Annesinin kız bulmasını istemez, hayatına bir kadın almaz. Sadece işi ve ev arasında mekik dokur?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 260,5b cevap paylaştı.
u +1 yılHepimiz daha büyürken anne ve babamız arasındaki ilişkinin yakın gözlemcisi oluyor ve ilişkiyi ilk olarak bu model üzerinden tanıyoruz. Anne ve baba arasındaki ilişkinin, iletişimin nasıl olduğu, ilerleyen zamanlarda bizim de nasıl bir bakış açısına sahip olabileceğimizi belirliyor. Bu sebeple de ailede çok da iyi bir ilişkiye şahitlik etmemiş olan bireylerin, evliliğe biraz daha mesafeli olduğunu söylemek en hafif tabiriyle çok da yanlış olmaz. Bu söylediğimizin pek çok yönü olduğunu biliyoruz ancak biz daha çok annelerin erkek çocuklarla ilgili bazı davranışlarına değineceğiz. Klinik Psikolog Tuna Tümer şöyle değerlendiriyor: Erkek çocuğunu çok seven anneler… Genelde istedikleri her şeyi kolayca elde eden, daha doğrusu istekleri ona kolayca verilen çocukların, ilerleyen zamanlarda daha az sorumluluk aldığı görülüyor. Ancak ilkel çağlardan beri var olan ve hala kendini gösteren bir gerçek vardır; bir erkeğin kendini kanıtlaması, sadece erkek olduğu için ihtiyaç duyduğu kendini var etme alanı ve onun kendini gerçekleştirmesi, ancak sorumluluk alabilmesiyle mümkündür. Dolayısıyla annelerin erkek çocukları üstündeki aşırı korumacı ve özverili tavırlarının, bir bakıma onların kendilerini gerçekleştirmelerine ve sorumluluk almalarına engel teşkil ettiği söylenebilir.
Aman diyelim, geri kafalı ilan edilmeyelim lakin, böyle bir gerçek var; maskülenlik ve feminenlik arasındaki çizgi artık eskisi kadar kalın değil. Daha feminen tavırlara, imajlara sahip erkekler ve daha maskülen tavırlara, imajlara sahip kadınlar çok sayıda. Oysa hala ilkel bir tarafımız da mevcut. Erkeklerin kendilerini daha “erkek” hissetmesinin bilimsel açıdan bakıldığı zaman, “ataerkil” yapı ile ilgisi olmadığı görülebiliyor. Erkek, kendini var etmek, gerçekleştirmek için hala koruyucu, sahiplenici, sorumluluğu üstlenen bir misyona ihtiyaç duyabiliyor. Kadın ve erkek arasındaki bu dengenin sarsılması da evliliğin önündeki engellerden biri olabiliyor. Buradan ne anlamamız gerektiğini, milyonlarca okuru olan blogger James Michael Sama çok iyi ifade etmiş aslında:
“Bence kişinin bireysel yaşamında bir ilişki içindeki “güç” ve “bağımsızlık” kavramları arasında net bir ayrım yapmamız gerekiyor. Başarılı bir ilişki birtakım işidir ve takımlar ancak ortak bir amaç için birlikte çalışırlarsa kazanırlar. Bu durumda, mutlu bir yaşam mümkün olur.”
Evlilik için ciddi bir bütçe gerektiğini kimse inkar etmiyor diye düşünüyoruz. Binlerce liralık bir masraftan bahsediyoruz çünkü. Bu durum da erkekler için biraz sorun teşkil ediyor. Her kültürde değişiklik gösteriyor olsa da bizim kültürümüzde düğün erkek tarafına ait ve bu da ağır bir yük. Ancak dünyanın geneline bakılınca şaşırtıcı bir şekilde eğitim ve gelir seviyesi daha yüksek olan kişilerin daha fazla evlendiği de görülüyor. Bununla birlikte özellikle gelir seviyesi daha düşük olan kesimin evlilik için yeterince bütçeleri olmadığı da araştırmalarda öne çıkıyor.
Erkekler doğası gereği hala özgür yaradılışın hakim olduğu canlılar. Evlilik, pek çok erkek için sosyal yaşamı başta olmak üzere eşlerin ailesi, toplum ve eşleri tarafından bir kısıtlama olarak görülebiliyor. Özgürlüklerinin kısıtlanması dışında aynı insana hayat boyu aşık olmayacaklarından, daha iyi bir seçeneği kaçıracak olmaları da duydukları korkular arasında. Aile kurduktan sonra artacak olan sorumluluk da başka bir etken: Kendilerini sadece bir baba, bir koruyucu olarak tanımlamaktan çekiniyorlar. Biraz önce kendilerini gerçekleştirmek açısından söylediklerimizle çelişiyor gibi görünse de çelişmiyor; kadınlar için de durum aynı sayılır. Kimse kendini bireyselliğinin önüne geçecek bir tanım ile kısıtlamak istemez.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılşu an ben evlenmek istemeyen erkek olarak konuşuyum sevdiğim kızlar bana değer vermedi sürdürdüler soğudum aşka inanmıyorum bunun yanı sıra maddi durumumda iyi değil evlenmek istesem kız ev isteyecek araba isteyecek altın isteyecek düğün masrafları şuydu buydu bide ailelerin çoğu kız istemeye geldiğinde ne kadar maaş alıyorsun diye soracak tam bir görgüsüzlük param olsa bile bunlar benim zoruma gider bide ev araba altın istemeseler bile ev tutacaksın beyaz eşyalar nakliyeler bu ekonomik sıkıntıların içinde nasıl karşılayacaksın bide benim cinsel performansımın iyi olmadığını düşünüyorum kadınlar kocalarının cinsel performansı iyi değilse aldatıyorlar şu algı çok yanlış erkekler daha çok aldatıyor bilgisi aslında kadınlar da erkekler kadar aldatıyor ama kadın profösyonel bir şekilde aldattığını gizleyebiliyor erkeğin ruhu duymuyor ben telegram ifsalarında bir sürü kocasını aldatan kadın görüyorum mesela erkek o kadını aldatırken yakalasa bile gözü dönecek saldıracak etrafa sonra kadını boşamak isteyecek ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalacak üstüne tabi erkek o anlık sakinliğini koruyabilip karısını başka adamla aldatırken vidoeya çekip avukata delil olarak gösterebilirse ispat olarak o zaman nafaka ödemez isterse kadından nafaka da alabilir ayrıca şöyle kadınlar da var birisiyle evlenmeden önce ne kadar nafaka alacağının hesabını yapıp boşayanlar var erkek bir gün bile evli kalsa ömür boyu nafaka ödüyor bu devirde kadınlara nasıl güveneceğiz gerçek aşk bile yok
00 Yorumla
+1 yıl- Ekonomik sorunlar en başta çevreme bakınca gördüğüm milyon bulan bir evlilik masrafını görünce bende ister istemez aman kalsın diyorum.
- Evliliği yuva kurmayı paraya dökenler.
- Kafa dengi biri bulamamak.
- Hevesi kalmamış olması.
- Kimseye aşık olmamıştır.
- Bekar hayatını seviyordur.
- Başta kendi ailesi olmak üzere toplumda hep kötü aileler görmüştür bu da o kişiyi evlilikten soğutmuştur.
- Geçmişte sevdiği biri olabilir.
- Geçmiş ilişkisinden veya ilişkilerden ağır darbeler almıştır.
- Farklı özel sebebi sebepleri olabilir.
00 Yorumla
+1 yıl@el-hakk_doğrudur
Nafaka Nedir?
Nafaka, bir kişinin geçimini sağlayabilmesi için ihtiyaç duyduğu parasal değerdir. Türk hukuk düzeni içerisinde boşanma sonucu bir eşin diğer eşe verdiği bir miktar olabileceği gibi velayet hakkını elde edemeyen diğer eşin ortak çocuk için verdiği bir miktar da olabilir.
Bir boşanma davasında davanın fer’isi niteliğinde talep edilebileceği gibi ayrı bir nafakaya da konu edinilebilir. Süresiz nafaka tabiri ise yoksulluk nafakası için kullanılan bir tabirdir. Esasen hiçbir surette süresiz olan bir türü yoktur. Ancak belli şartların gerçekleşmemesi hali için bu kullanılır.
Nafaka hukuku ile ilgili bütün ayrıntıları “nafaka davası” başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz. Bu yazının konusu nafakada yeni düzenleme ve süresiz nafaka düzenlemesi konularına ilişkin temel bilgilerdir. Yazımızda süresiz nafakanın özelliklerine ve nasıl sonlanabileceğine ve çıkması beklenen yeni yasal düzenlemeye ilişkin hukuki zeminde açıklama getireceğiz.
Nafaka Türleri
Boşanma hukukunda nafaka türleri 3 şekilde görünür;
- İştirak Nafakası : Boşanma davasında çocuk için velayeti kendisine verilmeyen eşin ödediği nafakaya denir. İstisnaları olmakla birlikte çocuğun 18 yaşına gelmesi ile sona erer. Süresiz nafaka özelliği yoktur.
- Tedbir Nafakası : Boşanma davası sırasında eşlerden yoksulluğa düşecek olanın diğer eşten aldığı türüdür. Burada henüz yargılama devam ettiği için kusura bakılmaz ve her türlü boşanma davasında verilen karar ile kaldırılır. Yani bu tür de süresiz değildir.
- Yoksulluk Nafakası : Boşanmada diğer eşten daha kusurlu olmayan eş boşanma dolayısıyla yoksulluğa düşeceğini ortaya koyarak kendisine yoksulluk nafakası ödenmesini talep edebilir. Yoksulluk türü herhangi bir süreye bağlı değildir. Bu nedenle süresiz nafaka ile ilgili yeni yasal düzenleme tartışmaları bu çerçevededir. Süresiz nafaka mağdurları bu konu ile ilgili hukuki sürece ayrı bir önem vermektedir. Süresiz nafaka düzenlemesi ile ilgili önemli ayrıntılara aşağıda değinmeye çalıştık.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
58Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 13,7b cevap paylaştı.
+1 yılEkonomisi zayıftır, içinden gelmiyordur , diğeri kişiyi bulamamış olabilir veya kadınlara güvenmiyor da olabilir. Devir çok evlilik devri değil bence
00 Yorumla Bu benim, nedenlerini hemen anlatayım.
- Kadınları sevmiyorum (gay değilim), kadınlara hormonlarımın verdiği ilgiden başka herhangi bir ilgim yok. Hormonlarım da zaten bana etki edemiyor.
- Hayatımı bir kadın için baştan sona değiştirmek istemiyorum.
- Erkekler arasındaki dişi rekabetine girmek istemiyorum.
- Bir kadını sürekli korumak zorunda kalmak istemiyorum.
- Kadınların kadınsı davranışlarına mağruz kalmak ve sinir krizleri geçirmek istemiyorum.
- Çocuk sahibi olmak istemiyorum. Bir çocuğa kâti suretle bakmam.
- Boşanma tehlikesini göze almak istemiyorum, bir kadına zorla kazandığım paranın bir kuruşunu bile nafaka adı altında yedirmem. Bu uğurda suç teşkil edecek davranışlar sergilemekten de çekinmem.
Bu liste daha çok uzar ama şu anlık aklıma gelenler bunlar. Evlenen ve çocuk yapan erkeklere hiçbir şey demem ama ben bu akıl kârı olmayan işten uzak duracağım ve insanlıktan uzak bir köşede evimde huzur içinde tek başıma ölüceğim. Kimse öldüğümü bile bilmeyecek.17 Yorumla- +1 yıl
Burcun ne?
- +1 yıl
SeN karasızlıktan evlenmiyorsundur bunlar bahane😅
- +1 yıl
@afrodit-0 okonuda bende tebrik ediyorum 😅
+1 yılAaaa bu ben açıklayayım kadınlarla pek iyi ilişkilerim pek olmadı dolayısı ile güvenemiyorum ha birde evlilik için afedersin eşşek yüküyle para lazım birde boşanınca allaha emanet komple sana kimi olmuş dolmuş bir kadının eline düşüyorsun tonla nafaka ödeniyor çocuğunu yavrunu ayda 1-2 gün en fazla görüyorsun kadının işi yoksa evlenene ya da iş bulana kadar bi eşşek yüküyle de kadına nafaka veriyorsun ha birde dövdü diye iftira atar çocuğu kandırırsa bi uzaklaştırma kararı sonra maddi manevi tazminat hapis cezasına kadar gidiyor tabi mahkeme donuna kadar söküyor. boşanma oranları türkiyede son 20 senede yüzde %47 arttı erkeklerde de bi hayzli fazla %57 olan aldatma oranı kadınlarda %54. dolayısı ile evlilik sıkıntı iş ha gel gelelim hayatına kadın almama konusuna 6284 sayılı yasaya bak kadının beyannı esastır bu demektir ki eğer bir kadın haksız yere taciz veya tecavüz iftirasında bulunursa kanıtlama zorunluluğu bende eğer o anda kamera şahit veya herhangi lehime delil yoksa hapisteyim ayrıca toplulumuz da linç etmeye hazır vaziyette ve o saatten sonra adım temize çıksa bile itibarım yerle bir olur dolayısı ile iş yerimdeki kadınlarla yalnız kalmam otobüste kadın oturacaksa ya kalkarım ya da yer vermem en az 2 metre mesafe aynı asansöre binmem tanıdığım kadınlarla belki konuşurum o da topluma açık ortamda sürekli mesafeli bir şekilde. bunları geçelim bu dönemde (modern kadın) yani sosyal medya bağımlısı, buna bağlı beden postürü bile değişmiş tonla insan var değmez yani birçok insan. ha birde şu günümüzde standartlarım yüksek bir kadının sadece güzel olması vb. kendi sorunu olan şeylerin gözümde gram değeri yok herşeyden önce masaya bir şey getirebilmesi gerek bana statü sağlaması, feminen olması, akıl sağlığı yerinde olması (güven bana toplumda çok deli kadınlar var-erkekler gibi) vb. özellikler ve kriterler ararım yani bana bişey katacak ki benim dikkatimi çekecek
37 Yorumla- +1 yıl
Aynen katılıyorum evlenmek erkek için aptallık demek aptallar evlenir zaten köle gibi çalışıp para kazanıyorsun her türlü ihtiyacını parasını ödeyerek karşılaya bilirsin yani kral gibi yaşarsın desem yalan olmaz evliliğe gore
- +1 yıl
Kimler Nafaka Alır?
İş sözleşmesi sonlandırılanlar.
İşten çıkartılan kişiler / işten kovulan kişiler.
Evlilik boyunca boşanma sonrasında ev içinde emek harcayan ev hanımları.
Asgari ücretle çalışan kişiler.
Düşük gelire sahip olduğunu kanıtlayanlar veya geliri olmayan kişiler.
Düzenli bir geliri olmayan.
Geçici işlerde çalışan kişiler.
Mevsimlik çalışanlar.
Nafaka türleri yukarıda belirttiğimiz şartlara göre kişilere ödenmektedir. Bu belirtilen şartların yerine gelmesi ile kişi bu hakkı kazanır.
Ayrıca boşanma hükmü kesinleştikten sonra tedbir nafakası alınamaz. Çünkü boşanma öncesinde alındığından dolayı kişi sadece yoksulluk nafakası veya iştirak nafakasını boşanmadan sonra alabilmektedir.
Kimler Nafaka Alamaz?
Boşanma sonrasında yoksulluk nafakası şartları bulunmaktadır. Bu şartlar kimlerin yoksulluk nafakası alamayacağını belirlemek içindir.
Resmi bir şekilde evli olmayan iki farklı cinsin bir evde evli gibi yaşaması.
Maddi açıdan zorluk çekmeyecek kadar gelire sahip kişiler.
Çalıştığı işten geliri olan, dul aylığı, emekli maaşı veya yaşlılık maaşı gibi gelirleri olan.
Geçimini sağlayacak ölçüde sosyal yardım alan, kira gibi geliri olan, yurtdışından farklı bir gelire sahip kişiler.
Herhangi bir nedenle işsizlik maaşı alan kişiler
Bir meslek sahibi olup kendi isteğiyle mesleğinden vazgeçenler.
Meslek sahibi olup mesleğini yapmayan ve kazanç elde edecekken bu kazançtan vazgeçen kişiler
Bir mevduat hesabında belirli miktar parası bulunup bu paranın faiz geliri olan kişiler.
Eşi ile aynı gelire sahip veya eşinden fazla geliri olan kişiler
Yukarıda belirtilen maddeler neticesinde herhangi birinin olması, kişinin yoksulluk nafakası almasının önüne geçecektir.
- +1 yıl
iftira atmak suçtur kanıt yoksa herkes masum sayılır isterse katil olsun delil yoksa suçlu sayılmaz ve mahkemeyi boşa oyalamaktan ceza yer
- +1 yıl
ha madem ceza alıyor o zaman neden tecavüzcü 7 erkek hapse girmedi, 3 yeğenine tecavüz eden adam delil olduğu halde delil yok diyip 3 ayda hapisten çıktı 2 kadını öldüren kişinin ses kaydı ve konuşmaları ifşa oldu halde delil yok dendi
- +1 yıl
O zmaan nafaka ödeyenler boşuna ödüyor
- +1 yıl
adalet yok çünkü
- +1 yıl
kurallara uyan da yok
+1 yıl@el-hakk_doğrudur Kimler Nafaka Alır?
- İş sözleşmesi sonlandırılanlar.
- İşten çıkartılan kişiler / işten kovulan kişiler.
- Evlilik boyunca boşanma sonrasında ev içinde emek harcayan ev hanımları.
- Asgari ücretle çalışan kişiler.
- Düşük gelire sahip olduğunu kanıtlayanlar veya geliri olmayan kişiler.
- Düzenli bir geliri olmayan.
- Geçici işlerde çalışan kişiler.
- Mevsimlik çalışanlar.
Nafaka türleri yukarıda belirttiğimiz şartlara göre kişilere ödenmektedir. Bu belirtilen şartların yerine gelmesi ile kişi bu hakkı kazanır.
Ayrıca boşanma hükmü kesinleştikten sonra tedbir nafakası alınamaz. Çünkü boşanma öncesinde alındığından dolayı kişi sadece yoksulluk nafakası veya iştirak nafakasını boşanmadan sonra alabilmektedir.Kimler Nafaka Alamaz?
Boşanma sonrasında yoksulluk nafakası şartları bulunmaktadır. Bu şartlar kimlerin yoksulluk nafakası alamayacağını belirlemek içindir.
- Resmi bir şekilde evli olmayan iki farklı cinsin bir evde evli gibi yaşaması.
- Maddi açıdan zorluk çekmeyecek kadar gelire sahip kişiler.
- Çalıştığı işten geliri olan, dul aylığı, emekli maaşı veya yaşlılık maaşı gibi gelirleri olan.
- Geçimini sağlayacak ölçüde sosyal yardım alan, kira gibi geliri olan, yurtdışından farklı bir gelire sahip kişiler.
- Herhangi bir nedenle işsizlik maaşı alan kişiler
- Bir meslek sahibi olup kendi isteğiyle mesleğinden vazgeçenler.
- Meslek sahibi olup mesleğini yapmayan ve kazanç elde edecekken bu kazançtan vazgeçen kişiler
- Bir mevduat hesabında belirli miktar parası bulunup bu paranın faiz geliri olan kişiler.
- Eşi ile aynı gelire sahip veya eşinden fazla geliri olan kişiler
Yukarıda belirtilen maddeler neticesinde herhangi birinin olması, kişinin yoksulluk nafakası almasının önüne geçecektir.
10 YorumlaBizim Milletin akli hem fitneye calisiyor, yazilanlari okumadim ama tahmin etmem getekerise kesin yumusakdir diyen vardir, ama gercekleri soylemek gerekirse, ya bir kere sevmis olmamistir, ya hazir deildir ya da simdi bekarligin tadini cikarayim, calisip para kazanayim sonra evlendigimde hem Aileme hem de cocuklarima zaman harcayayim meselesi olabilir. Etrafa baktiginizda cogu erkek aileyle zaman gecirmek icin pazar gununu bekler ama Esleri de calisiyorsa bir nebi oda arkadasi gibi olmus olabilir (saatler tutmuyorsa). Birde ailesine bakmasi lazimsa, hangi kiz erkegin ailesi ile yasamak istiyor. En azindan kafam rahat diyordur
00 Yorumla
+1 yılKadınlar bazen çekilmez varlıklar olduğu için.
Aynı şey erkekler için de geçerli.
Evlenmek istemez çünkü ona göre etrafında doğru bir kadın yoktur. Çünkü sorumluluk almak istemiyordur.
Gençtir, gezip eğlenmek varken bekâr hayatınıhayatının keyfini çıkarmak varken ne diye evlensin..
Ve etrafındaki evlilerin hâllerini görünce insan evlilikten soğuyor.
Son olarak gaydir.21 Yorumla- +1 yıl
İki kere hayatını ve hayatının diye ekleyen telefonumun klavyesine teşekkürü borç bilirim.
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılbir çok sebebi olabilir
aşk meşk ilişkileri ilgisini çekmiyordur yalan geliyordur zamanını boşa harcamak istemez onun sorumluluğuyla sorunlarıyla uğraşmak istemez, yalnızlığı seviyordur vs.
eski bir ilişkisinden yara almıştır ya da imkansız olan sevdiği biri vardır zaten halihazırda
eşcinseldir
bu şekilde planlı bir şekilde tanışma değil de hayatının aşkının ona gelmesini bekliyordur belki de ve hala bulamamıştır
vs. vs. her şey olabilir
00 Yorumla
+1 yılKadınlar nesne oldunuz ki? Ne gerek ki? Bir sürü sebebi olabilir. Başta kadından uzaklaşmak ister. Anlamsız nesne gibi gelebilir. İlgi duymaz. Kadın ulaşmak sorun günümüz de. Hazır değildir. Evlilik aptallıktır. Cinsel ihtiyaç zaten 1000 TL gecelik geliyor kadın. Niye enayi mi bir de kadına nafaka, bakım, çocuk... vs. ne gerek var. Ver parayı satın alma kadını kullan at. Günümüzün kadının derdi para. Ben depremler olmazsa insanlar kuduruyordu. Şimdi herkes Allahı hatırladı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBahsettiğin kişi benim. Durumu gemen açıklayayım; annemden kesinlikle böyle bir şey isteyemem, akrabalardan kız bulmalarını istemek kadar utanç verici bir şey yoktur ancak onlar birini önerirse olabilir. Bunun dışında evlenmek istemememin nedeni; eşinle anlaşamadın ve ayrılmak istedin o birini bulana kadar nafaka ödemek zorundasın. bir diğeri de düğün evlilik işleri için artık çok ciddi para ayırmak lazım.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılBen şu sıralar tamda öyleyim. İşim ve ev arası mekik dokuyorum. Ancak şöyle bir durum var. Ben istemiyor değilim. Hayırlısı ile olsun değilse olasın tarafındayım. Son zamanlarda iş-ev temposundan dışarıya çıkıpta sosyalleşme durumum olmadı.
00 Yorumla Alışmış rahatlığa keyif adamı olmuş, sorumluluk alamaz tek kişiye bağlı kalamaz. Ye, iç, seviş mantığı ile yaşıyor. Uzak duracaksın
ya da kendi halinde evliliğin maddi manevi sorumluluğunu kaldıramayacak maddi imkanlar da el vermiyor olabilir00 Yorumla
+1 yılVallahi ben erkeklere acıyorum düğünü erkekler yapıyor evi erkekler ayarlıyor eşyayı erkekler alıyor altınları erkekler alıyor ondan sonra geçimsizlik olsa boşansılar nafakayı erkekler ödüyor tazminatta erkekler ödüyor mahkeme masraflarını erkekler ödüyor Yani akıllı bir erkek neden evlensin Bu şartlarda? mesela siz erkek olsanız evlenir misiniz?
05 Yorumla- +1 yıl
Teyze bizim akraba evlendi onlar hikaye kadınlar mağdur olmasın deyip her şekilde bağlıyorlar onlar teorik olarak öyle gerçekte hayat öyle işlemiyor
- +1 yıl
Benim akrabam boşandı adam ne bir küfür söylemişliği var ne bir tokat atmışlığı var zaten kadın da şiddet uyguladığını falan söylemedi yine de tazminat cezası verdiler o konuştukların hepsi hikaye gerçekte her şekilde nafaka bağlanıyor Yeter ki kadın istesin yeter ki tane kadın talep etsin eğer kadın kocasını aldatmamışsa her şekilde de tazminat alıyor bunlara defalarca gördük etrafımızda bir sürü erkek boşanan akrabamız var insanımız var görüyoruz yani bunları o anlattıkların hepsi hikaye senin ben gerçek olanı söylüyorum sana gerçekte yaşanmış olanları anlatıyorum
- +1 yıl
feministlik yalan
- +1 yıl
Yemin ediyorum o kadar cahilsin ki gelip buraya yazma o cahilinle her kadın süresiz nafaka isteyebilir.
Türk Medeni Kanunu (TMK) madde 175'e göre yoksulluk nafakası, süresizdir. Yani mahkeme kararıyla nafakanın kaldırılmasına karar verilmedikçe, yahut nafaka lehtarının evlenmesi veya ölümü gibi nafakayı kendiliğinden sonlandırana erdiren bir durumun oluşmadıkça, nafaka yükümlülüğü devam eder.
+1 yılNerden biliyosun.. yanında misin.
nerelerde mekik dokuduğunu..20 Yorumla
+1 yılHayat o kadar özgür, cinsellik o kadar rahat ki, erkekler bundan sonra evlenmese hiç şaşırmam.
00 Yorumlakanka muhtemelen sevdigi biri yoktur butür bahaneleri yapanlar birsure sonra evleniyor hatayi kendinde arama senle alakali ise
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBelki sevdiği veya bekedig vardır veya tercihi farklidir
02 Yorumla- +1 yıl
Sevdiği yok beklediği de yok
- +1 yıl
O zaman tercihi farkli olabilir veya gerçekten bu devirde evlenilmez dusuncesinde
+1 yılBende aksine evlenmek istiyorum ama annem kız bulma konusunda çok pasif kalıyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 323 cevap paylaştı.
+1 yılDevir bunu gerektiriyor. Kimseye güvenemiyorsun ki...
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılBüyük ihtimalle arabası vardır onla vakit geçiriyordur
00 Yorumla
+1 yılevliliğin ne kadar boktan bir şey olduğunu biliyordur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 352 cevap paylaştı.
+1 yılGay olabilir
Veya Çok çapkın olup evlenmek istemeyebilir00 Yorumla
+1 yılHayattan bir beklentisi yok sanki anlattığın kişinin
00 YorumlaEvlilik bu devirde pişmanlıktır.
İstemiyordur düşünmüyordur00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHazır değildir ya da benim gibi kadınlardan bıkmıştır. Kadınsız bir yaşam geç yaşlılıktır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu arkadaş bana benziyormuş anladım istemez istemez hayat onun
10 Yorumla
+1 yılÇünkü paran kadersın bu dünyada. Neden evlenmiyor değilde. Bir kız bir erkeği neden sevmez diyoruz artık. Bütün yük erkekte
00 Yorumla
+1 yılGünümüz kartlarında hayat çok zor, insanlar güvenemiyor ve Kadınlar ın zor olanları da ek bir stres yaratıyor maalesef
00 YorumlaSorumluluk kaldırmak istemiyor. Kendine guvenmiyor
00 Yorumla
+1 yılBen şahsen evlenmek istiyorum ama evlenecek kız neredeeeeeeeee
10 YorumlaAnladığım kadarıyla bu çocuktan hoslaniyorsun heralde tanidik biri
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBüyük ihtimal bi kıza aşıktır unutamıyodur. ya da bekledigi birivardır. Bi ihtimalde evlenmeden işini görüyodur
00 Yorumla
+1 yılZorunda olmadığı için
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSorumluluk almak istemezler ondan
10 Yorumla
+1 yılErkekleri bıktırdınız ya.
00 YorumlaHazır hissetmiyordur bu yeterli bir sebep
03 Yorumla- +1 yıl
Birde küçüktür oda sebep olmazmi
- +1 yıl
Yo girmiyor hiç bir zaman hazır hisediyormusun olmayacak ozanan
Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Nafaka altınlar kadının oluyor çünkü
00 Yorumla
+1 yılHayatından mutludur belki
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlidir muhtemelen
00 Yorumla
+1 yılKendisi bulmak isteyebilir ona sormak lazım
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı. Bekarken bir sürü kıza bakmak yazmak var diye
00 Yorumla
+1 yılFarklı öncelikleri vardır
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 519 cevap paylaştı. İstemek zorunda değil.
00 Yorumla
+1 yılZamanı gelince inşallah kısmet
00 Yorumla
+1 yılEvliliğin bir kazanımı yok bilakis pranga
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılGüvensizlik olabilir.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 813 cevap paylaştı.
+1 yılSorumluluk ve ozgurluk
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 353 cevap paylaştı.
+1 yılHedefleri vardır belki
00 Yorumla Sorumluluk almak istemiyordur.
00 Yorumla
+1 yılAradığı kişiyi bulamamıştır. Bende öyleyim
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 355 cevap paylaştı. Neden istesin?
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 587 cevap paylaştı.
+1 yılcesareti yok belkide bazı şeylere
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. Henüz hazır hissetmiyordur
00 Yorumlahazır değildir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılHevesi kursağında kalmış uzaklaşmıştır
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKadınlara guvenmiyordur olamaz mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılNe gereği var nüçün 😃
04 Yorumla- +1 yıl
Bu sene de olmazsa bu düğün seni bırakıyorum
Cevap sahibi+1 yılNereye bırakıyorsun daha teklif etmedin altınlarımı almadın
- +1 yıl
Oyalayıp duruyosun gündüz kusağı programlarına çıkıp seni rezil edecem
Cevap sahibi+1 yılBen iki kilo altına tamamım
Aşk İlişkileri konusunda 8,2b cevap paylaştı. Kafasında başka sorunlar vardır
00 YorumlaEvlenmekten korkuyor olabilir
20 Yorumla
+1 yılGezip tozmayi karı kızla eğlenmeyi sevdiği icin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖzgür olmayı seviyor
00 Yorumla - Devamını Gör (16)
Devamını Gör(61)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği