Artık ortamım olmadığı için yeni biri ile tanışma sansim az çevremdeki insanlar sürekli birini öneriyor. Sizce değerlendirmeli miyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. Ben bi kere gittim 😂😂
O da annemin hatırına.. arkadaş olursunuz bi şey kaybetmezsin dedi… ama arkadaş bile olamadık… :)
Traji komikti…
Bi yıl oldu hala hatırlıyorum…
Adam neredeyse hiç konuşmadı bi de beğenen taraf oydu benim kriterime uymuyordu kendi kriteri de yoktu…
Beni geriyor bilmediğim biriyle bi de ben de çok konuşkan değilimdir ben daha fazla sohbet etmeye çalışmıştım saate baktım 10 dk sürmedi akmadı muhabbet… Gidip gelmem oturup kahve içmemiz hepsi 40-50 dk sürdü :)
Öyle bi anı…01 Yorumla
Soran+1 yılBenim muhabbbetim iyidir ama 0 dan otursam saatlerce konuşabilirim
En İyi Cevaplar
+1 yılBence her kki taraf da evlilik odaklı ise mantıklı. Çünkü masaya oturup amaç doğrultusunda birbirinize sorular soruyorsunuz ve birbirinizi tanımaya çalışıyorsunuz eğer enerji ve kriterler tutarsa evleniyorsunuz.
Ancak zmn içinde karşındaki kişiyi tanımak isteyip hemen aceleye getirmek istemeyenler de var ve onların da sebepleri güçlü bir argüman.
Yani demem o ki kişinin tamamen kişilik yapısına bağlı mantıklı olup olmadığı
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 338 cevap paylaştı. Doğru bir bakış açısı ile değerlendirdikten sonra gayet mantıklı. Sevgili usulünde araya duygular girdiğinden, emek ve zaman harcadığı için insanlar daha çok hata yapıyor. Bi bakarsınız görücü usulünde beğenirseniz tanımaya çalışırsınız bi süre, olursa olur olmazsa da yolunuza gidersiniz.
00 Yorumla
+1 yılBence evet. Görücü usulüyle tanışsanız bile size uyumlu olmayan ya da sevmediğiniz birisi ile evlenmek zorunda değilsiniz. Görücü usulü sadece başka bir yöntem o kadar...
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
41
Cevap
17Cevap
Aile & Toplum konusunda 675 cevap paylaştı. Ben bir videoda görmüştüm yaşlı bir amca görücü usulü evliliğini anlatıyordu. Ailesi amcaya kızı istiyor kızı veriyorlar. Yi yeni gelip biz seni söyledik diyor. Amca sözünü merak ediyor belki görebilirim diye kasaba meydanına iniyor evlerine dönerken sanıyorum sözlüsünü görüyor. Sözlüsünü anlatış şekli çok hoşuma girmişti amcanın. Göz ucuyla baktım eli yüzü düzgün bir Allah'ın kuluydu. Hani çirkin bana yakışmaz demiyor veya çok sıskaydı, kısaydı da yok. Tartışmaları olsa da uzun zaman evlilikleri sürmüş. Şimdikiler gibi değil.
Bence görücü usulü evlilik en güzeli. Keşke eskiye dönebilsek.
10 Yorumla
+1 yılsaçmalayın bence evlilik aşk üzerine kurulmalıdır bence onu da siz kendiniz bulun ama görücü usulü nedir allah aşkına..
aynı zamanda size birilerini öneren insanlar yarın öbür gün evlendiğinizde sizin evliliğinizde de söz sahibi olmak istiyor "ben önerdim ben buldum" diye, iyi düşünün.08 Yorumla
Soran+1 yılNerede bulucaz onuda söyle
- +1 yıl
hayat bu çıkaracaktır karşına bir gün iyice tanı beraber sevgi dolu anılarınız olsun. görücü usulünde arama çareyi derim. karşına gelen kişi kendini över de över sen de bunu dinlersin. evlilik bu kadar ucuz olmamalı.
Soran+1 yılBunu yapacak çevrem yok öneri ver o zaman
- +1 yıl
hayatım çevreye gerek yok tek başınayken çıkmıyor mu bu kişi karşına illa çevrenin mi olması lazım kendimden biliyorum
Soran+1 yılYa iş ortamında yok biri işten eve gidip gelen biriyim nereden olscak
- +1 yıl
o zaman biraz çık dışarıya arayışta gibi çıkma ama birileriyle çıkmana da gerek yok kendinle vakit geçirmeye önem ver biraz
dediğin gibi işten eve anca görücü usulüyle bulacağını zannedersin ama öyle değil kendine zaman ver dışarı çık belki hoş bir tesadüf olur
Soran+1 yılYa anlamıyorsun ki beni neyse tekrar teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim, ne demek
+1 yılGörüşülebilir evet, belki iki insan gerçekten de birbirinden hoşlanabilir. Ancak benim için pek mantıklı seçenek değil. Şöyle ki sanki evlendirme programına çıkmışım da bir paravan eksik gibi gelir bana. Seyirciler de zaten belli. Sizi birbirinize uygun gören kişiler. E peki kadın ve erkek? İkisi de birbirini tanımıyor. Ben çok kasılırdım kendi adıma. Öncesinden birini tanıyıp sevmek daha mantıklı gözümde.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGörücü usulü kadar saçma bir şey yok vallaha bak.
Görücü usulünde önüne hemen getiriyorlar sonra konuda konusa aşık olduklarini zannediyorlar yazık vallaha
Ask dediğin evlenecegin kisiyi kendin arayıp tarayip bulmadiktan sonra napiyim ben onu her anın her şeyin bir anı ilki olmalı ya evlenen kisilerde hic samimk gelmiyor bana parasi varsa aaa iyiler evlenelim derler10 Yorumla
+1 yılGörücü usulü önce görüp beğeniyorsun sonra tanıyorsun. anlaşırsanız olur zaten. Zorla evlilik olmuyo yani. mantıklı
31 Yorumla
Soran+1 yılÇok şanssızım evlilik konusunda
Neden olmasın her severek evlenen mutlu olmadigi gibi görücü usulündede mutsuz olacaksın diye kaide yok bence hakkınızda hayırlısı olsun🙏🙏
30 Yorumla
+1 yılbence degerlendir bisey kaybetmessin. instagramdan vs tanisincada direk yüz yüze olmuyosun yine direk tanimiyosun yani en iyisi kendine en yakin hissettiginle tanis ona görede o gün oturup konusur anlasirsiniz anlasamassanda direk hayir der zaman kaybetmis olmassin
00 YorumlaGayet mantıklı. Benim çevremde bu tarz evlilik yapan çok var ve gayet mutlular. Desteklemeyen çok olmuş ama sanırım görücü usulünü evlendiğin kişiyi evlendiğin gece görmek zannediyolar. Halbuki aşk evliliğinden daha mantıklı. Görüştüğün kişideki bütün kriterleri dinliyosun ve hoşuna gitmezse evlenmiyosun. Hoşuna giderse de ne güzel
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen pek hoşlanmıyorum ondan. Kendim aşık olup evlenmek isterim..
Benim de yaşım var. Ama yine de istemiyorum..
Araya aileler en baştan girmeye başlayacak evlilk evlilik diyecek. Doğru düzgün tanıyamıcan sevemicen..05 Yorumla
Soran+1 yılHemfikirim ama bir çevrem yok ki napicam
Cevap sahibi+1 yılAnlıyorum benim de yok. Çevre çok önemli. Geniş bir arkadaş çevresi vs..
İş yerinde de yoksa pek yer kalmıyor yani.
Arkadaş önerisi faöan olabilir. Ya da internetten tanışıyor birçok insan
Soran+1 yılİnternettense görücü daha mantıklı değil mi
Cevap sahibi+1 yılOlabilir tabii. Ben aile karışmasını sevmediğimden.
Tanışabilrisin o şekilde ama. Uzun süre ver tanımaya çalış derim aileler oldubittiye getirebiliyor
Soran+1 yılAnladım ☹️
Bence olabilir şahsen birini bana önerseler tanımak için şans veririm
13 Yorumla
Soran+1 yılSeni bana onerseler valla bende bir dakika düşünmem 😂😂😂😂
Soran+1 yılHahaha gel benle konuş demedim zaten 😂😂😂😂
+1 yılDeğerlendir bence çevremdeki herkes görücü usulüyle evlendi çok mutlular severek evlenen bir arkadasimda boşandı mesela şans işi biraz
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 870 cevap paylaştı.
+1 yılBen görerek severek aldığımda bile zaman zaman tereddüt yaşıyorum valla bilemeicem 🤣😂
04 Yorumla
Soran+1 yılHahahah bu çok iyi idi shahahah
- +1 yıl
Ben konuşuyorum tabbiysi iyi olcak hıh😂 çenemi açmışım güzel ağzımı yormuşum başka türlüsü beklenemez😂😂😂😂😂
Soran+1 yılAbla eşine Allah sabır versin diyorum sadece 😂😂😂😂😂😂😂
- +1 yıl
Aminnnn amin kardeşim😂😂👍🏻👍🏻👍🏻✌🏻✌🏻✌🏻
Eskisi gibi değil ki artık önceden tanımadan evleniyorlarmış şimdi tanırsın bakarsın istemezsen senin kararın olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,2b cevap paylaştı.
+1 yılBunun zamanla ilgisi yok, her zaman her çözümu değerlendirmek lazım kimin nereden nasıl karşınıza çıkacağı belli olmaz...
00 Yorumla
+1 yılGörücü usulü evlilikte direkt masaya oturmuyorsun. Başkaları aracı olup tanıştırıyorlar. Bence gayet mantıklı bir sistem.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 776 cevap paylaştı. Bende aynı durumdayım. Ama bana önerende yok. Bende bulamıyorum. Kaldım böyle.
02 Yorumla
Soran+1 yılHer hafta 1 tane oluyor en az
+1 yılDeğil birazda şans işi hayatını cennete de çevirebilir cehenneme de çevirebilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 340 cevap paylaştı.
+1 yılmantıklı sonuçta oturup konuşuyosun belki uyuşucaksın
00 Yorumla
+1 yılBence değerlendir. Görücü usulü mantıklı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 511 cevap paylaştı.
+1 yılBence mantıksız sevmeden aşık olmadan evlik olmazki mutsuz olur insan
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBir git görüş , ne kaybedersin ki?
Bir insan tanımış olursun.00 Yorumla Eğer anlaşıp mutlu olacaksanz neden olmasın görücü usuli evlenip mutlu olan sayısız insan var doğru insanın nereden geleceğini bilemezsin o yüzden eğer evlenmek istiyorsan değerlerdir
05 Yorumla
Soran+1 yılBaskı hissetmektrn korkuyorum
Soran+1 yılSonuçta o kişi ile evlilik düşünüyorsun direk nasıl samimi olabilirisn ki
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEn mantıklısı, en azından niyetini biliyorsun
12 Yorumla
Soran+1 yılAma oraya odaklı olursan taniman zor olmaz mi
Cevap sahibi+1 yılÖyle düşünmüyorum. Rahat olur, en azından eğlence peşinde olmadığını biliyor, ikinizin de amacı aile kurmak. Ama siz doğru kişi misiniz onu tanışıp konuşarak bileceksiniz, uyuşmazsanız zaman kaybetmeden kesersiniz. Görücü usulü diye sonu evlilik olmalı diye bir kaide yok ki
Aşk evliliği yapanlar ilerde mutsuz oluyorlarmis. Anne babalarımızda gördüğümüz görücü usulü ile evlenme de oran biraz daha düşük mutsuzluk açısından. Bence görücü usulü ile evlen.
16 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka ya sadece eski kafalı insanların çoğunluğu boşanmayla karşı olduğu ve elalem ne der kafası olduğu için içlerinde kendileri sorun yaşıyorlar boş bu laflar boş
Soran+1 yılDenemiyim mi?
- +1 yıl
- +1 yıl
@SudeDwmir22 bilemezsin ki ne olacağını 🤣 şahsen görücüyü mantıklı buluyorum bende
- +1 yıl
@Bayramdaşdiken07 nesini mantıklı buluyorsun?
Gizli Üye(30-35)+1 yılbana da arkadaşlarim sürekli birilerini öneriyor 😹
015 Yorumla
Soran+1 yılHangi sehirdesin sen acaba bizim sehrin problemi mi bu yav 😂
Cevap sahibi+1 yılsen söyle 😂
Soran+1 yılBursa
Soran+1 yılSen?
Cevap sahibi+1 yılyok değil samsun
Soran+1 yılKaradeniz Bölgesi de öyle Allah kolaylık versin 😂😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılevet 😂 sağol
Soran+1 yılBul beni dert ortağım
Cevap sahibi+1 yılnasıl 😂
Soran+1 yılEkle yani dost olalım seninle 😂
Cevap sahibi+1 yılgizlisin😂
Soran+1 yılSen aç ben ekliyim seni
Cevap sahibi+1 yıltm
Soran+1 yılEkledim E ile başlıyor adım
Cevap sahibi+1 yılevet gördüm
Bence değerlemdirmelisin zaten görücü usulü olsa bile birbirinizi tanıma süreciniz oluyor eğer kafa dengin biri değilse nazikçe reddedersin görüşmezsin olur biter
10 Yorumlaİsteyen istedigi sekilde evlenebilir. Mantık kavramini bazi seylerde devreye sokmamamiz gerek.
00 Yorumla
+1 yılGörücü usulü gör , zaman geçir tanı. Fakat kafana yatmazsa evlenme. İlla ilk çıkanla evlenilecek diye bişey yok
00 YorumlaHayır. Bence çok sıkıntılı geçmişte unutamadığı biri vardır ve aşk sevgi ilerde başka birine bu duyguyu ikinizde başka birinde his edebilirsiniz
00 YorumlaArap cehaletinin doğurmuş olduğu gereksiz bir kültür.
10 YorumlaGayet mantıklı bizimkiler de görücü usulü evlenmiş hala mutlu mesut beraberler
10 Yorumla
+1 yılKendin birisini bulmakta zorluk çekiyorsan deneyebiliceğin bir yöntem bence
00 YorumlaBence gayet mantıklı hemde boşanma olayları onlarda daha az
00 YorumlaDenemeye değer derim , kaybedicek birşeyin yok sonuçta
10 YorumlaBence bir şans vermelisin ama karşındaki kişiyi yakından tanımaan karar verme derim
00 Yorumla
+1 yılDaha az günah riski gayet mantıklı
13 Yorumla
- +1 yıl
Otur dua et p zaman
Soran+1 yılTutmuyor ki
- Aile & Toplum konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılBence mantikli
11 Yorumla
Soran+1 yılSenin gibi birini söyleseler zaten kaçırmamda 😂😂😂
+1 yılAbi evlenilir tabiki de
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 28,6b cevap paylaştı.
+1 yılDeğil nesi mantıklı
01 Yorumla- +1 yıl
Bence mantikli
Görücü usulü de bir tanışma yöntemidir.
10 Yorumla
+1 yılNeden olmasın denemeye değer
10 YorumlaDegil. Sevip sevemeyecegin belirsiz sonucta
00 YorumlaEvet mantıklı ve daha sağlıklı bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer halükarda evlilik enayiliktir.
00 YorumlaYani kime göre neye göre
11 Yorumla
Soran+1 yılSana göre mesela bebeğim 😂
+1 yılDeğerl3ndir kismetin vardir mutlaka bu kader
01 Yorumla
+1 yılMantıklı
00 YorumlaMantıklı
00 Yorumla
+1 yılDenenebilir
00 YorumlaMantık dışı...
00 Yorumla