Ya gerçekten bilmiyorum anlatiyorlar mesela biri anneci olduğundan şikayetçi biri parasini vermiyo kendine gelince harciyo bana gelince kısıyor diye yakınıyor bunun gibi binlercesi iste işini bul öyle evlen yoksa seni köle yerine koyuyor erkekler gibi vs vs konuşmalar bunlar hafif olanları ben dışarıdan olan konuşmalardan çok etkilenen biriyim bu yüzdende evlilikden soğuyorum ya sizdede oluyor mu? Ya birde onda oldu diye senin evliliğinde öyle olacakmış gibi konuşuyolar...
Çevremden duyduğum evlilik hakkındaki şikayetlerini konuşuyolar beni evlilikden soğutuyor sizdede oluyor mu?
herkesin evliliği kendi içerisinde sorunlar barındırır yani genel bir sorun herkesin annesini dinlemesi olsa da bazı erkekler çok anneci degildir dolayısıyla sizin evleneceğiniz adamın karakteri burada önemli herkesin eşinin karakteri farklı netice de değil mi?
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sorun sadece anneci de degilki birsuru sey duyuyorum
Soran
+1 yıl
Ama çok sukur anneci biri değil hayatimdaki bunu az cok anliyabiliyorm
işte.. bir çok şey var ama herkes kendi hayatındaki eşiyle alakalı onun karakteriylr alakalı sorunlar yaşıyor siz öyle bir sorun yaşayacak değilsiniz eş adayınız bu konudaki davranışları önemli ölçüt sizde
Çünkü evlenmek için evleniyorlar, yapılması gereken bir görevmiş gibi ve insanlar gerçekten ölçerek tartarak, gönülden isteyerek birde bu kişi benim hayatıma adapte olabilir mi ya da ben ona olabilir miyim diye bakmıyor, evlenelim bi şekilde alışılır ya diyorlar ama öyle olmuyor, birde şu da var günümüzde kimsenin kimseye tahammülü yok, orta yolu bulma derdi yok, kolayı hemen vazgeçmek ya da rest çekip mutsuzum demek oluyor, ee bunları toplayıncada senin saydığın tipler çıkıyo ortaya işte, yani kısacası evlenmek kolay ama herkesin harcı değil :))
Evlilik basit bir şey. Ama doğru insanı bulmak en zoru. Tam buldum dersin ailesi sorunludur. Ailesi iyi dersin sülalesi sorun yaratır. Yine yaratmayan bulursun bu sefer dost arkadaş diye başkasını karıştırır. Yani doğru insanı bulmak samanlıkta iğne aramaktan dahi zordur.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet çok haklısınız şu an düzenli bir sekilde 4yillik iliskim var birdahaki kisa 5. yilimiz olucak ama suanlik aile ve onunla sorunum ya aileler birbiniz taniyo yani annemle onun annesi taniyolar birbirlerini konusuyolar falan suanlik anlasiyoruz insallah boyle devam eder mesela zorda kalsam sevgilimin annesi hep yardima koşar bana ya da sevgilim koşar şuanlik iyiyiz cok sukur insallah hep boyle devam eder ama iste insanlar anlattikca insan kuşkuya düşüyor
Evlenince insanlar tamamen başka biri olmuyorlar. Genelde toksik insanlar kendini ufak tefek davranışlarla ele verir, iyi gözlemlemek lazım. Evlenince düzelir, çocuk yapınca düzelir gibi düşünen insanların evliliği tabiki mutsuz olur. Yani partnerini iyi seçersen evlenseniz de ciddi değişimler olmaz.
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet çok güzel açıklamıssiniz mesela bir erkek sevgiliyken anneci oldugu belli ederse sende bunu bile bile evlenirsen evlendikden sonra bu çok anneci diye soylenmeyeceksin
Kesinlikle onlar zaten belli ediyor, söyle 3-5 sene sevgili olduğunuz bir insanın huylarını tanıyorsunuz artık. O huyları fark etseniz de konduramıyorsunuz falan.
Zaten pat diye evlenmemek lazım en güzeli o. İmkanınız ne zaman el verirse, hazır hissederseniz o zaman evlenirsiniz. Hayatı bir düzene oturtmadan evlenmek riskli bir davranış gibi. Sonra bu mutsuz evlilikler oluyor işte.
Evet çok haklısınız bizim şu an guvenecek biryerimiz yok o yuzden duzgun bir meslek sahibi olana kadarda dusunmuyoruz hatta hayatimdaki kisi benimde calismami istiyor sen bulamazsan ben seni torpille yerlestiririm diyor insallah huylari degismez hep boyle dusunuyor 4 yil boyuncada degismedi insallahda degismez
Hep evlilik sorunları konuşuluyor çevremde. Sevgiliyken çok iyi geçinen çiftlerin evlenince boşandığını görüyorum. Yani bu işte bir yanlış muhakkak var ama nedir bilmiyorum doğrusu. Acaba, elde edince farklı mı davranıyoruz yoksa zamanla bir şeylerin değeri gerçekten de kalmıyor mu?
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Banada çok garip geliyor bu yuzden korkuyorum mesela bir kadin evlenecegi erkegin anneci oldugunun farkinda sevgiliyken ama bunu bile bile evleniyor evlendikden sonrada bu anneci diye soyleniyor iyide sen en basta biliyodun bile bile attin kendini ateşe yani bunun gibi sebepler yuzunden oluyor bence
Yani mutlaka, bir erkek anneciyse, cimriyse ve kadın ruhundan anlamayan biriyse zaten arkana dahi bakmadan kaçıp gitmen gerekir. Ben bunlara aldırış etmiyorum ya, yine de mutlu bir evlilik hayali kulağıma hoş geliyor. 😊
Minimum 2 yıl birlikte yaşadıktan sonra evlenirsen, anlaşabilip anlaşamadığını görür ona göre evlenirsin. Yangından mal kaçırır gibi 3 ayda evlenme, sorun çözülür
O halde mükemmel. 4 yıllığı bir süre aynı evde yaşayarak da sınarsan, doğru insan olup olmadığına emin olduktan sonra evlenebilirsin. Dediğin gibi her şeyin zamanı var, acele etmeyin. Bu çevrendeki tipler 6 ay tanışıp, hemen söz nişan yaptıktan sonra gerçek karakterlerini evlilik sonrasına bırakarak evlenen tipler, onları kıstas alman yersiz
Doğru söylüyorsun ben ne kadar sevgili kaliklarini sormadim direk bulusur bulusmaz evlilik ve kaynanadan yaniyo cani anlatiyoda anlatiyo ama kayinvalidesi ve eşi bastan belli etmis herseyi bile bile evlenmis yani kendi basni yakmis sonradan aglasa ne çare
Tamam o zaman hadi bulun kusursuz birini bulun İlla bi yerden patlak verecek çünkü herkes insan abi Beraber yaşicam diyosan ya katlancan ya da olaya baştan adım atmican
0
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
İşte benim amacım kusursuz birini bulmak değil mesela maddiyatdan tartisma olmasini istemem en başta belli eder kimin ne oldugu sen bir erkegi anneci oldugu halde kabullenip nikahi basarsan evlendikden sonrada anneci diye aglamiycaksin mesela
Olabilir senin dediğinin tam tersi de olabilir adam hiç fakirlik görmemiştir hep zengin büyümüştür evlenirken sorun olmaz der bi dara düştüğünde kafası falan gider ne bilm sabredemez öyle yani
Bak benim Şu an 4yillik iliskim var hayatimdaki adam dibide gormua bi insan dipten cikmayida bilmis gormus bir insan kucuklugunden beri calisiyor yani hayata erken atilmis herseyde tecrube sahibi bi insan bana mesela diyor maddiyat konusunda fazla seni sıkmam diyor ama cevreden duyuyorumua etkileniyorum ya yalan diyosa diye yani
Güvenmek her zaman risk almaktır böyle diyip seni sıkabilir ileride yani olmaz diyemeyiz sadece gerçekleşme ihtimalini tahmin edebiliriz Senin dediklerine göre ihtimal az ama bu olmayacağı anlamına gelmez
Anladım tm güven konusundada tabiki güvenmiyorum %100 guvenmem kimseye herseye hazirlikli olmak gerek herzaman ozlelikle cevremde aldatma gormus bir insanim konu sadece aldatma degil ben yasamadim yasmak da istemem Allah kimseye yasatmasin ama cevremde cok goruyorum tabikide guvenmiyorum 100de 100 asla guvenmem kimseye
Senin elindedir 🤔bir daha biraz daha düşünmenizi tavsiye edecegim, bazen herşeyi yaparsın ama yine de bazı şeyler durumlar sadece senin elinde olmaz halbuki sen elinden geleni fazlasıyla yapıyorsundur
30. 10yili aşkın evliyim, çalışan bir bayanım , iki çocuğum var , ama ev işleri ve çocuk bakımı konusunda asla desteği yok , söyleyeceklerim bu kadar 🤦🏻♀️
Keşke güzelim ama sanmıyorum, ayrılma da olamıyor elle tutulur büyük mevzular yok dönüp dolaşıp aynı kısır döngü hayırlısı ne diyeyim Allah sizi mutlu etsin daima 🤲🏻
İlişkiler eskisi gibi değil zaten , evlilikler de öyle. İnsanlar tshammulsuz , sabırsız , öfkeli.. eskiye göre dhaa zor iletişim kurmak , nezaket kuralları unutuldu gitti
Yorumları yeni okudum da daha çok kucukmususn ya canım, önünde ömür var seçimini çok erken yaşta yapmışsın benim gibi umarım pişman olmazsın , bu pismanlik zaten belli yaş olgunluğu dan sonra patlak veriyor. Bende takriben 25 ten sonra oldu