Dinen hükmü nedir?
Sevdiğine kavuşamadığın için her aklına geldiğinde, elinde olmadan üzülmek günahmıdır?
Sevdiğine kavuşamadığın için her aklına geldiğinde, elinde olmadan üzülmek günahmıdır?
Günah değildir sadece isyan etmemek gerektiğini düşünüyorum insanız elbette üzülüyoruz mesela ben nişanlımı kaybettim düğünümüz için gün sayıyorduk 6 ay oldu ve hala ilk gün ki gibi canım yanıyor özlem arttıkça acı da artıyor kavuşmaya olan hasrette.. Kişi sevdiğiyle beraberdir demiş efendimiz.. Birbirini sevenler yeryüzünde kavuşamasalar bile gökyüzünde kavuşurlar oyüzden sabretmek gerek ama isyan etmeden 🌸
Her zaman dua ediyorum. Bekliyorum rabbimden hayırlısını.
Günah yani sanki o olmasa olmuyormuş gibi hissediyorsan günah bu dünyaya onun için gelmedin Allah'a teslim olmak için geldin yani sen yaşama amacı olarak onu hayal edersen günah kazanırsın hz yakubun kazandığı gibi
Cevap
3Cevap
Niye üzülmek günah olsun anlamadım ki
Sevdigim kisi evli cocuklu şu an.
Hani bana caiz degil ya ondan kavusamafigim için uzulmekte günah sayilirmi diye
İnkar isyan etmediğim sürece sirun yok
Günah değil tabi
Dini hassasiyetin çok mu yüksek
Elimde olmadan cok uzuluyorum günahmı acaba diye merak ettim.
Niye kavuşamıyorsun
Başkasıyla evlendi.
neden gunah olsun ki Allaha ac derdini uzuntunu
Öyle yapıyorum hep.
Zaten ayrilali 4 yil oldu ARTIK iyice alıştım ama duyunca veya görünce içim cız ediyor haberini aldim rast gele öyle. Bi kac gece sonra ruyamda gordum ve cok uzuldum görünce. çok seviyordum halada seviyormuşum onu anlıyorum. O evli cocuklu artk hayatini kurdu. Ben ondan baskasini alamadm hayatima ask hayatimi kapattim uzak kalmaya calistim hatirlatan herseyden. Biraz ise yaradi bu ama en ufak bi haberini alinca veya benzer duruma rast gelince aklima düşüyor cok üzülüyorum istemeden oluyor. İcim yanıyor ama sesim bi tek dualarda çıkıyor.
cok uzucu gercekten Allah sabır versin umarım sen de artık hayatına bakarsın
Amin
İnşallah hep dua ediyorum
Değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?