Selamlar. Nişandan sonra ayrılık olursa ne olacak? :D Nitelikli dolandırıcılık bence, bir kaç kişi ile nişanlanıp ayrılsa zaten köşeyi döner muhtemelen :D Bana kalırsa erkek tarafına takılanları erkek almalı ayrılık durumunda. Keyifli günler.

Selamlar. Nişandan sonra ayrılık olursa ne olacak? :D Nitelikli dolandırıcılık bence, bir kaç kişi ile nişanlanıp ayrılsa zaten köşeyi döner muhtemelen :D Bana kalırsa erkek tarafına takılanları erkek almalı ayrılık durumunda. Keyifli günler.
bence altın evlenen çifte ait ve dahası nişanda takılanı keza düğünde takılan altınları bozdurarak bir borçlarını kapatırlar
altın takmanın ya da para takmanın özünde bu düşünce yatıyor bence ben evlenen arkadaşlarıma evlenme aşamasında eksik bir eşyalarını almayı teklif ediyorum nitekim altından daha değerli o bana göre:)
Nişanda takılan takılar kız tarafına ait fakat ben eşime takılan takıları almamıştım ona bırakmıştım. Şayet ayrılık gibi bir şey olmuş olsaydı onların takıları iade ederdim.
Kimsenin 3 5 altınına parasına ihtiyacım olmadi olmaz.
Kesinlikle olmamalı zaten. Hayatta sahip olunan paha biçilmez şeyler arasında bence gurur..
Aynen öyle...
Bu takı olayları midemi bulandırıyor. İlişki bitmiş sevdiğinden ayrılmışsın iki altının derdine mi düşersin. Onurlu ailelerde böyle şeyler olmaz. Nişan bozulduysa bohcasına ogüne kadar aldıkları herşeyi koyar teslim edersin
Ayrılık durumunda karşı tarafın takılarını vermek gerekir diye düşünüyorum.
Teşekkürler
Rica ederim ✨
Cevap
12Cevap
Ben nişandan sonra erkek tarafının takılarını eşime vermiştim. Annem babam "en iyisini yaptın" dedi. Eşimin tarafı arkadaşları falan "neden aldın alınmaz" demiş. Geri vermek istedi. Almadım. Eve bir şeylere harcadı. Bu takı yüzünden çıkan kavgalara anlam veremiyorum zaten. Altın alırken kuyumcu hayret etmişti annemle babama. Abartmaya gerek yok. Sonrasında sıkıntı çekmektense hiç almam daha iyi.
Ayrılık durumunda başkasının altın ya da parasını almak isteyen üstüne çöken insanda zaten karakter yoktur
Bence bu tarz para konusunda ben hiç takılmıyorum. yani kim almak isterse alsın sonuçta bu bir yarış değildir ki veya eşya satın almıyoruz. insanlar mutlu olmak için evleniyor ve evlilik de bence para hesabı olmamalı. yani ortak olabilir ya da hangi taraf al senin olsun tüm altınlar derse o tarafın olabilir. bu yüzden de bence kız tarafında kalmalıdır diye düşünüyorum ama herkesin kendi kararı tabi ki.
Selam gadası 🙃
Resmi nikah olmadığı sürece takılan her altın erkeğin diye tabir edilir
Kim ne takmissa ayrılık durumunda kendisine ait olanları almalı. Çok yanlış Nisan bozulunca bazı kız aileleri altınları sanki kendilerine aitmiş gibi erkek tarafına vermiyor. Bir yakınım bunu yapmıştı hem nişanı attı hem de altınları vermedi hepsini kendilerine harcadilar çok üzülmüştüm erkek ailesine
Benim düşünceme göre takılan takılar için bunlar benim asla diyemem. Onlar çiftlere bir katkı bir hediye olsun diye takılıyor. Yani damadın da bunda söz hakkı olduğunu düşünüyorum. Eğer ayrılık olursa gözüm takı falan görmez her şeyi iade ederim
Ayrılıkta erkeğe verilmeli çünkü evlilik için verilen hediyeler onlar evlilik yolundan çıkıldığı takdirde iade edilmeli o yüzden. Keyifli akşamlar diliyorum
Teşekkür ederim, keyifli akşamlar 😊
Kıza aşt kız tarafına değil kızın takılarını gider se kızın ailesi alırsa olmaz onlar çiftin ortak malı
Kim ne taktıysa onu alır. O konuda itilaf çıkarsa yatıyorum yarıya yapılır. Evlilikte de boşanınca mallar paylaşılıyor sonuçta
Eşit bölüşülmeli ama genelde kıza veriliyor. Eğer tek tarafa veriliyorsa da ayrılık durumunda da kesinlikle geri verilmeli.
O kızla erkek için veriliyor kız tarafınızı kıza erkek tarafininki erkeğe olabilir
Ortak olur ama maalesef bu şekilde dolandırıcılık yapanlar oldu erkek ve kız
kız tarafının taktıkları kız tarafının olur erkek tarafının taktıkları erkek tarafının 🙄
Erkeğin de hakkı var olur mu öyle şey ama genel de kız tarafı aliyo değişik zaten bu adette
Nişanda takılan takılar her ikisine ayit olmalı olduki bir ayrılık yaşanırsa damat tarafından takılan takılar damada, gelin tarafından takılan takılar geline gitmelidir...
Sırf bu takı tantanası gereksiz abartılı organizasyonlar ve biricik sevgilimi borç batağına düşürmemek adına sade ve efendi gibi tertemiz bir nikah kıyıp piyasadan çekilicem.
Damat ve geline
Gelinin hakkı gelinde eşi ile ortak ikinizin yani
Hiç sevmediğim işler takı neymiş ya
Nişan kızın düğün erkeğindir lütfen yani 😀
Hepsi kız tarafına ait
Hayır hepsi ortak erkeğinde hakkı var
Kıza aittir
Evet
Evet
Abi kimsede kimsenin altını kalmasın alın geri
Kız tarafı
Eşit