+1 yılBu çok yanlış. Daha kendisi bile adam gibi dinin gereklerini yerine getirmiyorken sana bu konuda baskı yapması.. Elbette bir müslüman, dinin gereklerine göre yaşamalı. Tesettüre girmeli, ibadetlerini yapmalı. Ama bu kişinin kendi rızasıyla olmalı. Zoraki olduğunda bundan ne bir sevap, ne bir tat alabilirsin.
Madem sürekli seni sıkıştırıyor, sen de kayınvalidenle konuş. Beni sürekli bu konuda sıkıştırıyor. Ama kendisi namaz bile kılmıyor. Yarın bir gün çocuğumuz olduğunda iki tane dini bilgi veremez vs de. Ama kötü bir amaçla değil, hafif dertli gibi anlat. Önce kocana hayıflansın kayınvaliden. Sana sonra baksınlar. Sen de kapanmayı düşünürsen bunu kendin için yapmalısın. Onlar dedi diye değil ¿
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTesettür bir ibadettir tıpkı namaz oruç ve diğer farz ibadetler gibi. Kendisi hiçbir farz ibadetini ifa etmiyorken sana baskı yapması konunun ibadet değil senin görüşün olduğunu gösteriyor. Onun derdi Müslümanlık değil bence seni eve tesettüre sonra eve kapatmak. Bakım yapma ne demek? Tesettürlüler de bakım yapıyor niye bakmayacaksın kendine? Ayrıca evlenmeden önce karışmayacağım deyip evlenince karışmak tam sahtekarlık alameti. İstemiyorsan kabul etme ve evlenmeden önceki kararını yüzüne vur her seferinde. Bunu zorla kabul edersen isteklerinin devamı gelir ve hiç hayâl etmediğin bir hayat yaşarsın.
32 Yorumla
Soran+1 yılAnnesi ve babası çok katı onların önünde açıyor bu yüzden görümcelerimde tesettürlü bu yüzden evlenmeden önce anlaştım kapanmak istemediğimi cocuğum olur ve kızsa isterse kapanır istemezse onu zorlamiycaksin dedim o da kabul etti ailesi benim bakımım için para harcamamdan rahatsız fakat öyle pahalı şeylerde almıyorum ama ailesi ilişkimize çok müdahale ediyor benim namaz kılmamı kapanmamı ve diğer dini vecibeleri yerine getirmemi istiyorlar 24 yaşına kadar seküler yaşadm ha diyince olmuyor
- +1 yıl
Öyle istiyorlarsa öyle birini alsalarmış. Ayrıca sözleri geçiyorsa önce kendi oğullarını bu yönde eğitebilselermiş. Kendi çocuğuna yaptıramadığı şeyi gelinden beklemek de tam köylü kurnazlığı.
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Kocan tam bir cahil. Hadi namazı da geçelim o önce kendi orucunu tutsun! Sorsan kıbleyi bilmez sana din dersi mi veriyor? Aa gerçi pardon din için değil onun keyfi için! Kapanmak Allah için olur koca için değil. O hiçbir durumda bunu senden isteyebilecek biri değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKocan nasıl bir sa lak ya 😀
Üzerine farz olan namaz ve oruç gibi ibadetleri yapmayıp tesettur gibi sadece Kadının karar verebilecegi , bazı hocalara göre hatta çok da gerekli bile olmayan bir durumu nasıl bu kadar dayatır
Allah sabır versin gerçekten.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
63Cevap
- Aile & Toplum konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇok basit kapanmayacaksın bu istemeden olan bir şey değil.
20 Yorumla
+1 yılİster kocan ister annesi babasi olsun. Karsilarinda bir daha bu konu acilirsa kesin ve net konusmalisin. Ben evlenmeden böyleydim sanada boyle olmayi kabul edip etmeyecegini sordum sende kabul ettin. Ben sozumden caymadim sende cayma delikanli adamsin de. Bu benim kendi kisiligim kapanmiycam kapanmak istemiyorum. Bu konununda bir daha asla tartisilmasini istemiyorum bu benim son sozum de. Haa geldi yine is uzadi bu seferde blof yap. Bugun bana bunun icin baski yaparsan ilerde cocugumada baski yaparsin. Gidrr cocugumu alir giderim de
26 Yorumla- +1 yıl
Meslegin varmj calisiyormusun
Soran+1 yılBıraktıedı hasta bakıcıydım
Soran+1 yılBıraktırdı
- +1 yıl
Tam bir ma. l kocan var kb ama. Devlettemi ozelde miydin
Soran+1 yılDevlette klinikten çalışıyordum
- +1 yıl
Yuh yaa simdi en az 18 19 K getirin vardi eve. Bu zamanda devlet birkilirmi. Bnce sen en kisa zamanda yine kpss calis ve atnmaya calis yine. Yanlis yapmissin okadar okuyup devlette ise girmissin cikmissin. Bnce sansini yine dene. Bu kisi bugun boyleyse yarin dusunemiyorum.
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKapanmak Allah rızası için, günaha girmemen için, şeytanı kahretmek için, kendini güvene alman için, nikah düşen diğer erkeklerin dikkatini çekmemek için uygulanması gerekli. Hayat kısa, ölüm ne zaman gelecek belli değil, evlenmen'de nasip olmuş. En güzeli ; Alo 190 diyanet fetva hattı var, bayan din görevlisi ile örtünme konusunda eşinin sözlü uyarılarılarının aynısını anlatarak danış. Kocan tekrar örtünmen için seni uyarırsa vb. Din görevlisinin sana dediğini aynen kocana anlat.
34 Yorumla
Soran+1 yılBen günahnından sevabınında farkındayım fakat biliyorumki kendimi öyle mutlu hissetmiycem ben makyaj seviyorum saçlarımı seviyorum
- +1 yıl
Zaten sana istemediğin halde sırf kocan için örtün demiyorum. Evinin içinde zaten başın açık ve makyajlı durabilirsin eşin varken veya eşin işe gittiğinde. Sadece kamuya açık alanlarda en azından saçın açık olsa bile makyaj yapıp daha'da erkekler için dikkat çekici olma diyorum. Tabi karar senin. Diyaneti ara diye neden öneri sundum sana? ; Kocam sürekli uyarı yapıyor ve 1 kereden fazla örtün diye uyarı yapması dinen caizmi değilmi diye sor din görevlisi bayana..! Eğer sadece 1 kez uyarabilir sonrası uyarma hakkı yok vb. denirse? o zaman eşin uyardığında diyanete sordum 1 kez uyarması yeterli ısrar etmesi yanlış, içinden gelmiyorsa Allah rızası için değil eşin için kapanmanın kıymeti ve anlamı olmaz dediler ve ben kendimi hazır hissettiğimde Allah rızası için kapanırım de diye eşine uygun bir üslubla söylersin bayan hocanın dediğini diye sana detaylı açıklama yazdım..
Soran+1 yılAnladım teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim, dediklerimi anlamana sevindim.
+1 yılKapanıp kapanmaman senin sorumluluğun, buna kocan karışamaz. Biz kimiz Allah aşkına ya? Nerden buluyoruz böyle hüküm verip insan yargılamayı. Oysa bizleri Allah’tan başkası yargılayamaz. Bu neyin egosu ya? Kendisi insani görevlerini yerine getiriyor mu? Baş örtüsü ile müslümanlığı ilan edeceğimize önce bir kendimize sormamız lazım. “Ben ne kadar örtülüyüm?” diye. Zirzopluğun lüzumu yok, herkes kendi hayatının ekmeğini yesin
20 Yorumla
+1 yılEşin haksız bu konuda.
En başta giyim kuşam konusunu konuşmuşsunuz ama şimdi sorun etmeye başlamış.
Madem böyle diyecekti seninle evlenmeseydi.
Sana hak veriyorum.
Hee kapanacaksan da Allah için Allah'ın emrettiği şekilde kapan.
Kul için kapanma olmaz22 Yorumla
Soran+1 yılİsteğim dışında kapanmak istemiyorum desemde ailesinin önünde açıyor artık ailesinin evine gitmeye korkuyorum annesi sürekli iğneleyici şekilde konusuyor
- +1 yıl
Haksız dedim bir kere.
Ailesinin önüne seni atmakla da yanlış yapıyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılKocana fena uyuz oldum. En nefret ettiğim insan tipi. Kapanıp açılmak tamamen senin kararın. Ne ailen ne de bir başkası buna karışamaz. Kırmızı çizgileri olmalı insanın. Madem dinine o kadar düşkün kocana şunu söyle “sen 5 vakit namazını aksatmadan kıl, diğer ibadetlerini de yap, geçmiş yılların kazalarını da öde, kendi dinini sana emredilen gibi yaşa, sonra gel bu konuyu tekrar konuşalım”
60 Yorumlaİstemiyorsan uygun bir dille al karşına konuş. İşine gelmiyorsa da boşan.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKapanmak Allah rızası için içimizden gelen bir şey kocan hatalı başta konuşmuşsunuz senin giyimine ve kuşamına karışmaması gerekiyor madem başı açık kadın sevmiyor neden başını zordan kapatıyor ki keşke başta kapalı kadın alsaymış böyle erkeklere sinir oluyorum
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılbu tamamen sana kalmış bir durum kimse seni zorlayamaz içinden gelmediğinde yaptığın bişey sana daha zor gelecektir ve ben eşinin yerinde olsam bu konuda ısrar edip seni yormazdım. zannımca ilişkinizede zarar verecektir bu durum ve seni iyice soğutacaktır.
00 Yorumla Dinde zorlama yok isteyen kapanır istemeyen kapanmaz. Kendi oruç bile tutmazken sana kocan için kapancaksn baskısı yapamaz. Bn kapanmak istemiyorum bunu sana bin kere söyledim en baştan kapalı biriyle evlenseydin o zaman de. Ne m@l adamlar ya
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğru diyor bir acidan , çocuğun olsa ben hristiyan olcam dese ona Müslümanlığı anlatıp müslüman olsun istemez misin? O bunu istemekte haklı sen de kendi isteğini yapmakta özgürsün
12 Yorumla
Soran+1 yılCocuğuma Anlatırım herşeyi bende kuran okudum ama cocuğum istemezse mantığına uymazsa onu zorlamam kalben olmalı
Cevap sahibi+1 yılYani işte senin anlatmak zorundaligin gibi bir zorundalık hissiyle yapıyor olabilir
Aile & Toplum konusunda 858 cevap paylaştı. böyle akıl yoksunlarıyla nasıl evleniyorsunuz hata yapıyorsunuz anlamıyorum. üzerinden az zaman geçtikten hemen sonra evlenmeyin, iyice düşünün. bu adamla evlilik falan yürümez
20 Yorumla
+1 yılMadem kapanmanı istiyor o zaman kapalı biriyle evlenseydi neden seni değiştirmeye çalışıyor ki hele ki kaynananı hiç ilgilendirmez eminim annesi de dolduruyordur
10 Yorumla
+1 yılDirekt boşan hiç bekleme. Evlenmeden önce bu konuda anlaşmanıza rağmen üstelik annesinin yanında bunu dile getiriyorsa sürekli onun ben adamlığına tüküreyim. Senin kocan sözünün eri değil, bir erkek değil.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 15,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeden önceki sözlerini hatırlat ve bir daha bu konuda yorum yapmamasını kesinlikle istemediğini kibar güzel bir dille anlat. Anlamamakta israr ediyorsa evlenmeden önceki adam olmayacaksan boşanalım nasıl istersen de.
10 Yorumla Kusura bakma ama senin eşin daha olmamış. Annesinin dolduruşunada geliyo olabilir var öyle aileler. İmanın kimde olduğunu bilemezsin. Karşına al güzelce konuşmaya çalış bu işler zorla olmaz içinden gelmeli. Bide bakmışsın bi gün namaza başlamışsın içinden kapanmak gelir, bu seferde eşin ben seni açık görmek istiyorum derse şaşırma. Önce kendini bu konuda geliştirsin sonra bi zahmet fetvada bulunsun
11 Yorumla
Soran+1 yılAnladım
- Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılO zaman kapalı kadın bulsaydı. Seni öyle kabul etmiş evlenmeseydi
20 Yorumla
+1 yılÜlkem erkeğinin düştüğü durum açıkça şu eşim kapalı olsun açık giyinmesin ama açık kızlara bakayım.
Zorla veya psikolojik baskıyla kapatmaya çalılıyorsa karşı koyarsın. Baktın zorluyor ilişkini gözden geçir. Hayatını başkaları için yaşama.00 Yorumla
+1 yılBen eşinizede sizede saygı duyuyorum. En iyisi siz eşinizi dinleyin o sizi seviyor kıskanıyor başkaları bakıyordur size eşinizde bunu hazmedemez çok kıskanır çok kıskandığı için tartışır sizide kendisinide üzer sonra. Hani bekar olsanız bekara karı boşamak kolay derdim ama siz yinede bir düşünün.
02 Yorumla
Soran+1 yılİyi hoş diyorsun işimi bile ailesi o istiyor diye braktm kapanrsam mutsuz olurum
- +1 yıl
Tamam iyi işte geçimide saygı değer eşiniz üstlensin sonuçta o öyle demiş maddi yönden sıkıntısı yok belli.
+1 yılay abla sakın kanma sen istemedigin sürece kapalıolmanınn ne anlamı var o kocan adam olsun kaynana seni ezditmresin kimse istiyo diye kapanma öyle sey mi olur kacıncı yüzyıldayız sana karisma hakkı yok
00 Yorumla
+1 yılKiskanclik vardir ondan sana karsi özgüven siz
10 Yorumlakocana söyle başörtüsü kuranda yok allah kadına özgürlüğü kısıtlayıp erkeğe mi verdi sen niye peygamber gibi araplar gibi kapalı değilsin diye sor
00 Yorumla
+1 yılErkeklerin bu huyunu gerçekten anlamıyorum
Evlenirken nasıl biri olduğunu biliyorsun
Kendi isteğinle bunu yapmadığın sürece üstünde bir baskı olacak ve bu sıkıntı olacaktır farkında değil mi?00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı. Baştan böyle anlasmadik mi madem beni böyle sevmiyorsun bosanalim dün öyle bugün böyle olmaz o zaman sen yarın beni aldatirsinda başka şeylerde yaparsın güvenilmez bir insansin demkki sen de geç
10 YorumlaTesettüre Allah rızası için girilir birisi seni buna zorlayamaz yapacaksan Allah rızası için yapacaksın. Kendisi de dinini yaşayan biri değil yazdığın kadarıyla sanırım. Seni severken böyle sevdiyse hayatına da saygı duymalı. Bence böyle biriyle hayatını birleştireceksen iki kez düşün. Bu tipler eşini kapatırlar ama gözleri dışardaki açık kadınlarda olur.
00 YorumlaBu erkeklerinde karısı anası kız kardeşi üzerinden dinli imanlı görünme kaygısıda baydı artık. Çocuk yoksa boşan gitsin ya ilerde kızın olursa onuda biçok kısıtlayacak o zaman hiç dayanamazsın
00 Yorumla
+1 yılBence kapanman dogru olur bende ilk zmn aciktim aile baskisiyla kapandim şu an hiç pişman degilim keske önce kapansaydim dedim o kadar saci açık gezdim günah KNK kapan ya sonradan alisiyordun çıkar deselerde cikarasin gelmiyor Cidden diger tarafıda düşün Kocan seni düşündüğü için diyor
Hemde sen öyle açık gezdikce ona da gunah yaziliyor
Yani hem kendini hem kocanı yakiyorsun00 Yorumla
+1 yılAsla istemeden yapılabilecek bir durum değil. Kendi isteklerinizi ön plandi tutun. Hatta eşinizle bir anlaşma yapabilirsiniz, sen 1 yıl boyunca vakit kaçırmadan benim için namaz kıl, bende senin için kapanayim onsure sonunda diyin. Baskı yapmasinin anlamsızlığını görecektir. Din kişinin kalbine, inancına, vicdanına göre yaşanır, birinin hattı için değil.
00 Yorumla
+1 yılBen, olsam eşim istedi diye kapanmam. Ben istersem zaten kapanırım.
Kendi bir Müslüman olarak bütün gerekleri yapıyor mu? Önce kendine baksın herkes.00 YorumlaKapanmıycaksın tabiki. Resmen namusu başörtüsüne bağlı görüyolar çok üzücü gerçekten. Uygun bi dille konuş eşinle ama tepkinide belli et ki üstüne gelmesin.
00 Yorumla
+1 yılKimseyi zorla bir kararı yapmaya ikna edemez buna hakkı yok. Kapanıp kapanmamak sizin vereceğiniz karar ve bu Allah ile sizin aranızda olan bir durum, sırt kendi istiyor diye bunu yapmaya zorlayamaz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 350 cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğuna üzülüyorsan çocuk yapma, boşan karnında varsa bir tane yine boşan tek boşanan sen misin doğacak çocuğuma üzülüyorum diyip bu evliliği devam ettirmek şov biraz
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Aranızdaki iletişimi baltaliyor ne yazık ki bilerek veya bilmeyerek bir yerde durmazsa iş farklı boyutlara geçebilir ailesinin önünde de asla seni yeremez
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Öyle kabul etmiş eşek gibi edecek sakın teslim olma
10 Yorumla
+1 yılKız çocuğu gibi ailesine anlatıyorsa ilişkiniz biter yakında zaten saygı kalmamış o ilişkide. Boşan derim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılistemiyorsan ödün verme. Kesin bir dille de hepsine belirt boşuna baskı yapmayın kapanmayacağım de. Ben kendim kapalıyım ama böyle zorla olmaz kadınların zorla baskıyla kapatılmasına cok karşıyım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. sen istemiyorsan kapanma... neticede seni alırken böyle görmedi mi... kapalımıydın o zaman... diren bence...
00 Yorumla
+1 yılİşin zor ama imkansız değil, şurdan yaklaş, sen benim yoluma çıkan herkesin gözünü kapat👍de, eskiden firavun öyle yapıyormuş
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı.
+1 yılNeden böyle yaparlar ki? Hiç sevmediğim insan tipidir. Evlenme o zaman kardeşim evlenme. Biliyorsun ki bu kadın açık.
00 Yorumla
+1 yılSen kapanmak istemiyorsan ve evlenmeden önce bunu belirtmişsen olay bitmiştir kocan bunu anlayışla karşılamalı.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Bu konuda zorlayamaz sizi olduğunuz gibi kabul etmiş. Kaldı ki tesettür sorumluluk ister zorla olmaz bu.
00 YorumlaAbla boşan gitsin bundan adam olmaz bide ailesinin önünde açıyor konuyu hayvan herif eşin varmış ben olsaydım bıçak çekerdim buna
00 Yorumla
+1 yılBu zorla olucak birsey asla degil. Kapanmak istemiyorsan kapanma. Eger esinde kapali kadin istiyorsa gitsin kapali kadinla evlensin. Ayril.
00 YorumlaAyyyy bu ne bee. Sen kendine bak diyemedin mi? Kapanmak istemezsen kapanmazsın. Eşin dedi diye kapanmakta neymiş? Yobazın teki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 19,9b cevap paylaştı.
+1 yılAilesi zorluyor sanki biraz da ama evlenmeden önce de anlaşmışsınız zaten. Çok kıskanıyor seni. Ayrıca Zorla da olmaz ki bu iş.
00 Yorumla
+1 yılİçinden gelmiyorsa yapma çünkü bu keyfi ya da moda olmuş bişey değil
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKendi kararın karışmasına izin verme sen izin verirsen dahası gelir iyice hakimyiyet kurmaya çalışır baskılar çoğalır bu hakkı verme
11 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum
+1 yılKapalı biriyle evlenseymiş o zaman Allah Allah ya. İstemiyorsan kapanma.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılO önce kendi dini vecibelerini yerine getirsin sonra sana geçsin !!!
01 Yorumla- +1 yıl
Hamile misin?
+1 yılİstemediğini ve evlenmeden önce hani karışmıycaktın demiştin de
00 YorumlaAilesini bu konuya bu derece bulaştırmasına sinir oldum
00 Yorumla
+1 yılkapanma sakın bu zorlamayla olacak bir şey değil her gün daha zor gelir. kocan dağdan mi indi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,3b cevap paylaştı. Önceden konuştuysanız hatırlat bende önceden konuştum asla karışmaz bana
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılSeninle evlenirken açık olduğunu bilerek evlendi. Susup otursun yerine.
00 Yorumla
+1 yılVer Sen de ağzının payını Sen namaz kılıyor musun oruç tutuyor musun bana hesap soruyorsun de
00 Yorumla
+1 yılKapanma açıklara bakar senı kapatıp oylelerı
00 YorumlaAnnesine oğlunuz namaz kılmıyor oruç tutmuyor önce onu düzelt diyebilirsin susar kalır
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 723 cevap paylaştı. Bu kocanın tercihi değil sen ve Allah arasında olan bir şey ona sadece onaylamak düşer
00 Yorumla
+1 yılSende namaz kılması ve oruç tutmasında baskı yap kendimi daha hazır hissetmiyorum ilerleyen zamanlarda kapanırım de geçiştir
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. İstemiyorsan kapanma. Yarın budist öl dese olacak mısın?
2023 teyiz.00 Yorumla- Devamını Gör (58)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar