Sevgilim nişanlı çıktı ne yapmalıyım?

Birbirimizi yaklaşık 1.5 sene öncesinde 3 dakika görerek tanıştık işle ilgili beni arayıp 3 kez soru sordu ve sosyal medyadan takipleşiyorduk. Bir kaç kez görüşmek istedi fakat ikimizde uygun zamanlar bulamadık. Ve daha sonra 1.5 sene sonunda biz akşam yemeğe çıktık o gün çok güzel geçti ve benim elimi tuttu ve eve bıraktı biz artık sürekli konuşup buluşmaya başladık yeni başladığım iş yerimde artık ona çok yakındı evimde öyle. Hafta içi sürekli görüşürken güvensiz davranışlarını fark edip ona bunu söylüyordum yemekteyken telefon geldi diyip masadan kalkmalar, arabada bluetooth dan telefonu çıkarmalar, telefonu ters çevirmeler 1 ay geçti zamana bırakmak istiyorum dedi kabul etmedim ayrıldım. Ve ben iş için onu aramak zorunda kaldım, 3 gün sonrada fenalaştım ve beni hastaneye götürdü başımda bekledi onca işleri olmasına rağmen biz barıştık güvensiz hareketleri devam ediyordu ama beni yine her zaman merak ediyordu değer verdiğini hissediyordum. Ve daha sonra tekrar akşam yemeğe çıkalım dışarı dedi benim aklımda yine ayrılmak planı vardı duygularıma yenik düşüp onu sadece uyardım her konuda. Bir durum olduğunu hissediyordum artık ve bana sadece hep canım ve güzelim derdi. Eve geç gidemeyen biriyken eve gidiş saatlerime bile bakar hadi geç kalmayalım ailen kızmasın sana diye düşünen adam. O yemeğin ardından 6 gün geçti ve aradım ayrılmak istediğimi sana hiç bir güvenim kalmadı bitsin artık dedim. Kapıya geldi benden yine zaman istedi ve ilişkimizin başından beri benim için her şey çok güzel ama hayat çok zor diyordu. Toplantısı olduğunu biliyordum ki toplantı saatinde yanıma gelip akşam beni aldı ve sahilde arabada oturarak konuşmaya başladık keşke haklı çıkmasan her konuda dedi en zoru ki aşık oldum sana dedi ama yapamıyorum sadece zaman gerekiyor ve yanımda kal ne olur dedikçe yalvardı kabul etmedim. Eve bırakacakken beni itiraf etti yolun kenarına birden çekip anlamıyor musun başka biri var dedi. O an geçirdiğim sinir krizlerini unutamıyorum indim yolun ortasında ve beni bırakmadı arkadaşımı beklerken söylemediğim söz kalmadı nişanlı mısın dedim evet bile diyemedi ağladı karşımda. Son kez giderken arkama baktım çok kötüydü ve bindim arabaya gittim arkadaşım almıştı daha sonra ben minik hamleler yaptım konuşmaya geldi tekrar iş yerime bu son dedim bitti sakince konuştum gittim yanından daha sonra senle konuşmam gereken önemli şeyler var yüz yüze dedi yemeğe gittik elimi bırakma artık ne olur bu süreçte yanımda olmanı istiyorum dedi olayı kardeşide biliyordu artık ertesi gün normal davranmaya çalıştım olmadı akşamına ayrıldık bitti dedim ve bana ahmet kayanın bir sözü vardır dedi “ Gözüm yaşarıyor yüreğim yanıyor, olmasaydı sonumuz böyle...” diye çok perişandı artık. Ertesi gün ben sinir krizi geçirdim ofiste hastaneye götürüldüm kardeşiyle yanıma geldiler. Ellerini bırakmayacağım diye söz verdi değersiz hissetsem şu an yine yanında durmam ama karşı tarafa karşı sorumluluklarım var zaman ihtiyacım var dedikçe yıkılıyorum daha çok.
Sevgilim nişanlı çıktı ne yapmalıyım?