Dostoyevski diyor ki; Aslında insanın canını en çok acıtan şey; hayal kırıklıkları değil, yaşanması mümkünken yaşayamadığı mutluluklardır...
Aslında yaşanması mümkündü ama o yaşanılsın istemedi.

Dostoyevski diyor ki; Aslında insanın canını en çok acıtan şey; hayal kırıklıkları değil, yaşanması mümkünken yaşayamadığı mutluluklardır...
Aslında yaşanması mümkündü ama o yaşanılsın istemedi.
Hayır tabi ki gidene asla dur demezdim zaten giden beni sevmiyor demektir bu yüzden de gittiği için sadece güle güle derim çünkü beni gerçekten seven bir insan beni bırakıp gitmez hatta bırakmaktan bile korkardı bu yüzden de ben gidenin arkasından ne dur derim nede konuşurum.
Biten bir ilişkinin arkasından konuşmak doğru olmaz tabi..
Dostoyevski halt etmiş aslında yaşanması mümkünken yaşayanamayan mutluluk yoktur. sen yaşanılması mümkün olarak görmüşsün ama karşındaki görmemiş yani yaşanılması mümkün değil.. asıl acı olan "yaşanılması dahi mümkün olmayan yaşanmamışlıklardır"
Niye gittiğine bağlı. Benim hatam yüzümden gitmek istiyorsa onu durdurmak için herşeyi yaparım. Ama kendisi gitmek istiyorsa yoluda bahtida açık olsun
Demem ama çok seviyorsam bende geleyim mi derim. Ki bir terk ediş değilse gidişi derim bunu da. Çünkü gidenler bazen sadece bunu bekliyor. Beni bekle bende geliyorum denmesini. Yine de duruma bağlı olarak değişir tepkim ¿
Eyw eig için
Rica ederim 🌺
Cevap
6Cevap
Neye yarar ki dur demek.. Kafaya gitmeyi koyan birinden hayır gelmez.. Kapıdan soksan bacadan kaçar.. Salınız efendim..
Gitmeyi aklına koymuş birine nasıl dur diyebilirim ki? Ancak arkasından bakar ve yolunun açık olmasını dilerim...
Ne için gittiği gitmek istediği önemli bunları düşünüp hâlâ gitmekte kararlı ise bir şey diyemem..
Benden gitmeyi göze almışsa demem, gidebilir, kapı sonuna dek açık
İyi düşünüp tartışıp alel acele gidişler bazan pişmanlık yaratabilir
Benden gitmeyi göze alabilsen bir insana dur demem..
Sorunun açıklama kısmı çok güzel. Dur denmez, gitmek isteyeni tutamazsın zaten.
Aslında yaşanmaya layık görülmedigin mutluluktur o yoksa zaten gidilmez
Duruma göre kişiye göre.. luzum göre değisir
Dostoyevski yüzde yüz haklı👍
Bilemedim ki..
demem
Hayır demem.
Demiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?