İlişki konusunda özellikle geçmişinde sevgilisi olmuş kişilere geçmişi kirli falan demek ne kadar doğru?

İlişki konusunda özellikle geçmişinde sevgilisi olmuş kişilere geçmişi kirli falan demek ne kadar doğru?

Tabiki doğru değil. İnsanların özelidir bu. Yabancı birisiyse eğer bu konular hakkında konuşmamak lazım. Lakin siz sanırım özel birisini kast ediyorsunuz. Mesela ben evlenecek olsam eşimi belli değerlere ve kriterlere göre seçerim ama ona geçmişini soracağımı sanmıyorum. Önemsemediğimden değil ama aklıma bile gelmez herhalde. Evleneceksem o kişiyle, zaten manevi değerlerine bakarak o kararı almışımdır. Geçmişte başka bir ilişki yaşadıysa ve ben bunu öğrenirsem eğer o zaman çok üzülürüm ve ihanete uğramış gibi hissederim. Çünkü kıskanç biri olmamın yanı sıra geçmişindeki o adam sürekli aklıma gelecek ve o adam zamanında ne ise ben de şimdi oyum diye düşüneceğim. Oysaki ben sevgiyi kutsal bir duygu olarak görüyorum. Sevgi, altında yatan nedenlerle ebedilik kazanırsa benim için anlamalı olur. Ancak ben o kadın için daha önce vazgeçebildiği bir erkekle aynı konumda bulunuyorum. Bu da bir noktada benim duygularıma ihanettir. O yüzden evleneceğim kişinin ilk sevdiği kişi olmak ve onun da ilk sevgilim olmasını istiyorum. O yüzden geçmiş benim için çok önemli.
Yani burada önemli olan şeyin geçmişte nasıl bir insan olduğu. Eğer tacizi tecavüzcü sapık ya da yüzü kızartan bir suçlu değilse geçmişi çok da umurumda olmaz.
Hiç doğru değil. İlişkisi olmamış birini istiyorsa 14 yaşında falan olması lazım. Gitsin uzaylı kız falan bulsun. Arif de Çeku'nun hiç opusmemis olmasından falan etkilenmemiş miydi zaten? Dünya 'da bulamadığını orada buldu. 😅 Güzel mesaj vermiş, öyle bir kız yok Dünya 'da 🤣🤣
Kişinin geçmişi kendini ilgilendirir. Fakat Vatan haini, tecavüzcü, hırsız, hain değilse diğer yaptiklari beni ilgilendirmez gerisi onu bağlar.
Hayatıma alacağım kişi arkadaş dost her ne ise bu kriterler benim için önemli.
Cevap
20Cevap
Hayır tabi ki ben bir kadını seviyorsam geçmişini umursamazdım, çünkü benim için o insanın geçmişi önemli değildir. sonuçta geçmişin de her şeyi yapmış olabilir ama pişman olabilir zaten o kişinin geçmişinde ben yoktum. yani yargılama hakkını kendimde bulmam bu yüzden de benim için bir insanın şu an olduğu kişi ve şu an neler yaptığı çok daha önemlidir.
Erkeğin tecrübeli olması her açıdan ilişkide iyidir.
kadın da birçok kişiyle beraberlik,
arkadaşlık, flört, gönül eğlendirme amaçlı konuşma, buluşma, yaşamış ise bu biraz erkeğe göre daha ters kalıyor.
çünkü hiç kimse kusura bakmayın..
her erkeğin altına yatmış birini istemez.
ve bazı kadınlar vardır kendini çok zeki kurnaz sanan ki öyle olmayan, olamayan.. tecrübeli erkeği kabul etmeyen kadın neden kabul etmiyor? kurnaz olduğunu bildiği için. kendisini kullandırmak istemediği içindir. velhasıl kelam.. erkeğin saf olanını her zaman kadınlar tercih eder.. ya da onları olduğu gibi kabul edecek her şeyine göz yumacak birilerini ararlar.
yoksa insanlar neden yalnız kalsın? Ne para.. nede tip insanı yalnız bırakan.
insanı yalnız bırakan zeki oluşu, çakal oluşu, her şeyi anladığı bildiği içindir yalnız kalışlar.. bir kadına geçmişini ve bekaretini sorduğun zaman ışık hızıyla arkasına bakmadan kaçarlar.
kimse kimsenin geçmişini kabul etmek zorunda değil kendisine saygısı olan zaten böyle bir hata yapmaz.
neymiş küçükken bir kaza geçirmiş.. ya da tecavüze uğramış. yok bisikletten düşmüş, yok denizin içinde mayosuna balık kaçmış. kimse bunları yemiyor artık.
dürüst olun ben buyum işine gelirse deyin bakalım..
tabii o yürek sizde varsa.
Dusunce yapin cok geride kalmis biraz kitap oku
Ben yazmayi biliyorum canım cahil dehilim üni okuyorum senin düşünce yapın uzaktan bağırıyor' cahilim"diye
Topumda senin gibi geri kalmişlari görünce üzüyorum 🥲
Ben yine engelli maasini alcicam ya sen tımarhaneye yatırılacaksın!
Şu toplumda erkek yapar cunku eekektir kadin yapamaz kadin yapinca o.. oluyor diye düşünen zihniyetten nefret ediyorum senin geçmişin varsa ve esin bunu kabulleniyorsa kusura bakma aslanım sende kabulleneceksin!
Insanlari geçmişiyle kimse yargilayamaz cok yanlis
Ben takılıyordum böyle şeylere. Ara bozmak söylenen için birkaç bi şey duydum. Sonra napıyorum ben dedim, hiçte umrumda değil artık. bana hissettirdiği güzel şeylere bakıyorum.
Geçmişteki hataları tekrar etmiyorsa, tövbe etmişse başına kakmamak lazım.
Ama tabi ki bu yabancı insanlar için.
Hayatıma almak istediğimde geçmişi de önemli...
İnsanların geçmişini yargılamak ve ayrım yapmak doğru bir şey değil ancak benimle olacak kişiden eski sevgilisine dair kelime dahi duymak istemem. Kıskançlığım ağır basarsa basarım tekmeyi.
Gecmis tipki ölu gibidir gomeceksin. Hatirina geldiginde sana verdigi dersi vr tecrubeyi bileceksindir
Geçmişinden ders çıkarıp düzgün bir yola girmiş ise destek olmak gerekir.
Kişinin geçmişi kendisini ilgilendirir. Temiz kirli diye sınıflandırma yapmak haddime değil
Necip Fazıl derki. Geçmiş çöplüktür çöplüğü karıştırmak kargaların işidir
Eğer kirli olup da aynen devam ediyorsa doğrudur.
Başkasının geçmişine kirli diyen
O kafasındaki kirli düşüncelere af çıkarsın
Evet temiz namuslu kızlara selam olsun zinakarları aklıma getirmek bile istemiyorum
Geçmişine bakmam önemli değil. Geleceğe odaklanmak lazım
herkes hayatında illaki pişman olduğu hatalar yapmıştır. Eğer yaptığı hatalarda haksızsa veya pişman olmadığı bi durumdaysa tartışılır tabi, ama onun dışında geçmiş geçmişte kalan bişeydir, önemli olan şuandır.
Bencede geçmişi çok önemli değil yaşadığı ilişkileri dostlukları hayatı şöyle de bi söz var insan geçmişinden gelir geçmişte iyi şeyler yapması da e ve huyu suyu da önemli 7 sinde neyse 70'nde de odur.
Yargılama olmaz geçmiş kurcalanmaz vs amaaaaaaa... Bu işin aması da var.. Geçmişte p. içlik yaptıysa sry.. Bana da yapar mı acaba diye düşünüp adımı sağlamak atmak gerekir..
Kimse kimsenin ilk aşkı , ilk arkadasi ilk iş srkadasi v. s olmak zorunda değil hayat çok uzun bir yol insanın hayatına birçok kişi girebilir
Geçmişimizle ilgilenenlere güzel bir cümle: Haddini bil, bu hayat benim.
Eğer iş ciddiyse bunlar düşünülür
Sevgilisi olmayan kimse yok
Hiç ayırmam. Bana göre yanlış.
İnsanları yargılamamak gerek
Sırf sevgilisi oldu diye bir şey diyemezsin
Geri kalmış ınsanların yapacağı bir iş
doğrudur. fakat "kirli" tabiri kullanmak yanlış.
Değil.
değil
Saçmalıktan ibaret.
Geçmiş geçmişte kalmıştır önemli olan şuandır
Doğru
Bir nebze doğru ama bunları yüzüne vurmak yanlış
Evet doğru
İnananlar var hala.
Bilmem
erkekse doğru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?