Zaman içinde kadınların duygusal olarak sadece terk eden , aldatan, ya da kalbini kıran erkeklere karşı bir duygu beslediğini fark ettim.
Neden kadınlar duygusuz? Erkekler daha duygusal?

Zaman içinde kadınların duygusal olarak sadece terk eden , aldatan, ya da kalbini kıran erkeklere karşı bir duygu beslediğini fark ettim.
Neden kadınlar duygusuz? Erkekler daha duygusal?

Çevrenizdeki veya etrafınızdaki birkaç örneği gördünüz diye genelleme yapmanız çok yanlış bence. Buna kalırsa günümüz açısından bakarsak erkekler de artık aynı şekilde kendilerini sevene değil, daha çok elindeki gücü seven kadınlarla bir birliktelik yaşıyorlar ancak ben erkeklere benzer ithamlar kurmuyorum. Çünkü her erkeğin aynı şekilde olmadığına inanıyorum.
Sen iyi bir kişiliğe sahip olduğunu düşünüyorum.
Aksini iddaa edemem. Tabi bu senin düşüncen, ben gördüklerim , duyduklarım , tecrübe ettiklerimle bunları söylüyorum.
Şu bir gerçek “ Kadın güce tapar” gücü sevmeye kadın görmedim. Tabi gücü ne olarak algılar o kadından kadına değişir.
Peki sorabilir miyim? Senin duygularını ne harekete geçirir? Duygularının reaksiyonun kaynağı nedir? Acı çekmek mi? İlgi mi?
Öncelikle teşekkür ederim.
Benim duygularımı harekete geçiren şey, aslında ne acı çekmek ne de ilgi. En azından başlı başına. Bu duygularımın bile harekete geçebilmesi adına karşımdaki insanın gözümde bir değeri olması gerekir. Öncelikle bu değeri vermem ve değer görmem, sonrasında ise değer verdiğim insandan ilgi görmem duygularımı harekete geçirir. O noktadan sonra ise duygularıma ket vurmam.
Ne güzel :) Seni ve senin gibilerin çok olması, çok güzel bir şey olabilirdi bu hayatta. Veli nimet gibi çünkü, sahteleşen dünyada insanlar artık maddeye önem ve değer vermeye başladılar. Bunun babından insanlar hisslerini, temiz düşüncelerini bir kenara bırakıp mutsuz olmaya başladınlar.
Madde gerekli yaşamak için zira fazlası gösterişten öteye gitmez.
Güven, sevgi , sadakat bunlar altından gümüşden daha değerli olduğunu insanlar ne zaman anlayacak bunun bilemem. Ya da herkes bir şeylerin farkında ama umursayan yok.
İnsanız ve sadece maddeden ibaret değiliz. Bu bile yalnız maddiyat ile tatmin olamayacağımızın bir işareti.
Ancak ben yine de duygularına ket vurmuş veya yitirmiş insanlar kadar duygularını hâla koruyan ve saklayan pek çok insanın olduğuna da inanıyorum. Onları hayatımıza çekmek ve kendilerini fark etmek için ise ufak dikkatler yeterli olacaktır. Bunu şuna benzetebiliriz. Gece ne kadar karanlık olursa olsun ışıklar mutlaka vardır içinde. Gerek yeryüzünde sokak lambalarıyla, gerek gökyüzündeki ay ve yıldızlarla... Onlar hep oradadır. İnsanlar da aynı şekilde.
Biz ışık olmaya devam ettiğimiz müddetçe ışıklarla karşılaşacağımıza inancım hep tam. Ki öyle de oluyor... Sadece niyet ve sabır konusunda istikrar gerekiyor.
İyi akşamlarınız olsun...
Güzel dedin 😃 Diyecek pek bir şey bırakmadın.
İyi geceler tatlı rüyalar diyim bende :)
Kadınlar romantizm tüketen bir canlıdır.
Romantizm tüketerek erotizm verir.
Aslında kadın üretken bir yapıya sahip değil, üretken bir yapıya (yani erkeğe) yardımcı rolde olan bir canlıdır.
Kadının güç ve analitik düşünme kabiliyeti olmadığı için erkekler gibi vasıflı, yine erkekler gibi sonuç odaklı yaşamadığı (süreç odaklı bir canlıdır) için ileri görüşlü de değildir.
Dünyanın en canımsın erkeği oturur, 1 saatte 1 yıllık plan yapabilir. Ancak kadının en akıllısı 1 haftalık plan yapabilmesi için çok düşünmesi gerekir.
Son paragrafı neye dayanarak yazabiliyorsun? Hiç mantıklı değil, kadına süreç odaklı bir canlı dedikten sonra plan yapamaz demişsin oysaki plan demek süreci yönetmek demektir.
@obiralfa iyi gömdün 😂
Cevap
2Cevap
Çünkü sevmeyi bilmiyorlar
bu cinsiyete göre değil kişiliğe göre değişen bir şey
Diyorsun
Tamam reis tek duygusu olan varlıklar sizlersiniz ok😒
Kim erkeğe onu diyorsa asıl odur öyle olduğu için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?