Birinden vazgeçme eşiğim o insana olan inancımın bitmesiyle başlar. Aynı paralelde umut kavramı da önemli. İnanç ve umut insanı her zaman hayata ya da kişilere bağlar. İki kavramdan birisine karşı kayboluş başlarsa. İşte o zaman karşındaki insan kim olursa olsun vazgeçmenin temelini atmış olursunuz. Kimse vazgeçilmez değildir bu dünyada.
Bana olan sevgisi bittiği zaman vaz geçerdim çünkü benim için sevgi ve aşk yoksa zaten o ilişki olmazdı. birde beni aldatmak gibi çok çok büyük affedilmeyecek hatası varsa ve bunu yapmayı başardıysa bu yüzden tamamen silerim ve o kişi ile bir daha konuşmam yani hayatımdan çıkartırdım ben. kısaca sevgi bittiği zaman bende o kişiden vaz geçerdim bunun dışında asla bir kişiden vaz geçmezdim ben ya da hiç bir şekilde onu bırakmazdım sonuna kadar sevmeye devam ederdim.
Benden vazgeçenden vazgeçerim, bana saygısızlık yaptığı zaman, beni kullandığı zaman, hiçe saydığı zaman, keyfiyeten canımı yaktığı zaman, ayağımı kaydırdığı zaman bende onun canını yakarım ve vazgeçerim, gelse de bulamaz beni, vazgeçtiğim zaman bir dahası olmaz
Onu sevmek de ve onun tarafından sevilmek de artık sadece mutsuz etmeye ve üzmeye başlarsa, yani elimizde sevgiden başka bir şey kalmadıysa bitiririm. Diger türlüsü kendime de ona da haksızlık olur çünkü.
Yani yazdığım komplike gelmiş olabilir, açıklayayım ; vazgeçmek için önce birinin yanında durmak gerekir , yanında durmak için istikrar gerekir, istikrar olmamış ki şu an yanımda değil , yani aslında ‘ hiç hayatımda var olmamış ‘ olduğunu anlarım , yani vazgeçmediğinde.. çünkü vazgeçilen her şey aslında ‘ sanmak ‘tır , ve dünyanın en acı gerçeği de budur.
Duygusal ve mental olarak hayal kırıklığına uğrarsam, duygum biterse ya da karşı tarafın önemsiz ve değersiz hissettirmesine maruz kalırsam vazgeçerim. Saygısızlığa gelemem. Keyifli geceler..
Çabalarıma değmediğini gördüğümde. İşin içerisine yalan ihanet gibi affedilmez işler girdiğinde, sana karşı tüm güvenimi ve sevgimi kaybettiğimde vazgeçerim.
Beni peşinden koşturmaya çalışan birinden anında vazgeçerim. Soğuk yapan insandan da öyle. Bir de beni istemediğini anladığım birisine çaba göstermem kabullenirim hemen.
Sevdiğim insandan ele avuca sığmayan sebeplerden ötürü vazgeçmem. Ama beni defalarca kırıp parçalayıp üstüne gönlümü almaya çalışmazsa, hele hele ihanet asla affetmem, vazgeçerim.
Bende şöyle mum gibi yanıp tutuşurum her esintiye dayanırım ama o esinti rüzgara dönüşürse sönerim. O hesap vazgeçmeye giden yol uzun ama vazgeçme anı da bi o kadar kısadır benim için.