Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evlilik bizim milletimizin çok kafaya taktığı bir konu ya, bu kadar önemli değil bence. Neden böyle ön planda anlamıyorum, üstüne bir de sanki evlenenler tamam artık hedefine ulaşmışlarda sen bekarsın ya hani boş gezmişsin, boşa yaşamışsın gibi bir algı var. Bilmiyorum azınlık benim gibi düşünüyor ama bence doğru olan bu. Olmazsa olmaz değil yani bu, zorunlu değil, şart değil. Tercih meselesi bence
bilemiyorum bakış açım çok farklı, çoğu insanla benim.
İsteme nedenlerim
1) çok geç yaşta çocuk büyütmek istemem cidden eziyet insana
2) yaşlansiginda belki çok kötü haldesin doktora götürülmen gerek çocuğun yoksa kimi ariycaksin. Yalnız ölmek istemezdim
3) bir bayramda rahmetli dedem bütün cocuklarini torunlarını eve toplardi. Böyle birşeyi yasayamadan ölmek kötü bir şey
4) anlık yaşanan hayatın bana göre olduğunu dusunmuyorum birşeyler yetiştirmek gerektiğini düşünüyorum. Bir çicek yetiştirmek gibi zahmetli iş ama görünüşü kokusu bir okadar huzur vermesi gibi.
5) gerçek seni seven doğru insanı bulmussan o senin derdine ortak sıkıntıda yanında olur bir gulumsemesi mutlu eder içini ısıtır. Sana sevdiğin yemegi yapar birgün küçük sürprizler yaparsın o sana yapar. Doğru insan oldumu çok güzel ama oyle insani bulacağına kimsenin ümidi kalmamış inancı kalmamış bu hayır diyenlerde o ümidi kalmayan insanlar
Dikkatimi çeken şey; erkekler daha çok evlenmek istemeyen tarafta. Nedenini bir erkek olarak söyleyeyim : Seviyormuş gibi yapan kadına tonla para döküp düğün yapıp üstüne boşanıp nafaka ödememek için.
Cevap
45Cevap
Gerçekten doğru bir insan ile olacaksa evet yoksa hayır gerek yok.
Hayır istemiyorum
herkes evlenmek ister ama çok azı bunu başarabilir diye düşünüyorum
Ney evlilik mi ya bi gidin kafa mı buluyosunuz bu devirde kimin şeyi kimin şeyinde belli değil merve ahmedin arabasından iner mehmedin çekyatına deneyimler ordan mustafa ile bir otel odasının iç dizaynına göz atar burak ile başbaşa romantik bi tatile çıkar dönüşte mustafaya bi selam çakar aynı şeyler erkek için de geçerli en iyisi ölü taklidi yapın...
Beni kalpten seven biri olursa neden olmasın umarım olur.
evet bu konuda çalışmalarım var hayırlısı ise olucak.
Evet, istiyorum. Ancak yaşadığım şehirden birisi olursa. Zira uzak mesafe ilişkisine sıcak bakmıyorum.
evet ama maalesef.. öyle bırını tanımadım. aldanıyorum cabuk ınsanlara.
Kısmet olursa neden olmasın herşeyin hayırlısı olsun
Boşanan biri kimseyi istemez bekarlik sultanlık ;)
Evet ama cahil biriyle evlenmekten cok bu yuzden şimdilik tek iyi
Korkuyorum
Bilgisiz kültürsüz konusmasini oturmasini kalkmasini bilmeyen biri
İnsan br kere yaparsa hata olur ama ikinci kez yapıyorsa canım. E canım olmamak adına
Evlilik kadar yorucu ve bağlayıcı bir şey olamaz baştan hayatını sekillendiriyorsun falan tercih etmiyorum özellikle çocuk doğurmak falan istemezdim
Yuva kurmak mutlu olmak ve birine bagli kalmak istiyorum
30 larima kadar hayır ya daha çok kariyere odaklanmak daha güzel
Hayır istemiyorum
Şu an için düşünmüyorum
Evet
Malsin ki evlenirsen (tr)
Çook ileride olabiler.
Nafaka kalkmadığı sürece asla
Doğru bir insanla evet
sizinle olursa neden olmasın )
Sevdiğim insanla olmadıkça hayır.
Evet düzgün biri çıkarsa neden olmasın