Namaz kılmayanın iyilikleri geçersiz mi duaları kabul olunmuyor mu?

Namaz kılmayan bir ne kadar çok iyilik ederse etsin hiç sevap kazanmayacakmış, duaları hiç kabul olmayacakmış, sofrasında bereket olmazmış, öldüğünde kabri ateşle dolacakmış, ve yanına yılan yollanacakmış ve her ezan vaktinde onu sokacakmış, ne kadar çok temizlensin güzel kokular sürsün, kirli günlerce çamaşır değiştirmeyen namaz kılan birnden daha kirliymiş, öldüğünde çok aç ve susuz olacak ve ne kadar çok yemek yerse ve su içerse yine açlığı ve susuzluğu dinmezmiş. Namaz kılan biriyse de ne kadar kötülük yapsa bile namaz kııldığında günahları başına koyuluyormuş ve her secdesinde günahları dökülüyormuş böylece günahları gidiyor. ama anlamadım ben şimdi biri gidip adam öldürse ya da iftira atsa falan sonra namaz kılsa o günahı gidiyor mu? bir de namaz kılmayanların ölünce saçları sakalları sararır oysa namaz kılan biri ölünce uyuyormuş gibi gözüküyor ve namaz kılmayanların imanla ölmeleri çok zayıf bir ihtimalmiş. demek ki benim iyiliklerim ve tuttuğum oruçlar kabul olunmadı mı? aslında namaza başlama düşüncem var ama henüz kendimi hazır hissetmedim başlarsam birakabilirim diye korkuyorum o da daha da kötü olur. İnternette her yerde yazıyor... demek ki dünyanın 7 milyar olduğunu ve 1,5 milyar Müslüman olduğunu varsayarsak ve o Müslümanların içinde namaz kılmayanları da hesaba alırsak o zaman dünyanın nerdeyse 10'da 8'i cehennemlik mi?
Namaz kılmayanın iyilikleri geçersiz mi duaları kabul olunmuyor mu?