• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aşk İlişkileri

Kıskanmayan sevmiyor mudur?

Gizli Üye
Gizli Üye
(18-24)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
24
Yapay Zekaya Sor

Sevgilim beni asla kıskanmıyor erkek arkadaşlarimdan. Telefonumda ne var merak etmiyor. Soru sormuyor ben soruyorum her şeyi.

Kıskanmayan sevmiyor mudur?
Telefon Soruları Sevgili Soruları Sevgi Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
6 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Damiano
    Damiano Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27
    +1 yıl

Zorunda mı? Kıskançlık bir kişilik özelliği. Herkes kıskanç olmak zorunda değil. Kendin kaybedersin partnerine karşı yapacağın bir harekette. Seni denetlemeye ihtiyaç dahi duymuyor. Sana güveniyor da olabilir. Kıskanmak zorunda falan değil. Erkeklerin üzerine oluşturulmuş maskülinizasyon algısı yüzünden böyle bir beklentin var. Kıskançlık falan Türkiye'de çok tehlikeli bir duygu ayrıca. Kadın cinayetleri dosyalarını incelersek özellikle. Bunları cinsiyet kalıpları halinde de insanlara dayatırsanız sonuçlarına katlanırsınız. Çok çok çirkin. Kıskanç birini seviyorsan, kıskanç biri ile takıl. Kendini ve egonu tatmin et sana iyi gelecek olan budur ne diyebilirm yani. Sevgi, sahiplenme ve kıskançlık içermek zorunda değildir. Saf sevgi aksine bunlardan bağımsızdır. Sevginin aşkın veya romantizmin tanımını bilmeden de ikili ilişkide helede seksüel ve romantik bir ilişki ise kıskançlık ve sahiplenme beklenemez. Ayrıca insanlar monogam değildir, kıskançlık değil de sahiplenmek konusuna gelirsek seni sahiplenmek zorunda da değil ona bir çıkar vermelisin ve sana bağlı olmasını sağlayacak şeyler vermelisin.

0
    35 Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

çok fazla terim kullanmışsın. Her neyse dediklerine %50 katılıyorum. Kıskanmak bence her insanın doğasında olan bir şey olan veya olmayan diye bir şey yok genel olarak insanların kişiliğinde az da olsun olan bir şey hayvanlar da bile kıskanma vardır. Kıskanmak illa nefret, öfke unsuru değildir ki birnevi sevgi belirtisidir. Sahiplenmedir. Nasıl bir anne cocugunu sahipleniyorsa, bi kedi köpek bakan kişi hayvanını sahiplenip onu koruyor kolluyorsa, herhangi bir kisi arkadaşını sevimli bi sekilde kıskanıyor veya herhangi bi olumsuz durumda onu koruyup kolluyorsa.. bunlar sevgi belirtisidir. Dozu olduğu sürece tabi ki de aksi halde olumsuz sonuçlar ortaya cıkarır bunu da bence psikolojisi yerinde olmayan insan yapar. Genel olarak karşısındakini sevmeyip, değer vermeyen, herhangi bir anlam yüklemeyen insan sizin bu dediklerinizden bağımsız olabilir ^^zorunda değilim^^ düsüncesiyle. Cünkü karşısındakine anlam yükleyen insan (herhangi bir anlam sevgi bakımından) bunları kendine hak edinir ki dedigim gibi ^dozunda^ ve hissetme hissiyatı doğar. Ben hiç görmedim gerçekten seven insanın sahiplenmedigini veya ufakta olsun kıskanmadıgını, karşısındakinin hayatını merak etmedigi bunlar bence ilgisiz, sevgisiz insan davranışları diye düşünüyorum.

Yorumla
    • Damiano
      Damiano
      +1 yıl

Şimdi öncelikle sahiplenme ve koruma tamamen farklı kavramlardır. Örnek olarak bir anne kedinin bebeğini koruması iç güdüdür ve bu evrimsel biyolojinin ve üreme verimliliğinin bir eseridir. Bu insanlarda da var. Ama bu bir kıskanma değildir. İnsan duyguları ve psikolojisi çok daha karmaşık yine de akrabalarımız şempanzeleri örnek gösterirsek evet haklısınız kıskanma var. Sayısız kıskançlık kavgaları ve farklı kıskançlık belirtileri paylaşabiliriz. Sizin odağınız kıskanma da barışçıl olan bir Duygu olmuş ve sahiplenmeye korumaya odaklanmışsınız. Kıskanma terimi ile burada bir farklılık var ayrıca dediğim gibi sevgi sahiplenme ve kıskançlık içermek zorunda değildir. Sevgi ve romantizme bakarsak da kıskançlığın yeri telefon karıştırmak gibi saçma bir örnekten çok uzaktır hatta kıskançlık barınmayadabilir. Burada terimlere, kelimelere hakim olmak önemli ve çok terim kullanma sebebim cümlelerin daha anlaşılır olması. Romantizme bakarsak edebi ve felsefi yönden kıskançlığın yeri asla ve asla bahsedilen gibi değildir, hatta kıskançlık teması hiç işlenmeyedebilir bu bir gereklilik değil ki. Sevgi belirtisi olması yalnızca size veya topluma göre, bireye göre değil. İnsanlar monogam (tek eşli) değildir ve bir insana sosyal ve cinsel olarak bağlı kalmak zorunda değildir bu insanın biyolojisine ve yapısınada uygun değildir bu dedikleriniz ve düşünceleriniz tamamen toplumsal normlardır ve baskılardır. Doz dediniz bu doz kime göre neye göre? Dediğim gibi bu bir kişilik özelliğidir. Her insanda da farklılık gösterebilir. Ama o maskülen ve dominant, kıskanç bakış açısı algısı tamamen bir komedi olarak görünüyor gözümde çünkü bu da tamamen bir normdur. Gerçekten sevmek mesela nedir? İlgi farklı bir şey ama, verilen kıskançlık örnekleri ilgi ile alakasız şeyler.

Yorumla
    • Damiano
      Damiano
      +1 yıl

Partnerinin bir başkası ile konuşmasına hele de cinsiyetçi bir şekilde "erkek arkadaşlar" ile konuşmasına takacak kadar zavallı ve yobaz olmak bence sevgi göstergesi falan değildir. Bu tahrik falan edebilir orası ayrı, ancak bu sevgi falan değil. İlgi, sahiplenme farklı şeyler. Kıskançlık denen şeyin kelime anlamına odaklanıyorum ben. Pozitivist şekilde ele alarak yorumlamışsınız. Benim kelimeyi ve duyguyu kötülemeye de niyetim yok herkesin özel hayatına da saygım var. Yalnızca rasyonal ve romantik baktığımı düşünüyorum. Soru sorma ve merak olayına gelirsek haklısınız, seven sevdiğini merak eder, konuşur, ilgilenir bunlara bir şey diyemem odak noktam ayrıydı. İnsanların saçma ve aptalca şeylere taktığını düşünüyorum bunlar tamamen baskı ve tiksindirici şeyler. İnsanlar kendi tercihleri dahilinde özgür ve rahat olmalı. Bir gereklilik değil telefon karıştırmak bunu normalleştiren aptal insanlar utanç duymalı. Bu ne kadar iğrenç ve rahatsız edici bir şey, bunu bir partner de kimse de yapmamalı. Bu ağır bir güvensizlik de örneği bana göre. Tabi işte insanların tercihleri burada devreye giriyor ve bu dayanaklar ile kıskançlık ölçersej hayır asla kıskançlık insanlarda genetik olarak böyle bir şey değil ve böyle bir şey bizde yok 😅

Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

Tabiki de bu arkadaşımızın sorusundaki örneklerden bağımsız konustum ben telefon karıştırmak, karşı cinsle konuşmasına engel olmak, gereksiz ekşınlar yaratmak kesinlikle saçmalık ve mide bulandırıcı bu tamamen insan hayatını kısıtlamak gibi bir şey. Fakat bence kıskanmak ve sahiplenmek birbirleriyle dengeli bi ilişki içerisinde bu iki kavramın dengesi gibi olmalı zaten ilişkinin içeriği. Annenin cocugunu koruması bi içgüdü evet haklısınız ama bir yandan da sahiplenmek, kıskanmaktır. Mesela kimi anne cocugunun baska insanlarla sevgi dolu haşır neşir olmasını yadırgıyor. E çünkü bu sevgi kıskanması. Herhangi bir kücük cocuk annesini baska cocuklardan kıskanabiliyor veya babasını daha kücücük cocuga bile işlenmiş bir şey bu insan sevdigini ister istemez kıskanıyor. İnsan tek eşli değildir demişsiniz e peki sizin dünyanızda hayatınızdaki kişiye sadık olmak yok mudur? O var baskası da olabilir görüşünde misiniz? e peki bu adil mi sizce insanlık davranısına da uygun değil diye düşünüyorum. Ha gerçi islam dininde çok eşlilik vardır inançlı biriyimdir fakat bunu asla kabul edemiyorum. Çünkü herkes sevdiginin sadece ona ait olmasını ister kız/erkek farketmeksizin.

Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

ve zaten insan sevdigi için otomatikman kıskanır, sahiplenir anne içgüdüsündeki yorumunuza ithafen konusuyorum. E kimi anneler de cocuklarını kendi elleriyle itiyor o zaman bunlara bu içgüdü gelmemiş mi yoksa sevmemiş mi, benimseyememiş mi evladını? Düşüncelerim bu şekilde tabiki de benim bu dediklerim tatlı kısımda yer alıyor tatsızlıklardan bahsetmiyorum. Onlar tamamen olgunlaşamamış, saygı kavramından bi haber insanların özellikleri.

Yorumla
    • Damiano
      Damiano
      +1 yıl

@catulism Son olarak orayı okudum acayip takıldım dayanamam buna mecbur konuşmam lazım, insanlar tek eşli değildir evet. Sosyal ve cinsel eşlilik de farklıdır insanlar algılar nedeniyle şu an sosyal tek eşliliği seçse de genelde insanlar şuanda da cinsel olarak çok eşlidir. Sadakat çok farklı bir şey, ben söz verdiğim kimseye karşı bugün ihanet etmedim asla bir partnerimi de aldatmadım, aldatmam. Ben yalnızca algılar ve gerçeklerde bahsettim, insanlık davranışı diye bir şey yoktur. 100 yıl önce de insanlık polijinikti monogam değildi. İslam/Şeriat da monogam değil polijiniktir. Peki polijini nedir? Erkeklerin çok eşli kadınların tek eşli olduğu durumdur. Bu da bilime terstir. Kadın vajinası ve erkek penisi kadının çok eşli olmasına göre evrilmiştir. Örnek olarak penis vajen içi dölleri dışarı atacak şekilde evrilmiştir, erkekler arası rekabet vardır bu da bir dişiyi dölleme rekabeti anlamına geliyor. Ayrıca dişilerde ki regl döngüsü ve yumurtalığın dölleme sonrası kendini spermlere kapatması da buna küçük bir örnektir. Size sayısız Şeri hukukdaki (İslam) polijiniyi ve diğer algıları yok edecek örnek verebilirim. Yani İslam da ki çok eşlilik de bir algı ve toplumsal normdur. şu an medeni kanunda ki tek eşlilik de öyle. İslam'da kadının tek eşli olmasını ben şöyle yorumluyorum, Ortadoğu mitolojisine ve geleneğine göre kadını ve aileyi muhafaza etme nedeniyle bu dini yazan kişiler bu şekilde yazıyor ayrıca bu erkeklerin ve yazan kişinin işine geliyor. Size Kuran'da sayısız muhammedin cinsel hayatını etkilemek amaçlı yazdığı örnek ayet gösterebilirim. Örnek olarak Muhammed bir gece bir partneri ile beraber olmak isterken eşi karşı çıkıyor buna ve Muhammed Kuran'da yazdığı sıra ve çok eş ile cinsel ilişki yasasını çiğniyor sonra Muhammed dağa gidiyor ve dağdan geldiğinde eşine Allah'ın ona sıralamayı değiştirebilme hakkı verdiğini ve bugün başka bir kadın ile beraber olabileceğini söylüyor. Dilerseniz ayetleri size meal ve tefsir halinde de atarım.

Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

Bahsettiğiniz ayetlerden hiç haberim yok ilk defa sizden öğrendim. Düşünceleriniz cok mantıklı ama bazıları da gördüğümüz, benimsediğimiz kalıpların cok dışında ben sanmıyorum ki sizin bu bilgileri doğrudan kendinizde kabul ettiğinizi siz sadece bilimsel açıklamasını yaptınız tahminimce kendinize göre konusmadınız

Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

olur atabilirsiniz merak ettim

Yorumla
    • Damiano
      Damiano
      +1 yıl

@catulism Bunlar algı yani gerçekte kadınlar tarih boyunca tek eşli falan değildi, algılar nedeniyle böyle yaşadı insanlar yoksa doğal genetik ve biyolojik olan bu değil. Neyse, yerleşik hayata geçmek ve her şeyi muhafaza etmemiz nedeniyle bir de erkeklerin savaşması ve kadınların bebeklere bakacak bir yuva ve partner arayışı sebebiyle, çünkü kadının rolü toplumda değişiyor tarım hayatı ve yerleşik hayat ile bu yüzden kadını muhafaza eden bir algı doğmuş yoksa bu doğal değildir, kadın çocuğa kendisi de bakabilir. İnsanlar da şempanzeler gibi anne bağı daha önemli. Avcılık hayatında da dişi yavrusuna bakıyordu vahşi hayvanlarda ki gibi. Böyle yani, aklınıza takılan varsa sorabilirsiniz. Kıskançlığa tekrar gelelim, "E çünkü bu sevgi kıskanması" 😅 Bu yorumunuz gerçekten çok iyi, sizi anlayabiliyorum. Herkes kendine ait olmasını ister düşünceniz ama doğru değil, eşiniz sizin özel mülkünüz değildir. Hele de Müslüman olduğunuz için söylüyorum Şeriat hukukuna göre kadının kocasında mülkiyet hakkı yok diye biliyorum, ama kocanızın sizde kesinlikle vardır. Kendi düşüncelerimi paylaşırsam bireyler birbirlerinin özel hayatlarına bence mesafeli olmalıdır ve sahiplenme bana aitsin benden izinsiz hiçbir şey yapamazsın falan gibi olmamalıdır bunlar gericilik ve yobazlık, şeriat hukukunu da aynı görüyorum bu arada. Hep kıskançlığı sahiplenme ve koruma ile ilişkili biçimde sunuyorsunuz o zaman bir şey diyemiyorum çünkü bunlar doğal şeyler. Kendi bebeği ona ait ve onun kanından tabi korur, sahiplenir, e kıskanır da. Bazı insanlar bebeği olmayınca da başkalarını kıskanır ama bu her insanda olmak zorunda değildir demek istiyorum.

Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

son dediginiz cümlelere zaten ben de kesinlikle katılıyorum. Özel hayata saygı olmalı. Saçma sapan müdahaleler, kıskanmalar falan cok yersiz ve gereksiz. İzahı olmayacak şeyler. Ben dedigim gibi tatlı kısmından bahsettim. :))
      Ve bu islamda kadının erkek üzerinde hükmü olmayıp erkeğin hükmünün olma ayrımcalığını kesinlikle anlamış değilim. Benim gözümdeki islamla bu ayrımcalık bambaska.. aralarında gram bağ yok ve üzücü şahsen

Yorumla
    • Damiano
      Damiano
      +1 yıl

@catulism
      Üzgünüm ama sizin gözünüzde ki İslam, bizim için sahi kaynak olamaz eğer öyle diyorsanız siz heterodoks bir islama inanmış oluyorsunuz tıpkı Aleviler gibi, benim referans aldığım İslam Ortodoks olan İslam'dı, yani Kur'an'ı Kerim'i ve Hadisleri referans alan Sahi kaynaklara dayanan gelenekçi İslam ve Şeriat. Şeriat hukukuna göre maalesef dediğim gibidir. Kuran ve hadisler böyle emrediyor aksini iddia etmek dine göre kafirlik ve dinden çıkmak oluyor. Dilerseniz Şeriat hukukunu inceleyelim, Kurana bakalım veya Şeriat ile yönetilen bölgeleri inceleyelim aynen dediğim gibidir. İslam radikal olan bir dindir ve kadının islamda ki yeri çok ama çok nettir. Sünni (Hanefi, şafi vb.) değilseniz zaten sorun olmuyor siz kendiniz yorumlayıp veya başka bir imamın düşüncelerini kaynak aldığınız için bir şey diyemem o zaman çok eşliliği de Kuran'da geçse de isterseniz reddedebilirsiniz. Çünkü 1000 yıl önce yazılmış kitap diyerek farklı yorumlar katılıyor, örnek olarak Protestan Hristiyanlığı böyledir ya da revizyonist ve modernist Yahudiler/Museviler böyledir. Modernist ve ılımlı müslümanlar da böyle. Uydurmuyorum yani bunları maalesef ki bunları ciddi ciddi yazmış insanlar ve şu an binlerce yıldır kadınlar bu görüşlerin zulmünü çekiyor. şu an birçok ülkede de böyle yasalar var siyasal islam ve şeriat odaklı.

Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

İslam cok geniş bi alan zaten. İçerisine girmeyi bırak daha başında bile değilim. Haklısın belli kalıplara göre inancımız var bu dinde. Ama gerçekten araştırması zor ve tehlikeli nereden başladığımız önemli açıkcası ben de nereden başlanacagını bilemiyorum. Bi googleden araştırmayla olacak iş kesinlikle değil. Düşünceleriniz çok sağlam fakat bana yabancı fazla terim var coğu şeyi algılamakta zorlandım açıkcası ama yine de cogu şeyiniz mantıklı sadece bilimsel açıdan^^ davranışa dönüldüğünde yadırganır :)

Yorumla
    • Damiano
      Damiano
      +1 yıl

@catulism
      Hangi düşüncem ki?
      Ben partnerimin özel hayatına saygı duyarım ama bir söz verilmişse tutulması "benim için" bir etik kuralıdır. Ama dediğim gibi yalnızca benim etik kuralım yani, yoksa aldatır falan bir şey diyemem kendi tercihi. Hiç yaşamadım ama yaşasam da bir şey yapacak biri değilim, yani ne yapabilirim? Kendisi kaybeder ve onun mutluluğunu düşünürüm, sevgi budur, zaten bunu yapmasında bir sebep olmak zorunda. Dediğim gibi partnerime söz vermişsem onun istekleri dahilinde davranmaya dikkat ederim, örnek olarak bir başka insan ile beraber aynı yatakta uyumamı istemiyor mu uyumam, uyudugumda onu rahatsız etmiş oluyorum evlilik/ilişki/partnerlik ne sözleşmemiz veya anlaşmamız varsa buna zarar veriyorum. Ben ilişki anarşizmi yaşayan da bir insanım yani ilişkiye göre hiç bu tarz algılar olmadan kafamıza göre hareket edebildiğimiz yalnızca birbirimize sevgi gösterdiğimiz bir ilişki biçimi de olabilir bu tamamen bize bağlı. Kendi fikirlerim bunlar harici söylediklerim hangileri bilmiyorum, bilimsel olan şeylere ne yorum yapabilirim ki? Atalarımız zaten birbirleri ile üreye üreye bizlerin bu hale gelmesini sağladı. Atalarımızın yaptığını ayıplayacak değilim, ayıplık zaten bir algı ve norm, şuanda ki modern insanlar da aynen o kadar olmasa da öyle yapıyor ve kimsenin özel hayatı da kimseyi ilgilendirmiyor pek değişen bir şey de yok. Hayvan hayvan her zaman ki gibi, bu doğanın bir kanunu ve eseri. Ayetler içinde buradan atamıyorum, 3 seviye olduğumda chat açacağım oradan atalabilirim umarım.

Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

doğru haklısınız. İlişki tamamen bi sözleşmedir. Gelişi güzel bi başlangıç değildir. Kişiler birbirlerinin alanlarına göre hareket eder anlaşmalarına vs uyar kalıpsız bi iliski olmaz zaten.

Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

takip ettiğiniz zaman atabiliyorsunuz

Yorumla
    • Damiano
      Damiano
      +1 yıl

@catulism
      Hangi terimler mesela... Açıklayabilirim hepsini.
      İnancınıza, bilginize ve merakınıza saygım sonsuz ama bence en azından Kuranı okumanız gerektiğini düşünüyorum. Okumak derken de anlayarak, yani meal falan okumalısınız anlamadan bilmeden Arapça okumak bence Tanrıya bir hakaret. Anlamadığın bir şeyi okuyarak Tanrının sana gönderdiği dine ve kitaba hakaret etmiş oluyorsun çünkü anlamıyorsun ya dil öğrenmek lazım ya da çevirmek. Elbette iki üç kaynak ile araştırılmıyor ama Google dediğimiz bir arama motoru ve içerisinde her şey var şuanda satın alamayacağınız kadar Kuran yazı şekline kadar internette elinizin hemen altında, hadisler, noktasına ve sayısına kadar ayetler, tüm yorumlamalar, kaynaklar, hepsi sizin aramaniza bağlı. Bence en iyi öğrenilecek yer her alanda sınırsız kaynağın olduğu alanlar. Büyük bir kütüphane gibi aynı ve her şey sizin elinizde.

Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

Kuranı okuyorum anlayarak^^ arapça haliyle okuyarak zaten kendim zaman kaybına giriyorum bilmedigim anlamadığım bir şeyi okumak ne alaka olur zaten. Google evet geniş bir yer ama bilgi kirliliğinin de olduğu bir yer kaliteli sağlam bilgiler genelde eski kitaplarda vs oluyor. O kitapların ne olduğuna dair fikrim yok

Yorumla
    • Damiano
      Damiano
      +1 yıl

@catulism Ne kadar eski 😅 Çookkk eski mi?

Yorumla
    • Damiano
      Damiano
      +1 yıl

@catulism Bilgi kirliliği elbette olacak ama zeki bir insan bunları ayırt edebilir yani. Atıyorum mesela birisi bana diyor ki Kuranda 365 tane gün kelimesi geçiyor bu bir mucize açtım hemen kuranı pdf olarak gün kelimesinin tüm arapça çevirilerine baktım arapça şekilde hepsini pdfte kaynakta ara kısmına yazdım. 365 dediği gün ismi 900den fazla çıktı. Sonra bunu ingilizce yazdım googlea bir sürü sayfa çıktı Kur'an'ın tüm notlarını not almış her kelimenin kaç kere geçtiğini not alan kaynaklara baktım aynen benim bulduğum sayıya yakın sayılar. Yani tamamen zırva bir söylemmiş ama fark edilmesi de kolau yani, akıllı olmak gerekiyor.

Yorumla
    • Damiano
      Damiano
      +1 yıl

@catulism İşte bireylere bağlı, kalıpsız ve gelişi güzel ya da sözleşme içermeyen bir ilişki de olabilir. Her ilişki farklı standartlarda ve kategoride, mesela kendi çevremden örnek verirsem sosyal ilişkisinde yani kocasına karşı algıları ve kalıpları olan annemin arkadaşı sevgilisi ve cinsel partnerine karşı böyle değildir tamamen özgür bakıyor ona anlatımları ve izlenimlerim de tamamen böyle, ona karşı sınırsız ve hiçbir kalıbı falan yok. Özgür ve mutlu, çünkü bu hoşuna gidiyor. Yalnızca yakın çevremden bir örnek ve bunları toplumda hep var. Bireylere bağlı işte.

Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

evet haklısın da insan bilmedigi bir şeyi nasıl ayırt edebilir? Mantık kısmında okey halledersin ama bilgi isteyen şeyi bi başka şeyler nasıl ayırabilir ki?

Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

Eski ve onaylanmış bazı kitaplar olur ya mesela o tarz bir şey

Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

İlişki içeriği çok karmaşık ya her tür insan olduğu gibi her tür de ilişki var. Biz mantık, bilimsel olarak konusuyoruz ama dünya da cok farklı şeyler dönüyor ahhafmahqhqhqh

Yorumla
    • Damiano
      Damiano
      +1 yıl

@catulism Araştırarak ve sorgulayarak sonucunda da öğrenerek. Yoksa ayırt edemezsiniz. Bir bilgi mi okudunuz onun ile ilgili araştırın, kurcalayin, her şeyini düşünün, daha fazla okuyun. Diyorsanız bu böyle olamaz kesin bir terslik var başka kaynaklardan okuyun her şekilde inceleyin araştırmayı bilmek sizi doğrulara ve gerçeklere yönlendirecektir. Bilgiye, eğitime ve öğrenime aç olmak yani merak etmek önemli.

Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

düşüncelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim bazı konularda sayende bilgim oldu

Yorumla
    • Damiano
      Damiano
      +1 yıl

@catulism Onların hepsi işte biyolojinin yani insanlığın ve canlılığın bir eseri, doğada da genelde bulunan şeyler. Algılar olmamalı herkes özgür.

Yorumla
    • Damiano
      Damiano
      +1 yıl

@catulism Ben teşekkür ederim fikirlerini paylaşıp, dinlediğin için ama chat açamıyorum onu nasıl halledeceğim bilemiyorum.

Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

evet haklısın ama işte önceden mesela bilginin kısıtlı olduğu tamamen araştırmaya bağlı olarak araştırılan bulunan şeyler genelde doğru çıkardı veya ayırt edilebilirdi mantıken ama bu sıfırdan olduğu için daha kolaydı fakat şimdi sıfır yok cok karışık ve cokluk var hiç yoktan bulmak var bir de karışıklığın için de ışıgı aramak var ışıgı engeller. Ama sıfırken ışık bi yerden gelir

Yorumla
    • Damiano
      Damiano
      +1 yıl

@catulism Kaynakları ulaştırmak isterim, yazınca çıkmayabilir çünkü ya da farklı ayetler kafa karışıklığı yapabilir benzer ayetler var çünkü

Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

takip edersen belki mesaj olarak atabilirsin ben takip ettim seni fakat mesaj atamıyorum seviyem düşük seninki benimkinden yüksek belki sen atabilirsin

Yorumla
    • Damiano
      Damiano
      +1 yıl

@catulism Ben sıfır değildim açıkçası. Araştırma yaparken mesela hep doluydum, ama yanlışlarımı fark ettim, kendimi yalanladım, fikir ürettim sonra onu çürüttüm doğrusunu buldum gibi gibi. Emin olun bu doluluk ve karmaşıklık daha da doğruya götürecek sizi, İslam'da kadına verilen değerde hoşunuza gitmeyen şeyler var mesela, bunları daha çok araştırın acaba Tanrı neden böyle bir şey emretti diye sorgulayın karmaşıklıklar toparlanacaktır. Sıfır olması daha kötü. Bu karmaşık bilgiler ve izlenimleriniz sizin olaya daha hakim olmanızı sağlayacak. Yaşadığınız hayat standartları, şahit olduklarınız, çevrenizde gördükleriniz, beğenmedikleriniz her şey bir katkı. Bunlar sizin öznel ve bireysel fikirlerinizi ortaya çıkartacak olan karışıklıklar duyduğunuz 1000 şey mi var bunun 1000i de yalan olabilir 1000i de doğru buna karar verecek olan siz ve onların doğruluğudur. Doğruluk da değişiyor, benim anlattıklarım argümanlara dayanıyor ama bazı şeyler öznel ve bireye has.

Yorumla
    • Damiano
      Damiano
      +1 yıl

@catulism 3 seviye olmadan hayır olmuyor ama çok az kaldı olmasına o yüzden bekleyeceğim

Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

ama bakın siz yine bi birikimdeymissiniz ki ayırt edebilmissiniz. Sıfır bi insan icin cok fazla yol var ve bu acıkcası zor hele de böyle bi konu icin☺️

Yorumla
    • Damiano
      Damiano
      +1 yıl

@catulism İsterseniz her şey kolay, sıfır olmak da iyi, saf tertemiz fikirler ve öğrenmenin verdiği zevkten alınan haz. Keşke bebek olsaydım diyorum böyle düşündüğümde.

Yorumla
    • catulism
      catulism
      +1 yıl

doğru tabiki de baya uzun bi konu tartısması oldu dkxnsowwkw fikirleriniz, görüsleriniz güzelmis baya kendi adınıza yapmıs oldugunuz en iyi sey bence gelismek

Yorumla

En İyi Cevaplar

• yıldızlarparlıyorrrr
    yıldızlarparlıyorrrr Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 98%
    +1 yıl

Sağlıklı olan bu deniliyor ama biz alışmışız hastalıklı gibi sahiplenilmeye. Ayriyeten adam senin hayatındaki erkekleri bir tehdit unsuru olarak görmüyor da olabilir kaldı ki kıskanma duygusunu da yoğun olarak yaşamıyor olabilir.

2
    2 Yorumla
    • zeynep3000
      zeynep3000
      +1 yıl

Güzel yorum, kıskançlık bazen hisedilmeli ama saygi çerçevesinde.

Yorumla
    • yıldızlarparlıyorrrr
      yıldızlarparlıyorrrr
      +1 yıl

Evet 👏🏻

Yorumla
  • Başınabuyrukbirisi
    Başınabuyrukbirisi Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Sağlıklı olan bu zaten alıp telefonunu mu karıştırsın

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

yoo insan merak eder ama goz ucuylada bakabilir

Yorumla
  • Bademlina
    Bademlina Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Sahiplenme duygusu yok sanırım.

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

yasimiz kucuk diye mi acaba 21 yasindayiz

Yorumla
    • Bademlina
      Bademlina
      +1 yıl

Etkisi olabilir, bilemedim.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

41

Cevap

40

Cevap

• İdentityKa
    İdentityKa Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 38
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.

Gariptir ama bazı insanlar gerçekten seviyor olsa bile kıskanmıyor..

2
    0 Yorumla
  • ohshiit
    ohshiit Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.

bunu sürekli sağa sola çekenler var, ben bu düşüncelere katılmıyorum. kısa ve net her zaman söylerim kıskanmayan insan sevmiyordur, karşıdakine değer vermiyordur olay bu.

1
    0 Yorumla
  • Adorose
    Adorose Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

Bana kalırsa azıcık kıskanması lazım arada normal olan bu hani telefon karıştıracak kadar değil seni baskılayacak kadar değil ama ne bileyim hafif kısa giydiğinde tatlı dille bu biraz uzun olsaymis felandamı demiyor ya da arkadaşlarınla dışarı cikmana ayrı olarak onada mi karışmaz sıfırsa sevgide cort olabilir veya geniştir be

1
    0 Yorumla
  • konuşmayı_seven
    konuşmayı_seven Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 70%
    +1 yıl

Hayvanlar aleminde bile eşini kıskanmayan tek hayvan domuzdur. Kıskançlık normal bir şey tabi hastalık derecesinde de olmaması gerek

2
    0 Yorumla
  • Ahmeet26
    Ahmeet26 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 307 cevap paylaştı.

Valla kıskançlık Yapı meselesi, karakteristik bir özellik ama anlattığına göre de anormal geldi bana. Seven insan kıskanır bence.

1
    0 Yorumla
  • Thejuggers
    Thejuggers Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 98%
    +1 yıl

Cinsellik yoksa kendine güveniyordur cinsellik varsa bana ne benim işimi görüyor ben ona bakarım diyodur

1
    0 Yorumla
  • Zombie17
    Zombie17 Takip Et
    Bilge Yaş: 40 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 840 cevap paylaştı.

Adam kendine sana aranızda olana güveniyor. Bu mu yanlış

2
    0 Yorumla
  • barışçılbiri
    barışçılbiri Takip Et
    Xper 5 Yaş: 44 , eic 64%
    +1 yıl

Seni kıskanmıyorsa seni o kadar da sevmediğini gösteriyor

1
    0 Yorumla
  • sewen
    sewen Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 45%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı.

Seven kiskanmayabilir. Kendine ve sevfigine olan guvenindwn kaynaklidir bu

1
    0 Yorumla
  • thecutewitch
    thecutewitch Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.

Hiç kıskanmamak da iyi değil maalesef
    Sevmiyor gibi duruyor

1
    0 Yorumla
  • ateşşnurr
    ateşşnurr Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Sahiplenme duygusu yok muhtemelen seni çok önemsemiyor

1
    0 Yorumla
  • Chıld_Of_GOD
    Chıld_Of_GOD Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 93%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 594 cevap paylaştı.

Güveniyor da ondan. Başta kendine sonra sana.

1
    0 Yorumla
  • 0_Nyks_0
    0_Nyks_0 Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 511 cevap paylaştı.

Kıskanmak karakterle ilgili bi durum sevgiyle ilgisi olduğunu düşünmüyorum

1
    0 Yorumla
  • Edameda06
    Edameda06 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 64%
    +1 yıl

Kıskanmayan insan domuz gibidir. Seviyor mudur sevmiyor mudur bilmem ama domuz olduğu kesin.

1
    0 Yorumla
  • Suits_s
    Suits_s Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Seven kıskanır lafı sadece yeşilçam filmlerinde geçerli değil, şu an da geçerli

1
    0 Yorumla
  • Btltasdkie
    Btltasdkie Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22 , eic 94%
    +1 yıl

Yoo kiskanmayabilir kiskancak sorcak diye bişey yok

1
    1 Yorumla
    • cenk_1903
      cenk_1903
      +1 yıl

@Btltasdkie yani?

Yorumla
  • кєℓєвєкк___
    кєℓєвєкк___ Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.

Seven kisi kiskanir kiskanmiyorsa icime kusku düser

1
    1 Yorumla
    • Darbeli_Hilti
      Darbeli_Hilti
      +1 yıl

Haklısınız

Yorumla
  • UgROzcN
    UgROzcN Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 65%
    +1 yıl

kıskanmayan erkek soğuk hisseder karşısındaki kişiden

1
    0 Yorumla
  • Betülllllll_4555
    Betülllllll_4555 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 21
    +1 yıl

Bence kıskanmayan erkek daha çok seviyordur onu kıskanmayacak kadar çok sevip güveniyodur diye düşünüyorum kıskanmak özgüven eksikliğidir gereksiz ve saçma bi haraket.

1
    0 Yorumla
  • Lipsbalm
    Lipsbalm Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26
    +1 yıl

Bence kıskanmayan insan yoktur. İlla ki sevdiğiyle bir erkeği veya bir kadını görünce iç güdüsel olarak kıskanırız. Kaldı ki bu duygu hayvanlarda bile var. O yüzden kıskanmayan sevmiyordur

1
    0 Yorumla
  • HinchAmarillo
    HinchAmarillo Takip Et
    Master Yaş: 30
    +1 yıl

yani şimdi kıskanma ile kısıtlama arasındaki farkı çözemiyor genelde bizim toplum

1
    0 Yorumla
  • By_as
    By_as Takip Et
    Xper 4 Yaş: 40
    +1 yıl

O bir deyus senle vakit geçiriyor kıskanmayan erkek geydir disisini paylaşan hayvanalarda bir domuzdur erkeklerde paylaşan da deyustur

1
    0 Yorumla
  • barans
    barans Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Aptal mısınız ya kıskanmak normal bir şey değildir niye kıskansın ne değişik insanlar oldunuz tr halkı olarak ya

1
    0 Yorumla
  • içimdebitiyor
    içimdebitiyor Takip Et
    Xper 3 Yaş: 27
    +1 yıl

Eğer sabırla sırıtmadan cevaplıyorsa seviyordur. Sevmek her zaman kıskanmak değildir. Belki o da kıskanmak yerine güvenmeyi sevmek biliyordur

1
    0 Yorumla
  • AtınıArayanKovboy
    AtınıArayanKovboy Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 54%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 630 cevap paylaştı.

Yaw siz nasıl insanlarsınız. Beyninizde sorun mu var? Kıskanıp kısıtlasa mı hoşlanırsınız

0
    0 Yorumla
  • Atıl1212
    Atıl1212 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 85%
    +1 yıl

Seni sevmiyor ozaman soyluyeyim kıskanmayan erkek ılıktır belkide gaydır O 😊

0
    0 Yorumla
  • masalmasalll
    masalmasalll Takip Et
    Xper 2 Yaş: 27
    +1 yıl

Bence insan sevdigini kiskanir ama tabiki dozajinda

1
    0 Yorumla
  • lxxxui
    lxxxui Takip Et
    Xper 1 Yaş: 22
    +1 yıl

saglıklı bi iliski kendinde olmayanı kıskanır diye dusunuyom

1
    0 Yorumla
  • Romeobulbni
    Romeobulbni Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

Kiskanilacak bisey varsa kisknmiyosa sevmiyo bnce

1
    0 Yorumla
  • Biruyelerdenim23
    Biruyelerdenim23 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26
    +1 yıl

Kıskanan sence seviyo mudur? Bence her kıskanan sevmiyodur

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

İlla istiyorsunuz ki sizi kisitlasinlar size kötü davransinlar öküz olsunlar sonra olunca neden böyleler diye ağliyorsunuz

1
    0 Yorumla
  • tuba-sueda
    tuba-sueda Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.

Seven kıskanır. Psikopat gibi değil, adam gibi.

2
    0 Yorumla
  • marceline3
    marceline3 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 409 cevap paylaştı.

seven kıskanır

2
    0 Yorumla
  • teo242
    teo242 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    +1 yıl

Kıskansa suç kıskanmasa suç. Vallahi bu devirde erkek olmak zor. Adam kendi hayatını kendi yaşıyor sen de karışma artık. Sen de kendi hayatını yaşa toksikliğin ne alemi var?

0
    0 Yorumla
  • haşinama
    haşinama Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.

Sevmiyor ya da cuckold

1
    0 Yorumla
  • avigor
    avigor Takip Et
    Guru Yaş: 66 , eic 95%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Elleyip kaçacak anlamıyon mu

1
    0 Yorumla
  • Sanalsevapp
    Sanalsevapp Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 98%
    +1 yıl

Kıskanmak hastalıktır

1
    0 Yorumla
  • Meleklerinasknnn
    Meleklerinasknnn Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 95%
    +1 yıl

Seven erkek hesap sorar kıskanır

1
    0 Yorumla
  • GeldimKormisin
    GeldimKormisin Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39 , eic 42%
    +1 yıl

Kıskanmayan erkek vurduyodur

1
    0 Yorumla
  • Pikauv
    Pikauv Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 30
    +1 yıl

Sevmiyordur evet.

1
    0 Yorumla
  • Djskdksksk
    Djskdksksk Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Sana güveniyordur ve sağlıklı olan bu emin ol

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Kıskanmayan erkek ya da kadın sevmiyodur kıskanan erken sevdigini sakınır herşeyden

1
    0 Yorumla
  • eyşantezcanatay
    eyşantezcanatay Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 51%
    +1 yıl

korkunc bi dusunce yapısı

1
    0 Yorumla
  • GOKHANoturumactı
    GOKHANoturumactı Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 11,8b cevap paylaştı.

Ne alaka ya ne alaka.

1
    0 Yorumla
  • Pelin73748
    Pelin73748 Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 90%
    +1 yıl

Garip bana kıskanmayan sevmiyor gibi geliyor

1
    0 Yorumla
  • Prenses3421
    Prenses3421 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Bence sevmiyordur net seven kıskanır ya

1
    0 Yorumla
  • Llygm
    Llygm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 70%
    +1 yıl

Sana guveniyodur ya da kendisine

1
    0 Yorumla
  • Xhaxx
    Xhaxx Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 63%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.

Adam dediğin sevdiğini kıskanır.

1
    0 Yorumla
  • Selin0788
    Selin0788 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 445 cevap paylaştı.

Sevmeyen kiskaniyormudue

1
    0 Yorumla
  • kepeneketkisi
    kepeneketkisi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 90%
    +1 yıl

Aksine kendine guvenlidir

1
    0 Yorumla
  • Maviiii40
    Maviiii40 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

Sevgi kıskanma boyutuyla kıyaslanacak bir şey değildir.

0
    0 Yorumla
  • Almancıkerzo1
    Almancıkerzo1 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 31
    +1 yıl

cepte görünen kadını neden kıskansın sonu olmayan bir ilişki?

0
    0 Yorumla
  • Engineer922
    Engineer922 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

Kızlar ne kadar Kezban yaa. Belanızı mi ariyorsunuz. Ne merakliymissiniz ozguvensiz kıskanç kekolara

0
    3 Yorumla
    • Richardgör
      Richardgör
      +1 yıl

Bunu söyleyen de hiç kıskanmaz😅

Yorumla
    • Engineer922
      Engineer922
      +1 yıl

O ayrı bu ayrı

Yorumla
    • Richardgör
      Richardgör
      +1 yıl

Çifte standart enginar 92

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

geniş ve gevşektir noktaaa

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Sevmiyor maalesef

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Sevmiyor umrunda değil evet

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Sevmiyor bence cinsellik var mi

1
    0 Yorumla
  • MadagaskarAslanı
    MadagaskarAslanı Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Sevmiyordur

2
    0 Yorumla
  • sierravista
    sierravista Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Bence sevmiyordur

2
    0 Yorumla
  • Apokalypse
    Apokalypse Takip Et
    Xper 1 Yaş: 26
    +1 yıl

Kıskanmayandan hayır gelmez.

2
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (21)
Devamını Gör(66)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Kıskanmayan sevmiyor mudur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Kıskanmayan sevmiyor mudur? 43 cevap verildi
Kıskanmayan sevmiyor mudur? 16 cevap verildi
Kıskanç erkek sevmiyor mu? 6 cevap verildi
Çok seven çok mu kıskanır sizce? 36 cevap verildi
Çok kıskanç olan çok seviyor mudur? 8 cevap verildi
Seven mi kıskanır? 10 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • EN COK KİMİ ÖZLÜYORSUNUZ?
  • Asla birlikte olamayacağın birine âşık olmak hakkında bir kitap yazsaydın, son cümlesi ne olurdu?
  • Evli ablamın evine gidince kendimi misafir gibi hissetmem normal mi?
  • İstese bir şans daha verir miydin?
  • Honda Civic Fc5 1.5 VTEC turbo nasıl sizce?
  • Eski sevgilinle arkadaş kalır mısın?
  • Tav olduğunuz durumlar var mi?
  • Seni kandırmak kolay mı?
  • Ağrı kesici kullanır mısın?
  • Yeşil renk hangi ten rengine daha çok yakışıyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨