NİŞANDAN SONRA HER ŞEY DEĞİŞTİ?

Herkese merhabalar güzel insanlar. 27 yaşındayım , çalışan bir kadınım ve nişanlımla 9 senedir beraberiz. Düğün yakında. Ben düğün istemeyen bir yetişkinim yakın akrabalarla bir nikah arkadaşlarla eğlence yapalım geçelim dedim. Ancak karşı taraf düğün diye tutturdu, kimseyi mutsuz etmemek ve kırmamak adına balayı şartıyla düğünü kabul ettim. Benim için sevdiğim insanlar bir yer keşfetmek daha cazip geliyor. Biraz bekleyelim düğün için hepsini halledelim o zaman dememe rağmen beklemeyi istemeyen erkek tarafı her şeyi planlamış ve bana uymak kalmış. Hiç bir talebimiz olmadı şu süreçte. Nişanı da kendim tasarladım tanışma nişan hep beraber aradan çıkardık. Tanışmaya gelin bile demedi canım babam şu maddi zorluklarda insanları yormayalım tekrar dedi. Gösteriş sevmeyen bir aileyiz. Aile durumumuz iyi ancak bazı sorunlarla karşılaştık evin büyük çocuğuyum. Kardeşim başka şehirde okuyor. Nişanlım balayı konusunda beni 6 aydır oyalıyormuş yeni anladım. Aylar önce seçseydik yarısını ödeyeceğimiz balayına şimdi neler ödeyeceğiz. Neyse bana ben kendiminkini çekerim dedi, kredi çekemiyorum şu süreçte kaza yaptığım için ameliyat vs masraflarım oldu bir de evine alacaklarım var. Bankadan kredi alamadım. Canım sevgilime de sen Çek ben başka kanallardan sana ödeyeceğim dedim. O da o zaman parana göre yer seç dedi. Beni kıran noktalardan biridir çünkü biz olamadığımızı gördüm. O zaman düğünü yemekli yapmayalım oradan alalım öderiz sonra dedim. Neler söyledi inanın hazmedemiyorum. Balayı yapmayalım o zaman direkt evimize geçelim dedim o zaman da dediğini bırakmadı. Madem düğün, eşya, ev konusunda bana soru sorulunca beğenmediğimi söylediğimde böyle tepkiler alacağım o zaman sorma diyorum sen yap ben uygulayayım. Ona da gelmiyor beyimiz. Ailesi ailemi arayıp da düğün davetli listenizi iletir misiniz bile demedi bir de bana sna nişanda şu kadar taktık vs diye nişanlımdan ayar yedim. Bu arada nişanlıma altın, bohça istemiyorum sen ve ben birer bireyiz birbirimize hediye alalım dedim kararlaştırdık ben aldığım hediyelerle kaldım anlayacağınız güle güle kullansın içim çok rahat. Önemsediğim hiç bir şeye dikkat etmeyen bir insan haline geldi. Ya da hep öyleydi ben şimdi görüyorum bilmiyorum. Bana şunu demesini beklerdim”canım öyle konuştuk ama gitmesek olur mu durumumuz bu” bu samimiyetle gelmeyen ve kuyruğunu dik tutup her gün beni ağlatarak geçiren biri oldu. Ben de rest çektim kapattım. Zaten zor bir dönemde evleniyoruz anlayışlıyız kız tarafı olarak üstümüze düşeni yapıyoruz biz istemedikçe bunlar kafalarına göre hareket ediyorlar. Bence böyle olsun dediğim her şeyde ben mutsuz oldum. Ailemin talepleri olmadı benim de olmadı ama olsaydı bu şehirde de nikah ya da düğün yapmak zorunda kalabilirdiniz dedim, o zaman siz yapardınız biz katılırdık dedi. Şok! ailemden balayı için para istemem diyor, madem ailenin tek kızısın o zaman yapsınlar diyor ailemin harcamalarına kadar laf edip bana laf düşmez ama diye çeviriyor. Doğru bir eş adayı olmadığına karar vermek üzereyim.

NİŞANDAN SONRA HER ŞEY DEĞİŞTİ?