidemem onlsr gelsin yani dbdbbd evden çıktığım yok ki insan yüzü görmüyorum ben