Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Neden kaçma fikrini düşünüyorsunuz bilmiyorum ama "kaçmak" olayına sıcak bakmıyorum. Ama tabi olayın içeriğinide bilmiyorum o yüzden ne desem boş olacak.
Ama şunu diyebilirim kimse için ailenden vazgeçme derim.
Umarım her şey gönlünce olur..
Dün de ben demiştim sevgilime sonunda sana kaçacağım diye 😄
Sen ona aşıksın ama o sana aşık mı. Hislerin isteklerin karşılıklı mı yoksa tek taraflı mı bunlar çok önemli öncelikle.
Ben kaçmak kelimesini veya kaçma durumunu onaylamıyorum hiç olumlu bakmıyorum hangi devirde yaşıyoruz ayrıca. Eğer bir şey yapılacaksa herkese doğru düzgün haber verilir o şekilde yapılır. Eğer ailen veya tanıdıkların çevren ilişkinizi evliliğiniz onaylamıyorsa ondan sonra ben gidiyorum dersin vedalaşır gidersin, habersiz bir şekilde gitmek biraz dizi filmlerde kalmalı diye düşünüyorum artık
Düğünsüz evleneceğiz. Ailemin gönlü yok
Birbirimize aşığız
@Neveaşıkbiri kesinlikle bende sevgilime aynı şeyi diyorum kaçmak ne ya diyorum sen beni istemiyor musun diyorum istiyorum diyor e peki bende seni istiyorsam kaçmak bunun neresinde diyorum sen bir mal mısın ki seni birisinden istiyorum ben diyorum bakalım babası işi zora sürüyor kaçıcaz 1-2 aya
Cevap
59Cevap
Merhab, bu tarz alınan kararlar her zaman ciddi bir riski beraberinde getirir yani onu göze alabilecek misiniz gerçekten? Bu insanın sizi yarı yolda bırakmayacağından emin misiniz? Bir de yorumlarda gördüm. Düğünsüz birlikte olacağız demişsiniz. Bu çok yanlış yani o erkek sizi kaçırıyorsa mutlaka nikah kıymak isterdi ciddi ve kendini bilen bir erkek olsa bunu yapardı kesinlikle. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Kaçma bence gelene dek yoluna gül serer gidince ikinci gün pişman ederler adamı
Evet hata olur tabi ki yani aslında kaçmanıza gerek yok kötü biri değilse aileniz zaten onaylar. ama siz yine de başka seçenek göremiyorsanız gidebilirsiniz ama güveniyorsanız
Evden kaçmak için -gerek aşık olduğunuz kişiyse, gerekse başka bir yere- tek geçerli sebep, aile içi şiddet, taciz vs olması gerek. Ailen sana zorbalık mı yapıyor. Sebepsiz yere dayak mı atıyor, tacize mi uğruyorsun. Psikolojik şiddet elbette ki bir şiddettir, fakat yine de kaçmak için bir sebep değildir. 18 değil 20 yaşın altındaysan ve bitirdiğin okul, sahip olduğun bir mesleğin yoksa, en önce bunları elde etmeye çalışmalısın. Kısacası, gittiğin yerde de huzur ve mutluluk bulamazsan, kendi ayakların üzerinde durabilmelisin ki, oradan da gitmen gerektiğinde kimseye muhtaç kalmayasın. Gerekirse bekle, mesleğinle ilgilen. Paranı biriktir, ailene dersin benim param var, sevdiğim kişi şu, biz evlenicez. Ama bunu asla kaçmakla yapmayın kızlar nolursunuz.
Mesleğim var. Ailem vermiyor
Mesleğin var çok güzel, birikimini yap, Allah korusun bak herhangi bir şey, en kötü senaryoda kaçtığın kişinin vefat etmesi olabilir, kişiliğinn değişmesi, sana verdiği değer ve sevginin azalması olabilir, kendi başına yetebilecek bir güvencen olsun kendine karşı. Yine de, aileni ikna etmek konusunda daha ısrar edebilirsin, detayları bilemem tabi nasıl bir ailen var, oturup karşına alıp konuşabileceğin, mantıklı veya duygusal açıklamalar yaptığında anlayışlı olacak insanlar mı bilmiyorum elbette. Ama hani bunları yazarken gerçekten bir arkadaşım, yakınıma nasıl konuşursam öyle konuşmak içimden geliyor. Tek çareyi kaçmakta bulmayın lütfen. Bunun dediğim gibi tek geçerli sebebi ailenin şiddet yanlısı vs olması olabilir. Sevdiğin kişi elbette, senin hayatın tabiki. Ama onlar da ailen, onların da desteğini duasını alarak hayatının geri kalanını etkileyecek bu evlilik sürecini yaşa isterim. Belki istemeseler de bu evlilik sürecinde can sıkıntıları olabilir biz istemedik yaptın diyebilirler, ama kaçmanın sana ve onlara vereceği üzüntüden fazla bir üzüntü olamaz bu. Nacizane içten bir tavsiyem
Çok teşekkür ederim
Bakın şeyda hanım benimde şu an bir sevgilim var ve babası izin vermiyor daha doğrusu (maddi durumun yok diyerek uzatıyor işi herşeyi erkek tarafı yaparsa benim boynum bükük kalır kızım daha küçük falan diyor) ve biz 1-2 aya kaçmayı düşünüyoruz) şimdi sorunuzun cevabına gelirsem karşınızdaki insanı gerçekten seviyorsanız o insan iyi biri ise size bakabileceğine inanıyorsanız (sizde çalışırsın tabiki eşitlik falan filan ama bir erkek olarak tek başına size bakma gücü olması size o hissi vermesi gerek) ayrılmak bizim için söz konusu bile olamaz sözlükten sildik o kelimeyi diyorsanız
Ve ilişkiniz uzun süredir sürüyorsa örneğin 2-3 yıl (biz 3 yıldır sevgiliniz 4 yıldır tanışıyoruz) Ben size hiç düşünmeyin kaçın derim karşınızdaki insan düzgün birisi ise !
Özür dilerim ufak tefek yazım hataları olmuş.
Görüşünüz için teşekkür ederim sorun yok 😊
Şeyda hanım aşşağılarda bir yorumda 12 ay çalışacaksam evlenmem ki gibi bir cümle kurmuşsunuz şaka olduğuna eminim ama içinizde bu düşünceyi onaylayan ufacık bir şey bile varsa kaçmayın sakın çok pişman olursunuz!
Kaçmak kolay bir şey değildir herşeyi geride bırakmak ailenizi terk etmek geri dönme ihtimalini bitirmek canım bir aşksa sizinkisi sakın yapmayın bu hatayı
(12 çalışacaksam evlenmem lafı çok kötü bir laf kaçmayı göze almak için herşeyi göze almalısınız yeri gelince ciddi anlamda söylüyorum 1 ekmeğe muhtaç olacağınızı göze alarak kaçın derim!)
Ben serbest muhasebeciyim. Ailemin yanında 2 ay çalışıp 1 sene keyif yapabiliyorum. Evlenirsem 12 ay çalışmanın mantığı yok..
Evi ben mi geçindireceğim😊
Bakın yazdığım uzun ve ilk yorumu okuduysanız bu insanın size bakacak gücü olduğuna inanıyorsanız dedim demekki sizde bu inanç tam değil ve siz eğerki karşınızdaki kişiyi çok sevseydiniz onun için 12 ay 12-13 saat çalışmayı bile göze alırdınız hatta izinsiz!
Benim size olan bakış açım sevginizin yetersiz olması ve kaçtıktan 6 ay Max 9 ay sonra pişman olup ayrılmanızdan yana o yüzden kaçmayın ailenizin izni olursa evlenin.
Haklısınız
Şeyda hanım ekleme yapıyorum ve arttırıyorum siz adanalısınız (profildeki doğru ise) kesinlikle ve kattiyen kaçmayın sakın bu bir hata olur. Adana'ya yakın bir ilde yaşıyorum oranın insanlarını az çok biliyorum erkek arkadaşım asgarî ücretle çalışıyor dediniz sonunuz mahkemede değil haberlerde bitebilir korkum budur (ön yargım için özür dilerim daha fazla rahatsızlık vermeyim kendinize iyi bakın dikkat edin bence vazgeçin.)
Teşekkür ederim 😊
Koca koca insanlarsınız, kaçmak nedir Allah aşkına? Sanki liseli aşıklar gibi tribe girmişsiniz. Eğer birbirinizi gerçekten seviyorsanız herkese ilan edin, kabul etmeyen kişileri (tabi haklı değillerse) dikkate almayın ve evleneceğinizi söyleyin. Baktınız karşı çıkıyorlar vurun kapıyı çıkın. Reşit olan birine kimsenin karışma hakkı yoktur.
Bu bir cümleyle evet ya da hayır denebilecek bir şey değil çünkü bu karar hayata geçirdiğiniz andan itibaren tüm hayatınızı etkisi altına alacak bir karar sevmek sevilmek değer ve kıymet görmek çok önemli ve güzel ama yarın yarı yolda kalmak ya da yarı yolda bırakmak var eğer tüm geçmişinize ailenize sırt dönebilecek cürete sahipseniz tebrik ederim.
Kendi adıma konuşayım büyük konuşmak gibi de olmasın ama ben ailemin rızası olmadan biriyle evlenmezdim hani bisey varki ailemin rızası yok ben böyle birsey yapamazdım ve doğru olanı da aile rızasıyla evlenmek ama sen ailenin haksız olduguna tamamen eminsen ve o adamın seni yarı yolda bırakmayacağına tamamen eminsen kaç ama dediğim gibi tamamen eminsen
Hata olur.
Ailenin rızası olmadan evlenirsen aileni kaybedebilin hem o kadar kolay değil ev geçindirmek bence siz birlikte zaman geçirin ama illa evlenmek istiyorsan onunla ailenin rızası tek bir şekilde yola gelir ondan çocuğun olursa olur bu iş bence
Bu hayatın heyecanı meycanı yok aşık olabilirsiniz fakat iyice tanıdığınız anlamına gelmez bunu ancak evlenince anlarsınız evlenmeden önce de bir kusuru varsa bir şekilde bunu hissedersiniz zaten umarım iyi birisidir ve çok mutlu olursunuz ( Not: Yine de aile rızasını almadan isteme vs. olmadan bu işe kalkışmayın derim! Her şey usülünce olmalı) iç yüzünü bilemem ileride pişman olmak istemiyorsanız size naçizane fikrim budur
Sevdiğin kişi belki de zannettiğin gibi biri değil onu evlenmeden asla tam olarak tanıyamazsın kaçma sonra çok pişman olursun ailen senin kötülüğünü istemez hiçbir erkek eşsiz değildir sana erkek mi kalmadı yanu sana lütfen dediklerimi unutma
Yeryüzünde oluşan buna benzer olaylardan ders almıyormusun
Bilemez ki insan
Eğer hesaptaki yaşın doğru ise dayıcım devir çok değişti insanların maddi durumları yok genel olarak ve onu geçtim artık kız aileleri çok fazla şart koşuyor ya sanki herkes evlenmeden önce zengindi memurdu doktordu saçma sapan isteklerde bulunuyorlar biz birbirimizi sevdiğimiz halde (kendi sevgilimden bahsediyorum şeyda hanımla alakasız) yukarıda gizli üye olarak bir yorum attım kendi durumumu anlatan ve şeyda hanıma bizim yapacağımız ve onada verebileceğim tavsiyeyi yazdım onu okuyunuz o şartları karşılıyorsa erkek arkadaşı bence hiç bir sorun yok kaçmalarında.
@Tunahanby senmisin o kaçacağı adam
Baban vermiyor mu. Kaçma mi kaldı bu devirde
Vermiyor
Damat işsiz mi
Asgari ücret alıyor
Yetmez ki. Ev kirası 10 bin olmuş. Ne yiyip ne iceceksiniz. Daha çocuğu var Araç almak lazım
Evi var. Arabası yok
Sen 2 ay değil 12 çalışacaksın o zaman
12 ay çalışacaksam evlenmem ki🤣
Ne oldu şimdiden sattın sevgilini
Rahatlık önemli
O zaman benim gibi zengin bulacaksın
His yoksa evlenmem 😅
Herhalde yani
Bence seni ne kadar sevdigini gormenin tam zamani kacma ve ona at topu bakalim aileni ikna etmek icin neler yapicak. Emin ol seni ne kadar cok seviyorsa o kadar cok cabalicak.
Haklısın
Sakın öyle bir hata yapma. Geçim sıkıntısı başı sarınca sıkıntılar başlar. Biraz aklını kullan aileni karşına alma. Kimseye de aileni silecek kadar güvenme. Ne olacağınj bilemezsin. Onca yıllık evlilikler bile aldatmayla bitiyor. Yarın bir gün seni aldatsa yarı yolda bıraksa hangi yüzle ailenin yanına döneceksin. SAKIN KAÇMA
ya kızım iyi misin sen erkeğe kaçmak nedir ya ailen seni büyütüp bu yaşa getiriyor sen iki günlük pice onları ezip gidecek misin gerçekten okadar pişman olursun ki ayrıca güvenme erkek milletine seni kullanıp atar mal gibi kalırsın ortada gerçekler acıdır yüzüne çarpmasam anlayamazdın kusura bakma
Günün birinde keşke kaçmasaydım demezsin inşallah. Ben kaçtım çok mutluyum iyi ki kaçmışım diyen hiç duymadım.
Yanlışlıkla hayır bastım ya 😃 .
Kesinlikle hata yaparsın. Herkes sonradan değişiyor görmüyor musun? Öyle bir yanlış yapma.
Yanlışlıkla hayir dedim hiçbir erkek için ailemi karşıma almam hem ailemi hem kariyerimi
Kaçma, Allah'ın emri, Peygamberin kavli ile, ailenin izni ile telli duvaklı, neşeli, dostlarınla, arkadaşlarınla güle oynaya git. 😉
Evet hata yaparsın kaçmayı doğru bulmuyorum ailelerin rızası alınmalı kaçıp mutlu olan kimseyi görmedim hiç
ne kadar aşık olduğun birine kaçarsan kaç bi yanın hep mutsuz olur sakın böyle bir hata yapma derim ben hiç kaçıp ömür boyu mutlu olan duymadım hiç..
erkeklere güven olmaz her an senden vazgeçebilir sakın kendine bunu yapma
Kaçmak demode oldu artık. 18 yaşınızı doldurduysanız gidin nikahını kıyın. Sonra kendi evinize geçin.
burada ve hayatta görüyoruz kaçan kızları. ailesini karşısına aldıgı için adamın kucagına düşüyor. adamda cepte görüyor ve her türlü şiddet ihanet vs yapıyor. şimdi diceksinki aşığız seviyoruz öyle yapmaz.
Hayır aileler olmadan olmaz yani kendi adıma konuşayım ben olsam bi tat alamazdım.
Kaçmak her zaman hata olur. Ailenle ortak bir fikire varmanı tavsiye ederim.
Aşk her şey değil ve aileni bu denli karşına alınacak bir şey hiç değil.
En azından sevdiğime kaçtım dersin. Ama sen yinede kaçma güzellikle olsun ne olacaksa
sakın öyle bir hata yapayım deme pişman olursun
Aileni karsina alma sonuçta herkes bir yere ailen bir yere
Sadece bu soruyla hata yapıp yapmayacağını bilemeyiz
Kaçmak yerine, yeni bir hayat düzeni kurmak daha uygun olurdu.
Daha 23 yaşındasın, acelen ne?
Takılın işte beraber
Yapmazsın kanka kaç gitsin hem heyecan olur farklilik olur iliskiue yeni bi evre gelir
Bence zamanı gelince evlenin kaçmaya gerek yok eğer evlemenize engel oluyorsa dik durun birbiriniz ne kadar sevdiğinizi gösterin elbette kazanan siz olacaksınız baktın oda mı çare değil kaç anasını satıyım
Bilemezsin, bilemeyiz. Aşık olduğuyla kaçıp mutlu mesut yaşayan da var, bedbaht olan da
bence hata yaparsın, olan hep kendinden ödün verenlere oluyor bu hayatta, sakın ha kendini ona verme, sakın, bir bildiğim var canım dinle beni...
Nereye kadar kaçabilirsin ki. Güvenlik güçlerine teslim ol
Kaç yaşındasın okuyor musun
Üni mezunu musun
Üni mezunuyum kaçma derken düğünsüz evleneceğiz
Eğer elinde mesleğin varsa düşünsün evlen
Yani çalışıyor musun
Bazen çalışıyorum mesleğim var
Ailen vermiyor mu?
Vermiyor
O da seni seviyor mu?
Evet
E kaçmak yerine seni istesin ailenden
Ailem istemez onu. d
Niye ki? Kesin işsiz ve genç bir çocuktur sjsj
Ben olsam yapmam öyle şeyler. Her açıdan riskli
Kaçma işi genelde iyi bitmiyo iyi düşün derim
Benim anne babam kaçarak evlendi, benim içim travma bir evlilikleri vardı
ihtimal var, hata yaptığını yapmadan anlayamazsın
Ne olursa olsun anne baba rıza almadan gidersen ilerde anne babanı ararsın bakacak yüzün olmaz.
Beni bu yaşa kadar her zahmetimi çekip büyüten anne ve babam için bu adama mı kaçtım dersin
Bende annemin babâmin yüzüne bakamıyorum eve bile gitmedim kactigimdan beri
Evet kötü bi durum Allah yardımcın olsun af dilersen Allahın izni ile affedeceklerdir seni
Usulüyle evlenmek varken kaçmak ahmaklıktır
yok hata yapmazsın bence kaçmalısın
Evet hata yaparsın
Hayatının yanlışını yaparsın
Nasıl biri olduğunu biz nerden bilelim
tanımadan yapma böyle şeyler
Çok büyük pişman olursun ileride
duruma göre değişir.
Yapabileceğin en büyük avelliklerden biri olur
Sonu pişmanlık olmasın
benimki 1 yil sonra kaciyor bana
Aileni karşına alma bence.
Aşk duygudur geleceğin senin sorunundur ?
Kaçmak mı kaldı yahu :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?