Evlilikler Neden Kısa Sürüyor Bir Fikriniz Var mı?

Günümüzde evliliklerin kısa sürmesinin en büyük nedeni de Özel Hayat diye bir şey kalmaması aslında...

İnsanlar Evlendikten sonra yaşaması gereken özel anları, özel hayatları maalesef Evlilik öncesi harcadıkları için bitiriyorlar. Evlilikte yaşanması gerekenler nedense önce yaşandığı için sonrasına da özel bir anı kalmıyor.

Bu Para biriktirmek gibi bir şey. Birikimlerinizi bir anda harcamak gibi. Neyiniz varsa ona harcıyorsunuz. Evlenene kadar bitiriyor ve harcıyorsunuz. Geriye de hiç kalıyor. Yani ona gösteriyorsunuz, ona yaşatıyorsunuz aşkınızı, sevginizi ve dahasını...

Sonra da evlenince de farklı bir yaşam ve farklı bir ortam bekliyorsunuz. Zaten bütün yaşanmışlıkları yaşadınız. Onda keşfedecek ne kaldı ki. Sadece bilmediğiniz kötü huyları. Evlenince değişen ne olacak ki. Farklı bir insan mı? olmayacaksınız. Merak ettiğiniz bir şey olmayacak. Onu zaten tanıyorsunuz zaten…

Yine sıradan bir hayat olacak aslında. En kötüsü de ne biliyor musunuz? Hata nerede biliyor musunuz?

Evlenince aslında birbirinize zaman ayıramadığınızı, yaratmadığınızı göreceksiniz. Birbirinize özen göstermediğinizi göreceksiniz. Çünkü aynı evde olduğunuz için birbirinize zaman ayırdığınızı düşüneceksiniz. Aslında farkında olmadan birbirinize Bencillik etmiş olacaksınız.

Çünkü evlilik öncesinde sırf bir araya gelmek için, zaman yaratmak için iş çıkışını ya da hafta sonunu bekliyordunuz. O anı iple çekiyordunuz. Bir heyecan oluyordu, bir istek arzu oluyordu. Bazen Ailenize yalan söyleyip, eve geç geleceğinizi söylüyordunuz.

Ama şimdi evlenince bunlar olmuyor. Zaten sabah kalktığında sırtını döndüğünde eşini görüyorsun. Yanı başında ve evde. Sabah akşam her yerde eşini görüyorsun. Evlilik sizi sıradanlaştırmaya başlayacak zamanla. Özenmek yok, özlemek yok. Zaten siz evliliğinizi, özelinizi, bütün birikimlerinizi öncesinde arkadaş olduğunuz zamanda harcadınız. Tabiri caiz ise beni yanlış anlamayın lütfen.

Evliliklerin uzun sürmesinde etken ise, tanımadığınız bir insanı sonradan alışmak ve sevmektir. Belki de Görücü Usûlü Evliliklerin sırrı da buradan geliyordur.

İlk defa gördüğün insanı sıfırdan tanımaya başlayacaksın. Her gün onun hakkında yeni şeyler öğrenmeye başlayacaksın. Her gün karakterini, nelerden hoşlanıp hoşlanmadığını öğreneceksin. Ona göre sevdiğine jestler yapacaksın. Ona her gün yeniden aşık olacaksın. Onu her gün mutlu etmek isteyeceksin.

Arkadaşlar ben sıradan bir Muhasebeciyim. Psikolog bile değilim ama şu site de gördüklerime bakıyorum ve utanıyorum. Aşk, Sevda bu kadar Ucuz değil…

Burada hep şunu derim. Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez...

Lütfen çizginizi bozmayın. Bir duruşunuz olsun ama eşinize karşı da yumuşak kalpli olun.

Hoş kalın... Hoşçakalın inşallah...

Güncellemeler
+1 yıl
👍👍👍