Rahatsız eden birinden kurtulmanın en kesin yolu nedir? Adli süreç olmadan?

Eski iş yerinde çalıştığım mesai arkadaşım (erkek), normal arkadas gibi konuşurken bir anda sevgili moduna girmeye başlayarak beni rahatsız etmeye başlayınca aramıza mesafe koyarak görüşmeyi bıraktım. Aramalarına, mesajlarına 1 haftadır dönmeyince aniden habersiz bir şekilde evime gelerek beni aileme karşı zor durumda bırakarak hediye etmiş olduğu eski ucuz saatini geri istedi. Hiç konuşmadan verip kapıyı kapattım sonra mesaj atmış "insan değilmişsin" falan gibisinden. Ben de bir anlık öfkeyle buna 1-2 tane küfür yazmış bulundum yanıt olarak. Sonra aradan bir kaç saat geçti annesi, benim annemi arayarak makinalı tüfek gibi küfürler yağdırmaya başladı tehditler savurdu. Telefonu kapattık tekrar tekrar annemi aramaya devam etti. Sonra da beni savcılığa verecegini söyledi. Kısacası hem suçlu hem güçlü. Sizce ne yapmalıyım sonuçta durduk yere küfür yazmadım ben de ağır tahrik vardı. Sizce bir sıkıntı olur mu? Veya annesinin anneme telefonda ettiği küfürleri nasıl kanıtlayabiliriz? Ya da hiç hukuki süreç olmadan başka bir kurtuluş yöntemi var mıdır bunlardan? Ne yapmalıyım arkadaşlar kafam çok karışık biraz beni aydınlatabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim. Güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle..

Rahatsız eden birinden kurtulmanın en kesin yolu nedir? Adli süreç olmadan?